Şimdi Ara

Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğrenilecek Programlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

DevC++

Net Beans

PyCharm

AutoCAD 

Solidworks

Catia

Altium Designer

Eagle

Proteus ISIS/ARES

Matlab

Word, Excel, Powerpoint, Access

Yukarıda verdiğim programlardan hangilerini öğrenmeliyim?

• Çalışacağın alana bağlı
    Embed filan bakicaksan xilinxin kod artıklarını (vivado, vitis) kullanirsin mesela, onlarda da ne dilde yazacaksin muamma
    En cok alanda ne kullanilir bile tartisma konusu, millet matlab yerine pythondan sinyal islemeye başladı, ama bizkm okulda c ile (evet düz c) signal processing yapan hoca vardi mesela. En cok kullanilan/kullanabilecegin dil her seye ragmen python olabilir ama onda bike hangi ideyi kullandigina alanina gore degisiklik gosterir. Ben spyderla alıştım spyder kullaniyorum mesela, ama daya science için notebook kullanımı daha rahat olur mesela. Cok fazla dili yazabilecegin icin vscode a alismak daha iyi olabilir belki, ama ben hic sevmem kendisini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim  

• "C programming language" çok iyi bir biçimde öğrenirsen geri kalan herşeyi öğrenmen yapman kolay olur. C++ ile de başlayabilirsin object oriented yardırırsın.

Gömülü de ve işletim sistemleri gibi kaynak tüketimi ve verimlilik hız gibi alanlarda üstün geliyor.

Donanım tasarım tarafı ayrı bi alan ama o alanı da öğreneyim diyorsan altium eagle en çok tercih edilenler genelde sanayide. Bana kalırsa KiCAD varken diğerlerine 5 kuruş para verip lisans satın almam paramla rezil olmam. Hepsini kullanmış uzunca bir süre deneyimlemiş biri olarak KiCAD gerçekten efsane işler yapıyor ve ücretsiz.

• Zaman zaman hepsi işine yarayabilir. Ama uzmanlaştığın tek bir şey mutlaka olsun :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.