Şimdi Ara

Ekran Titremesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meraba arkadaşlar,forumda daha önce açılan konuları inceledim ama çözüm bulamadım.

LCD ekran kullanıyorum.
    Ekran kartım 256mb nvidia geforce 8600gt
    Q6600 anakart
    2x2 4gb ram

Ekranım açıldıktan bir süre sonra titreme yapıyor.1440x900 px çözünürlük 60 hertz'te kullanıyorum.Maximum 75 hertz oluyor çıkardıımda titreme başlamışsa geçmiyor.

Ekran kartı tozlanmışmı baktım,temiz sayılır,ısınmamış da.460w kasa var ısınmasın ayıp eder zaten.

Bilgisayarı az önce açtım şimdi titreme gitti,bu sefer de sağ tarafta garip blur bir görüntü oluyor.Net değil,nesneler daha kalın gibi anormal bir görüntü.Genelde bilgisayar uzun süre açık kalınca sorun oluyor ama benm masaüstü alma sebebim uzun süreli çalışmaktı zaten.Çok sinirim bozuldu gerçekten.

Sebebi nedir,ne gibi çözümler vardır,ne yapmalıyım.Çözüm konusunda bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim

• dostum bi arkadaşımda da aynısı oldu kendi evinde monütör sapa sağlam çalışıyordu monütörü bi arkadaşına sattı onun evine gidip takınca dediğin gibi titreme bi türlü geçmemiş biz voltajdan şüphe ettik ama söylediğine göre sinyal kablosunu değiştirnc düzelmiş dedi istersen bi dene derim olmadı başka bi arkadaşının komşunun bilgisayarında dene bu işler başka çözülmez bozuksa hemen garantiye yolla
  • @satoyama

Konumu taşımızsınız sanırım,teknik yardım forumunu görmedim,öncelikle teşekkür ederim.

Şimdi 1. olarak sinyal kablosu tam olarak nedir?
    2.si ekran kartından mı şüphelenmem gerek ekranımdan mı?

Laptop'a bağlayıp ekranı deneyecem,duruma göre tekrar yazıcam,ilgin için teşekkür ederim :).
  • sinyal kablosu monitörden ekran kartına giden kablodur
    monitörden şüphelenmen lazım yüksek ihtimalle notebook ta da aynı sorun u yapacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: zeki1981

sinyal kablosu monitörden ekran kartına giden kablodur
    monitörden şüphelenmen lazım yüksek ihtimalle notebook ta da aynı sorun u yapacak

Evet tahmin ettiğiniz gibi oldu,notebook'ta da aynı sorunu yaşadım,ekranımın garantisi var,te datrona kadar mı götüreyim yoksa şu kabloyu mu gidip alayım?Fiyatı yaklaşık olarak ne kadardır?

Ekranım Philips 190CW 19".Bir de kabloyu nereden temin edebilirim beşiktaşta oturuyorum,bu civarda bildiğiniz bir yer var mı acaba?Sonra farklı kablo kullanmışınız garanti kapsamı dışına girmiş ekran muhabbeti çekmek istemiyorum,bu yüzden sordum
  • bizim bi arkadaşında aynı şekilde oluyor ama biz binanın arkda tarafında elektrik trafo su var ondandır dedik
  • Ekranın driverinin güncellemesi varmış,onu indirip kurdum bazı otomatik ayarlar yaptırdım şimdi düzelti.Trafo gibi şeylerden olacağını zannetmiyorum çünkü yeni başladı,eğer öyle olsa ilk aldığımdan beri olması gerekir.

Ayar yaparken phase ayarı optimize olarak 34 oluyor,ekran bu şekilde algılıyor ama buna rağmen az da olsa yukarı doğru bazı titremeler fark ediliyor ama windows üzerindeyken bunları göz fark edemiyor.Biraz yoracam ekranı bakalım tekrar aynı hata olursa,datron yolları taşlı diyerek alacam paketi gidecem.

Ekranı aldığımda Taksimde eylem vardı,bir dünya polis,çevik kuvvet...Ben elimde hayvan gibi poşetle yürüyorum,yine eylem olursa artık kutup ayılarına karşı önlem almam icab ediyor.Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • elektrik voltajından oluyor bazen bendede oluyor evde elektrik çok kullanıldığı zaman
  • quote:

Orjinalden alıntı: CRAZYOZYY

elektrik voltajından oluyor bazen bendede oluyor evde elektrik çok kullanıldığı zaman

Peki hocam bunu engellemek için yapabileceğim bişey var mı?Sigortaları değiştirmek,vs vs...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.