Şimdi Ara

elektrik elektronik dal seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamün Aleyküm Ben Tophane Endüstri Meslek lisesin'de Elektrik Elektronik olukuyorum dal seçimi yapmam gerek ben elektronik dalına yönelmek istiyorum. Ama en iyi severek yapacağım elektronik dal sizce hangisi olur birde sizin fikrinize başvurmak istedim yardım ederseniz sevinirim.

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

Not: Benim öncelikle istediğim dallar ;
    a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

• bu sorunun cevabını ancak sen verebilirsin. ama öncelik verdiğin dallar arasında çok büyük bir fark yok. ortak noktalarına bakarsan, doğru cevabı bulabilirsin.
  • Hocam Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyan biri olarak bence yapıştır "Haberleşme" yi. Zira ben son sene ya haberleşme yada elektronik. Ha elektrik de daha iyiyim ve daha çok seviyorum orası ayrı ama para elektronikte var @cestlavie codeys
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofiman

Hocam Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyan biri olarak bence yapıştır "Haberleşme" yi. Zira ben son sene ya haberleşme yada elektronik. Ha elektrik de daha iyiyim ve daha çok seviyorum orası ayrı ama para elektronikte var @cestlavie codeys

hocam peki elektronikte en iyi
    olmak icin hangi dallari önerirsin
    mesela ben mezun olunca evde bir
    elektronik esya bozulunca tamirini
    kolayca yapmak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cestlavie codeys

Selamün Aleyküm Ben Tophane Endüstri Meslek lisesin'de Elektrik Elektronik olukuyorum dal seçimi yapmam gerek ben elektronik dalına yönelmek istiyorum. Ama en iyi severek yapacağım elektronik dal sizce hangisi olur birde sizin fikrinize başvurmak istedim yardım ederseniz sevinirim.

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

İlahiyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Selamün Aleyküm Ben Tophane Endüstri Meslek lisesin'de Elektrik Elektronik olukuyorum dal seçimi yapmam gerek ben elektronik dalına yönelmek istiyorum. Ama en iyi severek yapacağım elektronik dal sizce hangisi olur birde sizin fikrinize başvurmak istedim yardım ederseniz sevinirim.

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

İlahiyat

Ahahahhhahahhaha koptum ya :D gerci arkadas dogru siyor. Bu devirde makam mevki para pul san sohret istiyorsan ilahiyat sart.

Hahaha haha haha hala guluyorum ya. Ne adamsin usta ya

• quote:

quote:

Hocam Elektrik-Elektronik Mühendisliği okuyan biri olarak bence yapıştır "Haberleşme" yi. Zira ben son sene ya haberleşme yada elektronik. Ha elektrik de daha iyiyim ve daha çok seviyorum orası ayrı ama para elektronikte var @cestlavie codeys

kolayca yapmak istiyorum

Hocam o dedigin olay daha cok elektrige giriyor. Misal camasir makinesi bozulursa ve tamir etmek istiyorsan motor bilgin olmali.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

kolayca yapmak istiyorum

Hocam o dedigin olay daha cok elektrige giriyor. Misal camasir makinesi bozulursa ve tamir etmek istiyorsan motor bilgin olmali.

ben elektronik esya diyorum sen camasir makinesi motor diyosun en basitinden kumanda devresinden anlamak icin elektrik sart deil bence

• quote:

quote:

quote:

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

İlahiyat

Ahahahhhahahhaha koptum ya :D gerci arkadas dogru siyor. Bu devirde makam mevki para pul san sohret istiyorsan ilahiyat sart.

ya biz normalde ya "s.a" ya da "selam arkadaşlar" diyoruz ya.
    Uzun yazmış o "selamün aleyküm" diye.
    Ben de "ilahiyat" bölümünü uygun gördüm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

İlahiyat

ya biz normalde ya "s.a" ya da "selam arkadaşlar" diyoruz ya.
    Uzun yazmış o "selamün aleyküm" diye.
    Ben de "ilahiyat" bölümünü uygun gördüm.

bana göre " s.a " kelimesini hizli klavye kullaniyorum havadinda gecinen ergenler yazar kelimenin bütününü kullaninca ilahiyatci oluyoz " s.a " yazinca olmuyoz yenilerin beyni nasil calisiyo anlamadim. Ben birisi fikir verir felan diye actim konuyu konudan baska herseyle ilgileniyosunuz fikriniz yoksa yazmayin bunada forumlarda mesaj kasmak deniyo galiba

• quote:

Bölümde ki dallar :

1-Bakım Onarım
    2-Tesisat ve Pano Editör
    3-Haberleşme
    4-Güvenlik Sistemleri
    5-Ses ve Görüntü

a-Ses ve Görüntü
    b-Haberleşme
    c-Güvenlik Sistemleri

kendi sevdiğini seç diyeceğim ama içimden öyle söylemek gelmiyor. bu işi fakülte düzeyinde sürdürmeye kararlı isen haberleşme derim fakat myo veya meslek lisesi düzeyinde sürdüreceksen bakım onarım, güvenlik veya tesisat pano.

şimdi hemen ben tabikide 4-5 yıllık fakülte okuyacağım diye atlama. kendini iyi tart unutma herkesi kandırırsın hatta kendini bile ama gün gelecek kendi kendine hesap vereceksin işte o zaman kendimi kandırmışım demektense şimdi doğru olan kararı ver. arkadaş senin bunları söylemek ne haddine diye düşünme. aynı yoldan geçip kendisini ve 100 den fazla kişiyi aynı yolda tanıyıp insanların pişmanlıklarını görüp tecrübe eden kişilerdenim. bu ülkede elektronik çok değerli bir alan değil en çok değer bulduğu alan ara eleman seviyesi. elektronik bölümü ne seviyede olursa olsun bu ülkede hayal kırıklığıdır. diğer bütün meslek lisesi alanları daha kabul görmektedir ve elektronik en zoru, en çok kafa yoran alandır. temelinde ülkeler arası politikalar vardır. hatta ülkede elektronik cihaz ürettiğini iddia eden birçok kuruluş makina alanında üst seviye personeli daha çok bulundurmaktadır. nedenine gelince aslında elektronik değil kılıf veya kalıp üretiyolar. istediğin kadar giydir üzerine ne yazarsan yaz. japonyadan bir adam getir türk gibi giydir, güzel türkçe öğret konuşsun, türk vatandaşlığına geçir adını mehmet koy. herkes türk mehmet sansın, herkes inansın. bu arkadaşın japon olduğu gerçeğini değiştirmez. bu kılıfların içini birleştirmek içinde ara eleman tercih ediyolar. onun için ara eleman seviyesini ben kabullenemem deme bence yaşıtlarının çoğu gibi, zaten elektroniğe girerek bu durumu kabullenmiş sayılırsın. fakat gerçekten çok başarılı olacağına inanıyosan, kendini kandırmadan güveniyosan da asla bizler gibi hevesini kaybetme. sonuna kadar devam et sonuçta bu ülkeden başka yerlerdede zeki ve çalışkan insanlara ihtiyaç var. beyin göçü falan hikayelerine aldanma bizim gibi. aldanırsan daha kötüsü beyin göçüğü oluyo. uzun yazmamın nedeni sadece sen değilsin. özel görünsede genel bir soru sormuşsun. google da çok kişinin aratıp bakacağı bir başlık olduğu için genel bir soru olmuş bende genelden komple bi cevap ve tecrübe aktardım umarım faydalı olur.

• vay, bu kadar mükemmel, ben gördüğüm en memnun olduğunu. biliyor musunuz? bakın: http://tao.la/abu
  • diploma alınca isteklerini kağıt değil sen yapıcaksın diploması olmayıpda neleri tamir edenler var ayrıca istek heves yatkınlık bunlar bir karşımda sende bulmalı .. hangi dalı seçersen seç bir tamircinin yanında yetişmen sana katısı büyük olacaktır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: qfk1234

kendi sevdiğini seç diyeceğim ama içimden öyle söylemek gelmiyor. bu işi fakülte düzeyinde sürdürmeye kararlı isen haberleşme derim fakat myo veya meslek lisesi düzeyinde sürdüreceksen bakım onarım, güvenlik veya tesisat pano.

şimdi hemen ben tabikide 4-5 yıllık fakülte okuyacağım diye atlama. kendini iyi tart unutma herkesi kandırırsın hatta kendini bile ama gün gelecek kendi kendine hesap vereceksin işte o zaman kendimi kandırmışım demektense şimdi doğru olan kararı ver. arkadaş senin bunları söylemek ne haddine diye düşünme. aynı yoldan geçip kendisini ve 100 den fazla kişiyi aynı yolda tanıyıp insanların pişmanlıklarını görüp tecrübe eden kişilerdenim. bu ülkede elektronik çok değerli bir alan değil en çok değer bulduğu alan ara eleman seviyesi. elektronik bölümü ne seviyede olursa olsun bu ülkede hayal kırıklığıdır. diğer bütün meslek lisesi alanları daha kabul görmektedir ve elektronik en zoru, en çok kafa yoran alandır. temelinde ülkeler arası politikalar vardır. hatta ülkede elektronik cihaz ürettiğini iddia eden birçok kuruluş makina alanında üst seviye personeli daha çok bulundurmaktadır. nedenine gelince aslında elektronik değil kılıf veya kalıp üretiyolar. istediğin kadar giydir üzerine ne yazarsan yaz. japonyadan bir adam getir türk gibi giydir, güzel türkçe öğret konuşsun, türk vatandaşlığına geçir adını mehmet koy. herkes türk mehmet sansın, herkes inansın. bu arkadaşın japon olduğu gerçeğini değiştirmez. bu kılıfların içini birleştirmek içinde ara eleman tercih ediyolar. onun için ara eleman seviyesini ben kabullenemem deme bence yaşıtlarının çoğu gibi, zaten elektroniğe girerek bu durumu kabullenmiş sayılırsın. fakat gerçekten çok başarılı olacağına inanıyosan, kendini kandırmadan güveniyosan da asla bizler gibi hevesini kaybetme. sonuna kadar devam et sonuçta bu ülkeden başka yerlerdede zeki ve çalışkan insanlara ihtiyaç var. beyin göçü falan hikayelerine aldanma bizim gibi. aldanırsan daha kötüsü beyin göçüğü oluyo. uzun yazmamın nedeni sadece sen değilsin. özel görünsede genel bir soru sormuşsun. google da çok kişinin aratıp bakacağı bir başlık olduğu için genel bir soru olmuş bende genelden komple bi cevap ve tecrübe aktardım umarım faydalı olur.

Hocam vallahi senin gibi birisinin görüşlerine ihtiyacım vardı.Öncelikle sağolasın görüşlerinden dolayı ben elektroniği üniversite de devam ettirmek istiyorum. Bunun içinde biraz küçük çaplı bir araştırma yaptım bana en uygun dalın haberleşme olduğuna kanaat getirdim hocamızda dedi zaten bizim işlerimizin yarısını bilgisayar üzerinden yapacağız diye orası benim kafama yattı benim en çok sevdiğim iki şey elektronik ve bilgisayar birleştiğini duyunca kararımı bi anda haberleşme olarak değiştirdim. Aslında ben kendimi bilgisayar alanında geliştirmek istiyordum ama babam bu bölüme yönlendirdi biraz öğrenincede sevdim zaten bölümü mü şimdi haberleşme dalında ki hocamdan da biraz bilgi aldım ve baya aklıma yattı bu iş tekrar teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cestlavie codeys -- 19 Mayıs 2013; 0:48:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kadircitak

diploma alınca isteklerini kağıt değil sen yapıcaksın diploması olmayıpda neleri tamir edenler var ayrıca istek heves yatkınlık bunlar bir karşımda sende bulmalı .. hangi dalı seçersen seç bir tamircinin yanında yetişmen sana katısı büyük olacaktır..

yani yaz tatillerinde elektronikcide çalışmak gibi diyebilir miyiz ?
  • ben elektroniği seçmeyi planlıyorum. türkiyede iş imkanı elektriğe göre kısıtlı ama eğlenceli. kendini geliştirirsen her yerde iş bulursun.
  • Nacizane tavsiyem ya iyi bir teknisyen olmaya çalış yahut iyi bir mühendis. Eğer ODTU, İTÜ, Boğaziçi, Yıldız, Bilkent, Sabancı, 9 eylül mezunlarıyla rekabet edecek seviyeye gelirim diyorsan mühendisliğe giriş. Aksi takdirde mezun olduğunda mühendis olarak bulabileceğin çalışma şartların doğru düzgün bir teknisyenden daha iyi olmayacaktır. Bu dediğim okullar yılda 750 civarı mezun veriyor, Türkiye'deki iş imkanları da malum. Bir de teknisyen olarak mühendisçilik oynamaya kalkışma, kendini asıl uzman olman gereken konularda geliştir.

Yukarıda bir arkadaşın belirttiği teknisyen olacaksan bakım onarım, güvenlik veya tesisat pano görüşüne katılıyorum. Özellikle pano ve bakım onarım 10 kişilik atolyeden 5000 kişilik fabrikaya kadar her yerde iş alanı yaratır. Mühendis olacaksan elektronik yahut haberleşme farketmez, teknisyen için elektrik konuları elektroniğe göre daha avantajlı sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i386 -- 19 Mayıs 2013; 10:47:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.