Şimdi Ara

En İyi 2023 SUV Yaz Lastikleri (Siz hangisini önerirsiniz?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar. 2019 model Peugeot 3008 aracım için 225/55/r18 yaz lastiği bakıyordum. Test sonuçlarını araştırayım dedim.

2023 Autobild test sonuçları çıkmış. Linkini de aşağıya bırakıyorum.

Michelin Pilot Sport açıkara 1. olurken, 2. Bridgestone Turanza, 3. Falken Ziex, 4. Goodyear Effgrip-2, 5. Hankook Ventus olmuş.

Benim gönlüm biraz bu testte 4. olan Goodyear Efficientgrip 2 SUV’dan yana gibi. 2022 yılının da 1.si imiş kendisi. Ama son dönemin favori lastiklerinden Hankook Ventus Prime 4 ile listenin sürpriz ismi bütçe dostu Falken Ziex ZE310’da kafamı karıştırıyor.

Dostlar, aşağıdaki fiyatlarıda göz önünde bulundurursak, özelliklere göre siz hangisini önerirsiniz?

Bridgestone Turanza 6 (2023) : 2900 TL

Falken Ziex ZE310 (2023) : 2400 TL

Goodyear Eff.Grip 2 SUV (2023) : 2850 TL

Hankook Ventus Prime 4 (2023) : 2750 TL

En İyi 2023 SUV Yaz Lastikleri (Siz hangisini önerirsiniz?)www.tyrereviews.com
    2023 Best SUV Tyres Tested - Tyre Reviews and Tests
    https://www.tyrereviews.com/Article/2023-Best-SUV-Tyres-Tested.htm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

En İyi 2023 SUV Yaz Lastikleri

SUV'nuzun performansını yaz aylarında en üst düzeye çıkarmak için doğru lastikleri seçmek çok önemlidir. İşte 2023 yılının en iyi SUV yaz lastikleri önerilerimiz:

• Michelin Primacy 4: Islak ve kuru zeminlerde olağanüstü yol tutuşu ve frenleme performansı sunan, yüksek performanslı bir lastiktir.
    • Continental ContiSportContact 5: Sportif SUV'lar için tasarlanmış, mükemmel yol tutuşu ve hassas direksiyon kontrolü sağlayan bir seçenektir.
    • Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5: Islak ve kuru koşullarda üstün tutuş ve viraj alma yeteneği ile öne çıkan, yüksek performanslı bir lastiktir.
    • Pirelli P Zero: Lüks SUV'lar için tasarlanmış, yüksek hızlarda bile mükemmel yol tutuşu ve konfor sunan bir seçenektir.
    • Bridgestone Alenza 001: Tüm hava koşullarında tutarlı performans ve uzun ömür için optimize edilmiş, konforlu ve sessiz bir sürüş deneyimi sağlayan bir lastiktir.

SUV lastiklerini seçerken dikkate alınması gereken önemli faktörler şunlardır:

• Aracınızın boyutu ve ağırlığı: Daha büyük ve daha ağır SUV'lar daha güçlü lastikler gerektirir.
    • Sürüş tarzınız: Agresif sürüş, daha yüksek performanslı lastikler gerektirir.
    • İklim koşullarınız: Islak koşullar için ıslak yol tutuşu iyi olan lastikleri tercih edin.
    • Fiyat aralığınız: Farklı fiyat noktalarında çok çeşitli SUV yaz lastikleri mevcuttur.

En iyi SUV yaz lastiğini seçmek, aracınızın performansını ve güvenliğini en üst düzeye çıkarmak için çok önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2. Bridgestone Turanza 6 (2023) : 2900 TL

3. Falken Ziex ZE310 (2023) : 2400 TL

4. Goodyear Eff.Grip 2 SUV (2023) : 2850 TL

5. Hankook Ventus Prime 4 (2023) : 2750 TL

bu testin sıralamasını kabul ediyorsak benim burada alacağım lastik fiyat/performans kriteri ile falken ziex olur

sadece performans olarak baksaydım da turanza 6 olurdu.

3. sıradaki lastikten hem daha kötü total performans vermiş hem de daha pahalı olan goodyear ve ventus 4 neden kafanızı karıştırıyor onu anlayamadım

• 2 ay önce 3008 aracıma 205/55/19 ebatında Falken Ziex310 Ecorun aldım. Çok memnunum, tavsiye ederim.

• Ben de aynı aracı kullanıyorum. Aynı boyutlar için Continental contipremium 7 aldım. 2850 tl 8 taksit.

• Continental 235/55R18 104V XL EcoContact 6 (Yaz)

tavsiye ederim.

2900₺ seviyesinde fiyatlar...bugün birçok C,D + SUV'larda kullanılıyor,

• kullandığınız lastik ölçüsü de önemli ama direkt 225/65/r17 alacaksanız bu test baz alınabilir. başka ölçülerde başka sonuçlar çıkabilir.

yine de falken iyi duruyor F/P açısından.

• 2013 model ceed üzerinde o zaman için hankook ventus prime 2 ya da 3 vardı sanırım. Yanlış hatırlamıyorsam 1.5-2 içerisinde değiştirmiştim. İlk zamanlar lastikten çok memnundum, zaman geçtikçe (ki kış lastiği de kullandım, soğuk havada da kullanmadım) frenlemede sık sık abs devreye giriyor ve sanki kum üzerinde gidiyormuş gibi çıkmıyordu. Diğer sorun ise virajlarda ilk günlerdeki hissi alamayışım oldu, zaman geçtikçe lastikle yol arasındaki bağın azaldığını hissetmeye başladım.

O günden bu güne hankook ilerleme kaydetti mi bilmem ancak o tecrübeden dolayı ben hankook hiç bakmadım. Hankook'tan sonra continental premium serisi kullandım, bu sorunları 4-5 yıllık süreçte yaşamadım. Şimdiki araçta da eco 6 serisi var. Lastiklerin yol geri bildiriminden çok memnun kaldım. Fiyat karşılaştırması yapıp, continental'i de düşünmenizi tavsiye ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhabalar Falken ziex 310 yaklaşık 5 senedir kullanmaktayım. İlk 2 sene gerçekten güzel bir lastik diyebilirim ancak 2 senenin sonunda performansı baya bir düştü. Eğer aradaki 1200tl gibi fark sizin için çok önemli değil ve aracı 2 seneden fazla kullanacaksanız Falken tavsiye etmem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Suv araçlar için Petlas pt431 modelini inceleyin. F/p olarak çok iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hankook Ventus Prime 4 (2023) bu lastik hankook resmi sitesinde otomobil lastiği olarak geçiyor. suv lastiği olarak geçmiyor. bilginiz olsun. bende lastik arayışı içindeyim .

• infinite kullanıcısına yanıt
    1 adet mi 2900 yoksa 4 adet mi

• adetti....mayıs'taki fiyatı

şuan 4200-4500₺ adet seviyesinde...

1 set 18.000₺

• infinite kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar çok saçma lastiğe 5k ne demek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.