Şimdi Ara

En fazla 500 Tl'ye lens tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese.600d makinemde 6 aydır kullandığım 18-55mm lensle 7300 küsür fotoğraf çektikten sonra sıkıldım açıkçası.Yeni lens almak istiyorum.En fazla 500 TL'ye kadar çıkabilirim.Hayalimde 18-135 vardı ama. :)) Bu bütçeyle zor biraz.Bende 50mm f 1.8 düşünüyorum.Ama AF ve IS olmalı.Başka bir tavsiyeniz var mı? Saygılar. :)

• up
  • 50mm de zaten AF var, kaldıki IS ye çok gerek yok çünkü f1.8 olduğundan gece çekimlerinde yüksek enstantane ile çekim yapılabiliyor. Zaten IS keskinlikten az da olsa ödün veren bir sistem. Bence her canon yada nikon kullanıcısı bu lense sahip olmalıdır.
    Başka bir alternatif, 2. el tamron 17-50 VC siz model (stabilizer sız yani) düşünebilirsin. Efsanedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 10 Haziran 2013; 13:48:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

50mm de zaten AF var, kaldıki IS ye çok gerek yok çünkü f1.8 olduğundan gece çekimlerinde yüksek enstantane ile çekim yapılabiliyor. Zaten IS keskinlikten az da olsa ödün veren bir sistem. Bence her canon yada nikon kullanıcısı bu lense sahip olmalıdır.
    Başka bir alternatif, 2. el tamron 17-50 VC siz model (stabilizer sız yani) düşünebilirsin. Efsanedir.

Çok teşekkürler.50mm alacağız artık.2.El düşünmüyorum.Gerçekten yüksek enstantene veriyor mu ? Çünkü şöyle bir korkum var.Malum 50mm'de elim biraz titrer sonuçta.IS 'li olsa daha iyi olur ama değil mi ? Gece cekimleri için.Bu arada IS tam tersine keskinliği koruyan sistem değil mi ?.saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunter_144

quote:

50mm de zaten AF var, kaldıki IS ye çok gerek yok çünkü f1.8 olduğundan gece çekimlerinde yüksek enstantane ile çekim yapılabiliyor. Zaten IS keskinlikten az da olsa ödün veren bir sistem. Bence her canon yada nikon kullanıcısı bu lense sahip olmalıdır.

Çok teşekkürler.50mm alacağız artık.2.El düşünmüyorum.Gerçekten yüksek enstantene veriyor mu ? Çünkü şöyle bir korkum var.Malum 50mm'de elim biraz titrer sonuçta.IS 'li olsa daha iyi olur ama değil mi ? Gece cekimleri için.Bu arada IS tam tersine keskinliği koruyan sistem değil mi ?.saygılar

Hayır, IS li lenslerde ekstra optik eleman ve devre vs. olduğu için keskinlikten ödün verilir.
    Enstantane konusunda şöyle diyeyim, kit lenste 55mm f5.6 değerinde makinenin aldığı ışık miktarı 50mm f1.8 de alınan ışık miktarının yaklaşık 8de biridir.
    Yani 1sn de çekeceğin kareyi 1/8sn çekmen mümkün. Ancak şu da var, her lensin kendini toparlamaya başladığı bir diyafram değeri vardır, bu 50mm f1.8 de f3 den itibaren başlıyor. Yani duruma göre değişsede her f1.8 de çekilen fotoğraf kişiyi tatmin etmeyebilir.
    Ama şu ışık enstantane olayına bence çok takılmayın, ben 50mm ve tamron 17-50 kullanıyorum, ikiside IS siz ve şimdiye kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım ve çok memnunum.

• quote:

quote:

quote:

Hayır, IS li lenslerde ekstra optik eleman ve devre vs. olduğu için keskinlikten ödün verilir.
    Enstantane konusunda şöyle diyeyim, kit lenste 55mm f5.6 değerinde makinenin aldığı ışık miktarı 50mm f1.8 de alınan ışık miktarının yaklaşık 8de biridir.
    Yani 1sn de çekeceğin kareyi 1/8sn çekmen mümkün. Ancak şu da var, her lensin kendini toparlamaya başladığı bir diyafram değeri vardır, bu 50mm f1.8 de f3 den itibaren başlıyor. Yani duruma göre değişsede her f1.8 de çekilen fotoğraf kişiyi tatmin etmeyebilir.
    Ama şu ışık enstantane olayına bence çok takılmayın, ben 50mm ve tamron 17-50 kullanıyorum, ikiside IS siz ve şimdiye kadar en ufak bir sıkıntı yaşamadım ve çok memnunum.

Çok teşekkürler.50mm alıcam.Önerdiğiniz bir yer var mı ? Birde tamron 17-50'yi efsane yapan nedir?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Çok teşekkürler.50mm alıcam.Önerdiğiniz bir yer var mı ? Birde tamron 17-50'yi efsane yapan nedir?

Fotografium.com da iyi bir indirim vardı geçen hafta. İyi ve güvenilir sitedir, tavsiye ederim. buradan bakabilirsin.
    Tamronda 2.8 sabit diyafram var, yani 17mm de ve 50mm de f2.8 i verebiliyor. f5 değerinden sonra çok keskin bir lenstir. Malzeme kalitesi odaklama sesi biraz eleştiri konusudur ama fotoğraflarda verdiği kalite fiyatına göre Canon L serisi ile yarışır bile deniyor. (ben demiyorum çünkü L serisi kullanmadım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çekomastik -- 10 Haziran 2013; 14:56:25 >

• Bende ordan almayı düşünüyorum.219 Tl imiş.Çok soruyorum ama Canon L serisi FF bodylere uyumlu olanlar değil mi ? Bunun ne gibi farklılıkları var ?
  • 380 Tl ye 55-250mm ve 210 tl ye 50mm f1.8 aldım. Sızın de cantanızda bulunması gerekenler bunlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamron 17-50 nin fiyatı nekadar acaba bilgisi olan var mı ?
  • Henüz beta aşamasında olan projemizin lens kategorisinin buradaki arkadaşlara özellik olarak faydası olacağını düşünüyorum.

http://www.iyi.net/objektif-lens/

Uyumluluk ve detaylı teknik özellikleri bulabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FenomeN_

380 Tl ye 55-250mm ve 210 tl ye 50mm f1.8 aldım. Sızın de cantanızda bulunması gerekenler bunlar

aynen 18-135 sonraki iş.55-250'yi de bi 3-4 ay sonra alırım inşallah :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugtim

Henüz beta aşamasında olan projemizin lens kategorisinin buradaki arkadaşlara özellik olarak faydası olacağını düşünüyorum.

http://www.iyi.net/objektif-lens/

Uyumluluk ve detaylı teknik özellikleri bulabilirsiniz.

Başarılı olmuş.Tebrikler :)
  • Tamron 17-50 mm 2.8 VCsiz modeli her zaman aranılan lens olmuştur.Sıfırı 880 TL 2. eli 550-600+ TL civarında

Çok fazla bütçe ayıramayacak arkadaşlar için EF 50 mm 1.8 kesinlikle yeterli.Gündüz çekimlerinde zaten perde hızı yüksek olacağından net fotoğraflar çekersiniz.Geceleyin ise tripot şart bence çünkü istemeseniz de el titriyor.Bir yerden sonra netliğin bozulduğunu kendiniz de görüyorsunuz.

Tabi 50 mm 1.8 kullanan arkadaşlar bir süre sonra bu lensten de sıkılacaklar çünkü portre lensi olduğundan model çekimlerinde veya geniş kadraj gerektirmeyen fotoğraflarda çok güzel sonuçlar almanıza rağmen , amatör ruhunuz sizi bir süre sonra geniş açı fotoğraflara götürecek.Ben 50mm. 1.8in yanına alternatif olsun diye Sigma 18-50 mm 2.8-4.5 OS DC HSM lens aldım.Fiyatı şu an 450 TL.Her ne kadar geniş açı lensi olmasa da 2.8 diyafram açığı kapatıyor gibi.Renkleri güzel veriyor , OS (Optical Stabilizer : IS'in benzeri) sayesinde netlik kaybı yaşamıyorsunuz yalnız OS kapalı olduğunda daha keskin fotoğraf veriyor uzun pozlamada farkettim.

70-300 75-300 gibi lenslere hiç alışamadım hemen elden çıkardım

• Kusura bakmayın.Biraz gec oldu.Lensi 3 gün önce aldım.Gerçekten f3'den sonra topluyor kendini ve harika cekiyor.Keskinliği çok çok iyi süper manzara fotoğrafı dahi çekiliyor.Portrelerde gayet iyi.Herkese teşekkürler.
    Bir kaç fotoğrafım için.http://500px.com/fotomba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.