Şimdi Ara

Ekranda donma tarzı Geç geçiş sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
21
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen son büyük win 11 güncellemesinden sonra laptopumda alt+tab yapınca veya fare ile farklı bir ekrana geçince(orn chrome sekmeler arası geçiş ya da alttan farklı bir uygulamaya geçiş) ekranın 4 te 1 veya 5 te 1 gibi bir kısmı önceki ekranda kalıyor. önceki ekranda da hareketli gif vs birşey varsa donmuyor o da hareket etmeye devam ediyor. bazen 1-2 sn bazen 4-5sn sonra tamamen diğer ekrana geçiyor.

Yani youtube sitesindeyim diyelim microsoft sitesine geçiş yapıyorum mause ile üstten chrome'da ancak tıklar tıklamaz ekranın 4 te 5 gibi bir kısmı anında geçiş yapıyor kalan kısım ya üstte ya yanda neyse artık youtube olarak çalışmaya devam ediyor 2-5 sn arası daha sonra o ekranda geçiş yapıyor. bu sorunu tam tarihini hatırlamıyorum ancak büyük windows güncellemesinden sonra yaşamaya başladım.

Bilgisayar özellikleri 16 gb ram 4050 ekran kartı ryzen 5 7640 işlemci. Tahminim bu sorunu farklı kişilerde yaşıyor bu durumun veya bugun bi adı var mı veya ingilizce olarak nasıl aratabilirim? Daha önce yaşayıp çözen varsa yardımcı olabilir mi?

• Bir Windows güncellemesi sorunlu deniyordu ama size denk gelen bu güncellememi bilemiyorum o nedenle Windows update güncellemelerini tamamını yapın sorunun sonradan çözülmüş olma ihtimali yüksek...

Sonra komut istemini yönetici olarak açın ve aşağıdaki komutu yazın işlem bitene kadar bekleyin...

winget upgrade --all

Daha sonra sorun düzelmez ise güvenli moda Windows açın ve ddu ile ekran kartı driverini kaldırıp en güncel driveri kendi sitesinden yükleyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 23 Mart 2025; 15:8:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC Kasma ve Yavaşlama Sorunu
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.