Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk ikili + felica. Bunların dışında Brit ve Profine arasından öneri istiyorsan Profine diyebilirim. Aslında bütçeyi çok az daha yükseltirsen + indirim ile N&D düşük tahıllı 10 kg rahatlıkla alabilirsin. Kaldı ki seçeneklere göre en mantıklısı olur. Özelden N&D için mesaj gönderdim.

@SineMelawen: Arkadaşın sorduğu soru açık mama veya büyük/küçük paket değil. Kaldı ki sualin muhattabı da görüldüğü üzere siz değilsiniz. Açık mama risklidir. Büyük paketlerden (10-15kg) açılıp tartılarak satılır. Çoğu yer havasını bile almadan ağzını basit bir şekilde kapatıyor. Hoş maskeleme bandıyla bile kapatsa hava sızar. Dolayısı ile mama hava sızdırmakta olduğundan bayatlama süreci başlıyor. Bunların dışında daha kritik olan mamalar ne zamandır hava ile temas ediyor belli değil. Paketteki ya da satıcıların kullandığı tabir ile çuvaldaki mama skt geçmiş olanla karıştırılmış olabilir. Siz aynı mama zannedersiniz fakat tane yapısı hemen hemen aynı farklı bir mama da olabilir. Online alanlar ise skt gerçekten bilemezler. Satıcının kendi yazdığına veya belirttiğine güvenmek zorunda kalırlar. Unutmayın ki, kimse yoğurdum ekşi demez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 17 Nisan 2019; 5:51:52 >

• Neden bu kadar agresifsiniz anlamadım açıkçası? Yardımcı olma amaçlı yazdım bunda ne gibi bir sorun var?
    Dediğiniz her yer için geçerli olan bir durum değil. Gözümün önünde açıldı burda aldığım mama kaç kere. Kaldı ki tarihine de baktım paketin. Mamanin sirkülasyonu fazla olduğu için zaten satılıyor ve aynı gün en kotu ertesi gün bitiyor burda...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • N&D tahılsız aldım 330 gibi bir fiyata geldi 10 KG olarak. Bu aralar işsizim ve alacaklarımı alamıyorum. O sebepten 10 Kg almak uygun oluyor ve tek seferde bu sorunu çözmüş oluyorum. 4 5 ayrı kavanozum var. Onları dolduruyorum sonra da onlardan kullanıyorum. Mükemmel filtreleme olmasa da sanırım iş görüyor. Ciddi bir problem ile karşılaşmadım. Açık mama almak anlık kolay evet ama hem kg ücreti daha pahalı oluyor hem de güvenemiyorum açıkcası. Bir de ben de inatçıyım. Mamasına alışıp yiyecek, ama dışkıda veya tüylerde sorun olursa o zaman değiştiririm. Teşekkürler.
  • FreeShah kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama şöyle bir şey söyleyeyim size. İlk önce küçük paket olarak alıp denemek lazım. Ben de sizin dediğiniz gibi alayım dedim başta ama sonra belki dedim sevmez, tüylerini matlastirir vs diyerek küçük aldım. Belki ben de büyük alırım. Her yerdekine guvenilmiyor doğru söylüyorsunuz. İşini yapmayan veterinerler işini iyi yapan insanları da zor durumda birakiyor maalesef. Hayırlı olsun şimdiden afiyetle yesin ufaklık :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineMelawen -- 17 Nisan 2019; 16:55:12 >
  • Daha hızlı yanıt alırım diye aceleyle özelden mesaj atıp "diyemedim ya la" ya soru sormuştum. Buradan yazayım da gelecek olan yanıtlar başkalarına da faydası olsun.

Merhaba,

Yaklaşık 13 sokak kedisine evinde bakan arkafaşıma daha önce mama sormuştum. Dün arkadaşımın 6-7 aylık kedisini veterinere götürdük fip olmuş, çok kötü durumda, veteriner yaşamasına pek ihtimal vermedi. Antibiyotik vitamin serum vs verdi.

Bu durumda bir kedi için önerebileceğiniz bir yaş mama var mı? Çok çok az yiyormuş ve çok zayıf, düzgün yürüyemiyor. Elbette mama iyileştirmeyecek, ama en azından günlük gıdasını enerjisini alabilsin. Bir mucize olur atlatır belki. Etsuyu, et, tavuk, yumurtaya pek dokunmamış. 4 aylık kediler için anne sütü kokan bir yaş mama bulabilmiş geç saat olduğundan, onu ve ciğeri deneyecekti.

Bir de buğday çimi suyunun olumlu bir etkisi olabilir mi? Rusya'da kanser hastaları üzerinde denendiği çok güçlü bir antioksidan diye yazılıyor. Dene istersen dedim arkadaşıma. Sizler ne dersiniz, yapılabilecek başka bir şey varsa yazın lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ilyada İ kullanıcısına yanıt
    1. Globfel 04 diye bi aşı var pasif bağışıklık oluşturur.
    2. Yemeyen zayıf hasta hayvanlar için hils in a/d yaş maması var bildiğim kadarı ile daha benzer bi ürün üretilmedi
    3. Viyo defans diye bi ürün var bununda iştah açma özelliği ve bağışıklık güçlendirme özelliği var ama tabi ki bunlar için bütçeniz olmalı çünkü hatırı sayılır bi masraf lazım.
    4. Son olarak yemeyen hayvanlar zorla beslenmesi gerek yoksa ölür mesela hils a/d yi alıp sulandırıp enjektör ile içirebilirsiniz.

• Daha da yemiyorsa mideye hortum atılıp beslenmesi gerek.

• Yazdıklarım veteriner proflar tarafından önerilen tedavidir tecrübeyle %50 kurtulma şansı olduğunu biliyorum ve hiç birini kafamdan uydurmadım. Hemde yurt içi yurt dışı proflar tarafından anlatılan tedavilerdir.

• Önerilerinizi ilettim teşekkür ederim. Aldığı yaş mamayı da yememiş, şırınga ile et suyu vermiş akşam. Çok lanet bir hastalıkmış bu fip.

• Bizim ufaklığa ND düşük tahıllı kuzu etli mama aldım onada burun kıvırdı. Çok acıkırsa bir-iki lokma alıyor. Ne yiyecek bu şimdi. :) Düşük tahıllı tavuk alayım bari. Şaşırdım kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

Bir sorun olmaz ama yavru kediler biraz zor kırar. Yetişkin bir kedi de kırmakta zorlanıyor ise farklı bir manaya geçmek lazım. Ne çok yumuşak ne de çok sert, ortası uygundur.
    Selamlar.. 10 gündür aratırmadığım mama kalmadı..sizin bu konuda bilgi sahibi olduğunuzu gördüm..11 aylık kısırlaştırılmış bir ankara kedisi sahiplendik..5 kilo civarı..önce ki sahibi proplan vermiş mama bitmek üzere piyasa fiyatları cok pahalı bütçem bu mama için uyun değil..Bit care premium örnek istedim birkaç güne gelir kısır kedi için yine bu aralıkta matisse, lavital,profine,ya da siz ne tavsiye edersiniz ..Haftada bir bizle beraber tavuk yiyor iştahla, yine lor peyniri de seviyor..Bir de tavuk ciğeri almayı düşünüyorum 10 günde bir falan .Bunları destekleyecek 8- 10 kilo arası max 250 tl lik bir mama önerir misiniz valla usandım bakmaktan.. Et diyoruz yok et ürünleri hidrolize tavuk hep bir oyun..ilgilenir iseniz cok sevineceğim..Kedim çok aktif evde adam çok oyuncu faal bir dişi...

• quote:

Orijinalden alıntı: SineMelawen

Ciğer baya faydaliymis ama bizim kız yemedi maalesef :(
    Umarım sizinki sever.
    Başlayıp tuzsuz vermeniz daha sağlıklı. Ayda 1 kere verin yeter. Öyle çok vermeyin ama 10gr yeterli tek öğünde.
    ben yarım kilo çiğ ciğer atiyorum her gün önüne hepsini yiyor 5 dk icinde

• Öyleyse 3 ayda 1 kolesterolünü ölçtürün

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Öyleyse 3 ayda 1 kolesterolünü ölçtürün
    ben ciger vermesem zaten gunde 2-3 tane kumru yakalayip tüstüm yiyor. kediler avcı hayvanlardir sindirim sistemi de ona gore mukemmeldir. hicbir sey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mind of a madman -- 19 Nisan 2019; 13:9:57 >
  • Kumru yada kuş yada fare veya ciğer hatta tavuk ciğeri dana ciğeri kuzu ciğeri hepsinin besin değerleri birbirinden farklıdır.

• Ödül maması hakkında ne düşünüyorsunuz. Vermek doğru mu ? Ürünler sağlıklı mı. ? Kedinin yeme alışkanlığını değiştirir mi ? Tavsiye edeceğiniz ödül maması var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 19 Nisan 2019; 15:30:15 >
  • eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Ödül maması kediyi eğitmek icin kullanılır. Sizin sozunuzu dinlediginde günde en fazla bazi mamalarda 20 taneye kadar verilebilir. Gimcat kedi otlu multivitaminli kullanıyorum ben. Vermeden önce çıldırıyor :)

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    Ben ödül maması kesinlikle kullanıyorum çok araştırmadım ama sağlıklı değil. Zaten yaş mama ve ödül mamalarının faydası ve vitamini yok iki tane hariç. Birisi gastro yaş mama biride a/d

• Selamlar 3 aylık scottish fold için Önereceğiniz mama nedir? Çok alıp kavanozlara bölüp saklamak mı mantıklı yoksa 3-5 kg alıp onu bitirip tekrar almak mı mantıklı? Bilenler yardımcı olutsa sevinirim, şimdiden yeşekkür ederim

• @cemres 06: Özelden yardımcı oldum.

@ilyada: Özelden dönüş sağladım.

@Brandt: Birincisi her gün ciğer verilmez. İkincisi zaten 500gr ciğer verilmez. Kediye çiğ et, tavuk bile verseniz ilgisini çeker. Fakat kedinin bunu yemesi veya yemeye çalışması olumlu bir sonuç doğurmaz. Üçüncüsü de bu ciğerin marketten alınan malum markalardan herhangi birisi olduğunu düşünürsek yedirip yedirmemek sorunsalı oluşur. Çünkü hiçbir şey eskisi gibi değil. Ciğer organik ise lafım yok. Bu dediğiniz vahşi kediler için geçerli. Evde bakılan kediler yani günümüz kedileri evrimleşmiş olup evcil kedilerdir. Nitekim sizde puma değil, evcil kedi besliyorsunuz.

@eyönetmen: Ödül mamasının içeriği iyiyse verilebilir ve sık vermediğiniz sürece değiştirmez. İçeriği makul olan pek marka yok. Genelde ödül mamalarının içeriğinde şeker, et türevleri, ucuz sıvı yağlar, koruyucular, katkılar vs yer alır. Normalde Orijen'in ödül mamasını alın derdim ama stoklarda geçici olarak bulunmuyor. Ödül maması olarak içeriklerini bildiğim Miamor , Wanpy ve Rinti alınabilir. Ödül maması yerine yaş mama da alternatif olarak verilebilir. Yaş mama olarak ise; Schiser, Naturea, N&D, Sapphere, Nutri Feline, Miamor markaları alınabilir. Miamor markasının yaş mamasından ziyade kedi çorbasını öneririm.

@snuggler: Bu birazda bütçeye bağlı bir durum. Kedinizin mamayı beğenip beğenmeme durumu olduğundan küçük paket almak mantıklı olur. Büyük paketi saklarken mamanın havasını bir şekilde almanız gerekir. Mama olarak öncelikle mevcutsa ilgili markanın resmi sitesinden ücretsiz tester isteyebilirsiniz. Marka olarak ise Orijen Cat&Kitten, Petcurean Kitten öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 25 Nisan 2019; 1:32:31 >

• 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.