Şimdi Ara

ekran kartının üzerindeki bipleyen hoparlör sorunu!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sparkle 8800gtx calibre ekran kartım var.Bu kartın üzerinde de hata kodları için bir speaker.Sorunum bu speaker ın saçma bir şekilde ötmesi.Açma tuşuna bastığım anda 10 sn kadar çok kulak tırmalayıcı bir sesle ötüyor ve bilgisayar kapandığında da aynı şekilde ötüyor.Voltaj sorunu falan değil.Yabancı bir forumda 2-3 kişinin daha başına gelmiş ve sparkle yetkilileri bunun kartın sıcaklığıyla alakalı olduğunu söymemişler.Bilgisayarı kapattıktan 1 saat sonra açayım ötmüyor kart hala sıcak olduğu için.Ama 7-8 saat sonra açarsam ötüyor. Bu speakar ı nasıl susturabilirim?

ekran kartının üzerindeki bipleyen hoparlör sorunu!!!

• sparkle teknik desteğini aradığım da buzzer ın ötmemesi gerektiğini söylüyorlar güç kabloları bağlıysa.Kablolar eksiksiz olarak bağlanmış durumda.Dediğim gibi voltaj sorunu değil bu kartın soğuk olmasından dolayı ötüyor.Buna benzer bi sorunu yaşayan yok mu hiç?
  • buzzer onun adı ewet benim bildiğim o güç kablosunu takmayınca koparıyor gürültüyü

bence eline bir keski al ve bacaklarını kes huzura kavuş vga yı satmıyacağım bende kalıcak diyorsan bacaklarından birini kopar arasına bişey sıkıştır yara komple sök lehim makinasıyla sonra lehimlersin satarken :D hiç uğraştığına değmez üstat bence bu tarz dandik hatalara anakart yol açıyor
  • Biraz zorlayıp yerinden sökeyim o zaman en iyisi ama işte kartta başka bi soruna yol açar mı diye korkuyorum bende kalıcak satmaya pek niyetim yok.Bu karta 2 tane daha güç kablosu bağlanıyo bir de fanlar için molex hepsi bağlı anakartımın bios u güncel çok sçma bi hata soğuk olmasından dolayı ötmesi sıcak olsa anlıycam da.sağ sol oynatıp koparsammıki diye düşünüyorum çünkü servise göndersem bile buzzer ı sökmeyeceklerini söylediler.
  • Hocam buzzerı bacaklarından kes 100-220 ohmluk bi direnç (led diyodda olabilir) bacaklarına lehimle.Yanlız eğer buzzerı söküp boş bırakırsan az bi ihtimalde olsa kartın kendisini hiç açmama riski var sen en iyisi bi direnç yada led diyod bağla
  • Bunu denedin mi hiç bir kartta?İyi fikir aslında ama sonunda karttan olmasam bari:)
  • Hocam karttan olmassın ama tabiki sorumluluk kabul etmem Ama hangi elektronikçiye sorarsan sor aynısını söyleyecektir
  • sorumlu tutacak falan değilim tabiki hocam daha önce yapmadığım birşey olduğu için endişeliyim biiraz sadece. son çare dediğini yapıcam artık.
  • Ama ledi bağlarken + sına dikkat et Zaten direnci istediğin gibi bağlayabilirsin önemli olan kartın buzzer (direnç-led diod) üstünde akım oluştuğunu sanması.Boş bırakırsan eğer kart kendini hiç açmayabilir
  • bunu bir elektronikçiye götürsem daha iyi olur sanıyorum lehim falan yok bende çünkü ayrıca sakarlığıma gelir hepten bozarım kartı falan
  • Tabiki elektronikçiye götür hatta çizgi elektronik var oraya götürürsen dahada iyi olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.