Şimdi Ara

Power kablosunda faz ve nötr hangileridir? Lütfen yardım arkadaşlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
17.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Power kablosu mavi kahverengi ve siyah var. bunlardan hangisi toprak hangisi faz hangisi nötr dür?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turnOFF -- 24 Ağustos 2007; 23:06:32 >

• Kahverengi toprak diye biliyorum.

Ama kesin bişey demiyorum.
  • Net bir cevap almam gerekiyor evdeki prizlerde topraklama yok kasaya elektrik verirsem kötü sonuçlar doğurabilir.
  • faz la nötr zaten fişi hangi yöne taktığına göre değişir de toprak hangisi hiç bi fikrim yok
  • Konuyu elektroniğe aç
  • taşıyan arkadaşa teşekkürler
  • power fişinin ortasındaki giriş topraktır. sağ ve soldaki girişler ise faz ve nötr. toprak kablosu sarı-yeşil veya siyah kablo olabilir. ama kabloların dağılımı renklere göre olmayabilir. hangi kablonun nereye ait olduğunnu anlamanın en iyi yolu avometre veya seri lamba kullanmaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: dergul

power fişinin ortasındaki giriş topraktır. sağ ve soldaki girişler ise faz ve nötr. toprak kablosu sarı-yeşil veya siyah kablo olabilir. ama kabloların dağılımı renklere göre olmayabilir. hangi kablonun nereye ait olduğunnu anlamanın en iyi yolu avometre veya seri lamba kullanmaktır.

Kontrol kalemi ile baktım hangi kablou taksam ışık yanıyordu. Sanırım kabloda kaçak var. Değişmesi gerekiyor.
  • normalde siyah renk olmaması lazım sarı yeşil bi kablo olmalıydı

normalde kahvereni faz mavi nötr sarı yeşilde topraktır

pc power kablosu üçgen şeklindedir üçgenin tepesi yani en üstteki topraklamadır

diğer alttaki ikisi ise faz ve nötr dür
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

normalde siyah renk olmaması lazım sarı yeşil bi kablo olmalıydı

normalde kahvereni faz mavi nötr sarı yeşilde topraktır

pc power kablosu üçgen şeklindedir üçgenin tepesi yani en üstteki topraklamadır

diğer alttaki ikisi ise faz ve nötr dür

sezer arkadışımın dediği kesinlikle doğrudur ben de böyle biliyorm ama yine de takip et sonuç kesin olsun
    kolay gele...
  • quote:

Orjinalden alıntı: zuhanda

faz la nötr zaten fişi hangi yöne taktığına göre değişir de toprak hangisi hiç bi fikrim yok

Anlaşılan sen sıfırlama yapmak istiyorsun ama ...sıfırlama yapacaksan (ki hiç tavsiye etmem ) fiş üzerinden değil enerji alacağın prizden yapmalısın... kontrol kalemi ile baktığında yanan konnektör Faz - Enerji olmayan uç Nötr dür... Ortadaki (genellikle metal aparatlı kısım) topraktır.

/>

• bi kişi doğru söylesin yaa..

mavi faz, kahverengi nötr, sarı toprak.
  • nerde mavi faz hocam karıştırma lütfen tek fazlı hatlarda kahverengi faz mavi nötr sarı yeşilde toprak hattıdır

üç fazlı hatlarda kahverengi-mavi-siyah faz sarıyeşil ise nötr dür
  • biz elektrikçiler kabloları kontrol ederken renklerine göre ayırmayız. çünkü bizden önce kablolarla uğraşan kişinin ne yaptığında emin olmadığımız için renklerine güvenemeyiz. kabloları kontrol ederken enerji olup olmadığı ve nereden geldiği bizim için önemlidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

bi kişi doğru söylesin yaa..

mavi faz, kahverengi nötr, sarı toprak.

Kardeş kafa bulmuyon değil mi?

/>
  • piyasada yönetmeliklere uyarak iş yapan fazla kişi yoktur. elektrik elektronik gibi değildir, elektronikte hata yaptınmı en fazla direnç, kondansatör yanar. elektrikte ise yapılan yanlışlar yangın, ölümler gibi daha ciddi sonuçlara yol açacağı için garantili çalışmak şarttır. bir uzatma kablosu bile olsa üskün körü çalışmayın.
  • Tesadüfen başka renkler için araştırma yaparken buraya kadar geldim.
    Konu bir hayli eski ama kesin emin olduğum ve de doğru olan sadece bir kaç arkadaş yazmış. o da şöyle:

Kahverengi : Faz yani kontrol kalemi tuttuğumuzda ışığın yandığı kablo.
    Mavi : Nötr yani kontrol kalemi ışığının yanmadığı kablo. Fiş prize takılı veya fişie bağlı bir cihaz çalışıyorsa kontrol kalemi ile kontrol yapıldığında nötrde de elektrik olacağından çalışma yapılırken dikkatli olunması gerekiyor.
    Yeşil çizgili sarı : Bu da toprak kablosudur. Yani şase dediğimiz dışarıdan görünen metal kısımdır. Kontrol kalemi burada da yanmaz.

bilgisayar veya bilgisayar kablosuna benzeyen tüm kablolar da fişi prize bağlama şeklinize göre faz ve nötr değişebilir o da evdeki tesisatın faz ve nötr kablolarının yerlerinin değişik olması priz arka bağlantısının değişik olmasından kaynaklanır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.