arkadaşlar pc me 2.bir 8800 gt takarak slı yaptım.. tabi bitakım problemler oldu onuda bu site ve ilgili üyeleri sayesinde çözdüm...(Allah Razı olsun) Ancak ekran kartlarımın hızı aynı olmadığı için yine bir takım problemler var... ve yaptığı araştırmalar neticesinde hızı düşük olan axle 8800 gt 600 mhz olan ekran kartıma bios güncellemesi yapmakta görüyorum... demek istetiğim ekran kartına birtakım araçlar sayesinde sorunsuz bios güncellemesi yapılabiliyor.... yani hızı yüksek olan ekran kartımın biosunu yedek alıp o yedeğide axleye uygulamam gerekiyo... böylelikle her iki ekran kartının biosu aynı olacak ve sorunlar kalkacak... ancak ekran kartı bios güncellemesi hk.fazla bilgim yok vede temkinli davranmak isityorum ekran kartını uçurmamak için.... bu yüzden bana Allah Rızası için bu ilmi detaylı öğretecek vede anlatacak saygıdeğer arkadaşlar arıyorum... biliyorum bu konu ile ilgili epey bi bilgi var googlede ancak tatmin olmadın açıkcası özelliklede dos ortamında yapılacak adımları öğrenmek istiyorum bu konu ile ilgili linkde verebilirsiniz şimdiden teşekkürler iyi günler...
öncelikle suna dikkat etmelisin iki kartında biosunu yedekleyip boyutlarına bakmalısın boyutları kilobyte olarak aynı ise sorun cıkarmama ihtimali yüksektir...eger farklı boyutlarda ise degiştiremezsin biosları degiştirsen bile ucurursun kartı...degişik olma ihtimalinde hızları düsük olan kartın biosunu alıp hızlarını artırıp osekilde biosa yazarsın ve kartın hızları istedigin ayara gelir tabi sorun sadece hızlarda ise... öncelikle disket sürücün olmalı ve bi acılış disketi olusturmalısın nvflash adlı programın son sürümünü indirip disket içine atmalısın pc yi disketle acıp nvflash -b oldbios.rom deyip biosun yedegini almalısın oldbios.rom adı altında kartın biosunu diskete atar program pc yi acınca nbitor 4.7 ile kartın biosunu ac ve istedigini yap ve bi ad vererek kaydet mesela axle.rom diye diskete.sonrada o modlu biosu yüklemek içinde tekrar disketle ac pc yi ve nvflash -4-5-6 axle.rom yaz onaylamanı isticektir y tusuna bas tamamla...ama oncelikle dedigim gibi nvflash ile iki kartında biosunu yedekle ve bios boyutlarına bak bios boyutları aynı ise birbirine uyacaktır...mesela ben gigabyte 9800gtx kartıma xfx biosu yükledim...
arkadaş bilgierin için saol özelliklede dosya boyutuna değinmen güzel oldu yoksa uçuracaktık ekran kartlarını.. biosu yaptım sorunda olmadı ancak niyeyse yine işe yaramadı oyunda 1-2 dk sonra kilitme ve grafiklerin birbirine girme olayı var herhal axle 660 950 hızına uygun değil.. nese geri biosları 600 900 çektim sorun yok bildiğiniz farklı bir yöntem varsa donma problemleri için cevabınızı bekliyorum...