Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (40. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Maksimum 5 kg tavsiye ederim. Hatta bütçenizi zorlanasa 1.5 ~ 2 kg lık alın. Hem taze taze yer hemde yemese bile sıkıntı olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Bir dakika, arkadaşın gayet makul açıklamalarına karşılık onu agresiflikle suçlamanın anlamı nedir?

Arkadaş, bu eşeğin kedisi eşekler (Eşoleşekler) şımardıkca şımarıyor, onlardan vaz geçemiyeciğimizi anladıklarında

1 yaşında aldığım kedimle bu gün 10 yılı tamamladım, 11 yaşına girdi ve artık onsuz olmayacağımı kendisi tesbit edeli çok oldu.

E gelelim şimdi mama konusuna: Akşam TV seyrederken bir dilim su böreği aldığımı görüp tepeme dikildi: "Bağa da vir"

Tamam deyip, seyrettiğim maçı bırakıp küçük parçalara bölüp verdim ve yemedi, ulan eşeğin kızı eşek senin yüzünden maçı kaçırdım

Sonuç olarak, açık mamayı tadı kaçtı diye yemiyor bu namıssızlar.

Son olarak, Whiskas yaş ve kuru mamadan uzak durun diyorum, en azından İran kedisi özelinde.

• Sabit Fikir kullanıcısına yanıt
    Size ait mesaj için degildi yazdığım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mR.Hoppala

@cemres 06: Özelden yardımcı oldum.

@ilyada: Özelden dönüş sağladım.

@Brandt: Birincisi her gün ciğer verilmez. İkincisi zaten 500gr ciğer verilmez. Kediye çiğ et, tavuk bile verseniz ilgisini çeker. Fakat kedinin bunu yemesi veya yemeye çalışması olumlu bir sonuç doğurmaz. Üçüncüsü de bu ciğerin marketten alınan malum markalardan herhangi birisi olduğunu düşünürsek yedirip yedirmemek sorunsalı oluşur. Çünkü hiçbir şey eskisi gibi değil. Ciğer organik ise lafım yok. Bu dediğiniz vahşi kediler için geçerli. Evde bakılan kediler yani günümüz kedileri evrimleşmiş olup evcil kedilerdir. Nitekim sizde puma değil, evcil kedi besliyorsunuz.

@eyönetmen: Ödül mamasının içeriği iyiyse verilebilir ve sık vermediğiniz sürece değiştirmez. İçeriği makul olan pek marka yok. Genelde ödül mamalarının içeriğinde şeker, et türevleri, ucuz sıvı yağlar, koruyucular, katkılar vs yer alır. Normalde Orijen'in ödül mamasını alın derdim ama stoklarda geçici olarak bulunmuyor. Ödül maması olarak içeriklerini bildiğim Miamor , Wanpy ve Rinti alınabilir. Ödül maması yerine yaş mama da alternatif olarak verilebilir. Yaş mama olarak ise; Schiser, Naturea, N&D, Sapphere, Nutri Feline, Miamor markaları alınabilir. Miamor markasının yaş mamasından ziyade kedi çorbasını öneririm.

@snuggler: Bu birazda bütçeye bağlı bir durum. Kedinizin mamayı beğenip beğenmeme durumu olduğundan küçük paket almak mantıklı olur. Büyük paketi saklarken mamanın havasını bir şekilde almanız gerekir. Mama olarak öncelikle mevcutsa ilgili markanın resmi sitesinden ücretsiz tester isteyebilirsiniz. Marka olarak ise Orijen Cat&Kitten, Petcurean Kitten öneririm.
    Selamlar arkadaşım ilgin için çok teşekkür ediyorum..Ekonomik durumumu da göz önünde bulundurarak Farmina Matisse aldım dediğin siteden ve oldukça indirimli 10 kilosu 230 tl ..kedi de yiyor ve memnun içeriği de fena değil gibi bakalım sonrasında bir problem cıkmaz İnşsaallah..Yalnız 10 kiloluk bir paketi uzun süre nasıl taze tutarız..Agzını iyice kapatıp havasını da alıyorum ama içim rahat değil cam kavanoz ya da başka bildiğin bir metod var mı.? Teşekkürler..

• Hocam geçen sene i harfi ile başlayan bi mama ismi tavsiye etmiştiniz hatırlıyor musunuz.

Birde True instinct adında bi mama Türkiye ye gelmiş. İçerik güzel yeni girdiği için fiyat uygun bi inceleyin isterseniz

• Yok, hatırlayamadım.

Instinct yeni değil, bayadır var zaten. İçeriğinde yer alan bu iki soru işareti olmasaydı iyi diyebilirdim; protein hidrolizat ve hayvansal yağlar.
  • Yinede bi matisse ten iyi değilmi

• Aynen ama hem aynı fiyatta değiller, hem de matisse ile kıyaslamak doğru olmaz. Bir sitede gördüm. Original 1.25 kg 103 TL, high meat olanı ise 1 kg 107 TL.
  • Arkadaşlar merhaba kedim birkaç haftadır mamasını pek yemiyor ( zaten mama sıkıntısı bitse şaşarım ) 10 kg lik profine kitten almıştım ilk zamanlar yemesi gereken miktarı yiyordu zar zor kırsa bile azimle yiyordu şimdi yediği miktarın 3 te 2 sini anca yiyor çeneside güçlendi hani mamanın tadı mı değişti yada bıktı mı pek anlamadım . Kedinin yemesi gereken miktarda arttı büyüdüğü için ama bizimki yemeyi azaltıyor . Yani yaşına göre 90 gr yemesi gerekiyorsa bizimki yiyor 50 , 60 arası . Mamanın bayat olup olmadığını anlamak için elimle kırmayı denedim kıramadım hatta yere koyup parmağımla üstüne bastırdım tüm gücümle gene kırılmadı tırnakla yine kırılmıyor . İlk zamanlardada kırılmıyordu sanki pek hatırlamıyorum . Mama bayatlamışsa işim yaş çünkü daha yarısındayım . Saklamak için mamayı 3 kg alacak kadar contalı bir kaba aldım kalanını paketin kilidini kitleyip kaldırdım 3kg lik kaptan mamayı başka bir ufak kaba alıp alıp ordan kullanıyodum büyük paketide toplamda 2 kez mi ne mama almak için açıp kapattım . Kapatırken havasını pakete sarılarak aldım . Acaba havayla temas ettiği için mi bayatladı yoksa sadece kedinin mamadan bıkması gibi bir neden olabilir mi ? Mamanın kokusu hala var fakat azalıp azalmadığını pek anlayamam çünkü alıştım zaman geçtikçe . Sadece kedim yemeyi ciddi ölçüde azalttı ihtimalleri düşünüyorum . Verdiğim başka mama olarak arada bir yaş mama veririm , onu çok güzel yer bak acaba kuru mama yemezsem daha çok yaş mama verirler gibi bir fikre mi kapıldı kedi . Kedimde sağlık problemi kızgınlıkta da değil dişleri dökülüp yenileri çıktı .

• brkylmz19990102 kullanıcısına yanıt
    Bende profine geçtikten sonra benzer sorunlar yaşasamda işin ilginç tarafı az yiyen kedilerimde kilo kaybı falan olmadı ve ilginç olan kum giderimde azaldı. Yalnız ben yemeyen kedilerimde şu iki yolla işi çözüyorum ya yenilebilirliği yüksek bi mamadan az miktarda katıyorum örneğin 8 ~ 10 da 1 gibi yada tabakta mamayı çok beklemiyorum az az veriyorum en azından günlük mamayı yeniliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Bende profine geçtikten sonra benzer sorunlar yaşasamda işin ilginç tarafı az yiyen kedilerimde kilo kaybı falan olmadı ve ilginç olan kum giderimde azaldı. Yalnız ben yemeyen kedilerimde şu iki yolla işi çözüyorum ya yenilebilirliği yüksek bi mamadan az miktarda katıyorum örneğin 8 ~ 10 da 1 gibi yada tabakta mamayı çok beklemiyorum az az veriyorum en azından günlük mamayı yeniliyorum.
    Bende mamayı 3 öğün gibi veriyorum sabah öğle akşam gibi fakat eskisi gibi yemiyor yani 2 tabak anca bitmiş oluyor fakat kedimin kum tüketimi pek azalmadı arıtıcı çeşmesinden su içmeye bayılıyor günde 4 , 5 büyük topak topluyorum sadece dışkısı miktarı azaldı eskisi gibi hergün ishal olmadığından daha mantıklı büyüklükte dışkılar . Başka mamayla karıştırma fikrini pek uygulayamayabilirim ayrıca kedinin çok seveceği friskies , whiskas gibi bir mama alıp versem o mamaya daha çok yönelmez mi ? Whiskas tan kurtulmak için kırk takla atmıştım kedi başka mama yemek istemiyordu . En iyisi mama bitsin artık daha hızlı bitirmek için ev civarındaki kedilere falanda veririm daha sonra başka mamaya geçerim . Bu sırada kedinin kilo durumuna bakarım benim kedide pek zayıflamadı gibi .

Bende eskiden kalma advance var ondan karıştırıyorum. Bence hiç kurcalamayın azda olsa yiyor ve sağlıklı ise sıkıntı olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Bende eskiden kalma advance var ondan karıştırıyorum. Bence hiç kurcalamayın azda olsa yiyor ve sağlıklı ise sıkıntı olmaz.
    Bilmiyorum halsizleşse veya sağlık sorunu olsa normal derdim ama eskisi gibi hala hiperaktif bir kedi durmadan koşturuyor . Kedilerin ideal kilosu hakkında pek bir bilgim yok hani zayıflasa anlayamayabilirim elimde tartabileceğim bir tartı yok kucağıma alıp kendimi tartarak normal kilomu çıkarıp buluyorum ama bu yöntem ne kadar sağlıklı bilmiyorum . Şuan 6 aylık civarı 3,3 kilo . Siz elinizdeki mamayla destekleyerek konuyu çözmüşsünüz ama benim bu konuda hala kafam karışık . Acaba almalı mıyım bende yeni bir mama .

Ben hiç yemeyen bi iki kedide alıştırmak için mama karıştırdım. Kilosu zaten elinize alınca belli olur yani etlimi zayıfmı anlarsınız. Bence azda olsa yiyor ve sorun yoksa sıkıntı etmeyin.

• İki gruba ayırıp fiyat/performans olarak alınabilir mamaları sıraya koymaya çalıştım. Mutlaka hatalı ve eksikler olmuştur. Doğrusunu yazarsanız ilgili herkes adına yol gösterici olacaktır.

Orijen - Acana - Petcurean - Advance - Royal Calin - N&D -

Profine - Matisse - Brit premium - Golosi - Felicia - Perfekt katze

Bu arada fip li yavru kedi için Schesir ton balıklı yaş mama almıştık afiyetle yedi. Yaşam mücadelesine devam ediyor, veterinerin %100 ölür diyerek umursamaz tavrına inat düzelir ümidiyle arkadaşım elinden geleni yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 26 Nisan 2019; 23:13:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

İki gruba ayırıp fiyat/performans olarak alınabilir mamaları sıraya koymaya çalıştım. Mutlaka hatalı ve eksikler olmuştur. Doğrusunu yazarsanız ilgili herkes adına yol gösterici olacaktır.

Orijen - Acana - Petcurean - Advance - Royal Calin - N&D -

Profine - Matisse - Brit premium - Golosi - Felicia - Perfekt katze

Bu arada fip li yavru kedi için Schesir ton balıklı yaş mama almıştık afiyetle yedi. Yaşam mücadelesine devam ediyor, veterinerin %100 ölür diyerek umursamaz tavrına inat düzelir ümidiyle arkadaşım elinden geleni yapıyor.
    ND daha üstlerde olabilir.

• Benim konu hakkında bildiklerim bu forumda yazılanlar, dolayısıyla bilgi sahibi olanlar gerekli düzenlemeyi yapıp doğrusunu yazmalarını bekliyoruz. Siz de ND yi olması gereken yere yazabilirsiniz.

Bir de yaş mamamalar var unutmuşum, onları da bildiğim kadarıyla aşağıda 3. sırada yazdım;

Kuru mama:

1. grup ☆ Orijen - Acana - Petcurean - Advance - Royal Calin - N&D

2. grup ☆ Profine - Matisse - Brit premium - Golosi - Felicia - Perfekt katze

Yaş mama:

Schiser, Naturea, N&D, Sapphere, Nutri Feline, Miamor

Ek:
    Felicia tavuk ve Hamsili kuru yavru maması 12 kg 245 tl. Yaklaşık kg 20 tl ye geliyor.
    Brit premium taze tavuk etli yavru kedi maması 8 kg 134 tl. Yaklaşık kg 17 tl ye geliyor.
    Sizce hangisini tercih etmeli? Felicia nın içeriği daha iyi gibi gözüküyor, ama bir de size sorayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 27 Nisan 2019; 9:39:45 >
  • Advance ve royal canini 2. Gruba almalısınızki hils royal den daha iyi bi mama.
    Royal ND hils advance proplan gibi mamalar aynı zamanda veteriner serisi üreten mamalar dır.
    Birde mamanın kağıt üzerinde ki yazanla kedi üzerinde ki işlevi aynı olmayabiliyor. Bu mamaların içinde benim fikrim advance iyi ve yeterli bi mamadır ama ND petcurean acana orijen daha kuvvetli mamalar olmakla daha pahalılar. Benim fikrim kedileri sadece kuru mama vererek beslememek lazım. Kemik suyu et ve ciğer de vermek gerek. Yaş mama konusunda schesir tek geçerim.
    Birde ilaç niyetine olan veteriner mamaları var kısır için farmina ve royal. Diğer seri için hilsi tavsiye ederim.
    Ama yaş mama ya schesir ya hiç diye düşünüyorum.

• O zaman şu şekilde düzenledim;

1. grup ☆ Orijen - Acana - Petcurean - N&D - Hills

2. grup ☆ Advance - Proplan - Royal Calin - Profine - Matisse - Brit premium - Golosi - Felicia - Perfekt katze

Yaş mama:

Dediğiniz etsuyu, ciğer, tavuk takviyesi yapıyor arkadaşım da. Marketten Kuzu ve dana kemiği alıp düdüklüde güzelce haşlıyor, sonrasında da kemiklerdeki ilik ve etleri sıyırıp blender dan geçirip ufaladığı ekmeklerin üzerine dökerek kedilere veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

Benim konu hakkında bildiklerim bu forumda yazılanlar, dolayısıyla bilgi sahibi olanlar gerekli düzenlemeyi yapıp doğrusunu yazmalarını bekliyoruz. Siz de ND yi olması gereken yere yazabilirsiniz.

Bir de yaş mamamalar var unutmuşum, onları da bildiğim kadarıyla aşağıda 3. sırada yazdım;

Kuru mama:

1. grup ☆ Orijen - Acana - Petcurean - Advance - Royal Calin - N&D

2. grup ☆ Profine - Matisse - Brit premium - Golosi - Felicia - Perfekt katze

Yaş mama:

Ek:
    Felicia tavuk ve Hamsili kuru yavru maması 12 kg 245 tl. Yaklaşık kg 20 tl ye geliyor.
    Brit premium taze tavuk etli yavru kedi maması 8 kg 134 tl. Yaklaşık kg 17 tl ye geliyor.
    Sizce hangisini tercih etmeli? Felicia nın içeriği daha iyi gibi gözüküyor, ama bir de size sorayım dedim.
    Sıralama yapmak her ne kadar doğru olmasada birinci grupta advance ve rc yer alamaz. İlk grupta Orijen tek başına bile olabilir. İkinci grupta Acana, Petcurean, Wildfield, N&D Tahılsız/Pumpkin yer alabilir. Üçüncü grupta Naturea, Taste of the Wild ve N&D düşük tahıllı olabilir. Dördüncü grup ve sonrası biraz sorunsal. Yorumda bulunmakta istemiyorum. Çünkü pek çok marka var ve içerikler benzer. Mesela Dr.Clauders, Exclusion, Bozita, Sanabelle gibi alternatifler var. Bunları dördüncü gruba dahil edersek felicia, katze bu gruba dahil olamaz. Sizin belirttiğiniz ikinci grupta yer alması gereken Brit Premium yerine Brit Care. Her ne kadar içerikleri benzer kompozisyonda olsada Care bir tık daha iyi. Yaş mama olarak Schiser, Naturea, Sapphere, N&D, Nutri Feline, Animonda Carny, Shiny Cat, Miamor ve Bozita alınabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 28 Nisan 2019; 2:41:24 >

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.