Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Et ve et yan ürün %40 yazıyor ama diğerlerinden neyi ne kadar koyduğunu yazmamış fiyat kalite açısından iyi ama bunu aldıktan sonra 20 kg golosi 280 civarı daha mantıklı olmazmı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Golosi'de hemen hemen aynı aslında. Et ve et ürünleri (%6 Sığır eti, %28 tavuk eti). Beni biliyorsunuz, normalde önermem bu tip mamaları fakat sokaktakiler için Golosi veya perfekt katze alınabilir mantıklı alternatifler. Bundan daha ucuz olan 15 kg mamaların içeriğinde zaten hiçbir şey yok. Sözde kedi maması fakat mamayla uzaktan yakından alakası yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

@goldweb: mama statüsüne bile girmez, çöp.

@Anthony Quinn: Sağlıklı daha doğrusu iyi bir bir mamanın bütçesi olur. Golosi 20 kg 270 tl, alınabilir. Golosi olmazsa sokaktakiler için Perfekt Katze alternatif olabilir.
    https://www.hepsiburada.com/yetiskin-kuru-kedi-mamalari-c-60000543
    https://www.hepsiburada.com/yetiskin-kuru-kedi-mamalari-c-60000543
    Çok teşekkür ederim. Bunlara bakacağım. Bir de alternatif olması açısından, şunu buldum. Bu marka nasıldır sizce ?

Purina Kedi Maması

• Teşekkürler hocam, dediklerinize bakıyorum.
  • Biliyorum. La Vital markasıda var, Purina fiyatlarında fakat sokaktakiler için üstteki iki markadan birini alın bence. Purina'da La Vital'da hikâye. Golosi için fiyat fazla geliyor ise Perfekt Katze alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

Biliyorum. La Vital markasıda var, Purina fiyatlarında fakat sokaktakiler için üstteki iki markadan birini alın bence. Purina'da La Vital'da hikâye. Golosi için fiyat fazla geliyor ise Perfekt Katze alın.
    Tamamdır, teşekkür ediyorum tavsiyeniz için.
  • Anthony Quinn kullanıcısına yanıt
    Proplanın yan ürünü. Hocam proplanı kesinlikle önermez değilki yan ürünü. Hocam siz diyemedim rumuzlu hocamın dediklerine bakın benim size önerdiğim mamaları ucuz diye ben sokak kedilerine veriyorum fiyattan dolayı hiç vermemektense bu tarz mamaları veriyorum. Herşey çok pahalandı malum.
    Ben diyemedim rumuzlu arkadaş kadar mama konusunu iyi bilen kimseyi görmedim buna veterinerler de dahil gerçekten mama konusunda beni çok bilgilendirdi. Şu anda kendi kedilerime yine onun tavsiyesi ile bulduğum profine yediriyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Proplanın yan ürünü. Hocam proplanı kesinlikle önermez değilki yan ürünü. Hocam siz diyemedim rumuzlu hocamın dediklerine bakın benim size önerdiğim mamaları ucuz diye ben sokak kedilerine veriyorum fiyattan dolayı hiç vermemektense bu tarz mamaları veriyorum. Herşey çok pahalandı malum.
    Ben diyemedim rumuzlu arkadaş kadar mama konusunu iyi bilen kimseyi görmedim buna veterinerler de dahil gerçekten mama konusunda beni çok bilgilendirdi. Şu anda kendi kedilerime yine onun tavsiyesi ile bulduğum profine yediriyorum
    Teşekkürler hocam. Tavsiyelerinizi dikkate alıyorum ve Perfekt Katze sipariş vereceğim.
  • quote:

Matisse

Kurutulmuş Tavuk eti (36%), pirinç (20%), tavuk yağı, mısır, kurutulmuş balık eti (6%), mısır glüteni,
    kurutulmuş bütün yumurtalar (4%), hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş pancar posası, balık yağı,
    bitkisel yağ, sodyum klorür, potasyum klorür, kalsiyum sülfat di hidrat, kurutulmuş bira mayası, mono?di
    kalsiyum fosfat, kalsiyum karbonat. kg ?da ki ilaveler ? Besleyici ilaveler: A Vitamini 18000IU; D3 Vitamini
    1800IU; E Vitamini 180mg; C Vitamini 180mg; Niasin 45mg; pantotenik asit 18mg; B2 Vitamini 9mg; B6
    Vitamini 7.2mg; B1 Vitamini 5.4mg; H Vitamini 0.45mg; folik asit 0.54mg; B12 Vitamini 0.07mg; kolin klorür
    3000mg; çinko oksit 108mg; çinko sülfat monohidrat 120mg; manganez sülfat monohidrat 150mg; demir
    sülfat monohidrat 44mg; demir karbonat 60mg; pentahidrat bakır sülfat 50mg; kalsiyum iyodür susuz
    2.4mg; sodyum selenit 0.22mg; DL?metiyonin 3000mg.

Analiz Tablosu

Ham protein 36.00% ham yağlar 14.00% ham selüloz 0.90% ham kül 7.30% Kalsiyum 1.25% Fosfor 1.00% Magnezyum 0.09% Taurin2900mg/kg.

Profine

Tavuk %42 (tavuk unu %26, kurutulmuş tavuk%16), mısır, pirinç %14, tavuk yağı (karışık tokoferoller ilekorunan) %12, hidrolize tavuk karaciğeri %2, somon yağı %2,karides %1.5, kurutulmuş elma, bira mayası, deniz yosunu%0.5, bitkisel karışım (rezene, fesleğen, adaçayı) %0.02,hindiba kökü (mannan oligosakkaritler kaynağı) %0.016, fruktooligosakaritler%0.013, yuka schidigera özü %0.009?dur.
    Analitik bileşenler:
    Ham protein %37.0, yağ içeriği %19.0,ham lif %1.8, nem %10, ham kül %7.0, kalsiyum %1.5, fosfor%1.1, sodyum %0.2, magnezyum %0.09, Omega-3 %0.28,Omega-6 %2.50. ME: 4.050 kcal / kg.

Matisse de et yazmıyor kurutulmuş %36 ve pirinç %20
    Profine tavuk %42 kurutulmuş %26 pirinç %14
    Et oranı daha yüksek pirinç oranı daha düşük ve ben her ikisinide kullandım ikiside güzel mama ama sanki profine dan daha memnunuz. ben profine dan bu zamana kadar kullandığım bütün mamalar dan daha memnunum özellikle fiyat kalite konusunda ama kedilerimin bazıları daha az yiyor acaba beğenmedilermi diyorum
    Aslında benim kedimde severek yiyor ama alalı 20 gün oldu hala hergün ishal oluyor birer kez ve tüy dökümü ultra seviyelerde hani ani geçiş yaptım diyecem ama kedimin standart bir maması olamadı hep değişik mamalar kullandık bunların çoğuda market mamalarıydı ve hiçbirinde ishal sorunu yaşamamıştık . Almadan önce heryerden numune istemek için yazmama rağmen hiçbir geri dönüş yapmadı tr distribütörü sarmat tr mi her ne haltsa . Şuan 10 kg lik paket olmasa hemen değiştirirdim ama o da çok zor cidden şansım hiç yaver gitmemiş o kadar mamada ishal olma sen gel tamda 200 küsür liraya alınan 10 kg lik mamada ishal ol :D Bide bir sorum var almadan önce skt konusunda baya titiz davranmıştım keza gelen mamada 2020 skt li bu konuda sıkıntı yok ama mamayı kaldırırken elimin baskısıyla silinmesi normal mi ? Gün ve ay kısmı komple silinmiş sadece yıl duruyor dedim acaba skt nin değiştirilmesi gibi bir olay var mı bu kadar kolay çıkamaz ?

• brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Şayet profinedan bahsediyorsanız ben özellikle ishallerden kurtulduğuma seviniyorum. Kendinizde ishal sorunu varsa 1. İç parazit yaptırın birde 4 gün ara ile 0.5 ultracorn yaptırım. Ultracorn bağırsak sorunlarında çok güzel çalışır ama ben mamadan kaynaklı olduğunu sadece ani mama değişimine bağlayabilirim ki ani mama değişimlerinde hiç hasta olmayan kedimin bile ishal olduğunu gördüm.

• quote:

Şayet profinedan bahsediyorsanız ben özellikle ishallerden kurtulduğuma seviniyorum. Kendinizde ishal sorunu varsa 1. İç parazit yaptırın birde 4 gün ara ile 0.5 ultracorn yaptırım. Ultracorn bağırsak sorunlarında çok güzel çalışır ama ben mamadan kaynaklı olduğunu sadece ani mama değişimine bağlayabilirim ki ani mama değişimlerinde hiç hasta olmayan kedimin bile ishal olduğunu gördüm.
    O kadar şey yazıp markasını yazmamışım evet profine a geçtiğim günden 1 gün sonra bitmek bilmeyen ishal sorunu var kedinin ve 2 , 3. günün ardından tüy dökümü başladı elinle hafifçe tutup çektiğin gibi baya bi tüy geliyor dışkı ve tüy konusunda ufak gelişmeler farketsemde hala devam ediyor , ani mama değişikliği genelde uzun süre bir marka kullanıp daha sonra değiştirenlerin dikkat etmesi gereken bir husus diye biliyorum yinede umarım sorun bundan kaynaklıdır mamanın elimde patlamasını istemiyorum :D Parazitleri 1 ay önce yapıldı ama ultracorn nedir daha önce hiç duymadım veterinerlerde yapılan birşey mi ? Parazit konusunda sanki olay bundan kaynaklanıyor gibi gelmiyor bana çünkü bu konuda çok dikkatliydik yinede bir süre daha devam ederse mecbur yaptıracağım .

• Benim arkadaşım kedisini Whiskas ile besliyordu evde Whiskas,Whiskas deyince kedi yemin ederim uçarak koşa koşa geliyordu ben niye bunu anlattım bilmiyorum

Ultracorn veterinerde yapılan bi tür aşılamadır ama yan etkisi yoktur immun sistemde çalışır bağırsakta ultracorn üst solunumda zylexis çok iyidir hatta zylexisin üzerine yoktur diyebilirim.

• quote:

Ultracorn veterinerde yapılan bi tür aşılamadır ama yan etkisi yoktur immun sistemde çalışır bağırsakta ultracorn üst solunumda zylexis çok iyidir hatta zylexisin üzerine yoktur diyebilirim.
    Aşıysa kesin bir dünya para isterler daha kuduz ve karma 2 aşısını yaptıramadım maddi olarak pek iyi durumda değilim onun yerine yoğurt versem olur mu ? Yani sorunun mamadan kaynaklandığını biliyorum aşıyla vs. destekleye destekleye nereye kadar . Kedinin yediği şeye alışık olması gerekmiyor mu öncelikle ? Yani vücuduna aykırı birşeyi zorla yediriyormuş gibi hissediyorum . İshal diye sürekli artıcı musluğunu açık bırakıp su içmesini sağlıyorum umarım ileriye dönük vakitlerde ciddi bir sorun yaşamayız şu ishal sorunu yüzünden .

• Az önce golosi ve matisse nin 1.5 kğ lık yavru kedi mamalarından sipariş ettim gelince gözlemlerimi yazarım,profine kitten mamayı sokak kedilerine bile yediremedim
    Veterinerden gastro manada alıp yedirebilirsiniz. Ultracorn u büyükbaşa da bakan bi veterinere uygun fiyata yaptırabilirsiniz yüksek maliyetli bi aşı değil. En fazla dozunu 20 tl ye yaparlar

• sensei111 S kullanıcısına yanıt
    Hocam ben evcil kedilere veriyorum nasıl yemezler hemde sokak kedileri hiç anlamadım bu akşam sokak kedilerine biraz vereceğim bakalım yiyecekler mi

• quote:

Orijinalden alıntı: sensei111

Az önce golosi ve matisse nin 1.5 kğ lık yavru kedi mamalarından sipariş ettim gelince gözlemlerimi yazarım,profine kitten mamayı sokak kedilerine bile yediremedim
    matisse merak ediyorum
  • goldweb kullanıcısına yanıt
    Çok kaliteli bi mama değil ben bi dönem kullandım
    Yeme sorunu yaşamadığım gibi artısını eksisinide görmedim

• quote:

Veterinerden gastro manada alıp yedirebilirsiniz. Ultracorn u büyükbaşa da bakan bi veterinere uygun fiyata yaptırabilirsiniz yüksek maliyetli bi aşı değil. En fazla dozunu 20 tl ye yaparlar
    Gimcat in sindirim düzenleyici macunu varmış içeriğinde doğal şeyler var aslında şunu farkettim kedi çimi sindirime iyi geliyor diye okudum evdede kedi çimi yeni büyüdü gidip gelip uzayanları yiyordu 2 gündür ishal olmadı bazı dışkıları ishal gibi duruyor ama yakından bakınca şekilli yani ishal değil gibi sadece normal dışkıdan biraz ağır kokuyor acaba bu iyileştiğine işaret olabilir mi olursa efsane olur bende rahatlamış olurum mamanın 8 - 9 kg si olduğu gibi duruyor çünkü . Fakat parmaklarına dışkı yapışmaya başladı , kumu yakın zamanda yenilememe rağmen ama sanırım bunun mamayla alakası yok üstünü kapatırken temas ediyor olabilir :) Ayrıca üstteki yorumda matisse nin kalitesiz olduğunu yazmışsınız profine ve matisse ye baktığımda pek eksik yanı yok gibi duruyor kalitesiz demenizin nedeni kaynağı belirsiz et yağ ürünleri mi ? Soruyu ben sormuştum ama hala cevabı bulabilmiş gibi hissetmiyorum profine da da koskoca %26 lık tavuk unu var bu kalitesiz mamalardada kullanılmıyor mu ? Kullandığım mamayı kötülemeye çalışıyormuş gibi oluyorum ama mamalara karşı merağım bitmedi araştırıyorum zamanım oldukça .

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.