Merhabalar Başlıktada belırttgım gibi Devre şemeası Okumayı bılmıyorum meslek lisesi ögrencısıym Görümtü ve ses gibi iyi bır dalda Okuyorum Bolumuze neredeyse Her hafta 2- yada 3 uygulamaya yapıyoruz Breadboard Uzerınde Fakat Ders sıralarsında zorluk çekıyorum Tek sorunum Devre şemalarını Okuyamamam Bu devre şemasını Okumak için Bana Yardım edebılecek Yaşıtım yada Büyüklerim Varsa bana yardımcı Olurlar ise sevinirim Elektronige Büyük bir zaaf'ım var Daha yolun başındayım İlerideki kariyerimide Elektrk- elektrnoık Müh. adına Yapmak istiyorum ve bunun içinde Cok çalışıyorum Bana Yardımcı Olursanız Cidden Çok memnun olucam Kısacası Tahaya Yansıtılan Bir devre şemasını anlayabilmek istiyorum Lütfen Yardım ediniz.. Yardım edenede Etmeyeden Teşekkür ederim
Elektrik Elektronik Mühendisliği istiyorsun ama devre okumayı bilmiyorsun.Burada sana oğretilse bile anlayamazsın. İşe önce devre elemanlarının açık şema ve kapalı şema sembollerini ezberleyerek başla.(Diyot,Transistor,Kondansator,Opamp,Entegre vs.) Daha sonra zaten butun devreyi hiç bir şeye ihtiyacın olmadan okursun. İleriki zamanlarda Transistor,Triyak gibi elemanların gate üzerinden tetiklenmesi gibi konuları oku.Sonrası çorap söküğü gibi gelir emin ol.Ben de böyle öğrendim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
14 yaşımda tv tamir işine başlamıştım (26 yıl önce) ustamdan bir kaç numara kapmıştım sök tak montajla filan sonra şema okumaya başladım kitapları takip ettim bol bol devre yaptım test ettim çalışma mantıklarını çözdüm analog elektronikte ses ve görüntü üzerine kendimi geliştirdim sonrasında iyi paralar kazandım.
yaş oldu 20 askere gittik geldik 22'de işten soğumuşum meslek ölüyordu ne yaptık bıraktık bir fabrikaya üretim elemanı olduk sonra bilgilerim bildiklerim azaldı piyasa mikro kaldır at kart sistemi olmuş çokça sonra öğrendiğim sonradan para etmez oldu yani kısacası kendini sürekli güncel tutman gerek sırf sınıf atlamak için öğrenme bu işi çöz paranın gözüne vur , mekatronik - otomasyon da para var ben hata yaptım sen yapma ......saygılar ;)
vah vah mühendislik ayaklar altında
sanki mühendislik okuyanlar biliyor gibi konuşuyon..
Bunu gerçekten bilen buraya yazsın bilmeyenler faydalansın
Megepin aşağıdaki modülü tam senin için yazılmış dostum bunu indir göz at ve sana tavsiyem temel komponentleri ne işe yaradıklarını ve nasıl çalıştıklarını bilmen lazım yoksa ne olduğu bilmenin pek bir manası yok