Şimdi Ara

Eliptik Bisiklet / Koşu Bandı Tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
333
Cevap
13
Favori
174.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben dynamic 950 aldım kullanıyorum kesinlikle şiddettle öneririm!!! voit ec-850 modelini biliyorum dynamic 950'nin yanından bile yaklaşamaz... o kadar iddalıyım...

eliptik alınırken dikkat edilmesi gerekenler...

-disk çapı geniş olacak....
    -disk ağırlığı mümkün olduğunda ağır olacak.
    -ağırlık kademeleri gayet şiddetli olacak.

ilk etapta aklıma gelenler bunlar..

voit ec-850 modelini gerçekten biliyorum nerdeeyse bu ürünü alacaktım dynamic 950'yi görünce voit ec-850'den direkt vazgeçtim... deneme şansı olanlar her ikisini de deneyip bir baksınlar...

Evimde kullanıyorum. eğer görüş fikir almak isteyen arkadaşlarımız olursa seve seve yardımcı olurum...
  • Oturmak için sele olmasının avantajı var değil mi ? Yoksa ayakta kullanırken engel oluyor mu ?

Seleli selesiz hangisini tercih etmek lazım ?
  • Metronom arkadaşımıza denk geldiğimiz çok iyi oldu. Müsadenizle birkaç şey sormak istiyorum. 1- Malum alt komşuların rahatsız olmaması çok önemli. dynamic 950 ses konusunda nasıl? 2- Bakım (yağ, zincir vs vs) ihtiyacı duyuyormu? 3- Mağazada ürünler küçük gözükür ama eve gelince mekan sınırlarından dolayı kocaman olurlar :) 4- dynmc 950 ebat konusunda nasıl? 5- Bir de artan kondüsyona paralel zorluk dereceleri çok olmalı. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Kaç zorluk derecesi var? 6- Belki de en önemlisi eliptik - manyetik bisikletten memnun musunuz? Sele önemli bir faktör mü? Kullanım amacınız nedir? Ve ne zaman, nereden kaça aldınız? 7- voite göre dynamicin hangi özellikleri cezbetti. (malzeme kalitesi, sessizlik, kullanım konforu, fiyat, servis vs vs gibi)

Selam verdiğinize pişman eder gibi olduk ama şimdiden yardımınıza teşekkürler arkadaşım.
  • ses konusunda gayet başarılı... alt komşuyu rahatsız edecem diye düşünmeyin bile ben gece saat 12,5 da kullandığım zamanlarda oldu.

Zorluk ayarları 8 e kadar var ve gerçekten zorluk kademeleri ağır... Baya zorluyor...

bakım hakkında pek bir araştırma yapmadım tabiki periyodik şeyler vradır ama söylediğim gbi bende daha 2 hafta oldu ürünü alalı pek ilgilenemiyorum bu sıralar işlerim dolayısıyla... Bu konu hep aklımın köşesinde ama bakım nasıl yapılabilir diye...

diğer eliptiklerden belki ufak bir farkla büyük olabilir ama hangi ürünle kıyasladığın önemli... sonuçta çok rahat olsun istiyorsan vücut olarak insanı içine alan bir şey olması lazım değil mi?

sele olayına hiç ihtiyaç duymadım arkadaşım gerek yok sele olayına sele hareket kısıtlılığı yapıyor... sonuçta eliptik kondisyon bisikletini hareket ve efor sarfetmek için alıyoruz oturmak için değil...

kollarının açılanması gayet iyi insanın üzerine gelmiyor hareket ederken ters şekilde elleri zorlamıyor...

tabiki eliptim manyetik bisiklet... şu an bu paraya alınabilecek en güzel alet dynamic 950 başka yok...

beylikdüzü realden nakit 470 tl ye aldım...

quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Metronom arkadaşımıza denk geldiğimiz çok iyi oldu. Müsadenizle birkaç şey sormak istiyorum. 1- Malum alt komşuların rahatsız olmaması çok önemli. dynamic 950 ses konusunda nasıl? 2- Bakım (yağ, zincir vs vs) ihtiyacı duyuyormu? 3- Mağazada ürünler küçük gözükür ama eve gelince mekan sınırlarından dolayı kocaman olurlar :) 4- dynmc 950 ebat konusunda nasıl? 5- Bir de artan kondüsyona paralel zorluk dereceleri çok olmalı. bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Kaç zorluk derecesi var? 6- Belki de en önemlisi eliptik - manyetik bisikletten memnun musunuz? Sele önemli bir faktör mü? Kullanım amacınız nedir? Ve ne zaman, nereden kaça aldınız? 7- voite göre dynamicin hangi özellikleri cezbetti. (malzeme kalitesi, sessizlik, kullanım konforu, fiyat, servis vs vs gibi)

Selam verdiğinize pişman eder gibi olduk ama şimdiden yardımınıza teşekkürler arkadaşım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetronoM -- 18 Ocak 2011; 14:05:51 >

• Teşekkürler ilgine ve cevaplarına...
  • bi şey değil almayı düşünüyor musun şimdi bu aleti?
    quote:

Orijinalden alıntı: karabatak58

Teşekkürler ilgine ve cevaplarına...
  • Bugün birlikte Dynamic Ep-365 aldığımız arkadaş da geldi bisikletinin çok ses çıkardığını söyledi bu nedenle ses çıkarma olayı benim için herşeyden önemli. Dediğim gibi spor salonundaki çok bakıımsız ve neredeyse 10 yıllık eliptik bisikletten bile ses çıkmıyor... Fiyat olarak bakıldığında zaten iki seçenek var. İnceleme imkanı olanlar gidip bakabilirler ama benim böyle bir imkanım da yok maalesef. Bugün ses çıkaran bisikleti yine tamir etmeye çalışacam zaten hala ses çıkarıyorsa çöpe atacam.
  • Bir de bütçesi kısıtlı olanlar için şu seçenek mevcut:

• Yalnız son verdiğim linkte max. 70 kg taşıyor yani daha çok çocuklar için sanırım bu. Yoksa 70 kglik bir adamın zaten kilo vermeye ihtiyacı pek olmaz. Fakat sağlıklı yaşam ve kondisyon için kullanırsa bilemem...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoCaKuRT_

SSC Aero link için teşekkürler...

arkadaşlar bütçeyi sarsmayan güzel bi kondüsyon bisikleti tavsiye etseniz. mümkünse fazla seslide çalışmasın. ben anlamıyorum bu ürünlerden, sizlerin vereceği tavsiyeler benim için önemli. (çok şey istiyorum gibi oldu ama kusura bakmayın lütfen)

bence koşu bandı yerine eliptik egzersiz cihazı alınması daha mantıklı. fiyatları da daha iyi bunun ikinci elini forumlarda 150ye bile bulabilirsin: http://www.yetkilisaticim.com/Voit-303-Step-Twist-Eliptik-Cihaz/Ozellik?PID=54

• Bende Voit Ec-850 white kullanmaya basladım. Belirlediğim kiloya ulasana kadar işten fırsat buldukca kullanmayı düşünüyorum.

Yediklerime dikkat de ederek yaz gelmeden biraz olsun gecen yıl ki kiloma insem yeterli zamanla da uzun vadede ideal kilomada ulasacağim inş.

Cihaz hakkında soyleyeceklerime gelince. Resimde görünenden daha buyuk geldi bana. Az once de ilk calışmamı yaptım. 35 dk lık sürede 125 kalori ve 8.5 km yol kat ettiğimi gösterdi. Kalp atışları bazen 160 e dayandıgını gördüm

Sağlıklı bir calısma yaptım mı bilemiyorum, sahuna eşohmanında etkisiyle iyi terledim acıkcası. Zorluk seviyeleri fena değil ama daha zorlu olsa nasıl olurdu merak etmedimde değil.

Umarım sıkılmadan sabır göstererek devam ederim.

Not: Kendimi hala bisikletin uzerinde gibi hissediyorum

• @virtue28 hocam o kadar zamanda 125 kalori yakılması komik gerçekten normalde 10 dkk da yakılacak kaloridir o... ayarlarında bir yanlışlık var ya da yanlış yere bakmışsındır muhtemelen... aletin ses çıkarma, malzeme kalitesi ne durumda acaba?
  • Kalori konusunda ekrandaki değer nasıl ölcüm yapıyor bilemiyorum. Cinsiyet, boy, kilo, yaş gibi değerleri girmemiştim o ölcümü yaparken, sonradan fark ettim. Yinede değer Cal= 00.00 dan baslayan ibare ekranı var. Kesinlikle Doğru yer, ekranda yazanda o. Belki o 35 dk lık calışmada 125.0 1250 gibi bir değere tekabul ediyor olabilir. Kullanım klavuzunda o konuda ayrıntılı bilgi bulamadım. İlk defa cihazı bu şekilde incelediğim için pek anlamıyorum hesaplamalarından.

Cihaz cok büyük sayılmaz ama küçükde değil. Kalite olarak baska marka cihazları incelemediğim için karsılastırma yapamam ama genel itibarı ile kullanışlı ve kaliteli duruyor. Kullandıkca nasıl oldugu ortaya cıkar. Ses yapan yeri şimdilik yok, servis kurulumu yaparken özellikle sordum ve yağlanması gereken yerler dısında cok fazla o şikayetin gelmediğini söyledi. Kol birleşim ve ayaklığın disk bağlantısını yağlanacak yerler olarak gösterdi.

• Ses çıkarmaması bu tür aletlerde en önemli etken. Ses çıkarınca hem konsantrasyon yönünden hem de bu sesten çok rahatsız oluyorsunuz. Eğer apartman dairesindeyseniz yukarı aşağı ses gidecek diye de ayrıca tedirgin oluyorsunuz. Hiç keyif vermiyor kısacası.

Ben sürekli spor salonunda çalıştığımdan kalori konusunda oldukça tecrübeliyim. 35 dkklık çalışmada normal şartlarda min. 280 max 400 kalori yakabilirsiniz. 1250 kalori yakmak kolay birşey değil...
  • nasıl yani? arkadaşlar 35 dakkalık çalışmayla kaç kalori yakacağınızı düşünüyordunuz? 1250 kalori çok iddalı bi rakkam... ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Kalori konusunda ekrandaki değer nasıl ölcüm yapıyor bilemiyorum. Cinsiyet, boy, kilo, yaş gibi değerleri girmemiştim o ölcümü yaparken, sonradan fark ettim. Yinede değer Cal= 00.00 dan baslayan ibare ekranı var. Kesinlikle Doğru yer, ekranda yazanda o. Belki o 35 dk lık calışmada 125.0 1250 gibi bir değere tekabul ediyor olabilir. Kullanım klavuzunda o konuda ayrıntılı bilgi bulamadım. İlk defa cihazı bu şekilde incelediğim için pek anlamıyorum hesaplamalarından.

Cihaz cok büyük sayılmaz ama küçükde değil. Kalite olarak baska marka cihazları incelemediğim için karsılastırma yapamam ama genel itibarı ile kullanışlı ve kaliteli duruyor. Kullandıkca nasıl oldugu ortaya cıkar. Ses yapan yeri şimdilik yok, servis kurulumu yaparken özellikle sordum ve yağlanması gereken yerler dısında cok fazla o şikayetin gelmediğini söyledi. Kol birleşim ve ayaklığın disk bağlantısını yağlanacak yerler olarak gösterdi.

Yorumlarınızı görünce şaşırdım açıkcası. Yazılarımı iyi okursanız bir iddada bulunmadığımı, ekranda yazan rakamları yazdığımı görürsünüz.

• Arkadaslar yardiminiza ihtiyacim var.

Eliptik bisikletimin sol pedalinda bulunan ve cirtcirt ile ayagimi sabitleyen plastik parca yirtildi. Adini dahi bilmedigim bu parcayi nerden bulabilirim.

Syg&Svg
  • quote:

Orijinalden alıntı: virtue28

Kalori konusunda ekrandaki değer nasıl ölcüm yapıyor bilemiyorum. Cinsiyet, boy, kilo, yaş gibi değerleri girmemiştim o ölcümü yaparken, sonradan fark ettim. Yinede değer Cal= 00.00 dan baslayan ibare ekranı var. Kesinlikle Doğru yer, ekranda yazanda o. Belki o 35 dk lık calışmada 125.0 1250 gibi bir değere tekabul ediyor olabilir. Kullanım klavuzunda o konuda ayrıntılı bilgi bulamadım. İlk defa cihazı bu şekilde incelediğim için pek anlamıyorum hesaplamalarından.

Hocam moralinizi bozmak istemem ama 35 dklık bir bisiklet sürüşünde 1250 kalori yakmanız imkansız.Bisikletin gösterdiği değer doğrudur.Yani 125 kalori yakmışsınız.

• Bakın hala yanlış anlaşılıyorum. Ben şu kadar bu kadar kalori yakıldıgını savunmadım. zaten oyle bir seyi de hesaplayacak değilim.

Ekrandakini yazdım oldugu gibi. Orada 125.0 yazıyordu yada 125.6 gibi ifadeler bu bencede 125 cal olabilir. Daha once kullanmadıgım bilmediğim için arkadasın soylemi üzerine değer cok az ise 125.0 belki 1250 olabilir yazdım. Bu 1250 cal yaktım demek deği kil. Kaç kalori yakılır nedir bilmem sadece varsayımdı. Cevaben o kadar zamanda o kalori yakılmaz o 125 tir diyebilirdiniz. Bende öğrenmiş olurdum ki zaten ekranda yazandan da o anlaşılıyor.

Orada Değerleri bilmediğim için "olabilir" ifadesini kullandım, yinede illaki öyle idda edermişim gibi algılıyorsunuz.

Ne oldugunun ne önemi var. Beni zorlayıp Terletiyor mu ona bakarım. Bu aleti savunacak yada marka fanatikliği yapma gibi bir amacımda yok. Bu böyle biline.

KOnuyu boşuna dağıtmaya gerek yok...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virtue28 -- 7 Şubat 2011; 23:47:36 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.