Öncelikle şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim. Konuya geliyim. Bu sabah bilgisayarımı açtığımda kasadan acayip bir ses geldi. Kasayı açtım biraz incelikten sonra ekran kartının fanından geldiğini anladım. Fanın elektrik soketini çıkarınca ses çıkmıyor ama takınca sanki bişeyleri parçalıyomuş gibi ses çıkartıyor. Şuanda söktüm fanını çalışır durumda. Üzerinde soğutucusu var ama rahatsız oldum. Fazla ısınıp ısınmadığınıda bilmiyorum. Bu sorun olurmu bilmiyorum. Geforce Mx4000 64 mb kullanıyorum. Şuanda ne yapmalıyım. Şimdiden teşekkürler
fanın toz toplamış olabilir..ilk önce ekran kartının fanını kompresörle veya hava üfleyen bir alete tut.ve tozdan arındır..
sonra fanın tam ortasına büyük ölcüde yapışkan kagıt vardır.(kagıdın ortasına)enjektör yardımıyla makina yağı koy.
sonra tekrar pc ne ekran kartını tak .yine aynı ses geliyorsa....
Haklısın aslında zaten aklımda bu bilgisayarı toptan çöpe atmak var. Şimdi mail geldi konuya cevap geldiği için. Tam bakıyorum ses kesildi. Şimdi geldi isyan etme sabah 8:30 dan beri uğraşıyorum işe gidemedim. Neyse tekrardan teşekkürler ben dediklerini uygularım olmadı yeni bi ekran kartı alırım artık
geçen bende aynı durumda idim çıkardım ekran kartının fanını tozları iyice temizledim ardından fan da dönmesi gereken yere ayçiçek yağı sürdüm :D biraz elimle çevirdim ve tekrar döncek duruma getirdim ardından RivaTuner yükledim ve çekirdek hızını 200den 230a ram hızınıda 160dan175mhz e çıkardım ve şu anda çok rahat çalışıyor cs 1.6 1280x1024te hiçbir sorun çıkardamdan akıcı şekilde oyun oynayabiliyorum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme