Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hava atmak için hiç gitara başlamayın arkadaşlar, çünkü bir yerden sonra gitar çalmak yük olur, yok efekt pedalı, amfisi, prosesörüydü, ya da stüdyoya git, evde saatlerce çal, gruba gir parça yap, kayda gir bir ton zaman/para harca yazık valla

şaka bir yana gitar çalmak çok güzel bir şeydir, beste yapmak, konserler vermek, biraz da şanslıysanız iyi de para kazandırabilir. Ama zordur, özellikle grup müziği yapmak başlı başına zordur, uyum içinde çalışabilmek, kişisel ilişkilerin grubu etkilememesini sağlamak azim ister.. ama her zaman sosyal ortam sağlar, kapılar açar bu kesin.

elektroya klasikten başlamak konusuna gelince; ikisi de farklı teknikler ile çalınır. Sağ el tekniği farklıdır. Sol elde bile klasikçiler ile elektrocular arasında gitarı tutuş, bilek pozisyonu aralarında farklar vardır. Elektro çalmak için klasik çalmak GEREKLİ DEĞİLDİR. Ama faydası olur mu, olur. Bunun yerine aynı zamanın elektroya verilmesi daha faydalı olur.

elektro gitarda çalışmak için sevdiğiniz parçaların tab'larını internetten indirip kulağınızda duyduunuzu çıkartmaya çalışırsanız çok faydasını görürsünüz. özellikle gitar soloları çok faydalı olur. sıkılmadan saatlerce tekrar edebilirsiniz. çok mekanik çalışırsanız hızınız vs. artar ama duygudan yoksun kalmayın sakın, bü yüzden çalışmalarınızda teknik/armoni yanında emprovizasyona da yer verin.

şimdilik bu kadar, sevgiler

• bende başlayacağım ama bakalım ne zamana nasip olacak
    müzik kulağım var,yapacağıma inanıyorum
  • bende baslıcam yeni hangisini alayım ve ya ne yapama gerekir makul fiyatta bir gitar serisi nedir
    birde Joe Satriani'nin gitarının markasao ve serisi nedir merak ettim ?? jayranı olurum tüm müzikleri vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ebuu

bende baslıcam yeni hangisini alayım ve ya ne yapama gerekir makul fiyatta bir gitar serisi nedir
    birde Joe Satriani'nin gitarının markasao ve serisi nedir merak ettim ?? jayranı olurum tüm müzikleri vardır

Satriani ibanez çalıyordu galiba.Ancak virtüözlerin gitarlarının fiyatı 3-4 bin dolardan başlıyor:)
  • Satrianinin kullandığı ibanez serisi js (yani joe satriani kısaltması) serisidir. Bilindiği üzre satrianinin en iyi öğrencisi steve vai da jem serisi kullanır. Bu gitarlar her iki gitaristinde kendi tasarladığı gitarlardır ve ibaneze kendileri ürettirmişlerdir. Ibanezde vasat bir marka iken bu iki üstad sayesinde yıldızı parlamıştır. Bu gitarlar üretim yerlerine göre 1.200ytl-8.000ytl arasında değişirler.

Bu arada 7 senedir elektro gitar çalan biri olarak yeni başlayanlara önereceğim ilk şey. Acele etmemeleri, çalmak istedikleri herşeyi sabırlar yavaştan hızlıya doğru çalmalarıdır ve herzaman metronom yardımıyla çalmalıdırlar. Örneğin dört dörtlük notalar çalarken metronomu 80 yapıp çaldıkları şeyi arka arkaya 10 defa hatasız çaldıklarında metronomu 90 yapmaları ve bu şekilde çıkabildikleri en yüksek hıza çıkmaya çalışmaları gerekir. Bunun yanında elektro gitar çalarken sol el ne kadar önemliyse sağ el 2 kat daha önemlidir. İkiside birbirine senkron birşekilde hareket etmezlerse arada notalar uçabilir yada istenmeyen kirli sesler çıkabilir. Şimdi burda uzun uzun yazamayacağım ama ilk başlayanlar kesinlikle ilk başta pena tekniklerini ve alternate pena tekniğini kesinlikle çok iyi kavramaları lazımdır. Sol el ne kadar hızlı olursa olsun sağ el ona yetişemezse hiçbir işe yaramaz. Bu olay böyle devam eder elektro gitar o kadar çetrefilli bir konudurki bitirme tezi bile olur bu acayip aletten

• slm herkese sizden gitar konusunda tavsiye almak istiyorum son 1 yıldır rock müzigi çok hoşuma gidiyor.Özelliklede Pentegram -Hayko Cepkini çok dinliyorum tabi favorim pentegram sizden en fazla 800ytl ye kadar set olarak alabilecegim bir electro gitar modelli verirmisiniz.Yeni başlıcam kursa gitme fırsatım olmıyacak ama ugraşıcam bari biraz iyi bişi olsun diyorum önerilerinizi bekliyorum
  • gitar aldm işi cözmek icin ben yaz başında artık elektro alırım dandik bisey almak istemiorm spr biseyde istemiorm orta bisey keser beni :D normal gitarda perdelere basmak daha zor galiba daha yeni basladm gerci nasıl anladımsa bunu
  • slm millet bende yeni başladım washburn x10 elektro aldım...sesi şimdilik kesiyo beni...

ama ufak bir sorun bileğimi tam bükemiyorum ve parmaklarım tellere basarken bi alttakine ufak bir temasda bulunuyo..bu yeni başladığım için olabilir bir problem mi ?ayrıca bii önerisi olan varmı ?????
  • Ben hala karar aşamasındayım Alsam mı almasam mı
  • quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

slm millet bende yeni başladım washburn x10 elektro aldım...sesi şimdilik kesiyo beni...

ama ufak bir sorun bileğimi tam bükemiyorum ve parmaklarım tellere basarken bi alttakine ufak bir temasda bulunuyo..bu yeni başladığım için olabilir bir problem mi ?ayrıca bii önerisi olan varmı ?????

Öncelikle hayırlı olsun. Bileğini tam bükememe olayını tam anlamadım ama bunun için birkaç ısınma hareketi yaparak kaslarını gevşetebilirsin. Bu haraketler ne dersen john petrucci nin gitar teknikleriyle ilgili bir cd si var nette p2p larda bulabilirsin. Bu videoda petrucci abimiz bu konu üzerinde bayağı durmuş. Tellere basarken parmaklarının diğer tellere değip kirli bir ses çıkarması senin seviyende her insanda görülen birşey. Bunun içinse basit parmak egzersizleri çalışabilirsin. 2 tel üzerinde düşük bir metronomla basit bir egzersizi temiz çalmaya çalışarak bu sorunu yavaş yavaş halledebilirsin. Yalnız şunada dikkat et gitar çalarken baş parmağın klavyenin yukarısından aşağı sarkıtma. Eğer bu şekilde çalarsan parmakların tellere daha çok çarpar ve parmaklarını istediğin oranda açamazsın. Yani başparmağın klavyenin arkasından gözükmesin (önden bakıldığında)

• quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

quote:

slm millet bende yeni başladım washburn x10 elektro aldım...sesi şimdilik kesiyo beni...

Öncelikle hayırlı olsun. Bileğini tam bükememe olayını tam anlamadım ama bunun için birkaç ısınma hareketi yaparak kaslarını gevşetebilirsin. Bu haraketler ne dersen john petrucci nin gitar teknikleriyle ilgili bir cd si var nette p2p larda bulabilirsin. Bu videoda petrucci abimiz bu konu üzerinde bayağı durmuş. Tellere basarken parmaklarının diğer tellere değip kirli bir ses çıkarması senin seviyende her insanda görülen birşey. Bunun içinse basit parmak egzersizleri çalışabilirsin. 2 tel üzerinde düşük bir metronomla basit bir egzersizi temiz çalmaya çalışarak bu sorunu yavaş yavaş halledebilirsin. Yalnız şunada dikkat et gitar çalarken baş parmağın klavyenin yukarısından aşağı sarkıtma. Eğer bu şekilde çalarsan parmakların tellere daha çok çarpar ve parmaklarını istediğin oranda açamazsın. Yani başparmağın klavyenin arkasından gözükmesin (önden bakıldığında)

teşekkür ederim dostum bu arada dediğin eğitim cd nin adı rock discipline dün gece indirdim ve biraz kurcaladım..Önerin için saol bugün biraz daha çalışayım bakalım zaten 2.günüm daha...

• quote:

Satrianinin kullandığı ibanez serisi js (yani joe satriani kısaltması) serisidir. Bilindiği üzre satrianinin en iyi öğrencisi steve vai da jem serisi kullanır. Bu gitarlar her iki gitaristinde kendi tasarladığı gitarlardır ve ibaneze kendileri ürettirmişlerdir. Ibanezde vasat bir marka iken bu iki üstad sayesinde yıldızı parlamıştır. Bu gitarlar üretim yerlerine göre 1.200ytl-8.000ytl arasında değişirler.

Bu arada 7 senedir elektro gitar çalan biri olarak yeni başlayanlara önereceğim ilk şey. Acele etmemeleri, çalmak istedikleri herşeyi sabırlar yavaştan hızlıya doğru çalmalarıdır ve herzaman metronom yardımıyla çalmalıdırlar. Örneğin dört dörtlük notalar çalarken metronomu 80 yapıp çaldıkları şeyi arka arkaya 10 defa hatasız çaldıklarında metronomu 90 yapmaları ve bu şekilde çıkabildikleri en yüksek hıza çıkmaya çalışmaları gerekir. Bunun yanında elektro gitar çalarken sol el ne kadar önemliyse sağ el 2 kat daha önemlidir. İkiside birbirine senkron birşekilde hareket etmezlerse arada notalar uçabilir yada istenmeyen kirli sesler çıkabilir. Şimdi burda uzun uzun yazamayacağım ama ilk başlayanlar kesinlikle ilk başta pena tekniklerini ve alternate pena tekniğini kesinlikle çok iyi kavramaları lazımdır. Sol el ne kadar hızlı olursa olsun sağ el ona yetişemezse hiçbir işe yaramaz. Bu olay böyle devam eder elektro gitar o kadar çetrefilli bir konudurki bitirme tezi bile olur bu acayip aletten

saol abi bişi daha sorcam bu ibanez jem veya dier gitarlarda tellerinin tam yanında siyah bişi var tel gibi o ne ?? bide bu ibanez jem aldım diyelim bilmiom çalmayı sistemi filan kurdum diyelim rast gele çaldım yanma ihtimali varmı hani elektrikli ya ondan bişi olurmu yani gitara veya dandik bi gitar aldım olurmu ?

• önce klasikle başla derim
  • quote:

quote:

Satrianinin kullandığı ibanez serisi js (yani joe satriani kısaltması) serisidir. Bilindiği üzre satrianinin en iyi öğrencisi steve vai da jem serisi kullanır. Bu gitarlar her iki gitaristinde kendi tasarladığı gitarlardır ve ibaneze kendileri ürettirmişlerdir. Ibanezde vasat bir marka iken bu iki üstad sayesinde yıldızı parlamıştır. Bu gitarlar üretim yerlerine göre 1.200ytl-8.000ytl arasında değişirler.

saol abi bişi daha sorcam bu ibanez jem veya dier gitarlarda tellerinin tam yanında siyah bişi var tel gibi o ne ?? bide bu ibanez jem aldım diyelim bilmiom çalmayı sistemi filan kurdum diyelim rast gele çaldım yanma ihtimali varmı hani elektrikli ya ondan bişi olurmu yani gitara veya dandik bi gitar aldım olurmu ?

Köprünün başındaki aparat mı?(Şimdi merak edersin hangi taraf diye.Sivri olan taraf.Gitarın sonu yani.).Hani şu tellerin ucu gitarın ucuna bağlanmadan önceki?O floyd rose'nin parçası diye hatırılyorum.Senin bahsettiğin o ise tabi.

Ne yanması yaw?

Elektrik kaçağı sonucu kızaran gitarist biliyorum ama.

In_Flames ne klasiği yaws...Gereksiz.

• quote:

quote:

O siyah şeyler telleri floyd rose a sabitlemek için kullanıyo. Telleri taktıktan sonra ucunu o siyah şeylerin önüne sokup onlar tek tek sıkarak telleri sabitliyosun. Sorduğun şey anladığım şeyse budur. Gitar patlamaz kotkma

• quote:

bilegin icin sana sunu soyleyeblirim gitari kendine paralel tut capraz degil bilegini daha az yorar ayrica bastigin butun notalari gormek istiyosun buyuk bi ihtimalle (yeniyim dedigin icin gayet normal bende oyleydim) ve gitari kendine dogru ceviriyosun bundan da eminim biraz daha gitara egilmeyi dene fazla egilme ama gitari ozgur hissettir parmaklara gelince tirnagini kestigin zmn parmak uclarina zarar vermeyecek sekilde normale gore biraz daha icten kesmeyi dene veya torpu ile duzelt ve tellere egri baska parmak ucun tele 90 derece ile bassin diger tellere basmaz ve daha hos bi ton yakalarsin

• Ya arkadaşLar ben de aynı durumdayım msjLarın hepsini okumadım ama şimdi normaL kLasik qitar örenmedikten sora eLektroya nasıL başLanır ki ya da ben mi yanLış anLadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: JJ accursed rock

Ya arkadaşLar ben de aynı durumdayım msjLarın hepsini okumadım ama şimdi normaL kLasik qitar örenmedikten sora eLektroya nasıL başLanır ki ya da ben mi yanLış anLadım

Klasiği öğrenmeniz gerektiğini size düşündüren ne?Klasiksiz çok rahat başlanıyor elektroya..

Bu arada sağ eli geliştirmek için acil egzersizlere felan ihtiyacım var.Sol elimin saniyede çok rahat 5-6 nota basma kapasitesi var.Sağ el yetişemiyor ona.Sinirim bozuldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 8 Eylül 2007; 13:51:26 >
  • Ya ben de direkt eLektroya başLamak isterim zaten ama adım adım oLur diye düşündüm ama yne de tşk.Ler..
  • Generalll arkadaşım çok doğru söylüyo. Elektro çalmak için klasikle başlamak gibi bir düşünce yerleşmiş insanların kafasına. İnsanlar klasik gitarın elektrodan daha kolay olduğunu düşündüğünden bunun ilk adım olacağını sanıyo ama yanılıyo. İki aletide çalmak uzun süre çalışma, sabır, çaba ister. Genelde türk milleti klasik gitarda sadece ritim attığından dolayı kolay gözükür insanlara ama inanın klasik gitarda elektro gitar kadar hakimiyeti ustalık isteyen bir alet. Hangi aleti çalmak istiyosanız onu alın ve çalışın. İmkanınız varsa özel ders veren insanlara başvurun ve çok çalışın gerisi yalan.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.