Slm arkadaşlar ben elektro gitara başlamak istiyorum ve kararlıyım. Daha önce klasik ve akustik çalıyodum fakat sesleri vs. hoşuma gitmiyordu. Elektro gitar almak istiyorum. Yeni başlayacağım için 1-2 yıl idare edecek bir gitar sanırım bana yetecektir. Bütçemde çok kısıtlı. Gitar olarak Washburn WM10V düşünüyorum. 2. el alcam ama bi sorun olur diye güvenemiyorum. Ben anlamam bi sorunu varmı ve çevremdede anlayan hiç kimse yok. Ayrıca bir de amfi gerekiyo tabi. Ama hangi amfiyi almalıyım. En fazla 80-90 lira ayırabilirim amfiye. O civarlarda dediğim gibi 1-2 yıl idare edebilecek bir amfi istiyorum. Kısacası gitarı 1. el mi almalıyım veya 2. el alırsam nerelerine dikkat etmeliyim ? Ve amfi olarak ne önerirsiniz ?
toplam bütçen ne ?
Aslında şu an için bütçem sıfır. Ben daha çok önerilerinizi araştırıp alacaklarımı taksitle fln almayı düşünüyorum. Dediğim gitarı (Washburn WM10V) çok beğendim özelliklerini fln . Aynı özellikteki gitarlardan çok ucuz. 2. el almayı düşündüm ama aldığım gitarın sağlam olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum. 350 Lira civarı bir gitar ve 100 lira civarı bir amfi'yi 12 ay taksitle ayda 40'ar lira şeklinde ödemeyi düşünüyorum.
aynen bende başlıcam 450liram var neler alabilirim sizce?
arkadaşım sende iyi ediyorsun başlayarak
WM10V'i denedim şahsen çok rahat geldi manyetikleride hoş bi süre idare edecek tarzdan öneririm yani ;)
Peki 2. El alırsam nelerine dikkat etmem gerekir gitarın ? Sağlam olduğunu anlamak için ?
quote:
Orijinalden alıntı: TheAsasinTR
Peki 2. El alırsam nelerine dikkat etmem gerekir gitarın ? Sağlam olduğunu anlamak için ?
Mutlaka gitardan anlayan biriyle almanı tavsiye ederim.
Güzel gitar keşke olsa buna da razıyım Ama sadece 2 manyetiği var ikiside humbucker =/ Sadece o hoşuma gitmedi =)
quote:
Orijinalden alıntı: TheAsasinTR
Güzel gitar keşke olsa buna da razıyım Ama sadece 2 manyetiği var ikiside humbucker =/ Sadece o hoşuma gitmedi =)
dostum ben tanıtım videosunu izledim. müzikenstrumani.com da gayet güzel tonlara sahipti. 2 humbucker yeter diye düşnüyorum. kapalı olması da güzel bir görüntü kazandırmış. sert müzik yapmayı planladığım için iyi bir gitar diye düşünüyorum. yanında bir de ibanez ibz10g amfi alacağım.
abicim simdi size soyle anlatiyim alicaginiz gitar sizi 1-2 yil idare etsin istiyorsanizki orta seviye bir gitar alın derim. cünkü önünüze cikan her gitar hevesinizi katlayacak ve 2 ayda bir gitar degistirmeye baslayacaksiniz metal müzik ile ugrasiyorsaniz IBANEZ TBX serisini Siddetle oneririm
bende başlayacağım, gitar düşündüğümü söylediğimde arkadaşım,
yaklaşık 79 model bir gitar olduğunu evde ve verebileceğini söyledi. gitar sanırım travis bean 1000A olması lazım.
5 yıl öncesine kadar yatmış kutusunda, o zamanlar bi denemiş, manyetiğin tekinde oksitlenme varmış, o değişmiş, telleri değiştirilmiş, sonra yine bu zamana kadar yatmış kutusunda. bu gitarda problem bulunması yüksek ihtimal midir? sap ayarı vs... ya da yattığı yerde manyetikler gene bozulmuş olabilir mi? telleri zaten değiştireceğim, anfi olarakta şimdilik ufak bir şey düşünüyorum.
aslında klasikle başlama klişesine inanıp önce klasik alacaktım, ancak çevremde gitar bilenler ne çalacaksan onla başla daha rahat olur senin için dediler. klasiği aldığı gün atan ve o günden itibaren ibanezle kendi kendine video ve derslerden öğrenen arkadaşım var. bende o gazla hiç klasik falan bulaşmayıp hazırda gitar varken sadece anfi masrafıyla başlamayı düşündüm.
düşündüğüm anfi stagg 10, olan ucuz zımbırtı. kısa bir süre maaş zammı alana kadar onla idare ederim, sonra yükseltirim
ne dersiniz, ne gibi sorunlar beklemeliyim gitardan?
ayrıca, biraz araştırınca bu gitarı beatles ve slash in kullandığını okudum. uzun süredir de üretimden kalkan bir marka sanırım. dinleyen çalan varsa yorum yaparsa sevinirim, ses tonu neye yakındır vs...
gitar da bu:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme