Öncelikle sözlerim "gençler iş beğenmiyor" diyen emeklileredir. Avrupa'da emekliler bedava belediye otobüsüne binebiliyor mu? Tren, sinema için indirimleri var mı? Ya bedava şezlong hakkı?.. Avrupa'da emekliler parka gitse park bekçisi döverek dışarı atıyor. Bizim emekliler parklarda istediği kadar oturuyor. Millet kütüphanesine gitse bedava çayları kekleri var. Avrupa'da emeklilerin kütüphaneye girmesi yasak. Gireni polis bacağından vuruyor... Avrupa'da emekliler 2000 avro alıyor (fazla fazla yazdım) Türkiye'de en düşük emekli maaşı 12.500 TL. 12500 nerde 2000 nerede? 2000'i 6 ile çarpsak bile 12000 yapıyor. Kısacası emekliler maaş beğenmiyor. |
Emekliler Maaş Beğenmiyor
-
-
en kıyak dönemde ülkenin kaymağını yiyip bir tazminatla bile ev alıp şimdiki gençlere iş beğenmiyorlar şükretsinler diyenler mi.. 10 binden fazla olmamalı emekli maaşı şükredip yesinler.
-
şuan asgari ücret 23 bin olması gerekiyor.
emekli maaşı bunun %70 ine sabitlenmeli.
eflasyon yıllık bazda %25 arttığı an maaşlara zam yapılmalı.
-
En düşük emekli mayışı 43.000 TL olmalı...
-
40 yaşlarinda emekli olup 40 sene maaş alacaklar.Çoğu çalışmaya devam ediyor haliyle.Bu genç yaşta evde oturulmaz.Çift maaşlari götürüyorlar.40 yaş altı gençler bunun faturasinı sürünerek ödeyecek.Ömürleri çalindı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En kıyak dönemmiş hiç gülceğim yoktu 9-10 yaşından beri sırtından ter gele gele çalışıp eve ekmek getirmiş aile sinide geçindirmiş insanlar onların çoğu, sizin gibi işçi eleman amele olamam ben masa başı yatış iş insanıyım memur tipi iş isterim gibi bir hayatları olmadı onların yatarsan hiç bir şeyin olmaz çok doğal.
sizin gibilerin abd deki kaderi bile homeless olmak ananız babanız bakıcak size hep aynen yufka yürekli ailenizin heykelini dikin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 28 Ağustos 2024; 13:17:59 > -
Zaten Emekliler halinden memnun keyifleri gıcır az yemek ömrü uzatır
İşciye bile tolerans belli koşulları saglarsa anonim gelmiş emekli diyor, emekli ya çalışıyor ya eline geçtiği kadar yaşıyor kimsenin umrunda değil yani bu hengamede
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dh Anonim kapatılsın.
yeter ya!
-
ne diyosun la sen anonim kafan iyi mi, anan baban yokmu?
-
Baslik konusu hakli emekliler maasi begenmiyor. ceplerine baksan samsung var, vestel neylerine yetmiyor. hem yerli hem milli.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Emekliler maaş var maaş beğenmiyor, ek iş var iş beğenmiyor.
Şunu akepeli sürünen emekli amcaların yanında söylemek isterdim.
kerimcem'le aynı fikirde olacağım aklıma gelmezdi.Bozuk saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir ...diyerek avutayım kendimi :)
hala çalışmaya devam ediyorlar... diyorsunuz ya, evet ben de emekliyim ve çalışıyorum (EYTden değil, yaşı da doldurarak emekli oldum . +50küsür yaş).
Maaşımdan kesilen vergiler ile aldığım emekli maaşı birbirine yakın. Yani aldığım emekli maaşımı aslında kendim amorti ediyorum gibi birşey.
gençlerin geleceğini çalmak ? Komik olmayın, o gençler portakal ağacında vitaminken, biz alın teri döküp, prim ödüyorduk.
-
Tales from the streetsyoutubeJoin this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCVXeqEdMnBHDrfkDqvutU1w/joinhttps://www.youtube.com/watch?v=ci36pQTATyE
yakışıklı tylerdan kesitler çalışmam asgari ücrete köle olmam diyip cennetin tadını çıkartıyor ülkesinde
-
Et bile alamıyorlar artık. Gençlerin ahı üstlerinde.
Sırayla herkese ucu giriyor işte, giren bağırıyor öbürü oh diyor sonra ona da giriyor
Hala girmeyen varsa acele etmesin hiç beklemediği yerden gelecek
Şu andaki emekli maaşları bile bir aç yıl sonra dolar bazında çok yüksek kalacak.
Daha sırada henüz bitmeyen eyt liler var. İlk seçimde yine siyasi rüşvet olarak verilecek eyt yi kaçırıp kademeli emeklilik diye zırlayanlar var. Bağkur prim gün sayısı azaltılacak diye bekleyenler var.
Ülkenin kaynağı belli.
Bunları artık kontrolden çıkan emekli ve memur sayısına böl ve maaşı hayal et.
-
Beter olsnlar
Beğenmemekte haklıyız.Yullarca tavandan prim ödeyip aldığımız maaşın karşılığı anca 1000$ ediyor.
Kimin ne şartlarda prim ödediği devletin çokta umurunda olması gereken bir durum değil ki. İnsani olarak evet değerli ama devlette ödenen prim değeri önemli.Çoğu EYT 4500-5000 günde emekli oldu (3680 ile olanlarda var ) .Anlatmak istediğim ortalama 4500 gün prim ödedi bu insanlar evet bu primleri öderken çekilen çileler su götürmez ama , benim ödediğim primi ne şartlarda ödediğim ne malum ?
35 yaşıma girerken gerçekte 4700 günden fazla ama devlet gözünde 4000 gün ödemişim. (18 yaş altı saymama olayları ) Son 10 yıl neredeyse tamamını kendi cebimden ödedim şimdi benim emeklilik yaşım 60 ama bir kesim daha önce doğdu diye 40 yaşında emekli oluyor.Şimdi bu mu adalet ?
Ben 7200 gün ödeyeceğim 20 yıl geç emekli olacağım buda en az ödemem gereken gün bağkura geçersem gün sayısı artacak.Birileri neredeyse yarısı ile emekli olacak 20 YIL fazla maaş alacak ve aynı maaşı alacağız
Şuan ki sistemde yüksekten prim ödemenin (en azından en yüksek taban hariç ödemenin ) bir mantığı yok. Örnekleri çok var ; Asgari ödeme yaparak emekli olan biri 8900+ devlet katkısı ile 12500 .Mimar olarak en yüksek tabana yakın bir kademeden 20 yıl maaş alan adam 12200+300 tl devlet katkısı ile maaş alıyor. Biri kendi babam biri eşimin babası öyle sağdan soldan duyma bilgi değil içeriden bilgi. Bir örnek daha özel sektör ortalama maaş öğretmen 10300tl + devlet katkısı 12500tl biri esnaf bağkur karışık ssk emekli 12500 tl.
Şunu herkes kabul etsin .Bir dönem oy almak için bir kuşağın geleceğini çaldılar ve şimdi bu olayı tekrar ettiler olay tamamen bu.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
en kıyak dönemde ülkenin kaymağını yiyip bir tazminatla bile ev alıp şimdiki gençlere iş beğenmiyorlar şükretsinler diyenler mi.. 10 binden fazla olmamalı emekli maaşı şükredip yesinler. |
En kıyak dönemmiş hiç gülceğim yoktu 9-10 yaşından beri sırtından ter gele gele çalışıp eve ekmek getirmiş aile sinide geçindirmiş insanlar onların çoğu, sizin gibi işçi eleman amele olamam ben masa başı yatış iş insanıyım memur tipi iş isterim gibi bir hayatları olmadı onların yatarsan hiç bir şeyin olmaz çok doğal. sizin gibilerin abd deki kaderi bile homeless olmak ananız babanız bakıcak size hep aynen yufka yürekli ailenizin heykelini dikin. |
Baslik konusu hakli emekliler maasi begenmiyor. ceplerine baksan samsung var, vestel neylerine yetmiyor. hem yerli hem milli.
|
Benzer içerikler
- israil asgari ücret
- sözcü tv digiturk"te neden yok
- fissler boykot mu
- nagehan alçı"nın ilk eşi emre
- dream games maaş
- kaliforniyum nedir
- bitcoin haram mı diyanet
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- adima sirket acilmismi
- togg fiyat listesi 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X