Şimdi Ara

Elektrikli bisiklete capasitör takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
5.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkaddaşlar baştan söyleyeyim elektronikten anlamam ama bu sitede gördüm aklıma takıldı elektrikli bisikletin beynine aküden giren + ve - besleme kablolarına bu sitede belirtildiği gibi parelel şekilde kapasitör taksam herhangi bir faydası olurmu
    Vede kapasitör ve kondansatör nedir

• Kapasitör paralel takıldığında gerilimi filtreler. Daha temiz bir gerilim elde edersiniz. Eğer bisikletin beyninin çalışma gerilimi çok hassas değilse takmanıza gerek yok. Aküden almıyorsanız gerilimi takın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    gerilim aküden alınıyor,aküler 60v 120 amper beynin çalışma gerilimi ise 60v ile 53 v arası
  • takmaniza gerek yok o zaman direk baglayin sorun cikmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takmayın gerek yok.120 Amper olduğuna emin misiniz?Seri bağlandığına göre sadece voltaj artacaktır.Kondansatör ve kapasitör aynıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Takmayın gerek yok.120 Amper olduğuna emin misiniz?Seri bağlandığına göre sadece voltaj artacaktır.Kondansatör ve kapasitör aynıdır.

5 adet 24 amper akü var 120 amper eder ama ben bunların seri bağlandığını varsayarak yazmadım 120 amper diye, seri bağlı olunca 24 amper

Hepinize teşekkür ederim, bu konu 1-2 gündür aklıma takılıyordu
  • Beyin dediginiz parcayi tam olarak bilmiyorum. Motorlari suren guclu mosfet, transistor vs. De bu kartta mi?
    Buna cok benzer bir olayi bir kac sene once rc araclar hakkinda duymustum. Esc parcasina yani motoru suren parcanin guc girisine paralel kondansator baglayinca pil omru uzuyordu. Cunku motorlar ilk kalkis anlarinda cok akim cekerler. O anda kondansator pile destek cikiyodu. Bunu deneyerek basarili sonuclar alan vardi. Ama mucize beklememek lazim tabi. Sonucta bir rc aracin pili 10 dk da bitse bu yontemle 11-12 dk oluyodu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Evet motoru süren parça, kondansatör takarsam bana 5 km fazla gitse yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanoz07

Evet motoru süren parça, kondansatör takarsam bana 5 km fazla gitse yeter

denemekten zarar gelmez
  • du riechst so gut kullanıcısına yanıt
    Ben bu aküleri parelel bağlasam daha sonrada güçlü bir 12 v - 60 v konvertör alsam gittiğim mesafe uzarmı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nextdoorboy -- 8 Şubat 2014; 1:35:42 >
  • eskişehirde elektrikli bisikletlerin şarj süresini kısaltan menzilini uzatan ve akü ömrünün daha uzun olmasını sağlayan bi cihaz denemeye başladık testler sonunda ilgilenenler olursa detayları paylaşabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: onderdenizkaya

eskişehirde elektrikli bisikletlerin şarj süresini kısaltan menzilini uzatan ve akü ömrünün daha uzun olmasını sağlayan bi cihaz denemeye başladık testler sonunda ilgilenenler olursa detayları paylaşabilirim

detayları paylaşırsanız sevinirim
  • quote:

quote:

eskişehirde elektrikli bisikletlerin şarj süresini kısaltan menzilini uzatan ve akü ömrünün daha uzun olmasını sağlayan bi cihaz denemeye başladık testler sonunda ilgilenenler olursa detayları paylaşabilirim

isim vermemde sıkıntı olmaz sanırsam çünki reklam amaçlı yapmıyorum eskişehirdeki arkadaşlar bizatihi gidip inceleyebilirler
    espark karşısında karavan gözlemenin paket için kullandığı 70 volt çıkışlı elektrikli bisikletine taktık 4 gün önce ve kullanım farkı olup olmadığını sorduk
    aldığımız cevaplar;
    1- gece kapanış saatinde şarja takınca (02.00 gece) sabah 8 de açılışta akü şarjı sarı yanarken cihazdan sonra yeşil yani full e yakın diye gözlemlemişler
    2- akü bitimine yakın olan güç kaybı büyük ölçüde azalmış voltaj dengesi enerji bitimine kadar dengeli seyrediyo anladığım kadarıyla ölçümlerimizdede bunu
    gözlemledik dolu yarım ve bitime yakın akülerdede oldukça kararlı bi voltajla karşılaştık
    3- ilk kalkış, hızlanma ve son hızda belirgin bi artış yok ama sürekli kullananlar hissedebilir farkı
    4- eski kullanımlarda menzilin 50 km nin oldukça altında olduğunu söylüyolardı (bisiklet 8 aylık) 36-42 km civarı, cihazdan sonra 51-52 km menzili yakaladılar

not: bu kullanıcının cihazında arka çamurluk kırık ve beyin motor akü bağlantısı bir miktar su almış temizleyici kullandık ama korozyon tam temizlenmedi
    ilk bakımda o aparat değişince daha olumlu yönde fayda sağlanabilir

dilim döndüğünce cihazın çalışma prensibinden bahsedeyim ; cihazın 2 ana görevi var

birincisi motora ilk hareketi ve ara hızlanmaları verip hızı sabitleyene kadar aküden gereksiz ve yüksek akım çekmeyi engelliyor ve akımın doğru orantılı olarak voltajın dengesini kuruyor. bunun etkisi tasarruftan çok akünün ömrünü uzatmak

ikincisi bisikletin gazını bıraktığınızda mevcut ivmenin verdiği kinetik enerjiyi kullanıp bisiklet durana kadar elektrik motoruna enerji vermek yerine bi jenaratör gibi kullanıp üretilen enerjiyi aküye geri verip sarj etmek buda demek oluyoki şehir içi sıkışık trafikte oldukça azalan menzili yukarı çekebilir. takip edenler bilir şu an bir çok yeni nesil araçta fren enerjisi geri kazanım sistemi mevcut benzer bi mantıkla çalışıyo. hatta bmw i3 için okuduğum forumlarda (tamamen elektrikli bi araç) sadece gaz pedalıyla kullanmak mümkünmüş sadece tamamen durmak için frene dokunmak yeterli oluyomuş yani sistem kullanımı o kadar ileri seviyeye taşınıyoki elektrik motorundan enerji kazanımı elde edilirken fren sistemi görevide görüyo

umarım uzun yazıp sizi sıkmamışımdır, cihazla ilgili bilgi edindikçe paylaşırım burdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onderdenizkaya -- 1 Mart 2014; 23:24:20 >

• quote:

quote:

manyetik rezonans (yazılışı yanlış olabilir) kullanılarak uygulanan bir sistem, akünün ömrünü şarj süresiniz ve çalışma süresini uzatıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfaomegabeta

quote:

quote:

manyetik rezonans (yazılışı yanlış olabilir) kullanılarak uygulanan bir sistem, akünün ömrünü şarj süresiniz ve çalışma süresini uzatıyor..

• önderdenizkaya
    motora bir parçamı takıyorsunuz
    ücreti ne kadar.
  • mahmut63 M kullanıcısına yanıt
    evet menzil arttırıcı şu an sadece toptan satışını yapıyoruz perakendede 120 tl civarı sattıklarını duydum
  • Evet tak. bende mypet denen araçtan var. 350Watt motoru. 3 adet seri bağlı 12Volt 8Amper/Saat akü var. 36Volt ediyor. Beyin (PWM Sürücü) Girişine 2 Adet 22000 uF/63Volt paralel olarak bağladım (44000uF toplamı). İlk kalkışta çok belli ediyor kendini ekstra tork vermişsin gibi. Ayrıca kurşunlu akülerin sevmediği birşeydir akülerden sabit akım çekmemek. Değişken akım çekmek plakaları bozuyor. Paralel takılan bu parça akü ömrünü de uzatıyor. Beyinde ani Voltaj düşümü olmadığı için içindeki parçaları da işlemsel olarak verimli kılıyor.
  • O zaman daha yüksek kondansatör bulmak lazım :D
  • onderdenizkaya O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam bu aleti 3000w 72v20ah e-scooter a bağlayabilir miyiz,fiyatı ne olur, akü ömründe kaç km artış olur?TEŞEKKÜRLER.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.