Şimdi Ara

elektrik & eloktronikci arkadaslardan yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar evde kullanmak için ( t technic my-64 ) digital multimetre cihaz aldım bilimum voltaj,amper vs amatör kullanım için fakat kullanım kılavuzundan okuduklarımdan pek bişi anlamadım kullanımı hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. ilgilenen arkadaslara simdiden çok tesekür ederim.

eh nedeolsa bilgi paylaştıkça çoğalır, sorunlarda paylaştıkça azalır !!

• Avometre hiçmi kullanmadın yoksa hfe,Cx konumları hakkındamı takıldın arkadaşım yeri söyle
  • Hayırlı olsun egebay35 gülegüle kullan ,
    bu aletlerde ençok yapılan kaza sigortası attırılıyor ,
    şimdilik kırmızı siyah probları com ucu ile sağdaki V-ohm fişlerine takarak kullan ,
    com'un solundaki akım için olan iki fişi iyice öğrenmeden kullanma ,
    böylece multimetren sağlam kalır .
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anıl_35

Avometre hiçmi kullanmadın yoksa hfe,Cx konumları hakkındamı takıldın arkadaşım yeri söyle

doğrudur anıl_35 kardeş daha önce kullanmadım benim öğrenmek istedigim problarla komütatör lerin konumları hangi konumda ne ölçülür mesela 12v 220v veya devrede kopukluk varmı yokmu gibi. resimli anlatım yapılan link de verebilirsiniz varsa tesekurler
  • dikkat etmen gereken ilk şey her zaman en büyük kademeden ölçmeye başlamandır. ölçü aletinin ekranındaki değere göre kademeyi düşürebilirsin.

direnç ölçmede ise ekranın solunda 1(sonsuzu ifade eder) görürsen kademeyi arttırırsın, sıfırda ise azaltırsın. tabi direnç ölçerken 2 elinle probları ve elemanı tutmayacaksın.(bedenini direncinide ölçersin)

akım ölçerken, probları direkt olarak prize veya güç kaynağına dokundurma, yoksa kısa devre yaparsın.

kısa devre ve temassızlık kontrolünüde ses çıkaran kademede(diyot simgesine sahiptir.) yapabilirsin. ses çıkartıyorsa temas var, çıkarmıyorsa temas yok demektir. bu kademeyi probları kontrol etmektede kullanabilirsin. aynı zamanda diyot kontrolünde de kullanılır.

en iyisi megep sitesinde, 10. sınıf modüllerinde elektrik ölçmeleri modülünü okumandır. hiç bir şey bilmeden ölçme yapman en kötü şeydir.

• Ayrıca ampermetre devreye SERİ,voltmetre ise PARALEL bağlanır.Ölçü aleti üzerindeki yazan değer ölçebileceğin max. değerdir mesela dc 12 volt ölçeceksen anahtarı dc 20 konumuna al..o kademededeki son değer 19.99V tur.Skala dağılımını bu şekilde kavrayabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anıl_35

Ayrıca ampermetre devreye SERİ,voltmetre ise PARALEL bağlanır.Ölçü aleti üzerindeki yazan değer ölçebileceğin max. değerdir mesela dc 12 volt ölçeceksen anahtarı dc 20 konumuna al..o kademededeki son değer 19.99V tur.Skala dağılımını bu şekilde kavrayabilirsin.

verdiğiniz bilgiler için hepinize tesekkur ederim arkadaslar yalnız sesli uyarı komutta probları birbirine temas ettirince ses falan çıkarmıyor simdilik olayları deneme yanılma yöntemıyle kavramaya calısıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi alacam yardim ark
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aslında benim meslegim tornacılıkla ilgili (elektrik elektronige özel bi merakım var ) anlıcanız yanlıs meslek secmisim. bilgisayar toplamak falan gibi .
  • sesli buzzeri devreye alan bir tuş daha var enter gibi mesela.
  • quote:

Orjinalden alıntı: egebay35

sesli uyarı komutta probları birbirine temas ettirince ses falan çıkarmıyor

ohm kademesinin başlangıcında diyot ve melodi işareti var.Bu konumda buzzer 55-60ohm dan küçük değerlerde ötecektir.yani bu konumda mesela 100ohm ölçersen buzzer ötmeyecektir bilgine
  • diyot, kondansatör ölçme kademesindeyken problara elektrik vermemeye dikkat et arıza oluşabilir
  • keşke my-68 alsaydın koruması var ama sağlık olsun vede hyrlı olsun elektrik verme v kademesi harici yanar cihaz benim çırak yaktı bitane :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: mksoft

keşke my-68 alsaydın koruması var ama sağlık olsun vede hyrlı olsun elektrik verme v kademesi harici yanar cihaz benim çırak yaktı bitane :d

Keşke tarihe bakarak cevap yazsaydın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.