Şimdi Ara

Elimi demir çizdi kanadı. Acile gideyim mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
33.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün arabayı park ettikten sonra garajda bir demire elimi çarptım ve elim kanadı. Biraz derinden kesmiş. En son ne zaman tetanos oldum hatırlamıyorum. Yaşım 21. Sizce şimdi acile gideyim mi ne olur ne olmaz diye ? Özellikle bu işi bilen arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agathocles of Syracuse

Bak demir eğer paslıysa bu işin şakası olmaz. Otobüste hafif paslı bi demir vardı benim elim takıldı ve deri hafif kalktı ki elimi kesen yer paslı değildi. Bunu 4. sınıf tıp okuyan abime dediğimde beni direk bir acile götürdü. Kuduzun şakası olmaz sana tavsiyem direk tetanos olmaya git. Ben 4 yada 5 yıl önce olmuştum tetanos. Ve cidden kuduzun şakası yok hiç riske atma. İkna olmadıysan azıcık bak kuduz hastalığına yakalandığında neler olacağına falan. Biliyorsun bir kere semptomları göstermeye başladıysa geri dönüşü yok direk ölüm o yüzden riske değmez canın bu sonuçta. Hem sorun olmayacaksa bile önlemini almakta fayda var.

Kuduz ile paslı demirin ne alakası var ?
    Yapay Zekanın Yanıtı

Paslı Demir Elimi Çizdiyse Ne Yapmalıyım?

Elimi veya kanadı paslı demir çizdiyse, derhal tıbbi yardım almalısın. Paslı demir, tetanos dahil olmak üzere, ciddi enfeksiyonlara neden olabilecek zararlı bakteriler içerebilir.

Tetanos Belirtileri:

Paslı demir kaynaklı bir çizik sonrasında aşağıdaki tetanos belirtilerine dikkat etmelisin:

• Çene kaslarının kilitlenmesi (trisma)
    • Yutma güçlüğü
    • Kas spazmları
    • Nefes darlığı

Tedavi:

Tetanos enfeksiyonunu önlemek veya tedavi etmek için aşağıdaki adımlar atılabilir:

• Yarayı temizle ve pansuman yap.
    • Tetanos aşısı yaptır.
    • Gerekirse antibiyotikler uygulanabilir.

Önemli Notlar:

• Paslı demir elimi veya kanadı çizdiği durumlarda, tetanos aşısı yaptırmak hayati önem taşır.
    • Paslı tellerin veya çivilerin neden olduğu çizikler de ciddiyetle ele alınmalıdır.
    • Derin veya geniş kesikler, daha yüksek enfeksiyon riski taşır ve derhal tıbbi müdahale gerektirir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bak demir eğer paslıysa bu işin şakası olmaz. Otobüste hafif paslı bi demir vardı benim elim takıldı ve deri hafif kalktı ki elimi kesen yer paslı değildi. Bunu 4. sınıf tıp okuyan abime dediğimde beni direk bir acile götürdü. Kuduzun şakası olmaz sana tavsiyem direk tetanos olmaya git. Ben 4 yada 5 yıl önce olmuştum tetanos. Ve cidden kuduzun şakası yok hiç riske atma. İkna olmadıysan azıcık bak kuduz hastalığına yakalandığında neler olacağına falan. Biliyorsun bir kere semptomları göstermeye başladıysa geri dönüşü yok direk ölüm o yüzden riske değmez canın bu sonuçta. Hem sorun olmayacaksa bile önlemini almakta fayda var.
  • Bende çok küçükken 10 -11 yaşlarımda doğal gaz peteklerinde sivri bir yer vardı koştururken bacağımı çizmişti pantalon filan bildiğin delip geçmişti sonra işte okulun doktoruna filan gittim ama bakamıyordum korkudan sonra göz ucuyla bir bakmıştım büs büyük yara hemen hastaneye götürmüşlerdi beni iğne vurmuşlar dı geçmişti .Sende hastaneye git bu işin şakası olmaz . .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-7 yıl önce musluk tamir ederken elim 3-4 yerden kesilmişti. inanırmısın tetanos u hiç önemsemedim ama
    netten bir bakayım neymiş bu diye baktığımda epeyce korkmuştum
    aile sağlık merkezlerinden(sağlık ocakları) aşı oldum
    yani bu işin şakası yok aman dikkat
  • Her elini demir çizip kanayan hastahaneye gitseydi.
  • son 5 yilda tetanoz asisi olduysan gerek asiya.

hatirlamiyorsan da fazladan yapilmasinda sakinca yok.

kesik derin ise dikis gerekebilir.

derin degilse bile pansuman yapilip enfeksiyon riski azaltilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agathocles of Syracuse

Bak demir eğer paslıysa bu işin şakası olmaz. Otobüste hafif paslı bi demir vardı benim elim takıldı ve deri hafif kalktı ki elimi kesen yer paslı değildi. Bunu 4. sınıf tıp okuyan abime dediğimde beni direk bir acile götürdü. Kuduzun şakası olmaz sana tavsiyem direk tetanos olmaya git. Ben 4 yada 5 yıl önce olmuştum tetanos. Ve cidden kuduzun şakası yok hiç riske atma. İkna olmadıysan azıcık bak kuduz hastalığına yakalandığında neler olacağına falan. Biliyorsun bir kere semptomları göstermeye başladıysa geri dönüşü yok direk ölüm o yüzden riske değmez canın bu sonuçta. Hem sorun olmayacaksa bile önlemini almakta fayda var.

Kuduz ile paslı demirin ne alakası var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu kamu spotu gibi maşallah.

Arkadaşlara katılıyorum. Beklemeden gidin hocam.

• Evet beyler çoğunuzun hatta neredeyse hepinizin dediği gibi işi sağlama alıp aşımı oldum. Olmasaydım kesinlikle onu kafaya takardım. Bu arada neredeyse herkesin başından böyle bir olay geçmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dcq.234 -- 27 Haziran 2017; 4:23:32 >
  • dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun dostum. Saat de amma geç olmuş da uyku yok.

• Ben küçükken sanrım 10 11 yaşlarındayken soba için balkona tahta almaya gitmiştim.
    Tahtalar çok uzundu. Ben açılı bir şekilde duvara koyup tekme atarak kırıyordum.
    Bir tanesinde paslı çivi varmış. Ben görmemiştim.
    Vurdum bayağı bir sert vurdum pek bir acı hissetmiyorum ama ayağımın altında da bir şey hissediyorum.
    Kafamı aşağı çevirdim. Bir baktım ayağımı nere hareket ettirsem tahta oraya geliyor.
    Neyse dedemi falan çağırdım. Bayağı derin batmış. Ayağımdan çekip çıkarırken çok garip hissettim.
    Sonra işte dedem ayağıma vurup kanatmaya çalıştı falan işte hastaneye gittik tetanos oldum.
    Bunu şimdi niye anlattım bilmiyorum. Uykusuzluktan sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jdamüez

Ben küçükken sanrım 10 11 yaşlarındayken soba için balkona tahta almaya gitmiştim.
    Tahtalar çok uzundu. Ben açılı bir şekilde duvara koyup tekme atarak kırıyordum.
    Bir tanesinde paslı çivi varmış. Ben görmemiştim.
    Vurdum bayağı bir sert vurdum pek bir acı hissetmiyorum ama ayağımın altında da bir şey hissediyorum.
    Kafamı aşağı çevirdim. Bir baktım ayağımı nere hareket ettirsem tahta oraya geliyor.
    Neyse dedemi falan çağırdım. Bayağı derin batmış. Ayağımdan çekip çıkarırken çok garip hissettim.
    Sonra işte dedem ayağıma vurup kanatmaya çalıştı falan işte hastaneye gittik tetanos oldum.
    Bunu şimdi niye anlattım bilmiyorum. Uykusuzluktan sanırım.

sanırım hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Derin olmayan,hava alan yaradan tetanos olmazsın kolay kolay ama sen yinede bir git kafan rahat olur.
  • Ben elimden iki cm cam çıkarmıştım. Hatta buraya konu açmıştım. 6 sene boyunca elimdeydi o cam. Ama çıkarınca hastaneye gitmedim bişey olmadı. Tabi 3-4 ay öncesinden tetanos aşısı olmadıysan hemen git ol. Tetanosun şakası yok.

• edit hocam?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.