Şimdi Ara

En az sorun çıkaracak harddisk 25TB hedef kapasite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir deponun kamera sistemlerini tam zamanlı olarak depolayabilecegimiz bir sisteme ihtiyacımız var bu sistem harddisk harici tamamen hazır elimuzde toplam 10 adet sata 2 ve 3 karışık olarak soket var yani maksimum 10 adet harddisk

Harddiskler 7 gün 24 saat aralıksız olarak çalışmak zorunda bunun için wd purple serisine baktık fakat bu işin altından rahatça kalabileceği düşünmüyorum zira belkide 5 sene boyunca kayıt yapacak ve arıza ihtimali ne kadar az olursa o kadar iyi büyüyen hitachi marka düşünmeye başladım fakat piyasada bulmak kolay değil bulunan yerler pek güven vermeyen internet mağazaları ve bu kadar harddisk kargo ile gelecek maalesef güvenmiyorum sizce mevcut olan purple serisini mi tercih etmeli yoksa arıza ihtimali en az olan hitachi marka harddisk mi bulmalıyım

Bu işi akrabaya yaptığım içinde sistemde arıza çıkmamalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Western digital Red NAS serisi iş görür mü?

• Selamun Aleykum,

Purple serisi 7 24 calisma icindir. Hitachi bildigim kadariyla satildi saniyorum. Daha da ilerisi derseniz iyi bir nas cihaxi ile red pro dusunebilirsiniz. Sorunsuz olsun dersenizde raid 5 yaparak sistemi calistirabilirsiniz diye dusunmekteyim.

• Bende de hitachi disk var ama normal wd seagate gibi disklerden bir farkı olduğunu sanmıyorum önemli olan 7/24 calismak icin gelistirilmis olmasi kendinizi hitachi olacak diye sartlamayin bence

• Hitachi yi hafife almayın, avrupa ve amerikada birçok verimerkezi hitachi disklerden yüklü miktarda siparişler veriyor, bir verimerkezi/datacenter in bu diskleri tercih etmesi iyi birşeye işarettir ancak hitachi diskleri Türkiyede bulmak pek mümkün değil fiyatlarıda yüksek.

Kamera yayınları için özel olarak üretilmiş wd purple disklerde düşünülebilir, adamlar yıllarca bu amaçla kullanmak için arge yapıp disk üretiyor yüzbinlercede kullanıcısı varken siz neden güvenmiyorsunuz anlamadım, kaç tane purple disk bozdunuz :)

Wd red ler nas içindir, nas sistemlerine 7/24 yazım yapmassınız genelde aralıklı yazım yapılır, genelde okuma yapılır yada direk yedekleme için kullanılacaksa belli periyotlarda veri yazılır sonrasında hep beklemede çalışır buna uygun üretilmiştir, kamera sistemleri sürekli yazım yapar, purple disklerde 7/24 yazım yapmaya uygun olarak üretilmiş disklerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 27 Şubat 2015; 0:45:33 >

• Wd purple bu iş için sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wd purple düşünülebilir.Ancak üst düzey bir sistem olacaksa hitachi bakın derim.Yurtdışında çoğu yerde hitachi kullanılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğim gibi wd arıza verme ihtimali daha yüksek araştırma yaptım bu sonucu aldım (yabancı kaynaklar) şimdi arkadaşında dediği gibi diskler Raid sistem kurulacak o yüzden diskler çift olarak eslesecek bilgi 2 diske birden yazılacak purple serisi buna uygun mu peki? Raid sistemlerde arıza ihtimali nedir

• quote:

Orijinalden alıntı: Swothra

Western digital Red NAS serisi iş görür mü?

Nas kurulum yapsaydık ilk tercihim bu olurdu hocam

Yorum için teşekkür ederim

• -ForeverY- kullanıcısına yanıt
    Mükemmel kusursuz bir disk diye birşey yok . Hitachi nin eski seri diskleri hata payı azdı ama artık hitachide de kalite bir nebze düştü . Benim bugüne kadar 2 diskim bozuldu ikiside seagateydi. Şans işte

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Mükemmel kusursuz bir disk diye birşey yok . Hitachi nin eski seri diskleri hata payı azdı ama artık hitachide de kalite bir nebze düştü . Benim bugüne kadar 2 diskim bozuldu ikiside seagateydi. Şans işte

Ekteki dosyada cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ForeverY- -- 27 Şubat 2015; 14:05:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -ForeverY-

quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

Ekteki dosyada cevap

Kusura bakmayın mobil sürümde resim eklemeden sorun var sanırım ekleyemiyorum

Seagate en yüksek arıza ihtimaline sahip firma

• Western Digital'in istatistikleri ile yola çıkarsanız tabii ki Seagate en yüksek arızayı veren firmadı.
    Tersine bakarsanız muhtemelen WD en yüksek hata veren markadır.

İstediğiniz işe uygun olarak üretilmiş diskleri kullanmazsanız arıza kaçınılmazdır.
    Halen datacenter ortamında sunucu olarak mini tower kasa ile normal disk kullanan bir dünya sunucu sahibi var.
    Sorsan hepsi sorun yaşıyordur. Hayatında bir kere fazla para verip gerçek bir sunucu ve SCSI yada SAS disk kullanmamıştır.

İşinizi görebilecek Seagate Surveillance serisi diskleri inceleyin.
    Bütçe konusunda sıkıntı yoksa 6TB kapasitede 4 disk ile işinizi görebilirsiniz.
  • Öncelikle kullanılacak yer, yapı ve dosya yazma, okunma gibi durumlar hakkında daha fazla detay vermenizi öneririm.

Eğer sistem bir çeşit DVR sistemi ve burada gelecek video streamlerini saklayacak ve gerektiğinde yeniden izlenecek bir sistem ise, harici bir storage kurmanızı öneririm. Yazılımsal RAID 5 /6 yada veri çok kıymetli ise RAID1 düşünebilirsiniz.

Disk arıza oranı modelden modele değişebilir, örneğin WD Green serisi 2TB ve 3TB 2 yıl sonraki hata oranı %20+ ulaşabilir ama aynı markanın RED yada Black serilerinde bu hata oranı %5 olabilir. Aynı şekilde Seagte de 3 yıl sonraki hata oranı %30+ varan serileri vardır ama aynı Seagte %1 hata oranına sahip modelleride mevcut.

Konuya farklı bir bakış açısı kazanmanız için kendi 48TB dosya çözümüm:
    http://forum.donanimhaber.com/m_97776173/f_//tm.htm#97776173

@Turkforce
    Enterprise serisi SAS Diskler her zaman beklediğiniz gibi sağlıklı çalışmayabiliyor. Eğer Fiyat/Performans odaklı çalışıyorsanız Enterprise serilerini kesinlikle önermem.

• Hitachi diskler kaliteli tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.