Şimdi Ara

ELEMAN MI ARIYORLAR KÖLE Mİ BELLİ DEĞİL!! ( İŞ ARIYORUM ) saat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
4
Favori
4.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 1 haftadır iş bakıyorum ama sonuç hep hüsran. İş yok değil var var ama şartları berbat. Asgari ücrete günde 12 saat çalıştırmak isteyen mi dersiniz , kuryelik için işe almaya kalkıp mutfaga,temizliğe bulaştıran yerler mi, seni ego tatmin aracı olarak görenler mi neler neler. Hayır ben 12 saat çalışmam demiyorum. Çalışırım elbet gerekirse 15 saatte çalışırım ama emeğimin karşılığını aldığım takdirde çalışırım. Yoksa 2 part time iş bulsam bir yerde 12 saat çalışıp asgari ücretten fazla kazanırım. Haksız mıyım? Sen beni normal çalışma sürelerinin üstünde çalıştıracaksın kurye diye işe alıp hem kuryelik hem temizlik hem mutfaga yardımcı yapacaksın vereceğin para asgari ücret. Ayıp değil mi yahuu ? Tüm hevesimi kırdılar yemin ediyorum. 2 dil biliyorum ( ingilizcem iyi her türlü anlaşırım - bulgarca biliyorum az-orta seviyeleri arasında.(tamam bulgarca bir mok değil biliyorum ama dil dildir.)) 3.5 sene mühendislik okuyup bıraktım (Bulgaristan Varna Teknikte) şuan da açık öğretim son sınıf öğrencisiyim seneye okulda bitecek. Teee Amerikalara Work and Travel ile gidip çalışmış,gezmiş adamım. Zoruma gidiyor yani yapılan muamele. 3 hafta öncesinde İzmir/Çeşme'de bir butik otele işe girdim kahvaltı servisi yapıcam sözde(garson) 20 gün zor dayandım. Otelin temizlik görevlisi var lobiyi otelin yerlerini merdivenlerini camlarını bana temizletmeye çalışıyorlar. Oda servisi,resepsiyon ve bellboyluk görevini bana yıkmaya çalışıyorlar. Sözde 1 gün sabah 08:00-15:00 1 gün 08:00-22:00 saatlerinde çalışacaktım 1300 tl maaş,ssk,yatacak yer,yemek şartlarında ( tabi temizliktir,resepsiyondur,bellboyluktur hiç bahsedilmedi işe alınırken ) sonra şartlar oldu mu 08:00-19:00
    08:00-24:00 ve maaş 1200?? bıraktım geldim. İzmirde ikamet etmekteyim. İzmirde eli yüzü düzgün adam gibi bir iş bulayım gerekirse asgari ücret olsun ama sabah 8 akşam 5 olsun dedim yok yok yok. Kariyernet,yenibiriş e başvurular yaptım bir çok pozisyonda dün call center'dan aradılar gittim görüşmeye biz size döneriz diyip yolladılar. Bana bir yol gösterin yön verin gözünüzü seveyim yardım edin. Asgari ücret olsun sabah 8 akşam 5 olsun yeter.(+yol-yemek) Yada versinler babalar gibi 1200-1500 günde 12-15 saatte çalışırım. Ne yapabilirim ne yapmalıyım yardımcı olun ? Ağzım iyi laf yapar,diksiyonum insan ilişkilerim de iyidir. Elimden de iş gelir gocunmam çekinmem yalandan yapmam yani. Aldığım paranın karşılığını vermek isterim elimden geldiğince ama standartlar içerisinde.. Tavsiyelerinizi bekliyorumm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duffyy -- 19 Haziran 2013; 0:35:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E502C764D

Bu mesaj silindi.
    WarriorAngel söylediğim gibi 12 saatte çalışırım sorun değil ama karşılığı verilirse. Yoksa 800 TL ile ne yapılabilinir söylesene Allah aşkına? Kız arkadaşım şuan yok mesela ama olduğunu düşün? Bir sinemaya yemeğe gideyim desen gitti en kötü 100 lira..Ayrıca Allahtan ailemle yaşıyorum da 800 TL ye iş bulsam direk cebe kalcak.. Birde ayrı evde oturduğumu düşünsene??(kira,elektrik,su,internet)
    Allah herkezin yardımcısı olsun birde asgari ücret ile ev geçindiren çocuk çoluk sahibi olan insanlar var.. Ayıptır,yazıktır,günahtır bee yemin ediyorum günah.
  • hocam ben de arıyorum.part time olarak tabi ama büyük yerler hariç part time iş veren yok verenler var ya maaşı az ya da en az 8 saat çalış diyorlar.ulan ben zaten 8 saat çalışsam ne zaman dershane gidiceğim.çok fazla bir şey de istemiyorum max 500 600 lira ki bunlar da dershane ve dil kursuna gidecek.dershane fiyatlarını almış başını gidiyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bump

hocam ben de arıyorum.part time olarak tabi ama büyük yerler hariç part time iş veren yok verenler var ya maaşı az ya da en az 8 saat çalış diyorlar.ulan ben zaten 8 saat çalışsam ne zaman dershane gidiceğim.çok fazla bir şey de istemiyorum max 500 600 lira ki bunlar da dershane ve dil kursuna gidecek.dershane fiyatlarını almış başını gidiyor zaten
    Ttnet bayi de iş var sabah 8 akşam 7 ama adam devamlı eleman arıyor, asgari ücret, masa başı iş. Bende 3-4 ay sonra üni gideceğim, sizce napmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bump

hocam ben de arıyorum.part time olarak tabi ama büyük yerler hariç part time iş veren yok verenler var ya maaşı az ya da en az 8 saat çalış diyorlar.ulan ben zaten 8 saat çalışsam ne zaman dershane gidiceğim.çok fazla bir şey de istemiyorum max 500 600 lira ki bunlar da dershane ve dil kursuna gidecek.dershane fiyatlarını almış başını gidiyor zaten
    İşçisine hakettiğini vermeyi düşünen yerler dışında her yer böyle malesef. Şu anda da vasıfsız eleman tanımındasınız. Yanlış anlamayın piyasadaki kategorinizi söylüyorum aşağılamak için değil çünkü anladığım kadarıyla diplomanız henüz yok ve iş tecrübeniz de pek yok.
    Migros gibi marketlere başvurun. Çalışma saatleri az ve alacağınız para da asgari ücrete yakın olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: duffyy

WarriorAngel söylediğim gibi 12 saatte çalışırım sorun değil ama karşılığı verilirse. Yoksa 800 TL ile ne yapılabilinir söylesene Allah aşkına? Kız arkadaşım şuan yok mesela ama olduğunu düşün? Bir sinemaya yemeğe gideyim desen gitti en kötü 100 lira..Ayrıca Allahtan ailemle yaşıyorum da 800 TL ye iş bulsam direk cebe kalcak.. Birde ayrı evde oturduğumu düşünsene??(kira,elektrik,su,internet)
    Allah herkezin yardımcısı olsun birde asgari ücret ile ev geçindiren çocuk çoluk sahibi olan insanlar var.. Ayıptır,yazıktır,günahtır bee yemin ediyorum günah.

Alıntıları Göster
    3.5 sene okuyup mühendisliği bıraktıysan hayatının yanlışını yapmışsın. Ömrünün sonuna kadar sömürülmeye devam edeceksin.

Açık öğretim mezunu olsan bile birşeyi değiştirmeyecek. Açıköğretim bu ülkede birşeyi ifade etmiyor. Gidenlerin çoğu; bi diplomam olsun yada askerlikden yırtmak için gidiyor.

İnş aradığın gibi bir iş bulursun ama çok zor.

• quote:

Alıntıları Göster
    bizim kuruma kpss den 85 alan biri işe başladı temizlik çaycılık bahçıvanlık gibi şeyler yaptırıyorlar 1300 tl alıyor ama sabah 8 akşam 5 çalışıyor fazla mesai yaptırmıyorlar.
    kpss ye çalış

• quote:

Orijinalden alıntı: Teem0

Ttnet bayi de iş var sabah 8 akşam 7 ama adam devamlı eleman arıyor, asgari ücret, masa başı iş. Bende 3-4 ay sonra üni gideceğim, sizce napmalıyım ?

Git 2 ay bile olsa çalış. Universite mezunu olmazsan bundan sonra yapacağın işleri görmüş olursun. Daha istekli okursun :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: netcore

quote:

Git 2 ay bile olsa çalış. Universite mezunu olmazsan bundan sonra yapacağın işleri görmüş olursun. Daha istekli okursun :)

Alıntıları Göster
    Yaptığım hata mıydı değil miydi bilinmez çünkü oradan mezun olduğumda diplomamın burada geçerliliği olmayacaktı.. YÖK denklik vermeyi durdurdu Bg'de ki üniversitelere.. Ayrıca İşletmeyi bitirdikten sonra yüksek lisans yapacağım Allah izin verirse.. Bugun bu düşüncem iyice oturdu.. Söylediğiniz gibi sömürülmemek için ve daha iyi bir standartlarda yaşamak için yüksek yapmam şart

• quote:

Orijinalden alıntı: netcore

quote:

Alıntıları Göster
    hocam muhtemel haklısın.. yazını okumadım çoğu eleman çalışma değilde kaytarma peşinde aldığı parayı hak etmemek için elinden geleni yapıyor yemeğe gidip uzun süre gelmeyen mi dersin müşteriyi bişey almaya değilde bişey alamdan göndermeye çalışan mı dersin amaç zaman dolsun eve gideyim derdindeler

• quote:

Yaptığım hata mıydı değil miydi bilinmez çünkü oradan mezun olduğumda diplomamın burada geçerliliği olmayacaktı.. YÖK denklik vermeyi durdurdu Bg'de ki üniversitelere.. Ayrıca İşletmeyi bitirdikten sonra yüksek lisans yapacağım Allah izin verirse.. Bugun bu düşüncem iyice oturdu.. Söylediğiniz gibi sömürülmemek için ve daha iyi bir standartlarda yaşamak için yüksek yapmam şart

Alıntıları Göster
    Bende izmirdeyım , bende buldum bir tane adam 12 saat çalıştırıyor asgari ücret. bir kere yasalarda böyle birşey yok, yasaktır bu. Girmedım girseydımde şikayet amaçlı gircektım zaten. Ama memlekettin neresı dogruki burası dogru olsun.

Kölelige karsıyım. bunun sorumlusuda 5-6 çocuk yapıp cocuklarını sigortasız mesaisiz calıstıran ailelerdir. Mok var 15 tane çocuk yapıyon. Adamın durumu yok allah rızk verır dıye cocuk yapıyor. Kardesım 15 çocuk nedır yahu ? Köle doguruyon haberın yok. 3 tane yap 1 i doktor öteki ogretmen ötekide işçi olsun. 15 tane yapınca cogu köle oluyor.

Adam benim kölem cok diye sana mesaini vermıyor 12-14 saat çalıstırıyor. Asgari ücretten ödüyor. Nasılsa piyasada enayimı yok. Adam yapmıs 7 tane çocuk e adam kendıne zor bakıyor, çocukları salıyor hadı bakalım işe girin. Nasıl olursa olsun ezılıyonuzmu buzuluyonuzmu sigortayı zaten ipleyen yok. Sömürülen millet millet degıldir bunuda unutmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mert_Jeksin -- 19 Haziran 2013; 0:26:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: logitech34

bizim kuruma kpss den 85 alan biri işe başladı temizlik çaycılık bahçıvanlık gibi şeyler yaptırıyorlar 1300 tl alıyor ama sabah 8 akşam 5 çalışıyor fazla mesai yaptırmıyorlar.
    kpss ye çalış

Alıntıları Göster
    http://www.kariyer.net/is-ilani/marks-spencer/satis-danismani-is-ilani/860278/?tmpsno=1

http://www.kariyer.net/is-ilani/bakis-pvc-ve-yapi-elemanlari-ltd-sti/depo-elemani-is-ilani/1019999/?tmpsno=1

http://www.kariyer.net/is-ilani/wall-street-institute-turkiye/part-time-saha-temsilcisi-is-ilani/932570/?tmpsno=1

vallahi hocam çoğu askerliği tamamlamış ve kendi alanında bilgili birisini arıyor. Senin bir alanın bile yok.

• quote:

Alıntıları Göster
    hepimiz modern köleleriz kapitalist sistemin gerçekleri

• quote:

Alıntıları Göster
    Evet şuan malesef vasıfsız eleman kategorisine giriyorum ancak iş tecrübem var. Lise bitiminde dönemsel olarak ( 2 ay ) satış danışmalığı yaptım LC Waikiki'de. 7 sene bir organizasyon firmasında Genel Koordinator Asistanlığı yaptım. Amerika'da büyük bir otelin market kısmında içecek reyon sorumlusu olarak görev aldım ( 3 ay ). Garsonluk tecrübem de var.

• herkezden sonrasını okumadım
  • Antalyada olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tarîhçî

http://www.kariyer.net/is-ilani/marks-spencer/satis-danismani-is-ilani/860278/?tmpsno=1

http://www.kariyer.net/is-ilani/bakis-pvc-ve-yapi-elemanlari-ltd-sti/depo-elemani-is-ilani/1019999/?tmpsno=1

http://www.kariyer.net/is-ilani/wall-street-institute-turkiye/part-time-saha-temsilcisi-is-ilani/932570/?tmpsno=1

vallahi hocam çoğu askerliği tamamlamış ve kendi alanında bilgili birisini arıyor. Senin bir alanın bile yok.

Marks & Spencer ilanına başvurdum bakalım umarım hayırlı birşey olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

2 Aylık eleman aramıyor adam ama. Tanıdığın tanıdığı bide 3 ay çalışıp üniye gitsem ciddi sıkıntı olur.
  • quote:

Denkliği durdursa bile sen devam etmeliydin. 3.5 yıl okuyup bırakmak kötü olmuş. Çoğu iş yeri denkliği var mı yok mu diye sormaz, araştırmaz. Zaten bi yere işe girdikten sonra paçayı kurtaracaktın . Ondan sonra diploman zaten geri planda kalacaktı senin bilgine bakacaklardı.

• C Vitamine kullanıcısına yanıt
    iyi yapmışsın arkadaşım zaten sen ve senin gibiler okusun diye yazmadım. Yapıcı olan/yardımcı olmak isteyen şahıslar için yazdım.
    Eleştiriye de açığım yanlış anlama sakın yazdığımı ama keşke kusur bulucu değilde örtücü olsaydın bende gereksiz yere bu mesajı YASMAMISS olsaydım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.