Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği + AÖF

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar Uludağ Üniversitesi Eem kazandım ve yanında ikinci üniversite okumak istiyorum. Ikinci üniversite nasıl olur zorlar mı? Tavsiye eder misiniz? Ayrıca bölüm olarak hangi bölümü tavsiye edersiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Elektrik Elektronik Mühendisliği: Açıköğretim Seçeneği

Elektrik Elektronik Mühendisliği alanında kariyer yapmak isteyenler için Açıköğretim Fakültesi (AÖF), esnek ve uygun fiyatlı bir seçenek sunar. AÖF'nin Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümü, mühendislik alanında sağlam bir temel sağlar.

Açıköğretim Elektrik-Elektronik Bölümü

AÖF'nin Elektrik-Elektronik Bölümü, elektrik devreleri, elektronik sistemler, dijital sinyal işleme ve güç sistemleri gibi çeşitli konuları kapsar. Program, sektördeki en son teknolojileri ve teknikleri öğrenmenize olanak tanır.

Açıktan Elektrik Mühendisliği Okunur mu?

Evet, AÖF aracılığıyla Elektrik Mühendisliği okumak mümkündür. Açıköğretim, yoğun çalışma programları veya coğrafi kısıtlamaları olan kişiler için idealdir. Kendi hızınızda ve kendi zamanınızda çalışarak derece alabilirsiniz.

Elektrik Elektronik Mühendisliği Açıköğretim

AÖF'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği programı, ders materyallerine çevrimiçi erişim, sanal laboratuvarlar ve çevrimiçi tartışma forumları gibi çeşitli öğrenme kaynakları sunar. Ayrıca, öğretim görevlileriyle ve sınıf arkadaşlarınızla etkileşim kurma fırsatına da sahip olacaksınız.

Sektörde artan talep ve kariyer fırsatları göz önüne alındığında, AÖF'nin Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü, bu alanda kariyer yapmak isteyenler için değerli bir seçenektir. Esnek öğrenme formatı, uygun maliyeti ve kalitesiyle, kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: KeskinTr

Merhaba arkadaşlar Uludağ Üniversitesi Eem kazandım ve yanında ikinci üniversite okumak istiyorum. Ikinci üniversite nasıl olur zorlar mı? Tavsiye eder misiniz? Ayrıca bölüm olarak hangi bölümü tavsiye edersiniz?

Uludağ da EEM de Hazırlık Senesi yok ise 1 sınıfta tavsiye etmem AÖF e kayıt etmeni. Özellikle liseden gelen öğrenciler ilk sene Bölümü okulu biraz hazmetmekte zorlanıyorlar . Bir sene kendini sadece Elektrik Elektronik için motive et. Sonrasında bolca zamanın olacak o zaman başlarsın AÖF e.
    Eğer hazırlık var ise. Benim Tavsiye 2 yıllık bölümlerden birisini okuman üzerine olur. 2 yıllıktan 4 yıllık lisans bölümlerine geçişte zaman kaybetme durumun yok.
    Bizim sana şu seç bunu seç diye tavsiye vermemiz pek olanaklı değil tüm AÖF bölümleri içerisinde EEM ye yakın olan tek bölüm Elektrik enerjisi üretim, iletim, dağıtım bölümü, Mühendisliği bitireceksen onunda bir anlamı olmayacak. Tavsiyem gelecekte çalışmayı planladığın iş alanına veya Mühendislik okumasaydın ne okurdun yada hobim nedir diye düşünerek bir bölüm seçmen.
    Kimisi Felsefeden hoşlanıyor kimisi Tarihden kimisi de Uluslararası ilişkilerden..

Bunlar yeterli olmadıysa senin için 2 yıllık İnsan Kaynakları Yönetimi veya İşletme Yönetimi Üzerine İktisat veya Kamu yönetimi yada Çalışma Ekonomisi gibi bölümler okuyabilirsin
    bu yazdıklarımın hepsi Anadolu Üniversitesinin Açıköğretim programları içindi.

İstanbul Üniversitesi Auzef ve Atatürk Üniversitesi AÖF de de farklı programlar mevcut. Atatürk de Bilgisayar programcılığı vardı fakat bu sene ikinci üni kapsamında öğrenci alımına kapanmış.

Bu da Auzefhttp://ikincidiploma.istanbul.edu.tr/

• iRoNMaSTeR İ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle zamanınızı ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Çoğunluk sizin dediğiniz gibi öncelikle üniversiteyi tanımam bölüme alışmam daha sonrasında aöfye kaydolmam yönünde.

Birde aklıma şöyle birşey geliyor, aöf felan okumayıp bölümü derece ile bitirmek.. Ne kadar mümkün ne kadar olası bilmiyorum sadece aklıma geldi.

Son olarak bir arkadaş aöf de iş güvenliği oku dedi sizce okusam iş hayatında bir artı katar mı? Yoksa sadece Diploma almış olmaktan öteye geçmez mi?

• quote:

Çoğunluk sizin dediğiniz gibi öncelikle üniversiteyi tanımam bölüme alışmam daha sonrasında aöfye kaydolmam yönünde.

Birde aklıma şöyle birşey geliyor, aöf felan okumayıp bölümü derece ile bitirmek.. Ne kadar mümkün ne kadar olası bilmiyorum sadece aklıma geldi.

Son olarak bir arkadaş aöf de iş güvenliği oku dedi sizce okusam iş hayatında bir artı katar mı? Yoksa sadece Diploma almış olmaktan öteye geçmez mi?

AÖF u okumanın çok abartmadıkdan sonra Not ortalaman veya bölümde ki dersle rüzerine pe bir zararı olmayacaktır. Sözel bölümlerin kitaplarını sosyal edinimler elte etmek , arada mühendisliğin yoğun ortamından kaçırmak için okursun zaten o anlar okuluna zarar vermeyeceği gibi AÖF ü de rahatca bitirmeni sağlar. Hemde biraz uzaklaşmış olursun.

Lakin EEM ye henüz başlamamış birisinin hemen ikinci üniversite olayına girmesi çok alışılmış veya benimt avsiye edeceğim bir alan değil. Eğer EEM yi severek yazdıysan notlarını biraz yüksek tutup ÇAP veya Yandal yapmanı şiddetle tavsiye ederim. Keza Erasmus falan.

Bunlarin hepsini yaparken de Hayatı ıskalamamanı öneririm. Okulu 3 ortalama ile bitirmekle 3.5 ortalama bitirmek arasında Akademik kariyere devam etmek sırasında kullanılması dışında pek bir fark olmuyor gördüğüm kadarıyla. Mesleğini iyi yapan meslek yeterliliklerini yerine getiren sosyal bir öğrenci daha tercih edilebilir.
    Benim bir EEM olarak tavsiyem AÖF sayfası şuan senin vakit geçirmen için biraz erken :))

Tabi ki karar senin.

• quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

quote:

AÖF u okumanın çok abartmadıkdan sonra Not ortalaman veya bölümde ki dersle rüzerine pe bir zararı olmayacaktır. Sözel bölümlerin kitaplarını sosyal edinimler elte etmek , arada mühendisliğin yoğun ortamından kaçırmak için okursun zaten o anlar okuluna zarar vermeyeceği gibi AÖF ü de rahatca bitirmeni sağlar. Hemde biraz uzaklaşmış olursun.

Lakin EEM ye henüz başlamamış birisinin hemen ikinci üniversite olayına girmesi çok alışılmış veya benimt avsiye edeceğim bir alan değil. Eğer EEM yi severek yazdıysan notlarını biraz yüksek tutup ÇAP veya Yandal yapmanı şiddetle tavsiye ederim. Keza Erasmus falan.

Bunlarin hepsini yaparken de Hayatı ıskalamamanı öneririm. Okulu 3 ortalama ile bitirmekle 3.5 ortalama bitirmek arasında Akademik kariyere devam etmek sırasında kullanılması dışında pek bir fark olmuyor gördüğüm kadarıyla. Mesleğini iyi yapan meslek yeterliliklerini yerine getiren sosyal bir öğrenci daha tercih edilebilir.
    Benim bir EEM olarak tavsiyem AÖF sayfası şuan senin vakit geçirmen için biraz erken :))

Tabi ki karar senin.

Başlangıçta benimde aklımda çap yada yandal vardı fakat çok çok zor ( 93 kişi içerisinden sadece 1 kişi çap yapıyor ) fakat şöyle birşey var çalıştıktan sonra herşey olur bunun önüne kimse geçemez .

Okulda akademik kariyer yapmak gibi bir düşüncem de vardı aslında fakat işin içinde torpil felan gibi nedenler olduğu için ve bende de yeterli düzeyde torpil olmadığı için onu da es geçtim :) Belki de olabilir hiç belli olmaz :)

Duyduğum kadarı ile okulu derece ile bitirdiğimiz zaman şirketlerden bize teklif geliyormuş , ne kadar doğrudur ya da şehir efsanesi midir bilmiyorum sadece böyle birşey duydum ve bu duyduğum şey doğru ise ortalamayı yüksek tutmakta fayda var .

EEM olduğunuz için size sormamda fayda var :) EEM'lerinin autocad , visual studio gibi programları ( sadece bu ikisini biliyorum eğer başka varsa söylerseniz sevinirim ) bilmesi gerekiyor mu ? Bu programları bilmenin bir artısı veya etkisi olur mu ?

• Çap olmazsa yandal olur.
    Önce bi ilk dönemi oku. Sonra Bölümün imkanlarına göre yolunu çizersin.
    Uludağ Elektronik kökenli bir bölüm. Elektrik dersleri pek mevcut değil ders programına göre.
    Şuan çok heyecanlı olduğun belli Birinci sınıfını kazasız belasız ve yüksek bir ortalama ile bitir zira zor dersler 2 ve 3 de
    Ayrıca programlarla alakalı olarak 2. dönemde Bilgisayar araçları diye bir ders mevcut.
    Hazırlık sınıfı mevcut değilse ve Anadolu lisesi veya kolej mezunu değilsen programlardan önce ingilizce daha büyük bir eksiklik olur senin açından.
    Kolay Gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Çap olmazsa yandal olur.
    Önce bi ilk dönemi oku. Sonra Bölümün imkanlarına göre yolunu çizersin.
    Uludağ Elektronik kökenli bir bölüm. Elektrik dersleri pek mevcut değil ders programına göre.
    Şuan çok heyecanlı olduğun belli Birinci sınıfını kazasız belasız ve yüksek bir ortalama ile bitir zira zor dersler 2 ve 3 de
    Ayrıca programlarla alakalı olarak 2. dönemde Bilgisayar araçları diye bir ders mevcut.
    Hazırlık sınıfı mevcut değilse ve Anadolu lisesi veya kolej mezunu değilsen programlardan önce ingilizce daha büyük bir eksiklik olur senin açından.
    Kolay Gelsin.

Evet 1 ay sonra dersler başlayacak içimde tatlı bir heyecan var :)
    Hazırlık sınıfı sanırım mevcut değil , meslek lisesi mezunuyum fakat birçok anadolu lisesi mezunundan daha iyi ingilizce bildiğimi söyleyebilirim . Okullar açıldığı zaman ayrıyetten ingilizce kursuna gidip ingilizcemi geliştirmeyi düşünüyorum.
    Programlarla ilgili sorduğum soruya tam cevap alamadım , autocad ve visual studio gibi programları şimdiden öğrenmeme gerek varmı ? Koca gün evdeyim boş oturmak istemiyorum birşeyler yapmak istiyorum . Boş zamanımı autocad e vermeyi düşünüyorum , autocad yerine başka bir programa yoğunlaş diyebileceğiniz bir program var mı ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Elektrik-Elektronik Müh.
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • merhabalar kral ben de uludağ eem kazandım bu sene seninle aynı yoldan geçiyorum, önerir misin açıköğretim?
    açıköğretim dışında bölümde kendimizi geliştirmek için ne önerirsin, ne gibi faaliyetlerde bulunmalıyım vs.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.