Şimdi Ara

Elantra (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
140
Cevap
0
Favori
25.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim aramıza hoşgeldin.öncelikle araba hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah.

1-elantranın şehir içiçnde 130 krş yakması biraz az gibi geldi bana.bence en az 150-160 arası bişey yakar.tabi arabasında lpg olanlar bunu daha iyi bilirler .benimkinde lpg olmadığı için sana kesin cvp veremem ama ortalama 150-160 yakar en az daha azıda olmaz heralde şehir içinde...

2-Duyduğuma göre Elantranın lpg'ye uyumu gerçekten iyimiş.

3-Arabanın motor durumunu bilmek istiyorsan hyundai servisinde ekspertiz yaptır.

4-Aracın ara hızlanmaları gerçekten güzel.gaza bastığın an tepki veriyor.sollama gibi ara hızlanmaların gerektiği yerlerde araç kendini fazlasıyla kanıtlıyor.bu konuda elantradan şüpen olmasın derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __elantrafaruk__ -- 12 Kasım 2007; 17:23:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: __elantrafaruk__

quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

benim de 2005 elantram vardı düz vites.30 000 km deydi.kazası değişeni yoktu.ayrıca sıralı sistem lpg takılıydı.19 000 ytl ye takasa verdim.17 000 ytl iyi fiyat.düşünmeden alın bence.

Hocam ne marka araçla takas ettin

toyota yaris 1.4 d-4d mmt
  • teşşekkür ederim arkadaşım..evet araç 150/160 civarı yakıyomuş şehir içi...
    quote:

Kardeşim aramıza hoşgeldin.öncelikle araba hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız inşallah.

1-elantranın şehir içiçnde 130 krş yakması biraz az gibi geldi bana.bence en az 150-160 arası bişey yakar.tabi arabasında lpg olanlar bunu daha iyi bilirler .benimkinde lpg olmadığı için sana kesin cvp veremem ama ortalama 150-160 yakar en az daha azıda olmaz heralde şehir içinde...

2-Duyduğuma göre Elantranın lpg'ye uyumu gerçekten iyimiş.

3-Arabanın motor durumunu bilmek istiyorsan hyundai servisinde ekspertiz yaptır.

4-Aracın ara hızlanmaları gerçekten güzel.gaza bastığın an tepki veriyor.sollama gibi ara hızlanmaların gerektiği yerlerde araç kendini fazlasıyla kanıtlıyor.bu konuda elantradan şüpen olmasın derim...

• Dumurman kardeşim elantra ile yeni focus arasındaki benzetmen çok da yabana atılacak cinsten değil. Bence focus elantraya göre biraz daha kaba. Elantranın ana hatları daha kibar. Elantra yeni focustan tip olarak çok daha güzel. Focusun hem içinde hem de dışında maalesef hiç de ciddi bir estetik yok. Düşünsenize 97 mondeoyu sattıktan sonra yeni focusa bir türlü ısınamadım. Focus bir avuç para verdikten kısa bir süre sonra pişman oldum. Yaklaşık 30.000 ytl para veriyorsunuz, dijital kılima yok, yol bilgisayarı yok, yol tutuşu, virajlarda yola hakimiyeti yetersiz, ses yalıtımı çok zayıf vs vs. Daha ne diyeyim. Ghia donanımlısını alırsanız elantrayla aynı özelliklere sahip fakat trendle ghia arasında 5-6000 ytl'lik fiyat farkı var.
    Bütün bunları hesaplayınca iyi ki elantra almışım diyorum.
  • Arkadaşlar tekrar merhaba,uzun zamandır giremiyordum foruma epey mesajlar olmuş elinize sağlık.Bende de 2005 elantra var geçengün biraz ani bir duruş yapmak zorunda kaldım trafikte,o anda arkamdan eski model reno 12 ler varya demir tamponlu işte o araba geldi ve bayada hızlı vurdu bana.Çat diye bir gürüldü ve öne iteledi beni,eyvah dedim tampon parçalandı bagaja kadar girdi falan diyerek indim,önce renoya baktım ön pancur kırılmış yere dökülmüş,elantraya baktım hiç bişey yok,akşamdı olay anı dikkatlice baktım kırık çatlak var mı diye yok,sadece 4-5 yerde nohut tanesinin yarısı kadar tampon boyasını kaldırmış o kadar,çizik bile yok.neyse ayrıldık,ertesi gün yıkattım arabayı,siyah izleri cif ledim ve sadece 4-5 yere minik dokunuşlarla rutuş yaptım,hiç belli bile değil.Sözün özü sağlam arbaymış çünkü baya bi çaktı bana arkadan ve demir tamponla vurdu,hiç bişey yok.Allahım büyüğünden saklasın ama dahada gözüme girdi...

• quote:

coban kardes bende seni tanıdım.benim arabada da beyaz far var pioneer woofer alpine anfi var.tüm camlarda(ön cam hariç)film var.hepsini yeni yaptırdım daha.çok güzel oldu.arabaya çok yakıştı.bu arabayı herkese tavsiye ederim piyasada böyle bir araba bulunmaz bence...

Benimkinde de; 8000 K xenon kit,arka ve arka yan camlarda siyah film var.Şimdi ise araç içi dvd oynatan sistemlere ağzım sulanıyo biraz,ama fiyatı tuzlu.Bilirsin teybin altında bi göz var boş,orjinal teybi çıkarıp boşlukla berabar dolduran double din cihazlar var onlardan düşünüyorum,sence nasıl olur?taktıran arkadaşlar varsa görüş alabilirim.

/>

/>

Elantra

/>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coban393 -- 25 Kasım 2007; 1:49:34 >

• quote:

Orjinalden alıntı: coban393

Arkadaşlar tekrar merhaba,uzun zamandır giremiyordum foruma epey mesajlar olmuş elinize sağlık.Bende de 2005 elantra var geçengün biraz ani bir duruş yapmak zorunda kaldım trafikte,o anda arkamdan eski model reno 12 ler varya demir tamponlu işte o araba geldi ve bayada hızlı vurdu bana.Çat diye bir gürüldü ve öne iteledi beni,eyvah dedim tampon parçalandı bagaja kadar girdi falan diyerek indim,önce renoya baktım ön pancur kırılmış yere dökülmüş,elantraya baktım hiç bişey yok,akşamdı olay anı dikkatlice baktım kırık çatlak var mı diye yok,sadece 4-5 yerde nohut tanesinin yarısı kadar tampon boyasını kaldırmış o kadar,çizik bile yok.neyse ayrıldık,ertesi gün yıkattım arabayı,siyah izleri cif ledim ve sadece 4-5 yere minik dokunuşlarla rutuş yaptım,hiç belli bile değil.Sözün özü sağlam arbaymış çünkü baya bi çaktı bana arkadan ve demir tamponla vurdu,hiç bişey yok.Allahım büyüğünden saklasın ama dahada gözüme girdi...

ya Elantra kadar sağlam araba yoktur emin ol...
    benim bu ikinci elantra şu anki 2006 daha önce 2000 model vardı...
    Bununkini görmedim ama bi öncekinin arka tamponun içini açtırdım...
    resmen kamyonların şasisi gibi koca bi demir yığını var içerde... :)
    ilk gördüğümde inanamadım...
    büyük konuşmayayım ama kolay kolay bişey olmaz o arabaya...

• quote:

Orjinalden alıntı: muratbeyim

Dumurman kardeşim elantra ile yeni focus arasındaki benzetmen çok da yabana atılacak cinsten değil. Bence focus elantraya göre biraz daha kaba. Elantranın ana hatları daha kibar. Elantra yeni focustan tip olarak çok daha güzel. Focusun hem içinde hem de dışında maalesef hiç de ciddi bir estetik yok. Düşünsenize 97 mondeoyu sattıktan sonra yeni focusa bir türlü ısınamadım. Focus bir avuç para verdikten kısa bir süre sonra pişman oldum. Yaklaşık 30.000 ytl para veriyorsunuz, dijital kılima yok, yol bilgisayarı yok, yol tutuşu, virajlarda yola hakimiyeti yetersiz, ses yalıtımı çok zayıf vs vs. Daha ne diyeyim. Ghia donanımlısını alırsanız elantrayla aynı özelliklere sahip fakat trendle ghia arasında 5-6000 ytl'lik fiyat farkı var.
    Bütün bunları hesaplayınca iyi ki elantra almışım diyorum.

zaten amerikada Focusun en dişli rakibi Elantra...
    Orada Elantra dandik bi donanım seçeneğiyle satılıyor (deri direksiyon yok, otomatik klima yok, yol bilg opsiyonel, vs. vs.) buna rağmen acayip büyük bi kullanıcı kitlesi var...
    Aldığı ödüller var... ( En iyi otomobil, en iyi aile otomobili diye)
    Elantra niyeyse Türkiye de pek tutulmadı...
    Ama burada bizim ülkedekilerin saçmalaması yatıyor...
    Hem Hyundai Assan arabayı satmayı bilmedi yada bilmek istemedi kendi ürettiği arabaların satışı daha fazla olsun diye...
    Hem de insanlarda bi kanı var Kore arabasına binilmez... :)
    Gerçekten buna gülüyorum...
    Bakın işte ne güzel anlatmışsınız...
    Hem Focus Hem Elantra kullanan biri olarak siz Elantra diyosunuz...
    Başka söze gerek yok...
    Bu arada bugün bi kuzenim sıfır Focus almış tam olarak modelini bilmiyorum ama ne uğraşırım artık onla :D :D

• quote:

Orjinalden alıntı: dumurman

quote:

Arkadaşlar tekrar merhaba,uzun zamandır giremiyordum foruma epey mesajlar olmuş elinize sağlık.Bende de 2005 elantra var geçengün biraz ani bir duruş yapmak zorunda kaldım trafikte,o anda arkamdan eski model reno 12 ler varya demir tamponlu işte o araba geldi ve bayada hızlı vurdu bana.Çat diye bir gürüldü ve öne iteledi beni,eyvah dedim tampon parçalandı bagaja kadar girdi falan diyerek indim,önce renoya baktım ön pancur kırılmış yere dökülmüş,elantraya baktım hiç bişey yok,akşamdı olay anı dikkatlice baktım kırık çatlak var mı diye yok,sadece 4-5 yerde nohut tanesinin yarısı kadar tampon boyasını kaldırmış o kadar,çizik bile yok.neyse ayrıldık,ertesi gün yıkattım arabayı,siyah izleri cif ledim ve sadece 4-5 yere minik dokunuşlarla rutuş yaptım,hiç belli bile değil.Sözün özü sağlam arbaymış çünkü baya bi çaktı bana arkadan ve demir tamponla vurdu,hiç bişey yok.Allahım büyüğünden saklasın ama dahada gözüme girdi...

ya Elantra kadar sağlam araba yoktur emin ol...
    benim bu ikinci elantra şu anki 2006 daha önce 2000 model vardı...
    Bununkini görmedim ama bi öncekinin arka tamponun içini açtırdım...
    resmen kamyonların şasisi gibi koca bi demir yığını var içerde... :)
    ilk gördüğümde inanamadım...
    büyük konuşmayayım ama kolay kolay bişey olmaz o arabaya...

Kardeş doğru söylüyosun,sağlam araba allah nazarlardan saklasın,kaza bela vermesin,güle güle kullanalım...

• quote:

quote:

coban kardes bende seni tanıdım.benim arabada da beyaz far var pioneer woofer alpine anfi var.tüm camlarda(ön cam hariç)film var.hepsini yeni yaptırdım daha.çok güzel oldu.arabaya çok yakıştı.bu arabayı herkese tavsiye ederim piyasada böyle bir araba bulunmaz bence...

Benimkinde de; 8000 K xenon kit,arka ve arka yan camlarda siyah film var.Şimdi ise araç içi dvd oynatan sistemlere ağzım sulanıyo biraz,ama fiyatı tuzlu.Bilirsin teybin altında bi göz var boş,orjinal teybi çıkarıp boşlukla berabar dolduran double din cihazlar var onlardan düşünüyorum,sence nasıl olur?taktıran arkadaşlar varsa görüş alabilirim.

/>

/>

Elantra

/>

Dostum tekrar hoşgeldin aramıza.Bayadır görünmüyordun buralarda.bu arada kaza için geçmiş olsun.Valla dostum dvd oynatan cihazlar gerçekten on numara.bide elantraya gerçekten çok güzel duruyor.ben gördüm bi kere gerçekten mükemmel olmuş.teybin altındaki boşlukta yok olunca çok hoş bir görüntü oluşturmuş.taktırmanı şiddetle tavsiye ederim bir arabaya bu kadar yakışır yani.fiyatları hakkında bi fikrim yok alcağın ürüne göre değişir.ama bence düşünüyorsan hiç vazgeçme derim mutlaka taktır pişman olmassın emin ol...

• quote:

quote:

quote:

/>

/>

Elantra

/>

Dostum tekrar hoşgeldin aramıza.Bayadır görünmüyordun buralarda.bu arada kaza için geçmiş olsun.Valla dostum dvd oynatan cihazlar gerçekten on numara.bide elantraya gerçekten çok güzel duruyor.ben gördüm bi kere gerçekten mükemmel olmuş.teybin altındaki boşlukta yok olunca çok hoş bir görüntü oluşturmuş.taktırmanı şiddetle tavsiye ederim bir arabaya bu kadar yakışır yani.fiyatları hakkında bi fikrim yok alcağın ürüne göre değişir.ama bence düşünüyorsan hiç vazgeçme derim mutlaka taktır pişman olmassın emin ol...

Kardeş sağol hoşbulduk,bir ara uzak kaldım forumdan ama yine döndük.Valla sen de böyle deyince iyice heveslendim şimdi,iş bütçeyi ayarlamaya kalıyor,çünkü nerden baksan 1500-2000 ytl markasına göre fiyatı var.Sen düşünmüyormusun böyle bişey?

• quote:

quote:

quote:

quote:

/>

/>

Elantra

/>

Kardeş sağol hoşbulduk,bir ara uzak kaldım forumdan ama yine döndük.Valla sen de böyle deyince iyice heveslendim şimdi,iş bütçeyi ayarlamaya kalıyor,çünkü nerden baksan 1500-2000 ytl markasına göre fiyatı var.Sen düşünmüyormusun böyle bişey?

valla dostum benim araba şimdi sony cd-çalar var ihtiyacımı karşılıyor.Ama dvd'yi ara düşünmüştüm ve niyetlendim de sonradan cd çalar taktım işte sony marka.Aslında cd çalar alacağıma dvd oynatıcı alsaydım keşke diyorum ama aldık bi kere cd çalar.dostum madem o kadar niyetin var ayarla bütçeni şöyle kaliteli ve ucuz dvdlerden tak bakalım.eğer memnun olursan tavsiye edersen alırım bende.hem forumdaki arkadaşlarda bilgilenmiş olur bu konuda...

• bakacaz artık bi hal çaresine
  • çoban393 kardeş naptın aldınmı divx dvd'yi arabaya.

Arkadaşlar forumu daha sık ziyaret edelim
  • bayağı bir niyetlenmiştim elantraya ama üretimden kalktıktan sonra ikinci el fiyatlarını iyice uçurdular 17-18 yazanlar şimdi 22-23 yazıyor
  • Yakıt üretim değerlerini veriyorsunu ama motorun kac cc olduğunu da belirtin lütfen. Bildiğim kadaroyla Elentranın 1.6, 1.8 ve 2.0 seçenekleri var.
    Bir de değerleri TL yerine 100km de litre olarak belirtirseniz daha iyi olur. Çünkü benzine devamlı zam geliyor ve evrdiğiniz değerler kafa karıştırıcı
  • quote:

Orjinalden alıntı: metesunshine

Yakıt üretim değerlerini veriyorsunu ama motorun kac cc olduğunu da belirtin lütfen. Bildiğim kadaroyla Elentranın 1.6, 1.8 ve 2.0 seçenekleri var.
    Bir de değerleri TL yerine 100km de litre olarak belirtirseniz daha iyi olur. Çünkü benzine devamlı zam geliyor ve evrdiğiniz değerler kafa karıştırıcı

yeni kasa hep 1,6 dostum
  • kardeş daha alamadım,bütçe uygun değil şuan da,sanırım yazın almanyadan getirteceğim..geçen nette gördüm elantra kullanan biri taktırmış çok süper olmuş...
     Elantra

quote:

çoban393 kardeş naptın aldınmı divx dvd'yi arabaya.

Arkadaşlar forumu daha sık ziyaret edelim

• şu an piyasadaki en son kasa elantraların hepsi 1.6 cc benzinli dostum bildiğim kadarıyla.Kullanım da yakıt tüketimi fabrika değerlerinin üzerine çıkıyor doğal olarak,ben şehir içi ve şehir dışı ortak kullanıyorum,bir depoyla ortalama 650 km yol yapıyorum,bunun 400 km ş.dışı,kalanı ş.içi bu vaziyette yol bilgisayarı 100 km de 7,2 lt gösteriyor,akıllı kullanırsan,biraz basarsan 7,4 e çıkıyor.Ama sadece uzun yolda 6,5 lt ye kadar düşüyor.Sanırım buradan hesabı çıkarırsın.
    quote:

Orjinalden alıntı: metesunshine

Yakıt üretim değerlerini veriyorsunu ama motorun kac cc olduğunu da belirtin lütfen. Bildiğim kadaroyla Elentranın 1.6, 1.8 ve 2.0 seçenekleri var.

• Arkadaşlar arabanın arka bagaja spoyler yaptırmak istiyorum.bir kaç elantrada gördüm pek hoş durmamış.ama yaptırmak istiyorum sizce nasıl olur tavsiye ve önerilerinizi bekliyorum.şimdiden teşekkürler...

Bu arada arabamın modeli imzamda yazıyor.selamlar....
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.