Şimdi Ara

Elektrik Mühendisliği?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elektrik mühendisliği mi yoksa elektrik-elektronik müh. mi daha iyidir?İkisinin arasındaki fark nedir?

• up
  • Aynen ne farkı var bunların birbirinden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Aynen ne farkı var bunların birbirinden?

elektrikle elektronik arasında bildiğim kadarıyla "elek" harf grubu dışında bir benzerlik yok birisi makro düzeyde şantiyelerde felan çalışıyor diğeri ise bildiğiniz elektronik alanında yani cep telefonları tabletler vs.
    (Yüzeysel olarak söyledim uzmanı değilim)
    Ve zaten yurt dışında elektrik ve elektronik ayrıdır.
  • Bildiğim kadarıyla elektrik-elektronik okursan biri üzerinden seçim yapıyorsun elektronik veya elektrik.
    Elektrik müh. direk elektrik okuyorlar. Bu yüksek gerilim hatlarından tut evlerdeki elektrik planına kadar çoğu şeye bakıyorlar. VE planda imza yetkisi oluyor. elektrik-elektronik okursan elektrik seçsen dahi imza yetkisi almak için bir sınava girmen gerekiyordu sanırım. İkisi de iyi meslek. Elektronik de elektrik de . Elektrik daha çok talep alır türkiye'de. Elektronik sanayisi de gelişmekte.Bknz:aselsan , havelsan , roketsan.

Bilgilerim yanlış olabilir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozyksk

Arkadaşlar elektrik mühendisliği mi yoksa elektrik-elektronik müh. mi daha iyidir?İkisinin arasındaki fark nedir?

+ ??
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi Elektrik Elektronik
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • +++
  • Kimsenin bu konu hakkında bilgisi yok sanırım ama Elektrik Mühendislerinin en büyük avantajlarından biri olan KPSS deki özel kontenjan olayı maalesef kaldırıldı.Türkiye'de sadece 3 üniversitede bulunan elektrik mühendisliğinin özel kontenjanı, Türkiye de 82 üniversitede bulunan elektrik elektronik mühendisliğinin kontenjanı ile birleştirildi.Daha KPSS'den aldıkları 35 puanla devlette kadro bulan elektrik mühendisleri şuan devlete girebilmek için en az 90 puan almak zorundalar.Mühendislerin durumu ortada tercih yaparken dikkatli olun hayatınızı yakmayın.Umarım alta saçma sapan mesajlar gelmez çünkü çevremdeki nerdeyse kimsenin bu olaydan haberi yok.

Daha ayrıntılı bilgi için:http://forum.donanimhaber.com/m_50935823/tm.htm
  • o zaman elektrik seçceğime inşaat seçerim
  • Elektrik yüksek gerilim, elektronik alçak gerilim çalışır basitçe. Ülkemizde elektrik iş imkanı elektroniğe göre çok daha geniştir. Elektrik - elektronikler biz elektrikçilerin gördüğü her dersi görmedikleri için imza yetkisi alamazlar. Bizim okulda çok gördüm mühendis olmuşta imza yetkisi için ders almaya gelmiş kimseler.

Burda iş sizde bitiyor. Elektroniğe ilginiz varsa e - e seçin. Yoksa elektrik seçin. Gerçi elektrik okuyup kontrol, mekatronik, elektronik gibi alanlara da yönelebilirsiniz.

Kpss avantajı kaldırılsın nolmuş devlette çalışıp memur mu olmak istiyorsunuz? Tüm gün bir iki telefon görüşmesinden, imza atmaktan başka bir iş yapmayan mesai saatine doğru uyuklayan mühendisler! Bizzat gördüm arkadaşlar iğrenç bir durum.

Ytü elmdeyim isteyen pm ile ulaşabilir, çekinmeyin.

Ayrıca İstanbul'da olanlar bizzat gidip bizim bölüm ile konuşabilir hocalar sıcak kanlıdır hele ki bölüm başkanımız. Veya EMO ile de görüşebilirsiniz. Foruma çok da aldırmayın.

• up
  • hiç bi farkı yok.....

elektrik çok çok daha iş bulması kolay bi alan...benim şimdiki aklım olsa sadece elektrik okurdum.....çünkü zaten elektirk seçtim..ama ben elo,hab,yada yazılım vs seçecem dersen ozman elk elo okursan işin biraz daha kolay olur

ama türkiyede aynı statüde sayılıyorlar

bi örnek:şu an çalıştığım fabrikanın elektrik birimi şefi sadece elektronik mezunu....ve fabriakda ayrıyeten elektronik birimide var ve oranın şefi ise elk elo mezunu....yani okuduğun bölümün hiç bi önemi yok senin kendini ne kadr geliştirdiğin önemli

elektrik müh okurken sadece elo ve haberleşme üzerine bi kaç dersi eksik alırsın okadar ama iş sende biter herzamanki gib....

not:eskiden yüksek voltaj imza yetksi nedeniyle elektriğin avantajları vardı ama elk elo lisansında zaten artık yüksek voltaj dersleri okutuluyor bu yönden artık bi farkları yok..ayrıca emodan alıncak bi sertifika ile artık aynı statütüde sayılıyorlar

not2:2 sene önceye kadar elek mezunları kpss de ayrı bi kontejyanla 50 civarı atanıyorlardı ama artık bu kalktı ve elk elo müh ile aynı statüdeler ve 90 üstü almak zorundalar

not3:kpssyi bu kadar kafanıza takmayın.geçen sene 1 saniye bile çalışmadan,sadece kendimi denemek için girdim ve yarıms saat kala çıktım aldığım puan 84 tü...yani bi kaç ay çalışınca 90 95 almak çocuk oyuncağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legen.(WFI).dary -- 22 Temmuz 2011; 17:09:56 >

• up
  • up
  • http://universitelianlatsin.com/mehmet-onur-gulbahce-2/

Buradan fazla fazla ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.