evet arkadaşlar foruma daha yeni üye oldum ve yardımlarınızı bekliyorum Benim durum sundan ibaret okula hazırlık ve merakım yüzünden elektroniğe giriş yapmak istiyorum Zaten bölümüm bu alan elektronik ve hab. müh. Bu yaz boyunca kendimi C üzerinden baya geliştirdim Elektronik kurallarını ve lojik devrelerini biliyorum CCS C ile Pic Programlamayı öğrenmek istedim ve bir kaç adet kaynakda buldum serdar Çiçek'in veya kodlab yayınlarınında var Bundan önce elektronik devreleri ve elektoniğe giriş temelimi sağlamlaştırmak istiyorum bide proteus kullanımı hakkında tavsiye ettiğiniz kaynakları nelerdir? Dökümanların dilleri İngilizcede olabilir Şimdiden teşekkür ederim
takip
enturk90E
kullanıcısına yanıt
konu güncel
Aslında kaynağa bağlı kalmamak lazım.Araştırarak,İzleyerek,İnceleyerek öğrenmek lazım.
İsis için araştırma yapmadım fakat Ares için internette video çekenler var.
CCS C dilinde kaynak olarak:İbrahim Gürler,Serdar Çiçek,Recep Çelikkaya,teknobakis.com kaynak olarak gösterilebilir.
İngilizce varsa sen bu işi çözersin Hocam
secollah
kullanıcısına yanıt
Tavsiylerin için teşekkür ederim pic programramlaycı almayı düşündüm ama erken olduğu kanatindeyim önerdiğiniz modeller var mdır?
Başlangıç seviyesinde genelde fazla pic ile uğraşmayacağınız için seri port programlayıcılar işinizi görebilir.
Fiyat açısından ucuz olmakla beraber USB pic programlayıcıyla aralarında yaklaşık 2-3 kat fiyat farkı vardır.
Eğer bilgisayarınızda seri port programlayıcı varsa onu alabilirsiniz veya USB programlayıcı alıp rahat bir şekilde programlama yapabilirsiniz.
Erken olduğu kanaatinde iseniz basit veya sizi biraz zorlayacak devreler basarak,tasarlayarak kendinizi geliştirin ve bu işe girerken bilgili olmanızı öneriyorum.