Şimdi Ara

Emektar eskidi artık :) Yenilemek lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim bilgisayar artık yaşlandı yeni teknolojiler hakkında elinden hiç birşey gelmiyor : ) yenisini almak lazım artık..
    Sistemimde rahat rahat istediğim oyunları oynamak ve istediğim antivir kullanabilmek aynı anda güzel ram harcayan programları açabilmek istiyorum :)
    Işıklı şık mümkünse hiç ses çıkarmayan bir kasa emektar mübarek hiç susmuyor :) büyüklüğü vs önemli değil..
    Uzun bir süre idare edebilecek intel işlemci..
    Yeni oyunları açabilen hdtv'ye bağlanabilen sanırım hdmı girişi sayesinde. bir ekran kartı..
    2gb veya 4gb ram ddr3 veya ddr2 farklarını tam olarak anlayamadım...
    500gb veya 1tb harddisk.sata faln nasıl oluyor hiç bilmiyorum :)
    dvd okuyucu ve yazıcı..hd özelliği bulunan bir ses kartı dahili veya harici olabilir..
    Bu donanımları kaldırabilicek bir anakart :)
    ve gerekli başka birşey varsa...
    1000-1750tl arasında bir sistem önerebilirseniz mutlu olurum :)
    Önerileriniz için çok teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 18 Haziran 2009; 13:30:28 >

• quote:

ASUS P5Q-SE, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775
    A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM Extreme Edition
    THERMALTAKE V9 VJ40001W2Z Siyah Pencereli Kasa (PSU yok)
    INTEL Q8400 CORE 2 QUAD 2.66 GHz Socket 775 4MB, 1333 MHz
    WESTERN DIGITAL 500 GB SATA II HDD 32MB Caviar Black
    LG GH22NS30 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    FSP 500W FSP500 60GLN PSU

NAKİT / HAVALE (TL) : 1.165,34 TL
    www.novabilgisayar.com

önerdiğim ekran kartı o sitede yok... onuda buradan alabilirsiniz..
    http://www.exa.com.tr/zotac/ekran_kartlari/zotac_gtx-334-7916.html

uzun süre işinizi görecek bir sistem oldu..
    monitör dahilmi değilmi belirtmemişsiniz..
    bende monitör hariç yazdım..
    onuda alacaksanız zevkinize göre bir lcd alıp seti tamamlayabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ooppss -- 18 Haziran 2009; 13:37:13 >

• Arkadaşım çok teşekkür ederim bu parçalara bir göz atayım :) monitör için birşey düşünmedim henüz.
    Ben bilgisayarımı çok fazla açık tutuyorum gece gündüz..
    Soğutma falan sorun oluşurmu ya da ilerde ses yapmaya başlarmı bunlar hakkında da bir fikrim yok ve ekran kartı 1gb olsa daha iyi olur mu?
    Harddiskin sonunda 32mb yazıyor.Ne ile alakalı öğrenebilirmiyim :)İşlemcide de 4mb yazıyor onun hakkındada bir fikrim yok çift çekirdekli mi bu işlemci :)
    Çok soru sorduğumun farkındayım cevaplarsan çok mutlu olurum teşekkürler :)
  • işlemci 4 çekirdek
    ekran kartına gelince çoğu 1 gb lık ekran kartından çok daha üstün bir karttır..
    şuan için tüm oyunları oynatabilecek bir kart..
    yani ekran kartının performansının kaç gb olduğu ile alakası yok..
    bu kart fiyatına göre alınabilecek en iyi kartlardan biri..
    soğutma sorunu olmaz.. ses seviyesi de makul düzeyde olacaktır..çünkü kasa oldukça kaliteli..
    istersen inceleyebilirsin..
    32 mb yazan harddiskin önbelleğidir ne kadar çok olursa harddisk o kadar performanslı olur..
    500 gb olupta 32 mb önbelleği olan nadir modellerden biridir..işlemcinin sonunda yazan da işlemcinin önbelleğidir..
    parçalar rastgele önerdiğimiz parçalar değildir..
    makul fiyat seviyesinde performanslı ve uyumlu parçalar önermeye çalışıyoruz

• Rastgele önermediğini biliyorum :) forumdaki diğer arkadaşlara da önerdiğin sistemleri incelemiştim ben ne olduklarını bilmediğim için sordum çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için :) çok çok teşekkürler... :)parçalarıda hemen inceledim zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 18 Haziran 2009; 14:00:27 >
  • Leon-x gelsede şöyle taş gibi bir sistem önerse.

Anakart-->Gigabyte MA790FXT-UD5P=326
    İşlemci-->Amd Phenom II X4 810=300
    Bellek -->Kingston HyperX 4 GB (2x2)DDR3=190
    Vga -->CONNECT 3D HD4890=400tl
    Hdd -->WD 500 GB 7200 RPM 16MB SATA2=100
    Kasa -->Akasa ZEN Siyah ATX Kasa+520W=160
    Ekran -->Lg W1954S-PF 19" LCD Monitör 5ms Parlak Siyah=225

Toplam= 1761 tl
  • önerin için çok teşekkür ederim ancak amd almayı düşünmüyorum :)
    ddr3 ram ve ddr3 e uygun anakartlara baktım bayağı fiyat farkı var :)
    intel core i7 işlemcide çok pahalı :)
    4çekirdek işlemcilerle uyumlu çalışan pek program yok deniliyo çift çekirdek 4 çekirdek ne fark var aralarında :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • core i7 almayacaksan intel almanın çok da bi manası yok.amd performansı q9550ye bile yetiyor çünkü.oyun oynayacaksan 4 çekirdek al.bilhassa GTA4te fark var deniliyor.
  • özellikle intel isteyen bir adama illede AMD de ısrar etmenin mantığını anlamış değilim..
    belki intel istemeleri için kendilerince haklı bir sebepleri vardır..
    tamam amd fiyat-performans oranında iyidir.. ama her bilgisayar alan fiyat-performans ın dibine vuracak diye
    bir kural yokki..kişisel tercihtir..ve bu bütçe seviyesinde gayet güzel intel sistemlerde kurulabiliyor..
    herşeyi fiyat-performans diye düşünürsek
    500 tl lik kasaların ,su soğutma sistemlerinin vs vs bu kadar talep görmesini hiçbir şekilde anlayamayız..
    eğer sistemlerde bir anormallik yoksa kişisel tercihlere saygı duymak lazım..
    ve ben insanların asus-intel-nvidia diye direnmesinin o kadar lüzumsuz bir istek olduğunu düşünmüyorum..
  • Amd ye babam sıcak bakmıyor :) benim için sorun değil. arkadaşlarım da amd sistemlerin iyi olmadığını söylüyor.. Ben fikir sahibi değilim yani..
    ddr3 ramlar kullanmam yönünde yorumlar var intel işlemci ile ddr3 ram kullanırsam fiyat bayağı artıyor :) ne yapmalıyım sizce amd ye mi dönüştürsem? ooppss arkadaşamın önerdiği sisteme monitör öneriniz var mı :)
  • ilk mesajımda bahsettiğim özelliklerde 1000-2000tl arası monitör full hd ve ses sistemi dahil amd işlemicili sistem yazabilirmisiniz arkadaşlar :) piyasadaki tüm oyunları en yüksek seviyede oynamak istiyorum mümkünse bu fiyata full hd olarak :) ve program kullanımlarında sorun yaşamak istemiyorum hem oyun hem işlem için bir bilgisayara ihtiyacım var yani :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 18 Haziran 2009; 22:47:17 >
  • Mission Succeed;
    ASUS M3N78-EH GF8200 NFORCE 730A
    AMD PHENOM II X4 940 BLACK ED.(3GHZ 8MB)
    4GB KINGSTON HYPER-X 1066 CL5
    HIS HD 4890 1GB TURBO (900-4000)
    SAMSUNG 750GB 32MB SATA II HDD
    LG 22NS40 22X DVDW
    THERMALTAKE M9 Pencereli Led Fanlı Sessiz KASA
    GLACIALPOWER 550W 80+ Sessiz PSU
    +
    BENQ G2200 22' 5MS FULL HD LCD(40.000:1 Dinamik Contrast)
    LOGITEC X540 5+1 Ses Sistemi

TOPLAM: 1899.50 TL kdv dahil

http://img31.imageshack.us/img31/4366/189950.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 18 Haziran 2009; 23:26:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: 575m

Mission Succeed;
    AMD PHENOM II X4 940 BLACK ED.(3GHZ 8MB)
    4GB KINGSTON HYPER-X 1066 CL5
    HIS HD 4890 1GB TURBO (900-4000)
    LG 22NS40 22X DVDW
    THERMALTAKE M9 Pencereli Led Fanlı Sessiz KASA
    +
    BENQ G2200 22' 5MS FULL HD LCD(40.000:1 Dinamik Contrast)
    LOGITEC X540 5+1 Ses Sistemi

TOPLAM: 1899.50 TL kdv dahil

http://img31.imageshack.us/img31/4366/189950.png

arkadaşımızın verdiği sistemi göz ardı etme bence çünkü şöyle birşey var bende önceden intel sistem vardı ama eskidi intel`e kötü demiyorum ama yeniliklerin öncüsü ol birde amd dene derim bende. bende 7750 işlemci HDMI destekli anakart 2 gb ram ve HD3650 ekran kartı var cod 5 i sorunsuz oynuyorum gta 4 ü denemedim hangi tür oyunları oynadığını bilmiyorum ama bu sistemde iyi verim alırsın Şimdiden sana kolay gelsin herkese iyi günler

• 575m çok teşekkür ederim şuan önerdiğin sistemi inceliyorum
    kendim birşeyler belirledim onlarıda yazayım buraya

Sapphire HD4890 OC Versiyon 1 GB 256Bit GDDR5 16X
    http://www.exa.com.tr/sapphire/ekran_kartlari/sapphire_hd4890-334-8160.html
    AMD Phenom II 940 X4 QuadCore (3.0 GHz) 8MB 940p
    http://www.exa.com.tr/amd/cpular/amd_phenom-325-7189.html
    ddr3 ram olmasını istiyorum :)
    Kingston 4 GB (2*2) 1333 MHz DDR3 RAM CL9
    http://www.exa.com.tr/kingston/bellekler/kingston_4-326-7764.html
    THERMALTAKE M9 Pencereli Led Fanlı Sessiz KASA veya
    THERMALTAKE V9 VJ40001W2Z Siyah Pencereli Kasa (PSU yok)
    WESTERN DIGITAL 1tb SATA II HDD 32MB Caviar Black veya
    FSP 500W FSP500 60GLN PSU veya
    bu anakart yazdığım sisteme uyumlu olurmu bilmiyorum olmassa bu sisteme uyumlu bir anakart önerebilirmisiniz :)
    değiştrebilirsin yada uyumsuz dediğiniz yerler varsa öğrenmek isterim şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 19 Haziran 2009; 0:01:33 >

• Dostum aşşa-yukarı benzer parçaları yazmışsın. Zaten anakart benim yukarıda tavsiye ettiğimden.Yalnız İşlemcinin yani X4 940ın ddr3 desteği yok.Anakartın da yok. ddr3 destekli bir işlemci yazmamız gerekirse 940ın bir üstü olan 955 yazmamız gerekirki x4 940 ile arasında 100tl fark var.Üstelik remleri ve anakartı da değiştirmemiz gerekecek.Baya külfetli olur ve bütçeni aşar.Parçaları tek tek görebileceğin ve toplam fiyatı gösteren linki en son eklemiştim.Umarım bakmışsındır.Fiyatın içinde hem 22' FULL HD monitör hem de 5+1 ses sistemi var.Dddr3 olunca ddr2ye göre fiyat avantajı azalıyor.O zaman bütçeni zorlar baştan belirtiyim.Yok illa ddr3 olsun dersen de ona göre işlemciyi biraz düşürerek yeniden ayarlamam gerekecek,ki yine de fiyatın yukarıda yazdığım fiyatı aşacağını tahmin ediyorum.Acaba elden mi almak istiyorsun.Ondan mı exadan aldın bu parçaları. Çünkü fiyat olarak en uygun yerden yazdım ben.. Tabii exadan doğrudan alma şansın varsa ve fark çok olmayacaksa bu yönde de tercihini kullanabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 19 Haziran 2009; 0:11:36 >

• ben şuan araştırıyorum nerden alccağım belli değil parçaları :)
    benim istediğim ileri dönük olsun intel yada amd farketmez ddr3 olsun yani artık ddr3 sanırım hep yeni teknoloji sonuçta :)ddr2 den farkı performans sanırım..
    ii bi ekran kartı anakart olsun uyumlu bahsettiğim ekran kartı güzel sanırım ::)
    böle işte :)
    amd ye dönmemin sebebi ise fiyat/performans intel ile ddr3 destekli bir sistem oluştursam sanırım amd ye göre daha pahalı olur :S i7 işlemci almadıktan sonra amd daha iyi sanırım :) emin değilim ama okuduğum yazılara göre yazıyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 19 Haziran 2009; 0:20:30 >
  • Bütçene göre hareket etmende fayda var.DDR3 şu an için çok verimli değil.Aradaki fiyat farkına muazzam bi getirsi yok şu an için.Çünkü bunun için yüksek frekanslı ve düşük gecikmeli remlere ihtiyaç varki bunlar da aşırı pahalı.Bundan sonra çıkacak işlemciler de ddr2 ile kullanılabilir olacak uzunca bir süre.Zaten topladığımız sistem gayet kaliteli ve 3-4 sene rahat kullanılabilecek türden.O zamana neler çıkar şimdiden kestirmek zor.Hem ddr3 olsun hem ses sistemi hem e.kartı en iyisi olsun hem işlemci bomba olsun dersen kesenin ağzını açman değil boşaltman gerekir:) ama bu demek değilki topladığımız sistem sadece orta halli bir sistem.Hayır tam aksine sadece pahalı olan en üstün bir altı diye tabir edebilirim ki, teknolojik ürünlerde zaten genel-geçer bir kuraldır bu.En tepedekile daima baya bir fiyat farkı ile satın alınabilir olur.Her yeni teknoloji yanında maliyeti de öne çıkartıyor.Zamanla oturmasını beklemek ve olgunlaşınca terfi etmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum.Heleki bütçeni aşıyorsa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 575m -- 19 Haziran 2009; 0:31:57 >

• Çok teşekkür ederim ddr3 destekli oluştursam fiyat bayağı uçucak sanırım :)ddr2 de kalalım ozaman.
    peki intel yada amd hangisini tercih edeyim intel alırsam i7 alamıcam corel duo da kalıcam :)
    ekran kartınıda gtx 275 ile değiştirsemmi :S atinin gddr 5 palitin gddr3 bu fark nedir acaba anlamı neki :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iSmL91 -- 19 Haziran 2009; 0:43:29 >
  • Kardeş sana detaylı açıklama yapmak isterim.Yalnız bir süre internetten ayrılmam gerekecek.İstersen pm atabilirsin ayrıca.ddr3-ddr5 konusunda diyeceğim ise iki firma yani ati ve Nvidia farklı teknik uyguluyorlar zaman zaman. Mesela sen bir yere varmak istiyorsan sen kuzeyden gelirken ben güneyden geliyorum ama ikimizde orta noktada buluşuyoruz ve hemen hemen aynı sürede.Kısaca bu iki kart birbirinin dengi sayılır. Tavsiyemde zaten bütçen için en iyisi olduğunu düşündüğüm işlemciyi yazdım.Diğer alternatifler senin için performans getirisi ya olmayacak yada çok az bir farkla çok daha pahalıya gelecek..
  • tmm teşekkür ederim :) tavsiyeleri bekliyorum hala :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.