Şimdi Ara

ELDEKİ MAKİNEYLE MUTLU OLMA SANATI...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- Artık kamera elinizde.Performansından memnun kalmasanızda
    onunla en az 5-6 ay geçirmeyi göze alın.Unutmayın en kötü
    makine bile size birşeyler öğretir.

2- Easyshare'i olanın gözü Exilim'da, Exilim'i olanın Finepix'te
    Finepix'i olanın Powershot'ta, Powershot'ı olanın gözü de
    Cybershot'ta kalır.Kendinizi kontrol edin.Makinenizle mutlu
    olmayı öğrenmelisiniz.

3- Bu makineyi neden tercih ettiğinizi hatırlayın.Bütün özellikler
    tek bir makinede toplanmadığı için bazı özellikleri tercih ettiniz,
    bazılarından da vazgeçmek zorunda kaldınız.Örneğin ben A510'u tercih
    ettim(Boyutları,full manuel ayarları ve fiyatı için) ve istediğim bazı
    özelliklerden(10x zoom ve kesintisiz video) vazgeçtim.

4- Küçük makinenin avantajlarını unutmayın.Her zaman yanınızda
    taşıyabileceğiniz için aniden ortaya çıkan ve kaçırılması insanı
    üzecek bir konuyu görüntüleyebilirsiniz.Tabii aynı zamanda da
    hemen yanınızda duran ve SLR makinesini sürekli yanında taşıyamadığı
    için "Hay..... makine arabada" tepkisini veren adama da pis pis
    sırıtabilirsiniz.

5- SLR makine sizi daha "Fotoğrafçı" gibi gösterir.Örneğin bir gezide
    makineniz yüzünden sizi daha bilgili gördüğü için gelip birşeyler
    soran bir kadını vereceğiniz düzgün cevabın da yardımıyla
    etkileyebilirsiniz ve bu arada elindeki küçük dijital makinesiyle
    size kıskançlık ve çaresizlikle bakan adama da küçümseyici bakışlar
    fırlatabilirsiniz.

6- Yine de makinenizden şikayetçiyseniz son olarak eşinizden veya
    evdekilerden gizli olarak bir gece makinenize sarılıp uyumayı
    deneyebilirsiniz...

Makinenizle mutlu kalın

• Super
  • 5. madde cok hoşuma gitti .. ve kesinlikle çok gerçekçi bi durum bu ...
  • üst konu yapılsın bence
    daha elindeki makineyi doğru dürüst kullanmadan, özelliklerini bilmeden makine değiştirenler kesinlikle okumalı
  • çok iyi
    doğru söylüyosun sonu yok ki.hep elinde olmayanı merak ediyosun
  • evet iyı ve örnek bir çalişma...
  • Valla güzel çalışma 4 5 ikiside güzel ama 5 daha da güzel ama

Fotoğrafçılıktada anlmaka lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zaten herkes elindekiyle yetinseydi her şey daha güzül olurdu

hırs sebeb-i hasarettir.
  • çok teşekkürler güzel yazı.. son maddeyi ben uygulamıştım :)
  • Yukarda bahsedildigi gibi elindeki makinaya tam hakim degilsen, neler yapabildigini ve tam ozelliklerini ogrenmediysen degistirmek cok anlamlı olmaz. Cunku elinizdekini tam anlamıyla kontrol ettikten sonra eksiklerini yada ihtiyaclarınızı gorur ona gore karar verirsiniz. Diger turlu ezbere al sat birilerinin ekmegine yag surersiniz. Gerci biz cok iyi bilincsiz tuketici toplumu ornegiyiz ama insallah bu kısa surede son bulur.
    Bu bilincsizce alım cılgınlıgına en iyi ornek cep telefonları.
  • Gerçekten bu yazı tüketim çılgınlığını biraz olsun azaltacak,yazı için çok teşekkürler.Diğer arkadaşların da dediği gibi 1 ay geçmeden makina değiştirenler var bence hem maddi hemde manevi zarar eldekinin kıymeti bilinmeli ve bir ürün eskimedende değiştirilmemeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patriot1071 -- 18 Eylül 2006; 18:35:27 >
  • Ben sony w100 ümü yeni aldım onunla çok mutluyum ve onu çok seviyom.Onunla çok hoş fotoğraflar çekicem ben yaa.Ben zaten başta laptopum olmak üzere bütün elektronik oyuncaklarımı çok seviyom.
  • insanı rahatlatan bir yazı olmuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: patriot1071

Gerçekten bu yazı tüketim çılgınlığını biraz olsun azaltacak,yazı için çok teşekkürler.Diğer arkadaşların da dediği gibi 1 ay geçmeden makina değiştirenler var bence hem maddi hemde manevi zarar eldekinin kıymeti bilinmeli ve bir ürün eskimedende değiştirilmemeli.

sadece dijital kamera da değil; bilgisayar, cep telefonu, her şeyde böyle davranılıyor maalesef.

korkunç bir israf.
  • güsel ya biras sadistce olmus 5. madde ama güsel:)
  • Bir deneyeyim bakalım.Elde Olympus d360 var. 1.3 mp... 6 yıl önce filmli makinemle takas etmiştim..Çok güzel günlerim geçti.Bulunduğum yerde digital makine görmemiş çok kişi vardı. Fotoğraflarını çekip "bir bakalım güzel çıkmış mı?" deyince (bile bile diyordum tabii ) "hadi ya çekilen fotoğrafı gösteriyor mu" gibisinden hayrete düşmelerinden müthiş keyif alıyordum.. Yok, yok, bunları hatırlayınca güzel de,ortalıkta gezinen digital slr makineleri görünce,ağzımın suyu akıyor..İhtiyaçlardan da makineyi değiştirmeye bir türlü sıra gelmiyor işte.. Neyse yine de mutlu olmaya çalışalım..Allah olmayana güzelinden versin,şöyle bol pikselli..Olana da daha güzelini versin..

• quote:

Orjinalden alıntı: delakitir

sadece dijital kamera da değil; bilgisayar, cep telefonu, her şeyde böyle davranılıyor maalesef.

korkunç bir israf.

Gerçekten çok doğru ,özellikle hafta sonları alış-veriş merkezlerine bakıyorumda sanki ürünler bedava veriliyormuş gibi kapış kapış alınıyor,aşırı bir tüketim çılgınlığı var hele ev hanımı ve öğrenciye bile kasıtlı verilen kredi kartlarıyla bu tüketim çılgınlığı çok daha fazla arttı.Bence mantıklı bir insan yalnızca gerçekten ihtiyacı olan bir ürünü alır,kalan parasıylada diğer ihtiyaçlarını karşılar ama ne yazık ki insanımızın çoğu bu katogoride değil yani ayağını yorganına göre uzatmayanlardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patriot1071 -- 19 Eylül 2006; 1:04:18 >
  • Bakın cevrenize elindeki cihaza dunya para saymıs ama tam olarak kullanmasını, ne gibi ozelliklerin oldugunu, o ozelliklere ne kadar ihtiyacı oldugunu bilmez. Kullanmadıgı ozelliklerde urune bosuna para verir.
    İki gun sonra sıkılır tipinden hadi at baska al. Gosteris merakından baska sey degil bence.
    Yukarda bir arkadasımız bol pixel li makina demis. İste buda bir ornek. Fotograf ta pixel den cok daha onemli
    degerler vardır. Sırf mp yuksek diye makina alınmaz. Satıcı oyunlarına dusmeyin. Adam gibi keskin dogru renklerde ve sapmalara ugramadan distorsiyonu dusuk 1 mp fotograf uyduruk 20 mp camur gibi fotograftan cok cok daha iyidir. Ustelik A4 yada daha fazla cıktı almayacaksanız 100 mp olsa neye yarar. Standart kullanıcıya 3 mp rahatlıkla yeter. 3 mp A4 bile basar. Kac kisi A4 basıyor cektigi fotografları. Lens kalitesine,sensor kalitesine islemci kalitesine bakın. Onemli olan bunlar. Video cekiyor, iste 3 mp fotograf cekeni cıkmıs vs gibi sebeplerle gidip cep telefonuna 1 milyara yakın para veriyor. 200 milyonluk bir fotograf makinası o cep telefonundan cok daha iyi fotograf ceker. Cep telefonları oyuncaktan baska birsey degildir. Oyuncaklarada bu kadar yatırım yapılmaz. Bu sisirilmis reklamlara kaptırmayın kendinizi. Elinizdeki cihazları tam anlamıyla ogrenin neler yapabildigine yada yapamadıgına hakim olun. Nelere ihtiyacınız var tespit edin sonra karar verin. Diger konuda hala fotograf kelimesine resim deniliyor. Surekli bilincsizce fotograf makinası degisir aaa bu daha guzel gorunuyor diye ama daha fotografın kelime anlamını bilmez.
    Bu konuda sayısız ornek var. O kadar cok yanlıs varki.
    Panel ekran alanlarada cok uzuluyorum. Satıcının ne sattıgından haberi yok soru soruyorsun o ne diyor, zaten tuketicinin dunyadan haberi yok ezbere alımlar dunya para saymalar. Cok yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 19 Eylül 2006; 9:33:43 >

• ben s500 aldığıma pişmandım. biraz moral oldu valla. teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anadolu

ben s500 aldığıma pişmandım. biraz moral oldu valla. teşekkürler.

neden pismansın

Elindeki makinayı tam tanıyıp kullandıktan sonra, fotografcılık bilgini gelistirdikten sonra elindekinin eksiklerini gorup ona gore kendi ihtiyaclarını belirleyebilirsin. Mesela elindekinin zayıf yonleri ne biliyormusun yada hangi yonleri kuvvetli. Neye gore pisman oldun. Bunları belirleyecek duruma geldikten sonra ust sınıf makinayı kendine gore daha dogru secersin. Olay bu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.