Şimdi Ara

Ekrana görüntü gelmemektedir.. nasıl çözül

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde ki eski bir masaüstü bilgisayarı temizleme amacı ile açtım. daha sonra parçaları çıkardığım gibi takdığım halde çalışıramamaktayım. bilgisayar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Ekran kartı sağlam denedim. işlemciyi söktüm işlemci bütün geldi. soğutucuya yapışık şekilde anlayamadım neden ekrana görüntü gelmiyor. ne tip bir hataya mahalvermiş olabilir... yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkürler...

• termal macunu silmediniz dimi ?
  • işlemci yapışık geldiyse soğutucu macun kurumuş yapışık kalmıştır. O şekilde birleşik biçimde tekrar yerleştirdiyseniz yanlış yerleştirmiş olabilirsiniz.İşlemciyi soğutucudan ayırıp soğutucu macunu yenileyip ayrı ayrı yerleştirin. Ekran kartını başka bilgisayarda denediğinizi sağlam olduğunu varsayıyorum.
  • silmemiştim sorun oradan mı kaynaklanmıştır ? elimde termal macunda bulunmamakta o yüzden ellemedim o kısmını..
  • işlemciyi doğru oturttuğunuz dan emin olun..işlemciyi çıkarıp oşekilde açın bios ekranı gelecekmi deneyin
  • evet kontrol ettim doğru takdığım halde çalışmıyor. hiç bişey gelmiyor ekrana hiç bir görüntü yok. kapkara bir ekran geliyor sadece masaüstü bilgisayarları değiştirip değiştirip denedim ama genede olmadı...
  • işlemcinin pinlerinin anakartın işlemci yuvasına tam oturduğundan emin olun zaten işlemcinin köşesinde üçgen var doğru yönde oturtmanız için.
  • işlemciyi soküp denedinizmi?
  • kardeş ram ide kontrol ette belki ondan olabilr 2 tane varsa tek tek çıkarıp deneyebilirsin arızalanmış yada kısa devre olmuş olma olasılığı yuksek görünüyor
  • evet o üçgen aşağı bakıyordu çıkardıımda ben ona uygun çıkardığım gibi taktım. kontrol ettim taktıkdan sonra oturdumu diye. pinlerin yuvasına oturduğunu da kontrol ettim sorunsuz oturuyor. ramleri filan çıkarıp tek tek denedim diğer bilgisayarda onlarda bi problem yok. daha önceki bilgisayarımın ekran kartını çıkarıp bunun ekran kartını taktım sorunsuz çalışıyor. harddiski hiç ellemedim o çalışıyordu bildiğim kadarı ile. işlemciyi soğutucudan sökersem elimde yapıştırmak için termal macun yok. termal macun yüzünden kaynaklanmış olma ihtimali yüksek mi? cevap yazan herkese teşekkürler...
  • biosu sıfırlamayı denedinizmi?
  • Ekrana hiç bişey gelmediği için sıfırlama işlemini yapamıyorum...
  • ekrana birşey gelmesine gerek yok..pili çıkarın..power kablosunu çıkarın 5 10 dakka bekleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ay_tech -- 12 Mayıs 2012; 19:42:01 >
  • Evet dediğinizi yaptım, pili ben çıkarıp tekrar takıyordum o yüzden. ama dediğiniz gibi yeniden yaptım gene sonuç aynı oldu. en iyisi bir adet macun alıp yeniden işlemci takmak gibi görünüyor. çok teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.