Şimdi Ara

Ekran kartımın aşırı gizemli sorunu ve yardıma olan muhtaçlığım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese selamlar ve saygılar.

Aslında uzunca bir süredir bu problemi yaşamaktayım. Araştırmadığım forum, ya da bu tarz konular hakkında bilgi içeren yerli-yabancı site kalmadı. Ancak hemen hiçbirinden ihtiyacım olan bilgiyi alamadım.

Sorunum bir kaç aydır devam etmekte olan bir sorun. Net tarihini hatırlamıyorum. Ekran kartı problemimi oyunlarda yaşadığım ''kasma'' problemiyle fark ettim. Daha bir kaç ay öncesinde sorunsuz ve çözünürlük ayarları sonlarda oynadığım oyunları ya da diğer uygulamaları artık oynayamıyordum. Aşırı derecede bir kasma problemiyle karşı karşıyaydım. Ve tabiki Hp'lerin değişmez problemi olan ısınma probleminden dolayı olduğuna kanaat getirip servise götürdüm ve fanımdan şikayetçi olduğumu belirtip temizlenmesini ve bakım yapılmasını istedim.

Sonrasında heyecanlı bekleyiş ve bilgisayarımı aldım. Açtığımda artık ısınma sorununun hallolduğunu mutlulukla gördüm. Isınma neredeyse 0'a yakın. Bir Hp'de olmaması gerektiği gibi. Ancak değişmeyen bir şey vardı. Ekran kartımın halen daha donma problemi yaşaması. Defalarca formatlar, driver ıvır zıvırlar binlerce şeyler saatlerce uğraştım.

Sonuç olarak çıkarımlar şunlar:
    -Isınma 0.
    -Harddisk ve ya diğer parçalarda bir tutarsızlık yok, ya da onca yaptığım test vs. hatalı.
    -Hiçbir driver sorunum yok.
    -Ekran kartım inanılmaz bir şekilde donma yapıyor. En basit oyunlarda dahi (örn:Dragon Age Origins)

Bu arada durumun vehametinden haberiniz olması ve çektiğim çileyi anlamanız için şunu söyleyeyim. Şu anda Intel onboard ekranımla idare etmekteyim Ve performansı gerçekten beni çok şaşırtıyor. Bazı uygulamalar (örn: After Effect, Adobe Premier ) ona hiç şans vermemekte olduğundan uygulamalara erişimim mümkün değil. Gerçi bu tarz programlar kullanmadan önce ekran Amd ekran kartıma geçiş yapıyorum.

Her neyse, sizce bu problem nedir ? Yakında finallerim var, ardından eve döner dönmez garantiye yollayacağım laptopumu. Ancak bunu yapmadan önce, belki gözden kaçırdığım bir şey vardır diye burada sormak istedim. Lütfen birikimlerinizi, tecrübelerinizi ve bilgilerinizi benle paylaşın, beni mağduriyetimden kurtarın.

Şimdiden teşekkürlerimle...

Bu arada cihazım: HP Pavilion dv6-6010st Entertainment Notebook PC

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asansörcü -- 17 Nisan 2013; 21:10:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.