Geçen son büyük win 11 güncellemesinden sonra laptopumda alt+tab yapınca veya fare ile farklı bir ekrana geçince(orn chrome sekmeler arası geçiş ya da alttan farklı bir uygulamaya geçiş) ekranın 4 te 1 veya 5 te 1 gibi bir kısmı önceki ekranda kalıyor. önceki ekranda da hareketli gif vs birşey varsa donmuyor o da hareket etmeye devam ediyor. bazen 1-2 sn bazen 4-5sn sonra tamamen diğer ekrana geçiyor. Yani youtube sitesindeyim diyelim microsoft sitesine geçiş yapıyorum mause ile üstten chrome'da ancak tıklar tıklamaz ekranın 4 te 5 gibi bir kısmı anında geçiş yapıyor kalan kısım ya üstte ya yanda neyse artık youtube olarak çalışmaya devam ediyor 2-5 sn arası daha sonra o ekranda geçiş yapıyor. bu sorunu tam tarihini hatırlamıyorum ancak büyük windows güncellemesinden sonra yaşamaya başladım. Bilgisayar özellikleri 16 gb ram 4050 ekran kartı ryzen 5 7640 işlemci. Tahminim bu sorunu farklı kişilerde yaşıyor bu durumun veya bugun bi adı var mı veya ingilizce olarak nasıl aratabilirim? Daha önce yaşayıp çözen varsa yardımcı olabilir mi? |
Bildirim