Şimdi Ara

Ekran kartsız oyun çalışır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi geceler beyler AMD A10-7850 K işlemcim var ve içinde ekran kartı mevcut. O yüzden ekran kartı henüz taktırmadım ancak steam indirdiğimde all is dust ı acmadı bu galiba ekran kartımın olmayışından. Ama aktif kullanıcısı oldugum LoL , denemek için metin2 felan indirdim oynayabiliyorum. LoL de yüksek ayarlarda 60 ortada sabit 80 fps alıyorum. Gelelim asıl konuya pes serisi veya call of duty felan indirsem steamdaki oyunlar gibi sorun cıkartır mı yoksa oynayaiblir miyim ? Bir de steamdaki sorun ekran kartından değil mi ?

• Ekran kartsız oyun açılmaz diye biliyorum. Zaten sende onboard ekran kartı var yani işlemci ile birleşik olan falan. Ama boyutu en fazla 64 mb yada 128 mb arası bişidir. Sende olan onboard ekran kartı ile mario, pindball, internet üzerinden oynanan oyunlar (facebook miniclip oyunları gibi), lol ve metin2 tarzı düşük sistem gerektiren oyunlar oynarsın.

PES, Call of Duty falan oynamak istiyorsan en az 512 mb ekran kartına ihtiyacın var. Ekran kartının boyutu kadar bit'i de önemli ve fan'lı olursa çok çok daha iyi olur çünkü ısınmasını önler. Isınırsa kasma yapar falan bozulabilir gibi gibi.
    Fiyatı ise şu aralar 2. el falan 100 tl olabilir. Çünkü dolar hala yüksek.

Ama uzun süre kullanmak ve gelecek senelerde çıkıcak oyunları da oynamak istersen. 1 gb, 256 bit fan'lı yada 2 gb ,128 bit fan'lı ekran kartı tavsiye ediyorum. Ama ram ile ortantılı olması lazım. İşlemcinin özelliklerine baktım 4 yada 3.7 ghz falan gözüküyor yani işlemcin iyi. Ama ram'in kaç bilmiyorum.
    Diyelim ram'in 2 gb ise alıcağın ekran kartın 1 gb, 256 bit ve fan'lı olsun daha üstü olursa orantısız olucağından dolayı kasar bi anlamı olmaz.
    Ama ram'in 4 gb ve üstü ise 2 gb 256 bit fan'lı ekran kartı almanı tavsiye ederim, uzun ömürlü olur, bütün oyunları harddisk'in yettiğince oynayabilirsin :D

=======================
    Ben sana bildiklerimi söyledim, azıcık da olsa yardım ettim. Sen de bana bi iyilikte bulunmak istersen. "PES6 - En iyi kaleci kurtarışları" adlı konu'ma bakar mısın?
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=107880514

teşekkürler, başarılar, hayırlı günler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahg37 -- 11 Temmuz 2015; 22:40:28 >

• kaliteli bi ekran kartı alıcam dolar arttı ama ben bu bilgisayaarı 1400 e toplamıştım şu an 1800 alıcagım ekran kartı 480 den 750 ye çıktı inmesini bekliyorum :D ram 8 gb bu arada
  • Dolar biraz zor iner hocam. Normalde 1700 TL'lik PC'yi 2100'e aldım. Ha Allaha şükürler olsun ama dolar düşecek diye beklersen bayağı beklersiniz.
  • Aynen düşmeyeceğini biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pes 12-13 ü sıfır hatayla oynatır ama 15 i denemen gerek.

Ekran kartı taktırma zaten, zahmet olacak iki dakika ekran kartı bölümüne APU işlemciye cf ekran kartı tavsiyesi isteyeceksin, böylelikle daha fazla performans yakalamış olacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Notorious -- 18 Temmuz 2015; 16:06:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ahg37

Ekran kartsız oyun açılmaz diye biliyorum. Zaten sende onboard ekran kartı var yani işlemci ile birleşik olan falan. Ama boyutu en fazla 64 mb yada 128 mb arası bişidir. Sende olan onboard ekran kartı ile mario, pindball, internet üzerinden oynanan oyunlar (facebook miniclip oyunları gibi), lol ve metin2 tarzı düşük sistem gerektiren oyunlar oynarsın.

PES, Call of Duty falan oynamak istiyorsan en az 512 mb ekran kartına ihtiyacın var. Ekran kartının boyutu kadar bit'i de önemli ve fan'lı olursa çok çok daha iyi olur çünkü ısınmasını önler. Isınırsa kasma yapar falan bozulabilir gibi gibi.
    Fiyatı ise şu aralar 2. el falan 100 tl olabilir. Çünkü dolar hala yüksek.

Ama uzun süre kullanmak ve gelecek senelerde çıkıcak oyunları da oynamak istersen. 1 gb, 256 bit fan'lı yada 2 gb ,128 bit fan'lı ekran kartı tavsiye ediyorum. Ama ram ile ortantılı olması lazım. İşlemcinin özelliklerine baktım 4 yada 3.7 ghz falan gözüküyor yani işlemcin iyi. Ama ram'in kaç bilmiyorum.
    Diyelim ram'in 2 gb ise alıcağın ekran kartın 1 gb, 256 bit ve fan'lı olsun daha üstü olursa orantısız olucağından dolayı kasar bi anlamı olmaz.
    Ama ram'in 4 gb ve üstü ise 2 gb 256 bit fan'lı ekran kartı almanı tavsiye ederim, uzun ömürlü olur, bütün oyunları harddisk'in yettiğince oynayabilirsin :D

=======================
    Ben sana bildiklerimi söyledim, azıcık da olsa yardım ettim. Sen de bana bi iyilikte bulunmak istersen. "PES6 - En iyi kaleci kurtarışları" adlı konu'ma bakar mısın?
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=107880514

teşekkürler, başarılar, hayırlı günler :)

Aşırı yüzelsel yazmışsın, bilmediğin konularda tavsiye verme lütfen.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.