Şimdi Ara

Elektrikli Kia EV3 Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: maniax Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektrikli Kia EV3 Türkiye'de satışa sunuldu: İşte fiyatları
    Kia, Mayıs ayında tanıttığı elektrikli kompakt SUV modeli EV3Türkiye pazarında satışa sundu. Kia'nın E-GMP platformu üzerinde geliştirilen EV3, B-SUV segmentinde Peugeot E-2008 ve Hyundai Kona gibi rakiplerine karşı mücadele edecek.

Kia EV3 Türkiye'de

58,3 kWh ve 81,4 kWh kapasiteli iki batarya seçeneğine sahip olan Kia EV3, tüm versiyonlarında 150 kW (204 beygir) motora ve ısı pompasına sahip. Giriş paketi Elegance, 17 inç alüminyum jant ve kumaş koltuklarla geliyor. Prestige ve üstü paketlerde ise 19 inç jant, kablosuz telefon şarjı, V2L desteği, uzaktan park asistanı, kameralı kör nokta yardım özelliği gibi gelişmiş sürüş fonksiyonları ve 360 derece çevre görüş kamerası, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, ambiyans aydınlatması standart olarak sunuluyor.

Ayrıca Bkz.İthal otomobillere yüzde 10 ek gümrük vergisi geldi: Hangi ülkeleri kapsıyor?

Önümüzdeki haftalarda teslimatına başlanacak Kia EV3'ün fiyatları şöyle:

• Elegance, 58,3 kWh batarya, 435 km menzil: 1.490.500 TL

• Elegance, 81,4 kWh batarya, 604 km menzil: 1.640.500 TL

• Prestige, 81,4 kWh batarya, 604 km menzil: 1.820 500 TL

• GT-Line, 81,4 kWh batarya, 604 km menzil: 1.920.500 TL

Kaynak:https://www.kia.com/tr/modeller/ev3/fiyat-listesi.html

• EV5 olsa alınırdı ama EV3 küçük
  • Araç b-suv ama hacim sıkıntısı yoksa 1.600e ısı pompalı 80kwsa bataryalı versiyon model y/t10x yerine rahat tercih edilir.
  • Ne yazık ki araç 400V mimari ile gelmiş 800V olsa çok satardı.
  • Yerli arabamız muadilleriyle rekabet edebilecek bir fiyata sahip olmalıdır.
  • Tipe bak.
    Tasarımı görmeden onaylamışlar heralde.
    Bunu alan PlayStation falan da alıyordur.
  • Mükemmel bir menzile sahip, 2 yıl önce çıkan elektrikli araçlarla şimdikiler arasında dağlar kadar fark var. Togg umarım menzil konusunda ARGE çalışması yapiyordur.
  • Toğğ'un ruhuna el fatiha.
  • Bayiye gidip bakmak lazım, bir kia kullanıcısı olarak araçlar sorunsuza yakınlar, bunlarda durum nedir görmek lazım. çirkin gibi ama yinede düşünülebilir. :)
    Dist her yıl olduğu gibi kâr odaklı paket belirlemiş dostlar sağolsun. tüketici kimin umurunda, üreticilere servis zorunluluğunu getirmek bayi tokmağından tüketiciyi kurtarmak için kim bilir kaç yıl geçmesi gerekli.
  • slamdunk393 kullanıcısına yanıt
    dağlar kadar fark yok.Bataryası 78KW ne kadar çok batarya o kadar çok menzil fakat tam doğru orantıda çalışmıyor bu durum.Ne kadar ağır olursa araç o kadarda verimsiz oluyor.Aşağıdaki sitedeki veriler neredeyse %100 doğru MG4 comfort var bende 1 yıldır 21K km'de şuanda her yerede gittim geldim.Şehiriçi kullanıyorsanız zaten hepsi size yetiyor ama ben biraz daha rahat kullanayım diyorsanız menzili 400 üzeri alın derim.5 derece ve altında verimlilik düşmeye başlıyor.Ortalama vericek olursam %15-25 arası.
    Togg ile kıyaslanmış ama TOGG aşırı verimsiz bir araç ben seviyorum ama verimsiz olduğu durumunu değiştirmiyor.

Kıa'ya gelirsek LFP batarya olsa daha güzel olurdu fakat bence uzun menzillisi alınabilir araç olmuş ben beğendim fakat elimdeki olan ev aracı satıp almam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marrusia -- 3 Kasım 2024; 14:26:52 >

• 800-volt mimari

LFP Batarya

Minimum BYD'nin 2. jenerasyon blade bataryaları

Minimum 550 km civarı menzil

olmayan hiçbir elektrikli araç almayın. Bu paket harici çok pişman eder. ve elden çıkarmayı imkansız hale getirir.

• Gene yanlış fiyatlandırma. Elegance diye model cikarmislar cevre gorus, çarpışma önleme vs gelmiyor. Yahu su prestige modelinin standart olması gerekli ve 1640000 tl ile onun gelmesi gerekliydi. Distribütör geçirmiş gene. Yahu 1800 e tesla var adam onu mu alır bunu mu. Kör bunlar ya. Millet enayi ya fiyati basmışlar gene. Short range herkes 1.2,1.3 civarı bekliyordu
  • hala kafama göre bir elektrikli otomobil bulamadım... birine bakıyorsun donanımı kötü tasarım harika altyapısı iyi, diğerine bakıyorsun tasarım kötü donanım ve altyapısı iyi. bir diğerine bakıyorsun tasarım, donanım iyi altyapı kötü... içten yanmalıdan buralara kadar geldim ama araba beğenemiyoruz.. ah bu distribütörler
  • Gt paket için sitesinde şehiriçi 775 km menzil yazılmış. Eğer böyleyse gerçekten çok iyi değer.

Togg da ciddi geliştirmeler üzerinde çalışıyor. Bizim kadar merak etmeyin onlarda piyasayı rakipleri takip ediyorlar.

Bence Togg tasarım olarak zaten çok iyi. Sadece ısı pompası ve menzil artışı ve birkaç ufak tefek geliştirmeyle rakiplerinin önüne geçecektir. Ben severek kullanıyorum 8 aydır.

Servis olarak da atılımdalar. Yılbaşına kadar İga'ya geçiyorlar. Ve yine Anadolu yakasında Pendik'te servis açılıyormuş.

Servise bırakılan araçlar için aynı gün yada ertesi gün ikame araç hizmeti de başlamış ki büyük eksiklikti. Sedan modeli gelmesiyle atağa geçecekler diye düşünüyorum.
  • Türkiye hükümeti çok doğru karar ile togg üretmiş.hiç olmasa daha kötü 101 yıldır neden üretilmedi.kendimizi beğenmedik.yapamayız edemeyizin sonucu vatansız kalmak olur.
  • O ne biçim jant öyle
  • Çok pahalı ,bu koreliler ülkemizi soymayamı gelmiş.ne özelliği var arabalarının.Bizim TOGG umuz gayet güzel ve kaliteli.
  • Togg yada Tesla ya rakip değil. Onlara göre çok küçük ve bu fiyatlarla satması çok da kolay değil. 1.2M gibi bir fiyat olması gerekirken bu fiyatlar ile stelantis ürünlerinin rakibi olur. Vergi oranlarından faydalanıp kar marjını yüksek tutuyorlar.
  • Togg sedanı bunuda toprağa gömer, az kaldı
  • Kia son yıllarda global anlamda dünya çapında çok iyi bir çıkış yakalamış ve iyi bir ivme kazanmış durumda. Kia'nın elektrikli EV Serisi çok başarılı tasarımı, kalitesi ve teknolojileriyle fark yaratıyor. Kia dünya çapında marka imajını çok geliştirmiş durumda fakat aynı durum Türkiye için geçerli değil. Kia Türkiye'de marka imajını henüz geliştiremedi hala birçok il ve ilçede Kia'nın doğru dürüst servisi bulunmamaktadır. Bizim insanımız bunu almak yerine gider Alman alır yada Renault, Fiat, Ford gibi markalardan araç alır tutupta yine Kia almaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.