Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Proplan kitten tavuklu'dan, sanabelle kitten glutensiz tavuklu mamaya geçiş yapacağım bende..

umarım beğenir bizimki..
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Vetlife mamayı veteriner önerdi. Petshop yada internet satışı yok. Veterinerler satıyor. Farmina üretimi ve ND nin bir üst sınıfı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben arada bir kedime ciğer vermek istiyorum. Bu konuda da bahsi geçmiş, başka kaynaklarda da iyi bir vitamin-protein kaynağı olduğu yazıyor.
    Ama aklıma takılan bazı şeyler var:

-- Ciğeri nasıl hazırlamak lazım?
    Yani kasaptan alınca önce sterilazasyon için dondurma- buzlukta bekletme gibi şeyler yapmalımıyız. Ciğerde varsa parazitler vs. için? ( Öncelikle güvenilir iyi bir kasaptan almalıyız, buna hemfikirim. Ancak ülkenin denetleyici kurumları da malum. Denetleyip onayladığı ürünler bile ne kadar güvenilir? )

-- Ciğeri diyelimki temiz tamam, çiğ mi vereceğiz? haşlayıp mı? Ya da içine başka sebze ot tarzı sindirim için birşey katacak mıyız?

-- Ben 15 günde 1 kere olsu vermek istiyorum, kaç gram olarak vermeliyim ?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • swarf kullanıcısına yanıt
    Dondurmaktan ziyade kaynatın kaynara çıkınca en az 2 3 dakika bekleyin sonra soğumaya bırakın.
    Çiğ vermek daha sağlıklıdır fakat parazit riskini göze almamak için kaynatmak en mantıklı olanı çok pişirmekte fazladan vitaminleri öldürecektir. Miktarı da kedinizin 1 öğün yiyeceği kadar ayarlayın.
    Dondurup verme meselesine gelince dondurmak paraziti öldürmez parazit ölse yumurtası ölmez kedinin vücuduna girince yumurtadan çıkacaktır.

Sebze havuç kabak çok az miktarda katabilirsiniz ama uğraştığınıza değmez bence😏

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 2 Nisan 2019; 17:34:12 >
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Hmm anladım. Nd biz de kullandık da tüy dökümü arttı onunla. Proplan tüy dökümünü de azalttı bizim kızın.
    Veterinerin önerisinde ziyade, kedinize hangisi iyi geliyorsa onu kullanın derim ben. Tüy dökümü, tüy parlaklığı, iştahı önemli olan. Tabi kuma yaptiklari da önemli.

Ciğer baya faydaliymis ama bizim kız yemedi maalesef :(
    Umarım sizinki sever.
    Başlayıp tuzsuz vermeniz daha sağlıklı. Ayda 1 kere verin yeter. Öyle çok vermeyin ama 10gr yeterli tek öğünde.

• O zaman ciğeri alıp,haşlama kısmını tamamladım. Haşladığım ciğeri 10-15 gr olarak verdim, öğün olarak haftada 1 kere diyelim.

Peki ciğeri haşladıktan sonra dondurunca sanırım 3-4 ay kadar saklayabiliyoruz -18 derecede.
    Yemesi için ayırdığım porsiyonları nasıl çözdürmek gerekir acaba? Buzdolabında mı ? O da sıcaklığında mı?

( kendim için dondurduğum tüm etleri, haşlanmış ya da haşlanmamış olsun, oda sıcaklığında da çözdürdüm. Buzdolabında alt katında da çözdürdüm, hatta çözdürmeden de doğrudan pişirdim. Benim için bir sıkıntı olmadı bu yaşımıza kadar.. Ama bu kedi dediğimiz arkadaş 2-3Kg küçücük bir canlı, o yüzden soruyorum. )

Ciğer dondurulursa besin değeri kaybolur ve bozulur. O yüzden alıp hemen yapıp yedirmek lazım. Ama veterinize bir sorun o daha doğru bir cevap verir.

• Kedi yesin ciğer:

Orta okulda iken yolda gördüğüm bir yavru kediyi eve getirdim.
    Komşu kasap karaciğer olursa küçük bir meblağ alıp akciğer olursa para almıyordu.

Sonra bu yavru giderek kuvvetlenip kısa süre sonra kızışıp kendini bahçeye çıkan kapıya çarpmaya başladı.
    Öyle şiddetli çarpıyordu ki bağırarak, korkup kapıyı açtım ve ondan bir daha da geri dönmedi.
  • Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Demekki isabet etmişim

Vitamin için ayda 1 kere de olsa ciğer kan yapması içinde ayda 1 de olsa dalak vermek lazım.
    Ben deneyerek yaşayarak öğrendiğim bir şeyi burada paylaştım. Dünyanın en iyi en verimli en vitaminli mamasınıda verseniz doğal beslenmedeki kadar faydalı olmuyor. Birileri çıkıp kısır kedilerinin yada evde ki 1 tane kedilerinin sağlıklı ömürlerinden bahsetmesin çünkü önemli olan 1 tane ile değil sürü ile yaşayan kedilerin sorunlarını çözebilmektir bu söylediğimi ulaşabilirsiniz prof. Veterinere bi söyleyin ne demek olduğunu çok daha iyi anlayacaktır. Çünkü sürüde bağışıklık çok önemlidir.

• Evet ciğer oldukça faydalı; misal tavuk ciğeri bol miktarda b vitamini, protein, kalsiyum, demir, bakır, magnezyum, fosfor vs içeriyor ama ciğer vücuttaki ana detoksifiye organ olduğundan birçok toksik bileşiğide depoluyor. Ticari tavuklarada malum orantısız antibiyotik vs veriliyor. Ticarisini geçtim organik sertifikası olmayanlar zaten soru işareti. Benim düşüncem güvenilir yani ürünün (ciğerin) iyisini alıyorsanız (mümkünse organik olup sertifikası olsun) sıkıntı yok, verebilirsiniz.

• Aslında en ideali dana ciğeri ama ben kuzu ciğeri veriyorum. Tavuk etini zaten doğrudan vermek hiç mantıklı değil çünkü tavuklar hiç sağlıklı değil

• Tam da ben bunu düşünüyordum, organik olan bi tavuk daha sağlıklı olacaktır.
    Ancak mecburen haşlayıp dondurucuda saklamak zorunda kalıcam, çünkü evde başka ciğer yiyen yok ben dahil. 1-2 aylık az az yapıp, 1-2 ay süresi içinde bitirmeye çalışacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: swarf

Tam da ben bunu düşünüyordum, organik olan bi tavuk daha sağlıklı olacaktır.
    Ancak mecburen haşlayıp dondurucuda saklamak zorunda kalıcam, çünkü evde başka ciğer yiyen yok ben dahil. 1-2 aylık az az yapıp, 1-2 ay süresi içinde bitirmeye çalışacağım.
    https://www.kadinso.com/ciger-dondurucuda-nasil-saklanir/

• Bir arkadaşım evinde 13 kediye bakıyor. Biri de 4 tane 2 aylık yavrusu olan bir anne. Aralarında 4 tane kısırlaştırılmış kedi var. Çoğu 1 yaş civarında, ikisi 3 yaşında.

Hepsi sokakta kötü durumda bulup aldığı ve şuanki annenin yavruları. Anneyi de yavrular sütten kesilince kısırlaştıracak.

Malum bu kadar kedi çok masraf oluyor, ama bırakamıyor da. Fırsat buldukça kemiksuyu ve ciğer veriyor arada.

Mama ve Kum için tavsiye verirseniz çok sevinirim. Benden rica etti, bugün sipariş vermem gerekiyor. Mümkün mertebe uygun fiyatlı olması gerekiyor.

Kısır kediler için ayrı mama verilmesi gerektiğini burada okuyunca öğrendim, arkadaşım da bilmiyor sanırım. Çok gerekli mi? Mümkünse tek tip mama olsa iyi olur.

Mesela aşağıdaki olur mu?

• ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Link açılmıyor. Şu anda hangi mamayı kullanıyor.
    İyi bi mama kullanmak istiyorsa ucuz ve iyi mama yok. En uygunu belki matisse olabilir

• Link neden olmadı bilmiyorum.
    Perfekt Katze Sterilised Chicken, Tavuk Etli Kısır Kedi Mamasıydı.

Bonacibo whiskas, goody, Mito, pawpaw mamalarını Kedileri yemiyormuş. Sürekli kullandığı bir mama yok, artık ne denk gelirse onu alıyormuş.

Dediğim gibi kedi sayısı çok olduğundan masrafı fazla oluyor ve zorlanıyor. Fiyat performans olarak en uygun fiyatlısı olmalı. Üstte verdiğim ürünü denemek için alsam mı? Evde hafta sonları kendi de etsuyu ciğer takviyesi yapıyor. Ev Yemekleri de veriyor.

Nedense verdiğim hb linki başta düzgün görünüyor, sonrasında link açılmıyor. Tel den yaptığım için mi anlamadım.

Sizin öneriniz matisse yaklaşık 25 tl/kg
    Katze ise 15tl/kg ya geliyor 10/15 kg luk alımlarda. Neredeyse 2 kat fark var kalite olarak da bu kadar fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 8 Nisan 2019; 11:30:43 >
  • ilyada İ kullanıcısına yanıt
    Bence alıp bi deneyin derim çünkü kedi sayısı fazla ve zaten mama harici bişeyler de veriyormuş.
    Birde soruyu yönettiğiniz diğer arkadaşımızın bu konuda ki fikrini dinlemek gerek.

• Denemek üzere kısır ve yavrular için olandan üçer kg aldım.

m.trendyol.com
    Online Alışveriş Sitesi, Türkiye’nin Trend Yolu | Trendyol
    https://m.trendyol.com/perfekt-katze/sterilised-chicken-tavuk-etli-kisir-kedi-mamasi-3-kg-p-3980533?boutiqueId=310841

Sanırım link vermede sıkıntı hb ile ilgiliymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 8 Nisan 2019; 13:7:52 >

• Kediye saf pirzola yedirsek daha ucuza gelecek konuma geldi nerdeyse mama fiyatları hayırlısı olsun.
    Ben yıllardır matisse kullanıyorum. 1-2 haftalık yerli yabancı forumlarda derin bir araştırma sonucu karar vermiştim.
    fiyat performans olarak çok övülen bir mamaydı şimdilerde hakkındaki yorumları bilemiyorum.
    Ama farklı veterinerlere sorduğumda aman uzak durun diyen görmedim. Genelde iyi yorum alıyorum.
    Kedilerimde pek sorun yaşamadım şu an 1 ve 4 yaşlarındalar.
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.