Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.322
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kısır kedilere normal mama verirseniz ilerde çok ciddi sağlık sorunları oluşuyor. Bobreklerinde taş ve kum yapıyor. Kisir mamalar ne yazık ki cidden pahalı ama sağlıkları için önemli. Ben proplan kullanıyorum ama o da baya pahalı. Reflex kesinlikle onermem ucuz ama aşırı tüy dokturuyor. Veterinerlerde ucuza açık mama oluyor ama mutlaka aynı gün veya önceki gün açılmış olanlarını tercih edin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @SineMelawen: Bu söylediğinize dair kanıtlanmış ne bir bilimsel çalışma ne de makale var. Yaratılan bu algı sayesinde bilinçsiz bir şekilde diyet türevi mamalar alınıyor. Sağlıklı bir kedi kısırlaşma operasyonu sonrası mevcut mamasını tüketmeye devam edebilir. Misal, Acana yiyorsa Acana ile devam edebilir. Burada önemli olan kısırlaşma sonrası iştahında artış olacaktır. Bu artışı göz önünde bulundurarak kedinin takip edilmesi gerekiyor. Günlük tükettiği mama miktarı bu gözleme bağlı olarak belli oranda azaltılması gerekebilir. Kedilerin sağlıklı bir formda kalarak uzun bir yaşam sürmeleri için doğru bir mama ve de düzenli egzersize ihtiyaçları vardır. Özetle kedinizle düzenli olarak vakit geçiriyorsanız yani onu oynatarak egzersiz yaptırıyorsanız ve de düzenli olarak onu gözlemliyorsanız kilo alımı/yağlanma gibi durumlar yaşanmaz.

@kucukti: Matisse içeriğinde en son bildiğim kadarıyla bazı yapay renklendiriciler (e102, e110, e133) vardı. Hâlen mevcut mu, yoksa çıkarıldı mı net bir bilgim yok.

ilyada: Kedi sayısı fazla olduğu için şunu veya bunu alın diyemiyorum. İyi + ucuza karşılık gelen bir mama yok. Yemediğini belirttiğiniz mamaları yememeleri gayet normal. Onlar mama statüsüne bile girmez. Matisse veya alternatifinde bir mama alma imkanı mevcutsa kesinlikle matisse alın. Anne kedi ve yavruları olduğu için matisse'nin yavru maması alınabilir. Katze içerik olarak iyi olmayan bir mama. Aynı zamanda içeriği oldukça belirsiz. İndirimle birlikte matisse, brit premium veya golosi alınabilir.

• Tavsiyeleriniz için sağolun.
    Önerdiğiniz 3 marka için indirimleri takip edeceğiz, teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çoğu kedi sahibi ile konuştum. Veterinerler ile de görüştüm. Hepsi bobrek ile ilgili sıkıntı oluştuğunu söylüyor. Kısır mamada tahıl ve ürünleri yok, içerikleri farklı dikkat ederseniz. Kedinin sağlığı benim için her şeyden önemli. O yüzden veterinerimin tavsiyesi ile alıyorum malzemeleri.

• kısır kedi maması için nd bıldırcın balkabaklı narlıyı kullanıyorum.1.5kg paketi var daha büyüğü yok.
    30-35 günde 2 paketi bitiyor.hem seviyor hem tüyleri yumuşacık-hemde gluten ve tahıl ürünleri 0.
    o nedenle alıyorum.maliyet 200-210 lira internetten sipariş veriyorum.

diğer mamalara gelicek olursam proplan somonlu- britcare cocco-happy cat kuzu etli-acana vs kullandım kısırlaştırmadan önce.en iyisi nd diyebilirim.proplanda bi süre sonra alerji yapmıştıbritcare cocco birazda olsa düzeltmişti ama.
    nd hem fiyat performans açısından tahılsız ve glutensiz olmasından dolayı güveniyorum.daha 5.paketteyim fakat kısır kedi maması için çok tür olmamasından mecburum ve bunu baya seviyor.o nedenle biraz saçma firmaların yaptıkları.tavukludan başka kısır kedi maması yok her markada aynı.
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    kısır mamada tahıl ürünleri var hocam.
    tahılsız glutensizinden almadıgınız sürece içerisinde mevcut.
    örnek veriyorum proplan kısırlaştırılmış somonluda tahıl ürünleri mısır glüteni hepsi mevcut içeriğine bakabilirsiniz googledan.
    aynı şekilde matisse somon balıklı kısırlaştırılmışda pirinç (%25,00), mısır, mısır gluteni mevcut.

nd tahılsız tavuklu ve nd kısır balkabaklı bıldırcın kısırlaştırılmış kedi mamalarının dışında tahılsız ve glutensiz marka göremedim.(sanabelle ninde tahılsız ve glutensiz ürünleri varmış)
    ndninde var düşük tahıllı ya da tahıllı kedi mamaları ama 20-30 lira daha fazla veririm tahılsızından alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 9 Nisan 2019; 14:17:45 >
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    vetlife vermeyin sağlıklı kediye ilaçlı mama neden verilsin ki iyidir diye?
    bence boşuna diye düşünüyorum bende kullancaktımda o daha sonraki iş.genelde hasta kedilere veriyolar.
    onun yerine tahılsız ve glutensiz kısır kedi mamaları alabilirsiniz.
  • yorumlarda bolca bonacibo gördüm.
    2015de bende alıp kullanmıştım ne güzel yerli ürün diye de.
    kedinize hakaret etmeyin lütfen o mamayı vererek boyalı whiskas vermekle aynı.

tabi 3-10 kedisi olanlara diyecek sözüm yok f/p ürünü kullanmanız lazım hiç bakmamanızdan iyidir.
    1-2 kedisi olanlarda parasına kıysın sağlıklı mamalar alsın derim.
  • rerea kullanıcısına yanıt
    Nd tavuklu narlı tanımsız kullandik ilk başta sevmedi onu maalesef zorla yedi. Zaten tavuk ürünleri olani fazla vermeyin alerjiye yol açıyor bir süreden sonra diyorlar.
    Az miktarda var sanırım proplanda. Bunu baya sevdi 3-4 ay sonra Royal canın deneyeceğim bir de.
    Kesinlikle iyi ürün almak daha mantıklı 20-30 lira daha verip kaliteli mama almayı yeglerim ben de sizin gibi... O konuda hemfikiriz :)

ben narlı bıldırcın bal kabaklıyı veriyorum tavuklu denemedim.deliriyor.tüylerinede yarıyor eskiden keçe gibiydi o kadar da iyi mama veriyorum diyodum.yani hem tahılsız hem glutensiz bu bıldırcınlı dediğim.
    gerçi kedinin çok istemesi işe yaramıyor pro plana bildiğin beni dövücekti vereyim diye ama dandikti o.içeriği belli
  • rerea kullanıcısına yanıt
    Hmm nd nin onu denemek lazım bir ara Ankara'ya gidince iyi bir veteriner bulursam az biraz alırım. Şimdi 1.5 kilo almak istemiyorum sevmez gerek yok.

• Çoğu kedi sahibi?.. Kedilerine nasıl bakmışlar, neler yedirmişler, bakımları, aşıları, ek gıdaları vs. bunlar çok detaylı hususlar. Veterinerin ya da sorun yaşayanların yapıyor demesi yapıyor anlamına gelmiyor. Aynı mamayı tüketen iki kedinin bile ilerleyen süreçlerde reaksiyonları, sonuçları farklı olabiliyor. Kaldı ki bu tip sorunlar sadece mama kaynaklı da oluşmuyor. Pek çok etken de kümenin içinde. Kısırlaştırılmış adı altında satılan mamaların içerikleri ortada. Kalitesiz olup belirsizliklerle dolu. Ülkemizde önüne gelen mama öneriyor ama mamanın daha içindekileri bilmiyor. Tahıl zaten bu tür mamalarda olmazsa olmaz fakat önemli olan tahıl değil. İçeriklerinde karışık et türevleri, belirsiz ucuz yağlar, ucuz tahıllar, digest, yapay aromalar, katkılar, renklendiriciler gibi pek çok şey var.

İyi bir mamanın içeriğinde şunların yer almaması gerekir;

* Et/hayvan türevleri yani et/et türevleri
    * Belirsiz yağlar yani bitkisel yağ/hayvansal yağ
    * Mısır, mısır unu vs. (ucuz olup dolgu maddesi görevi görür)
    * Yulaf hariç tahıllar (yulaf sindirilebilir olup doğru ve ölçüsünde verilirler kedi/köpek için faydalıdır)
    * Digest yani protein hidrolizatı, hidrolize x proteini, x unu vs. (mezbaha yan ürünleri kullanılır, pek çok işlemden geçirilir. Et ile alakası yoktur, çöptür)
    * Renklendiriciler (ab onaylı olanlarda dahil)
    * GDO ve hormonlu bileşenler (mamada kullanılan x eti, x yağı, sebze veya meyve olabilir. Bitkisel orijinli türevler de dahil)

Not: Protein hidrolizatı yararlı olabilir ama ucuz bir işlemdir ve beraberinde bir takım riskler barındırıyor. Mesela proteinlerin hidrolitik parçalanması sırasında msg oluşabilmektedir. Oluşması durumunda mamanın içinde mevcut olup olmadığını bilemeyiz çünkü içindekiler kısmında yazmaz.

• Hocam dediklerinde haklısın.
    Kedilerin farklı reaksiyon göstermeleri
    Her hastalığın mamalar nedeniyle olmayışı
    Ve nasıl bakıldığı..
    Bende bu mamaları pazarlama taktiği olarak görüyorum. Bi mama ucuza piyasaya giriyo bi süre sonra dallanıp budaklanıp piyasa değeri artıyor.
    Ama hayvanın ne yediği en çok önemli olandır diye düşünüyorum. Vücuduna girenler hastalık ve yaşaması için önemli.
    Ben arada balık yağı içiyorum. Tuzsuz baharatsız et haşlayıp ya da pişirip veriyoruz.balık yediriyoruz. Ama mecbur olarak mama almak zorundayım yaşaması için. Bunun içinde içeriklerine bakıp mama alıyoruz. Tabi ne kadar doğru orda yazılanlar ne kadar iyi_kötü bunu zamanla vererek hayvanda gözlemliyorum. Mecburi güvenmek zorundayız içeriklerine.
    Her mama aldıgım dönemde kuru mama araştırması yapıyorum. Şu an için nd bıldırcın tahılsız iyi gidiyor. Hep onu verecek değilim. Mama değişikliği yapıyorum. Ama başka içerikleri onun gibi de bulamadım.

Bu arada benimki bahçeye çıkıyor geziyor ediyor koşturuyor oynuyoruz aktif bi kedi evde duran bi kedi değil. Eve de yatmaya dinlenmeye vs geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerea -- 10 Nisan 2019; 11:25:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Ne yiyecek bu kediler o zaman? Yedikleri her şeyde var bu saydıklarınız. Bizim yediğimiz şeyleri de yiyemiyorlar. Ne verelim o zaman siz söyleyin? Veterinerlerden daha iyi bildiğimizi düşünmüyorum ben kaldı ki adam kendi malı dışındaki ürünleri de önerdi bana. Satmak istese kendininkileri dışında ürün önermezdi...

• Sanabelle kullananlar nasıl buluyorlar bu mamayı? şimdilik proplan ile karışık veriyorum. Yakında proplanda bitiyor ve sadece sanabelle vereceğim. Mama biraz kokulu olması normal değil mi?

bilgi için sağolun.
  • Olur mu yahu öyle şey. Bazı markalarda yok. Bulunmayan markalar arasında seçim yapabilirsiniz. Kaldı ki herkes kuru mama ile besleme yapmıyor. Kuru mama ticari bir sektör. Özellikle bizde tamamen ticari. Misal alınabilir bir mamamız yok. Ucuz olanın içeriği ucuz olur. Açıkçası söz konusu kuru mama ise veteriner beni hiç ilgilendirmez. Kediniz sizin sorumluluğunuzda olup siz bakıyorsunuz, veteriner değil. Veteriner yapılması gerekeni yani işini yapar.
    Veterinerlerin %90 ı mamadan anlamaz hatta gidin kendi veterinize sattığı mamaların içinde ki et oranını sorun onu dahi bilmezler. Hatta aşı vurmayı bilmeyen embesiller var geçen bi tanıdığım kedisini aşıya götürmüş 2 aşı birden yapmışlar hayvan öldü. Benzeri çok olay biliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediğiniz büyükbaş veterinerler için geçerli maalesef de doğru haklisiniz. Bugün tasma almaya gittik ve içeriklerini sordum gayet de biliyor bizimki. Kendisi hatta baya tanıdık çıktı. Dediğim gibi büyükbaş üzerine uzmanlasanlar bilmiyor bizim de arkadaşın cins köpeğini öldürmüştü burda birisi.
    Onların da uzmanlıkları var. Evcil hayvan veterinerine götürüp yaptırmak lazım her şeyini.

• Royal Canin Fhn Sterilised 37 Kısırlaştırılmış Kedi Maması 15 kg

Hill's Science Plan Tavuklu Kısırlaştırılmış 8 KG

Brit Premium Sterilised Kisirlaştirilmiş Kedi Maması 8 Kg

Profine Süper Premium Sterilised Kısırlaştırılmış Kedi Maması 10 Kg

Hocam bunlar arasında uzak dur dediğiniz mama var mı? Ya da açık ara bu daha iyidir dediğiniz? Royal Canin zorlayabilirim belki ama diğerlerinden birini de alabilirim. Kararsız kaldım. 200-250 Tl arası bir şey almak şu an bütçeme daha uygun. O aralıkta kısır kedi maması önerebilirsiniz. Felica kullandım en son ama devam etmek istemiyorum. Kötü bir şey yaşamadım ama zaten 10 KG civarında mama alıyorum ve kedim mama seçmiyor. O yüzden arada bir mama değiştirmeyi sağlıklı buluyorum. Felica öneri üzerine almıştım ama pek artısı yok gibi. Bu arada kedim Russian Blue, 2.5 yaşında dişi. Sağlıklı ve atletik.

• FreeShah kullanıcısına yanıt
    Büyük mama almanızı tavsiye etmem. Açıp kapattikca içindeki yağ ve besin değerleri düştüğü için bir süre sonra tadı gidiyor kediler yemek istemiyor. Ben proplan kisirlastirilmis somonlu kullanıyorum veterinerimden 1 kilo alıyorum açık olarak, paketi o gün açıyorlar 2 gün içinde bitiyor. Onu da eve gelince kavanozlara koyuyorum. Zaten ayda 2 kilo mama yiyor. Çabuk bittiği için tazeliğini de koruyor. Kilosu 40 liraya geliyor. Royal canın henüz denemedim. Nd tahilsiz tavuk ve narlı aldık bizim kedinin tüylerine hiç iyi gelmedi matlastirdi.
    Ve içinde tavuk olanları pek kullanmayın diyorlar bir süre sonra alerjiye sebep olabiliyor. Balıklı veya etli almanız daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineMelawen -- 16 Nisan 2019; 13:10:26 >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.