Şimdi Ara

Elantra (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
25.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: dumurman

abi türkiyede mantıksızık almış yürümüş...
    Bi furyadır tutturmuşlar kore arabası alınmaz...
    Kardeşim yıllarca hepimiz doğan şahin gibi eşşeklere binmedikmi?
    Kore arabası alınmazmış...
    o beğenmediğiniz arabalar Japon firmalarıyla Hyundai sıkça beraber çalışıyor...
    Opel Chevrolet Daewoo markalarının tek çatı olduğu bilinen bir gerçek...
    Ama Chevrolet opelin arabaları yerine Hyundai arabalarına özeniyor...
    Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla Lacetti de Kia Cerato gibi Elantra iskeletine üretiliyor...
    Opel bazı modellerinin motorlarını korede ürettiriyor...
    Açın auto motor sportun son sayısına bi bakın...
    Aynen şöyle yazıyor...
    "Sıra motorlara geldiğinde Avrupalı üreticilerin Hyundai'yi çok yakından takip etmesi gerektiği anlaşılıyor..."
    Bunu yazan otomobil otoritesi bir dergi...
    Hyundai dünyada bir dev bunu kabul edin artık...
    Dünyada 8. en değerli otomobil markası...
    kendini yenileyen 5. marka...
    Yeniliğe en çok para ayıran marka...
    vs. vs...
    Amerikada Elantra en çok değer gören aile otomobili...
    Bi amerikan filmlerini takip edin...
    Ortalık kore gibi...
    Ama türkiyede insanların bi takıntısı var...
    Bi şeyi illa yüceltecekler...
    Artık ortalıkta Megane görmekten midem bulanıyo...
    Toros gbi oldu...
    Aman ya ne anlatıoruzki...
    Herkes almasın zaten Elantra...
    Böyle iyi...
    Arabadan anlayan alsın...
    Az olsun ama Elantra olsun...
    En güzeli...

sana aynen katılıyorum kardeşim.ortalık megane doldu.artık arabanın bi önemi kalmadı.arabalarla ilgilenen kişiler artık yanlarından megane geçince dönüp bakmıyor bile.ama elantra öyle değil.yanında bir elantra geçtiği zamn insan şöyle bir bakıyor arabaya.bi de araba façaysa ''vay be arabaya bak''diyor. ben bunu kulağımla duydum.bi de yeni kasası gelse çok daha güzel olacak....saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __elantrafaruk__ -- 23 Ekim 2007; 18:18:34 >

• valla donanım süper ama iş satmaya gelince elbet bir gün mutlak satacaksın o zaman işler değişir
  • Her arabanın mutlaka bir hastası ve alıcı vardır...
  • abi benim fikrim şu civicin yeni modeli hakkında pek bi bilgim yok ama çok güzel görünüyor...
    Ama yeni elantra hakkında hiç bilgimiz yok fotoğrafla anlaşılmaz...
    Belki yeni civic iyidir belki yeni elantra...
    O konuda değerlendirme yapamıycam...
    Ama 2006 ve öncesini düşünürsek civicin sadece imajı var...
  • quote:

Orjinalden alıntı: __elantrafaruk__

Her arabanın mutlaka bir hastası ve alıcı vardır...

işte onu bulmak bazen öyle zor oluyor ki...
  • Selamlar,

1994 Model Hyundai Elantra, 125.000 KM.'de ve Otomatik vitesli, Klimalı, Otomatik Camlı, ABS'li.

8500 YTL isteniyor bu raba için sizce nasıldır bu araba alınabilir mi yoksa sorun çıkartır mı ? Arabayı bir akrabam için almak istiyoruz.

Servis yedek parça sıkıntısı olur mu bunda ? Bilgi verirseniz sevinirim. Araçta LPG yok sonradan biz takacağız.
  • Valla o yaşta arabaların hepsinde bu tür sıkıntılar doğabilir bence...
    Ama gördüğüm şu o model Elantraların o yaşta arabalar içerisinde en çok donanıma sahip olduğu ve hala aslanlar gibi yollarda yepyeni dolaştığı...
  • dostum bu arabaların piyasası 7500 ytl ile 8000 ytl arasıdır.yani bu fiyat biraz fazla.tabiki de pazarlıkla 8000ytl ye alırsınız.satan kişide o kadar pay bırakır heralde.bi de şu var aracı görmeden ben bişey deyemem.belki de araç emsallerine göre çok temizdir o yüzden fazla fiyat demiş olabilir.servis ve yedek parçayı sorarsan i valla benim o model hakkında pek bilgim yok.ama mutlaka bulunur.a94 model aracın parçaları piyasada mutlaka vardır.Aracı alırsanız lpg olarak brc veya zavolli markalarını tercih edin.gerçekten araç için çok uyumlu markalar.benim bilgim bu kadar.diğer arkadaşlardan bilen kişiler varsa sana yardımcı olacaktır...saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __elantrafaruk__ -- 26 Ekim 2007; 16:48:54 >
  • quote:

Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla Lacetti de Kia Cerato gibi Elantra iskeletine üretiliyor...
    Aynen şöyle yazıyor...
    "Sıra motorlara geldiğinde Avrupalı üreticilerin Hyundai'yi çok yakından takip etmesi gerektiği anlaşılıyor..."
    vs. vs...
    Ortalık kore gibi...
    Toros gbi oldu...
    Böyle iyi...
    En güzeli...

Hocam helal olsun cok güzel bi acıklama;
    bendede 2004 Elantra Var cok tatlı araba foto koyarım birazdan

• quote:

Orjinalden alıntı: xessey06

2006 model açık fıstık yeşili renkte Elantrayı 17.000YTL(pazarlıksız) satıyorlar. Araba tam donanımlı, sadece sol çamurlukta tekmelenmekten dolayı lokal boya mevcut; Bu arabanın yakıt tüketimi, yedek parçası, güvenlik ve konforu yönünden arkadaşlardan yorum bekliyorum. Birde fiyat konusu değerlendirirseniz sevinirim. Eğer arabayı alın diyorsanız; ne şekilde kontrol ettirmemi tavsiye edersiniz?

benim de 2005 elantram vardı düz vites.30 000 km deydi.kazası değişeni yoktu.ayrıca sıralı sistem lpg takılıydı.19 000 ytl ye takasa verdim.17 000 ytl iyi fiyat.düşünmeden alın bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

benim de 2005 elantram vardı düz vites.30 000 km deydi.kazası değişeni yoktu.ayrıca sıralı sistem lpg takılıydı.19 000 ytl ye takasa verdim.17 000 ytl iyi fiyat.düşünmeden alın bence.

Hocam ne marka araçla takas ettin
  • Arkadaşlar ben de elentra düşünüyorum..Fakat bu ara aklıma marea exclusive i soktular 2004 modeli elantradan biraz daha ucuz ve elantra ya ek olarak elektri koltuklar,park sensörü 6 lı cd çalar,LPG ye mükemmel uyum ve bi kaç tane daah özelliği var...sürüşü de gerçekten çok güzel olduğunu bahsediyolar ve DH da gerçekten güzel bir grupları var...Arkadan tipi hoşuma gitmiyor yalnız..Sizin marea da söyleyeceğininz neler vardır acaba?
  • hocam bu zevk meselesi.mareanın ikinci el piyasası elantradanda kötüdür.mareanın piysasını bi ara araştırmıştım ama gerçekten çok kötü.11000 ytlye bile marealar var.benim sana tavsiyem birde elantraya bin.gerçekten elantranında sürüşü çok güzeldir ve konforludur.benim önerim elantradır.gerçekten pişman olmazsın elantrayı tercih ettğine.tabi bu zewk işi birde bütçe meselesi.hangisi uyarsa bütçene ve zevkine onu tavsiye et derim.bu forumda elantra kullanıcıların daha en ufak bir şikayet duymadım.sorunsuz bir araçtır elantra.benim önerim elantra....
  • valla dostum buradakiler bilir benim bu ikinci elantra daha önce 2000 model vardı çok memnun kaldım gittim sıfırını aldım...
    Gerçekten elantra marea dan çok farklı...
    Karşılaştırma bile yapmam Fiatın arabalarıyla...
    Standartları yüksek sorunsuz bi arabaya bineyim diyosan Elantra...
  • Hocam fıstık yeşilinden başka bi renk düşünsen keşke...gerçi elantrada renk seçemiyosun yani ilanlarda fazla görünmüyor...Ama benim ve bi çok kişinin fikrine göre o renk yakışmıyo...hiç bi arabaya da yakışmaz...
    quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

Orjinalden alıntı: xessey06

2006 model açık fıstık yeşili renkte Elantrayı 17.000YTL(pazarlıksız) satıyorlar. Araba tam donanımlı, sadece sol çamurlukta tekmelenmekten dolayı lokal boya mevcut; Bu arabanın yakıt tüketimi, yedek parçası, güvenlik ve konforu yönünden arkadaşlardan yorum bekliyorum. Birde fiyat konusu değerlendirirseniz sevinirim. Eğer arabayı alın diyorsanız; ne şekilde kontrol ettirmemi tavsiye edersiniz?

• quote:

Aynen şöyle yazıyor...
    vs. vs...
    Ortalık kore gibi...
    Toros gbi oldu...
    Böyle iyi...
    En güzeli...

Chevrolet(daewoo) araçlarında opel platformu kullanır genelde bu güncel kasadan önceki kasa olan opel üzerinde geliştirilen araçlardır.

• valla lacetti sedanın arka bagaj içine ve arka camına bakarsanız elantrayla tamamen aynı...
    boyutları da neredeyse birebir...
    cerato elantra üzerine üretilmesine rağmen bu kadar benzemiyor...
  • Arkadaşlar ben de birkaç hafta önce focus II trend aracımı satıp, 2005 model elantra aldım. Hemen sıralı lpg taktırdım. Malumunuz ruhsat plaka değişimi masrafına girmişken iki masraf olmasın diye bu işi de aradan çıkardım.

Çok samimi olarak söylüyorum elantra focusu aratmıyor. Gerçekten birçok artılarını hesaba katınca iyi ki değiştirmişim diye düşünüyorum.

İstanbulda elantranın benzin deposunu fulledim Kayseri'ye geldim. Yaklaşık 800 km. Yol bilgisayarına göre 130 km'lik yakıtım kalmıştı. Lpg ile ne yakar onu hesaplayamadım. Lpg'yi yeni taktırdığımı söylemiştim. Lpg deposu 39 lt gaz aldı. Şu an (sadece şehir içinde) 370 km falan yol yapmışım. Hala gazım bitmedi. Daha ne kadar gider bilmiyorum.

Elantra almayı düşünen arkadaşlar; hiç beklemeyin hemen alın derim.
  • abi hoşgeldin sen ya...
    ne güzel şeyler söylüyon...
    elantrayı beğenmeyenler görsün seni...
    focustan sonra elantraya biniyosun ve bi fark yok diyosun...
    ama bazı avrupa araba sürücüleri bizim arabaları niye aşağılıo onu anlamıorum...
    bu arada geçensene getzfanclub.com da bi iddaamı yayınlamıştım size de sunacağım şimdi...
    ben diyorumki Yeni Focus bizim elantralardan çalıntılar taşıo...
    bakalım görelim...

abi buyrun...

bu bizim elantra...

şimdi de focusa bakalım....

Öncelikle cama tavana camın kenarındaki çizgilere camın kenarından ön panjura inen çizgilere bir bakalım...
    Ne dersiniz aynı değilmi?

Arka cam kaputun inişi de baya benziyor...
    tamponlardaki siyah bölümler arka kapının altından başlayıp ön tampona uzanan bir çizgi var neredeyse Elantrayla aynı...

Farlar da biraz andırıyor...
    Elantranın içi siyah olmasa tam benziyor...
    Ayna bile neredeyse aynı...
    Tasarım şekli aynı...

Plakalık ta aynen benziyor...
    Bunun yanında farın sinyal ve Anarya lambasının bulunduğu yer tamamen aynı...

Bu benim iddiam sadece...
    Kimse Forda yakıştırmaz belki ama durum bu aşırı derecede benziyor...
    Dikkatli bakın göreceksiniz...
    Ha bide ben bunu dediğimde bazı arkadaşlar Ford öyle şey yapmaz hyundai çalmıştır diyor...
    Unutmayalımki bu tip focus yokken elantranın bu tipi vardı...

siz ne dersinz?

(not:bizim arabaların bazı ülkelerde farları şöyle bakın öyle daha çok benzio)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumurman -- 11 Kasım 2007; 2:11:22 >

• Arkadaşlar merhaba...Ben de bugün hyundai ci oldum paliodan sonra...2005 model elantra aldım sıralı lpg li gerçekten şık ve temiz bir araba..Araştırmalarımda bi çok kişinin elantradan memnun olduğunu okudum...Aklımdan marea da geçiyodu ikisi arasında çok kalmıştım...kısmet bunaymış...

1-aldığım adam tüpte şehiriçi km de 130 bin yaktığını söyledi.acaba bunda bi gariplik var mı..?
    2-elantra nın sıralı sistem tüpe uyumu nasıldır?
    3- aracın devrini yarın yapıcam.aldığım adam memurdu.Acaba motoru adam gibi açmış mıdır nasıl anlayacaz...
    4-aracın ara hızlanmaları nasıl?

Yardımcı olursanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.