Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar arkadaş tremolo kolundan bahsediyomuş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Cherokee

Generalll arkadaşım çok doğru söylüyo. Elektro çalmak için klasikle başlamak gibi bir düşünce yerleşmiş insanların kafasına. İnsanlar klasik gitarın elektrodan daha kolay olduğunu düşündüğünden bunun ilk adım olacağını sanıyo ama yanılıyo. İki aletide çalmak uzun süre çalışma, sabır, çaba ister. Genelde türk milleti klasik gitarda sadece ritim attığından dolayı kolay gözükür insanlara ama inanın klasik gitarda elektro gitar kadar hakimiyeti ustalık isteyen bir alet. Hangi aleti çalmak istiyosanız onu alın ve çalışın. İmkanınız varsa özel ders veren insanlara başvurun ve çok çalışın gerisi yalan.

güzel kardeşlerim bnm anlatmak istediğim bu değil ... direk başlanır elbette ama bunun büyük bi kısmı hevestir.. klasik gitarla başladıktan sonra belki akustik gitarada geçebilir belki klasik ile de devam edebilir bu sadece bi tavsiyedir ... ya bnm için elektroklasik gitardan daha zordur ( ritm olduğu için değil ben ispanyol şarkılar için 7 ay kurs aldım ama elektoronun hızlı soloları daha zor ) bunu ben 2 gün önce gitar çalan biri değil 9 yıldır iyi kötü müzikle uğraşan biri olarak size tavsiye ediorum ... birden zorlamayın , kendinizi bi deneyin eğer yapabileceğine güveniosan ileride elektroya veya akustik gitara geçmelisin...

...HERKESİN SÖLEDİĞİ KENDİNE DOĞRUDUR....

• heh işte hakLısn ya eet bu işte..!
  • quote:

Orjinalden alıntı: BlooDsS

quote:

Orjinalden alıntı: TheKid89ster

slm millet bende yeni başladım washburn x10 elektro aldım...sesi şimdilik kesiyo beni...

ama ufak bir sorun bileğimi tam bükemiyorum ve parmaklarım tellere basarken bi alttakine ufak bir temasda bulunuyo..bu yeni başladığım için olabilir bir problem mi ?ayrıca bii önerisi olan varmı ?????

bilegin icin sana sunu soyleyeblirim gitari kendine paralel tut capraz degil bilegini daha az yorar ayrica bastigin butun notalari gormek istiyosun buyuk bi ihtimalle (yeniyim dedigin icin gayet normal bende oyleydim) ve gitari kendine dogru ceviriyosun bundan da eminim biraz daha gitara egilmeyi dene fazla egilme ama gitari ozgur hissettir parmaklara gelince tirnagini kestigin zmn parmak uclarina zarar vermeyecek sekilde normale gore biraz daha icten kesmeyi dene veya torpu ile duzelt ve tellere egri baska parmak ucun tele 90 derece ile bassin diger tellere basmaz ve daha hos bi ton yakalarsin

oluyomu ne... yapabiliyorum sanırım....valla böle böle öğrenecem bu işi...acele etmiyorum bakalım...

birde hocam bi arkadaş var kendisi klasik ve akustik çalıyo direk bana akor basmayı öğretiyo ...biraz aradım önce parmak alıştırmaları ve tabı öğrenin diyorlar ve basit tablardan çalın diyorlar bu konuda önerin????

• up.

arkadaşlar ben ufaktan ufaktan tablarla çalmaya başladım hatta elimin hızlandığını hissediyorum....çalmak güzel bir zevk be...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 9 Şubat 2008; 21:32:42 >
  • Ben cort x6 almayı düşünüyorum 1-2 aya kadar 1-2 yıllık klasik tecrübem var fakat dikkat ettim x6 yı 2-3 aydır takip ediyorum fiyatı sürekli düşüyor ne kada daha buna dayanabilecem bilmiyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Walandyl

quote:

Orjinalden alıntı: JULIA

SLM MİLLET SİZDEN FİKİR ALMAK İSTİYORUM ELEKTROYA YENİ GEÇİCEM AMA ELEKTRO HAKKINDA HİÇ BİR FİKRİM YOK BANA DÜŞÜK SEWİYEDE VE MAKUL FİYATTA NE ÖNEREBİLİRSİNİZ CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

Giriş seviyesine önerilen 2 gitar şunlar;

1) Washburn X-10
    2) Cort X-2

Gitar almadan önce ne çalmak istediğine karar vermelisin. Sert parçalar çalacaksan Cort almalısın, yok daha hafif bişeyler çalarım ben mesela Anadolu Rock Forever diyosan bi de ben Pop da çalarım diyosan Washburn X-10 o yumuşak seslere daha yatkın. Giriş seviyesi için ikisi de tavsiye edilen en ucuz gitarlar. 1 sene kadar seni götürür bu modeller. Daha sonra satar ve daha üst seviye bir modelle yoluna devam edersin.

İyi Günler

topici ge<erken gördüm. eski ama yardımcı olur diye yazayım.

gitarın sesini tarzını marka etkilemez! sakın ha giatrın sesini etkileyen ağacı, manyetikleridir.

yani bir telecaster ile ne markada olursa olsun sert ton alamazsınız. eğer manyetikler pasifse (%99 u öyledir standart olarak) ağaç çok etkilidir. yani ıhlamır daha dengeliyken ağacın yapısı itibariyle dışbudak daha sert tonlar verecektir.

ikincisi manyetikler(aslında birincisi). manyetik yapıları olarak single ve humbucker arasında ki en büyük fark bobin sarımlarından kaynaklanır. single daha az sarıma daha yüksek çıkışa, humbuckerlar fazla sarım düşük çıkış temiz sese sahiptir. ve manyetik tipi kadar dizilimide önemlidir. s-s-s, s-h-s, h-h, h-s-h vs..

uzun lafın kısası, sesi marka değil. gitar etkiler. tarzı, ağacı, manyetiği... kesinlikle esp sert, washburn yumuşak diye birşey yoktur.

• reber çok doğru sölüo....
  • arkadaşlar bende elektro alıcam ama bana iki tane önerdiler biri cort x2 biride ACEPRO AE 11 hangisini almalıyım
  • slms
  • Ben de yeni başladım sayılır. Üç aydır klasik çalıyordum, elektroya geçtim. Gitarım Squier Affinity Stratocaster, amfim Marshall MG50-DFX... Şu anda iyi bir ikili oluşturmuş gibiler.

Troy Stetina abimizin, Heavy Metal Rhythm Guitar serilerinden sonra Heavy Metal Lead ve Speed Mechanicse geçeceğim.
  • ben yeni başladım cort x2 aldım stagg 10 w amfi evde uygun oluyo.ama elektro öğrenicem diosanız bi kursa gitmeniz gerekir teknikği kapmak açısından kendinizde öğrenirsiniz ama 3senede ancatekniğiniz yanlış olur ama elektro için klasik gerekli değildir.haa bu arada yeni başlayanlar parmaklarının hemn nasır tutmasını dilesinler çok acı çekiosunuzz
  • elektro için kurs gerekli deil ... kendiniz uğraşarak illaki bişiler yapıcaksınız bide tab öğrendiniz mi tamamdır... benim klasik eğitimi üzerinde durmamın sebebi klasik zordur ... onu çalan herşeyi çalar.. çünkü klasikte perdeler daha geniş sap daha kalın ... orda pratikliği yakalarsanız elektoda çok iyi işler yapabilirsiniz... her iki enstrümanda uğraş gerektirir ama bi elektrocu klasik gitarda zorlanır... ama klasik gitar çalan biri elektro gitara gayet kolay uyum sağlar...

bu arada Mertallica hayırlı olsunda hocam neden squier aldın... bide nickine göre biraz hard seviosun gibi ... squier sana çok gitmez ama blues slow falan yapcam diosan ii seçim .. tekrar hayırlı olsun

• sadece kitaplarla kendımız ogrenebilirmiyiz
  • yok hocam öle kitaplarla falan olacak iş deil...o kitaplarla ancak alıştırmaları falan öğrenirsin..elektro tekniklerini için bilen birinin sana göstermesi şart...görmeden olmuyor...
  • Arkadaşlar elektroya yeni başlıyorsanız cort x2 almanızı öneririm hem pahalı degil hemde calınmasıda sizi yormayacaktır washburn x10 uda duyuyorum başlangıç için ama bence cort alın washburn ler fazla dayanıklı degil...
  • Up.

aksine bende x10 derim çünkü bana bile dayandı...ben biraz horr kullanırımda...

ayrıca cort x2 lerde akor kaçırma olayı çok oluyor...bir kaç forumda gördüm ve tam alacakken satıcı öle dedi bana...hemde cort un daha pahalı olmasına rağmen..

bu arada youtube da bi eleman symphony of destruction nın solosunu x10 la çalmış birden umutlandım gitarım adına...

washburn x10 diye aratın bulursunuz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blitzkrieger -- 26 Aralık 2007; 14:25:08 >
  • bence gitar calmak icin bir kursa gitmeye gerek yok bende ilk başlarda gitar öğrenmek icin kursa gittim ama tek ögrettikleri şey gitar calmak icin kurallar vs. bunun şeyler. gitar calmanın kurallarını ve notaları okumayı ögrendiğin zaman olayı anlamışsın demektir. Guitar Pro diye bi program var coğu kişi bu program sayesinde gitar calmayı cabukcak ögrenmiştir indirmenizi şiddetle tavsiye ederım
  • hocam birileri gösterirken daha iyi öğreniyorsun ama youtube a yazın gitardersi , elektrogitar dersi vs... bir sürü çıkıyor ki kısmen iyileride var ... ordan bile öğrenebilirsiniz...
  • Alexi Laiho'nun var youtube da videolari var ders olarak ogretiyor. ben bygun izledim sahsen guzel videolar var izlemenizi oneririm
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.