Türkiye’de ciddi ölçüde üretim yapan dört markayı, Renault, Ford, Hyundai, Fiat ve Toyota’nın satışlarını mercek altına aldık...
RENAULT Yıllardır, 10 yılı aşkın bir süredir Türkiye’de liderliğini sürdüren Renault Ocak-Nisan tarihleri arasında toplam 18,015 adet satış gerçekleştirdi. 13.669 adet Binek, 4.436 adet ticari araç satışı gerçekleştiren Renault’nun en büyük dezavantajı yerli ticari aracının olmaması. Renault toplam satışlarının 12.456 adedi yerli, 5.559 adedi ise ithal otomobillerden oluştu. HYUNDAİ: Son üç ayın satış şampiyonu Hyundai ise bu başarısını yerli otomobillerine borçlu. İlk üç ayda Türkiye’nin en çok tercih edilen otomobil markası ünvanını alan Hyundai Nisan ayında da bu hızını kesmedi. Toplam satışlarda üçüncü sırada yeralan Hyundai 11.245 adetlik yerli otomobil satışıyla dikkat çekti. Toplam olarak 17.456 adetlik bir satış yakalayan Hyundai, ticari araç pazarında 1.334 adetlik satışla rakiplerinin gerisinde kaldığı görüldü. Hyundai’nin otomobil satışlarında biderliğe götüren otomobil Accent Era oldu.
FİAT : Fiat, çok uzun, yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra belki de ilk defa liderlik koltuğuna oturdu. Ocak-Nisan ayı satışlarına bakıldığında 7.868 adet binek, 11.913 adet ticari araç satış başarısıyla toplamda 19,781 adetle liderlik koltuğuna oturan Fiat bu başarısını Doblo ve Fiorino’ya borçlu. Özellikle ticari araç pazarında ciddi bir Pazar artışına giden Fiat bu pazarda yüzde 38 Pazar payı elde ettiler. Bu Fiat’ın şimdiye kadar ulaştığı en yüksek Pazar payı.
FORD: Toplamda 17,239 adetlik bir satış yakalayan ve hemen Renault’nun ardından dördüncü sırada yer alan Ford ise satışının büyük bir bölümünü Fiat gibi ticari araç segmentinde gerçekleştiriyor. Yerli otomobili bulunmayan Ford, ithal otomobilde 7,530 adet satış gerçekleştirmiş. Ticari araç pazarında ise 9,709 adetlik bir satış yapmış.
TOYOTA: Binek otomobilde 1.962 adet yerli, 6.738 adet ithal olmak üzere 8,700 adetlik bir satış yakalayan Toyota, ticari satışlarında ise sadece 247 adetlik bir satış gerçekleştirebilmiş. Toyota toplamda 8,947 adetlik bir satışla rakiplerinin hayli gerisinde bulunuyor.
MARKA .... BİNEK TİCARİ TOPLAM FİAT ....... 7,868 /11,913 / 19,781 RENAULT 13,669 / 4,346 / 18,015 HYUNDAİ 16,122 /1,334 / 17,456 TOYOTA .. 8,700 / 247 / 8,947
Yani bu duruma göre Fiat büyük bir ticari araç satış grafiği yakalayarak toplam satışlarda birincilik koltuğuna otururken, Hyundai en iyi binek araç satış grafiğini yakalamış gözüküyor. Renault da yerli otomobil satışında birinci durumda.
Yürü be Hyundai kim tutar seni
quote:
Orijinalden alıntı: Unforgiven3
quote:
Orjinalden alıntı: UrbanRacer
quote:
Orijinalden alıntı: rifat746
quote:
Orjinalden alıntı: UrbanRacer
Alıntıları Göster
honda neden yok?
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA
honda neden yok?
Alıntıları Göster
Drive Your Way...
quote:
Orijinalden alıntı: byibrahim
Drive Your Way...
Alıntıları Göster
Ticari'de Ford yok asıl o olması kazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Derin Mavi
Ticari'de Ford yok asıl o olması kazım.
Alıntıları Göster
hyundai ticaride de guclenirse onunu kimse alamaz.
quote:
Orijinalden alıntı: emtue
hyundai ticaride de guclenirse onunu kimse alamaz.
Alıntıları Göster
yürü hyundai kim tutar seni
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA
honda neden yok?
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: enginu
honda neden yok?
demekki en çok satanlar arasında yoktur.. honda'ya karşı gıcıklıkları olacağını zannetmiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: rifat746
quote:
Orjinalden alıntı: enginu
honda neden yok?
demekki en çok satanlar arasında yoktur.. honda'ya karşı gıcıklıkları olacağını zannetmiyorum
Alıntıları Göster
Ford tr ye çok daha fazla yatırım yapıcakmış diye duydum... tr den çok umutlular...
ayrıca transit connect için park alanlarının dışarılarına sokaklara koyuyolarmış ötv öncesi stok fazlalığından.. şimdi bütün alanlar boşalmış hepsini satmışlar....
quote:
Orijinalden alıntı: Whisper911
Ford tr ye çok daha fazla yatırım yapıcakmış diye duydum... tr den çok umutlular...
ayrıca transit connect için park alanlarının dışarılarına sokaklara koyuyolarmış ötv öncesi stok fazlalığından.. şimdi bütün alanlar boşalmış hepsini satmışlar....
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Whisper911
yalnız ticari araçların zaten ötv'si düşüktü onların fiyatlarında pek oynama olmadı bildiğim kadryla
quote:
Alıntıları Göster
Hayırlısı olsun,
quote:
Alıntıları Göster
Kalite olarak aralarından Toyota sonra Renault.
quote:
Orijinalden alıntı: Mert
Alıntıları Göster
quote:
Orjinalden alıntı: Seytan Kobra
öyle diyorsunda aralarında aracına en çok güvenen hyundai. 5 yıl garanti veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Harun
quote:
öyle diyorsunda aralarında aracına en çok güvenen hyundai. 5 yıl garanti veriyor.
Alıntıları Göster
proton da ömür boyu garanti veriyordu, nolcak şimdi?
quote:
Orijinalden alıntı: hightech33
Alıntıları Göster
sen söyle bakalım. ne olacak?
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune
quote:
sen söyle bakalım. ne olacak?
quote:
Orjinalden alıntı: soldier_of_fortune
Alıntıları Göster
demek ki proton herkesten fazla aracına güveniyor... herkes proton alsın,almalı... oldu mu?
quote:
demek ki proton herkesten fazla aracına güveniyor... herkes proton alsın,almalı... oldu mu?
Alıntıları Göster
mantığına hayran kaldım
quote:
Alıntıları Göster
honda 5 yıl, toyota ise 290 usd karşılığında 5 ve 6 yıl garanti veriyor... honda'yı bilmem de toyota'nın ki tam garanti... yok kullanıcı hatasıymış,cartmış-curtmuş yok, parça değiştiriliyor... garanti olayına fazla bakmayacaksın, 2 yıl garantisi olan pek çok firma parça değişimini kullanıcı hatası deyip ,müşteriye yüklüyor... önemli olan şirket politikası...
quote:
mantığına hayran kaldım
Alıntıları Göster
ben de senin mantığına hayran kaldım...
quote:
Orjinalden alıntı: harunpal
mantığına hayran kaldım
quote:
Orjinalden alıntı: harunpal
quote: