- emule , 24saat açık türü programdır. mümkün olduğunca kapatmamalısınız. kapatınca sıra numaranız en sona atılır ve beklersiniz. ilk açtığınızda hız beklerseniz yanılırsınız. 1-2 saat geçmeden downloadlar hızlanmaz.
- biten downloadları hemen incoming klasöründen çıkarın ve "shared files" kısmından "reload" a basın. paylaşıma dosya açmayın zaten indirmekte olduğunuz dosyalar otomatik paylaşılır.
-mutlaka "high id" almanın çaresini bulun. sağ alttaki dünya resminin üzerindeki iki ok yeşil olmuşsa high id almışsınız demektir. sarı ise "low id" kullanmaktasınız ve yavaşlarsınız. forumlarda high id almanın yolları anlatılıyor. ancak bilginiz zayıfsa bilen birine modem port ayarı yaptırın.
- sistem çubuğuna yerleşen programları engelleyin. chat türü veya internet kullanan programlar sizi yavaşlatır. yoğun sörf yapmak ta download hızınızı düşürür. virüs, trojan,spyware gibi etkenler de hızınızı düşürür. sisteminizin temiz olduğundan emin olun. sıfır windows kurup gerekli herşeyi kurduktan ve tüm ayarlamaları yaptıktan sonra "norton ghost" türü bir program ile işletim sisteminin imajını alın. tekrar format atmaktansa bu imajı bastığınızda sisteminiz ilk günkü temiz haline döner.
Gökhan abimiz böyle diyo walla biliyodur ben günde 800-900 gb dosya yüklüyorum darısı sizin başınıza
emulede verim almak için bol bol upload yapın , kimse paylaşmazsa herkes avcunu yalar. hele türkçe kaynak bulmak çok zor.
quote:
Orjinalden alıntı: anacondaboy
Gökhan abimiz böyle diyo walla biliyodur ben günde 800-900 gb dosya yüklüyorum darısı sizin başınıza
yanlış mı okuyorum 800 gb mı yazıyor...
quote:
err...gözlerimmi bozuldu?!!
quote:
Orjinalden alıntı: free_radical
quote:
err...gözlerimmi bozuldu?!!
pardon o mb olcaktı benim 512 günde ortalama 1.5gb'lık dosya alabiliyorum
emule yerine overnet kullanın derim. yok low id yok high id...hiç bunlarla uğraşmadan çatır çatır download yapın ;)
DC++ DC++ DC++ DC++ DC++ DC++ DC++ DC++
dc++ warken emule gereksiz walla.ikisi de kurulu emuleyi ara sıra açıyorum buna da günah arada kullanayım da sevinsin gariban die,1000 source var dl bile başlayana kadar o kadar bekliyorsun.dc yi açıyosun 1 dakkada buluyosun sağlam birini aha sana 25kb download.
share çok önemli tabi dc de.share yoksa pek dediğim gibi olmuyor
800-900GB mı?? puoaaahhhh!! yapma gözünü seviim mb demek istemişsindir..
quote:
Orjinalden alıntı: ohara
emule yerine overnet kullanın derim. yok low id yok high id...hiç bunlarla uğraşmadan çatır çatır download yapın ;)
+1 overnet
valla ben seçimimi yaptım emula overnetle uğraşacağıma (aradığım filmi çekmek için) buluyorsun bir şifre günde 2.4 gb a kadar yolu var ama genelde sörf yaparken kıstığım için 2 gb da kalıyor.yemişim emulayıda overnetide hele arızanın hala giderilemediği şu günlerde hiç çekilmez manyak emula internet trafiğini stop ettiriyor(sebebini bulamadım daha ayarlar da doğru üstelik)overnet de o da manyak 5-6 saat geçiyo firewall arkasında kaldın diyor bende oha be yenimi uyandın diyorum birde her açtığımda görmüyo tüm dosyaları 5-6 kere açıp kapıyorum tüm dosyaları görürse görüyor.ama çekişi iyi 15-20 dosya canavar gibi çeksin (tabi telekom izin verirse) valla bu sınırsız dert oldu başıma günde 2 gb çelmeden rahat edemiyorum
quote:
Orjinalden alıntı: meco
quote:
Orjinalden alıntı: ohara
+1 overnet
+1
adından da belli katır inadı var , indir indirebilirsen , search tuşuna bastığınızda hayran kalıyorsunuz... ama o katır inadı yokmu?
quote:
Orjinalden alıntı: anacondaboy
-mutlaka "high id" almanın çaresini bulun. sağ alttaki dünya resminin üzerindeki iki ok yeşil olmuşsa high id almışsınız demektir. sarı ise "low id" kullanmaktasınız ve yavaşlarsınız. forumlarda high id almanın yolları anlatılıyor. ancak bilginiz zayıfsa bilen birine modem port ayarı yaptırın.
benim kullandığım modda oklardan biri yeşil diğeri kırmızı; high id görünmesine rağmen 256 ile bi filmi ortlama 6,xx ile indirebiliyorum.bunun sebebi arkadaşın bahsettiği olaymı yoksa tt 256 kullanıcıları için böyle bir işkence yöntemini mi deniyor...
Emule ile tam 24 saatte yaptığım download:
emule da hızlı download yapmak istiyosanız 10-15 dosya birden indirmeye dikkat edin yoksa 1-2 dosyayı öyle hızlı indirmez. ama cok dosya koyarsan coşar emule işte ispatı:
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme