Şimdi Ara

ELM 327 OBD ile arızayı okuyamama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba elm327 obd cihazım var. Peugeot 508 aracımda kullanıyordum geçenlerde motor arızası vermişti ve obd ile baktığımda arızayı okumuştu. Enjektör arizasiydi enjektorleri değiştirdik bir süre sonra yine motor arızası uyarısı vermeye başladı ara sıra. Elm327 ile kontrol ettiğimde herhangi bir arıza bulamıyor (ekranda motor arızası uyarısı varken bile) okuyamamasinin sebebi nedir?

• Up
  • Airbag arızası gibi arızalar obd ile okunmuyor. Airbag için ayrı bir arıza ışığı yok ise vagcom ile okunup işlem yapılacak bir arıza olabilir. Ya da en basiti sizin obd cihazı bozulmuş olabilir.

Edit: obd 2 protokolü destekleyen arıza okuma uygulamalarında genelde arızalar kademe kademe olur. 1 en temel arızaları gösterirken 5 en komplike arızaları gösterebilir. Uygulama ayarlarını kurcalayın. Ios için Dashcommand Android için Torque pro en iyi uygulamalardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖlüyenYörüler -- 5 Ağustos 2019; 19:47:10 >
  • Kullandığınız cihazın dandikliğinden kaynaklanıyor.Bağlayın bosch'a,delphi'ye,launch yada en garantisi lexia'ya görün arızayı.50 tllik çin malı cihazlarla fazla kurcalamayın, beyinlere hasar verebiliyor.

@ÖlüyenYörüler airbag arızaları gayet güzel obd üzerinden okunabiliyor, nerden bu çıkarımda bulundunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Josepth -- 5 Ağustos 2019; 21:10:48 >
  • Josepth kullanıcısına yanıt
    Şu anda kullandığım fiat araçta airbag arızaları obd üzerinden silinemiyor. Alfa ve lancia da aynı şekilde. Kendi obd cihazımla b6 passatta da denedim onda da olmuyor. Sadece vagcom kablosu ile siliniyor bazı arızalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Şu anda kullandığım fiat araçta airbag arızaları obd üzerinden silinemiyor. Alfa ve lancia da aynı şekilde. Kendi obd cihazımla b6 passatta da denedim onda da olmuyor. Sadece vagcom kablosu ile siliniyor bazı arızalar.
    Demek ki sizin cihazınız silemiyor.İster passatı ister fiatı alfayı getirin arızayı giderdikten sonra rahat bir şekilde cihazla silebilirim ki hergün yaptığımız işlemlerden biri.Arızayı gidermeden arızayı silemezsiniz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Kullandığınız cihazın dandikliğinden kaynaklanıyor.Bağlayın bosch'a,delphi'ye,launch yada en garantisi lexia'ya görün arızayı.50 tllik çin malı cihazlarla fazla kurcalamayın, beyinlere hasar verebiliyor.

@ÖlüyenYörüler airbag arızaları gayet güzel obd üzerinden okunabiliyor, nerden bu çıkarımda bulundunuz?
    15 TL ye almıştım aslında eğer basit bir şey ise kendim çözmek için, değilse de en azından arızayı araştırıp ustaya götürdüğümde tutarlı şeyler söyleyip söylemediğini görmek için kullanıyorum o yüzden ucuz bir şey aldım. Bahsettiğiniz lexia aliexpresste 200tl civarında normal mi fiyatı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    206 Sigorta Sorunu (Çözüldü)
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖlüyenYörüler

Airbag arızası gibi arızalar obd ile okunmuyor. Airbag için ayrı bir arıza ışığı yok ise vagcom ile okunup işlem yapılacak bir arıza olabilir. Ya da en basiti sizin obd cihazı bozulmuş olabilir.

Edit: obd 2 protokolü destekleyen arıza okuma uygulamalarında genelde arızalar kademe kademe olur. 1 en temel arızaları gösterirken 5 en komplike arızaları gösterebilir. Uygulama ayarlarını kurcalayın. Ios için Dashcommand Android için Torque pro en iyi uygulamalardır.
    Anladim, cihaz sağlam telemetri verilerini gönderiyor. Carscanner kullanıyordum torquepro yu deneyeceğim o zaman.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.