Şimdi Ara

ekran kartının birini görmüyor ram i de eksik görüyor yardım edin lütfen :S

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim özenle yaklaşık 2 sene önce topladığım pc min bugün şuyunu farkettim pc deki işletim sistemi xp professionaldir ve pc nin donanım özellikleri : anakart : gigabyte x48-dq6 , işlemci : e8500 intel 3.16 , ekran kartı : sapphire 4830 (2 adet 512/256bit crosfire yapılmış halde toplam 1 gb) , ram : kingston 2x2 olarakdan 4 gb ddr2 soğutuculu , güç kaynağı 850w ve 160 gb harddisk var .

asıl sorun şu ben normalde piyasa değeri 360 ile 400 lira arası olan x48-dq6 yı 2. el aldım bir pc donanımı satan yerden yanlız bir sorunun fln hiç yaşamadım ama aklımda şu var benim 512 lik erkan kartlarından 1 ini görmüyor ve 4 gb lık ramı 3 gösteriyor acaba işletimsel bir sorundan dolayımı yoksa 2. pcı x16 girişinden birinde problem olmasından korkuyorum acaba neden ötürü görmüyor açıklıyabilecek arkadaşlarımız varsa lütfen konuya yazsın günlük takibimi yapacağım bu konuda pek bilgim yok ve 2-3 arkadaşımdan aldığım cvplarda genelde xp görmüyor dediler yanlız gine bilgisi olan arkadaşlarımız varsa onlarda bilgilerini bana aktarırlarsa sevinirim iyi forumlar.

• ram ile ilgili cevap: kullandığınız işletim sistemi 32 bit ise ramlerinizin 3 gb görünmesi normaldir. 32 bit işletim sistemleri daha fazla rami desteklemez. 64 bit işletim sistemi kurarak ramlerinizin tamamını kullanabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halepce -- 13 Ocak 2011; 13:32:56 >
  • Gpu-z ile bir bakın kartların ikisi orda ayrı ayrı seçiliyor mu?
  • XP yada her ne ise 32 bit işletim sistemlerinde kullanılabili ram miktarı 3.25gb gibi bir rakam oluyor en fazla.

CF veya SLI kurulumunda ise 512X2= 1024MB bellek hesabı bildiğim kadarıyla doğru değil. Tek bir kartın bellek miktarı kadar kullanılabiliyor olması lazım.
  • http://img273.imagevenue.com/img.php?image=64099_12_122_600lo.JPG

burada resim var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaza_nato -- 14 Ocak 2011; 2:19:06 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaza_nato

http://img273.imagevenue.com/img.php?image=64099_12_122_600lo.JPG

burada resim var

Bir sıkıntı yok, 2 gpu yu görüyor ve doğal olarak bellek miktarı 1 tanesine ait olanı yazıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.