Şimdi Ara

Eliptik Bisiklet / Koşu Bandı Tavsiyeleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
13
Favori
174.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende normal kondisyon bisikleti var, 35dk lık çalışmada göstergede o civarda değerler alıyorum. 125.0 değeri 125 kalori demektir.
    Önemli olan 20dk'dan sonra kaç kalori yaktığınız. Çünkü bu süreden sonra yağlar mitokondride enerjiye dönüştürülerek yakılmaktadır.
    Yani aralıksız 60dk çalışırsanız aşağı yukarı 40-45dk yağ yakmış oluyorsunuz.
  • @Umutcan; bilgilendirme için teşekkürler.
  • vücut 12. dakikadan sonra doğru nabız aralığındayken yağ yakmaya enzim salgılamaya başlar...

quote:

Orijinalden alıntı: Umutcan

Bende normal kondisyon bisikleti var, 35dk lık çalışmada göstergede o civarda değerler alıyorum. 125.0 değeri 125 kalori demektir.
    Önemli olan 20dk'dan sonra kaç kalori yaktığınız. Çünkü bu süreden sonra yağlar mitokondride enerjiye dönüştürülerek yakılmaktadır.
    Yani aralıksız 60dk çalışırsanız aşağı yukarı 40-45dk yağ yakmış oluyorsunuz.
  • @virtue28 hocam sizi burada suçlamadık sadece biz de değerlerin o şekilde olamayacağını açıklamaya çalıştık... Fakat 35dkklık çalışma için 125 kalori değeri oldukça düşük ya da siz çok yavaş çalışıyorsunuz. Spor salonunda çalıştığım eliptik bisikletle yaklaşık dakikada 10-12 kalori yakıyorum... Yaklaşık 30 dkk civarı çalışıyorum... Tabi ben yüksek tempoda çeviriyorum... Yine koşu bandında da 15 km/s hızla 30 dkk civarı koşuyorum yaklaşık olarak 400 kalori yakıyorum...
    @Umutcan'ın da dediği gibi normal tempoda 20 dkk kardiyo çalışmasından sonra vücut yağları yakmaya başlıyor. Tabi benim yaptığım hızda belki 15dkk dan sonra yağlar yakılmaya başlanıyor. Fakat günlük vücudumuza 2000 kalori girdiğini düşünürsek bu kadar yorucu çalışmada yaktığımız kaloriye bakarsak kilo vermek hiç de kolay değil. O yüzden mümkün olduğunca yemekten de kısmak, yüksek kalorili yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Kilo vermek gerçekten büyük sabır işi. Tabi metabolizma da çok önemli. Bazıları spor yapmadan birazcık yemeği keserek bile kilo veriyor fakat biz o şanslı kişilerden değiliz <:)

• Tam tempo calısamadım cunku ilk defa oyle bir aletle calıstıgım için acemice oldu. Boy kilo oranınıda yazmamıstım. Biraz dinlenip biraz calıstım. ağırlık bazen 3 bazen 7 gibi ayarlanarak. İleride calısma tempomuda duzelterek daha fazla olacağina inanıyorum ama cok da değişirmi bilemem. Kullanırken sahuna eşohman kullanmanızı öneririm gercekden işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akelei

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.

Eliptik bisikletimin sol pedalinda bulunan ve cirtcirt ile ayagimi sabitleyen plastik parca yirtildi. Adini dahi bilmedigim bu parcayi nerden bulabilirim.

Syg&Svg

Cihazın markası ne dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferov

quote:

Orijinalden alıntı: Akelei

Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.

Eliptik bisikletimin sol pedalinda bulunan ve cirtcirt ile ayagimi sabitleyen plastik parca yirtildi. Adini dahi bilmedigim bu parcayi nerden bulabilirim.

Syg&Svg

Cihazın markası ne dostum

Body sculpture
  • www.voitfitness.com
    The resource cannot be found.
    http://www.voitfitness.com/BizeUlasin.aspx
    şurdan bi durumu anlat istersen yardımcı olabilirler çok ilgili bi site çünkü.
  • www.voitfitness.com
    The resource cannot be found.
    http://www.voitfitness.com/BizeUlasin.aspx
    şurdan bi durumu anlat istersen yardımcı olabilirler çok ilgili bi site çünkü.
  • arkadaşlar merhaba bende eliptik bisiklet almayı düşünüyorum tavsiyelerinize ihtiyacım var. ssc aero aldınmı acaba sen bisikleti?
  • uzun bir bakımdan sonra elimdeki bisikletin sesini azalttım şimdilik böyle kullanıyorum ama kısa bir süre sonra yine çökecek sanırım
  • bende bu alele yakından ilgileniyorum nezamandır ama aklımda bazı sorular var madem sende var banada yardım edermisin sessizmi ve voit e göre nasıl almak istiyorum ama bide benim olduğum yerde yok malum netten alıcam va güvenli ucuz olsun istiyorum yardım edersen sevinirim
  • www.sporservis.com
    SAYFA BULUNAMADI - SporServis.Com
    http://www.sporservis.com/pinfo.asp?pid=1261

arkadaşlar bu ürün acaba nasıl hiçbir yorum bulamadım ürün hakkında

• Adler marka manyetik kondisyon bisikletimin sertlik/zorluk ayarını yapan çevirmeli kulpu bozuldu. Malesef garantisi de bitmişti, bu kulplar yedek malzeme olarak satılıyor mu acaba,
    kulp normal bisikletlerdeki vites ve fren teli gibi bir teli çekiyor yani normal bisikletlerdeki vites mekanizmasına benzer birşey.
    En serbest ayarda kaldı ve sertleştiremiyorum, bu şekilde kardiyo yapmak mümkün değil çünkü kas gücü uygulamadan bile pedaller kendi dönüyor
    Normal bisikletler için satılan shimano benzeri bir vitesi alıp bu tele bağlasam acaba iş görür mü diye de düşünüyorum, çöpe atmak istemiyorum çünkü koca bisikleti.

• beyler eliptik bisiklet mi yoksa koşu bandımı daha çok işe yarar yağ yakmada fiyat önemli değil işlev önemli benim için spor salonuna başlıyıcam geldikten sonra evdede bu aletle çalışmak istiyorum ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: uq4l4

beyler eliptik bisiklet mi yoksa koşu bandımı daha çok işe yarar yağ yakmada fiyat önemli değil işlev önemli benim için spor salonuna başlıyıcam geldikten sonra evdede bu aletle çalışmak istiyorum ..

Koşu bandı ile bence daha fazla yağ yakılır çünkü vücut daha çok hareket ediyor ve yoruluyor. Ama, apartman için manyetik bir bisiklet daha iyi olur ses olmaması açısından.
  • Arkadaşlar,

son günlerde populer olan eliptik bisikletler tüm vucudu calistirdigi icin kosu bantları ile daha cok mukayese edilir hale geldiler. fakat bilinmelidir ki, koşu bantları değişilmez cardio ürünlerinin başında gelir.
    eliptik bisikletler kısa surede cok fazla efor sarfettirir fakat bilinmelidir ki, cok terlemek cok yorulmak yag yakma anlamina gelmemektedir. insan vucudu 15-20 dk lik periyotta kalp ritmini oturtur ve bundan sonraki surecte yag yakmaya baslarsiniz. ve tavsiye edilen kosma ve yurume sureleri de 45-60 dk arasındadırlar. tabiiki bunlar belirli bir spor altyapısı olmayanlar için geçerlidir.

eliptik bisikletlerde ilk başlarda 10 dk bile kalınamadıgını dusunurseniz gerekli ritme sahip olamadan yorulmus olacaksınız. dikkat edersiniz ki spor salonlarında da once kosu bandı ile ritmi yakalamanız istenir daha sonra eliptik ve kondisyon bisikletlerinde calismaniza musade ederler. eliptik bisikletler cok faydali urunlerdir fakat halk arasında kullanımı ile ilgili yanlıs bilgiler mevcuttur.

kosu bandi ile calistiktans orna eliptik bisikletler cok faydalidir fakat sadece eliptik bisiklet ile istediginiz faydayı saglayamazsınız.. bilginize

• beyler bende bir süredir araştırıyorum bu konuyu

http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?Categoryid=407474&Productid=sporaltis206
    bu ürünün yorumları bayağı olumlu, fiyatı da çok uygun
    bu ürün hakkında bilgisi, fikri, yorumu olan yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafaozgur01

dynamıc 950 hem uygun fıyat hemde elıptıc bısıklette aranan hersey var bu urunde

www.sporservis.com
    Türkiye'nin 7/24 Online Spor Mağazası - SporServis.Com
    http://www.sporservis.com/?urun-1991-DYNAMIC-950-ELiPTiK-KONDiSYON-BiSiKLETi.html

Dynamic 950 Eliptik Kondisyon Bisikleti Ürün Açıklaması
    Gösterge Tipi: Tek pencereli LCD gösterge
    Gösterge Bilgileri : Zaman,hız,mesafe,nabız,kalori,odo,scan
    Nabız Ölçme Sistemi : Elden nabız ölçer
    Disk Ağırlığı :7 kg
    Pedal Sistemi : 8 seviyeli ayarlanabilir pedal direnci
    Manyetik Sistem
    Cihazın Ağırlığı : Net :44 kg Brüt : 47 kg
    Cihazın Kurulu Ebatları : 161,5*121*63 cm
    Ücretsiz Kurulum
    2 Yıl Garanti
    81 İlde 92 Noktada Teknik Servis

kesinlikle.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.