Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gimcat ve benzeri ürünlere boşa para vermeyin bu benim görüşüm. Dışkıda çok cıvık değilse şekillenmeye yani iyileşmeye başlamıştır. Profine matisse den çokta üstün bi mama değil bana göre et oranı daha yüksek olduğu için tercih ediyorum birde ben profine verdiğim kedinin dışkısı daha şekilli ve düzgün oluyor bilmiyorum acaba bana mı öyle geliyor şu an 4 tane kedimde kullanıyorum bi 15 güne diğer kedilerime de başlarım 1 aya kadar daha net bi yorum yaparım diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Gimcat ve benzeri ürünlere boşa para vermeyin bu benim görüşüm. Dışkıda çok cıvık değilse şekillenmeye yani iyileşmeye başlamıştır. Profine matisse den çokta üstün bi mama değil bana göre et oranı daha yüksek olduğu için tercih ediyorum birde ben profine verdiğim kedinin dışkısı daha şekilli ve düzgün oluyor bilmiyorum acaba bana mı öyle geliyor şu an 4 tane kedimde kullanıyorum bi 15 güne diğer kedilerime de başlarım 1 aya kadar daha net bi yorum yaparım diye düşünüyorum
    sizden haber bekliyorum bende profine veya sanabelle düşünüyorum
  • Merhabalar herkese, 9 aylık Norveç kırması dişi bir kedimiz var. Uzun tüylü. Biz sahiplendiğimiz Ekim ayından beri ND tahılsız kitten marka mama veriyoruz. Geçen ay kısırlaştırma operasyonu geçirdi kedimiz. Bizde eldeki mama stoklarını bitirip kısır kediler için olan manalara geçmek için araştırma yapıyorum. Veteriner hekim Vetlife, Virbac, Royal Canin ve Hills marka mamalar önerdi ve bunlardan Virbac olanını öne çıkardı. RC yi kedimiz orada operasyon geçirdiğinde yedi ama pek sevmedi. Virbac elinde var. 1,5 kilosu 120 TL. Vetlife getirebilirim. 2 kilo 120 TL dedi. Hills ın Veteriner özel çeşidi var. Oda 1,5 kilosu 120 TL.

Sizden ricam hangisini önerirsiniz. Kısırlaştırma dan sonra tüy dökme sorunumuz oluştu. Belki mevsimselde olabilir. Bunlara da dikkat ederek hangi mamayı almalıyım sizce.

• eyönetmen E kullanıcısına yanıt
    RC yada vetlife almanızı tavsiye ederim. Veteriner devamlı hangi firmanın malını satıyorsa onu tavsiye eder

• @Anthony Quinn; Rica ederim, sokaktaki kediler adına asıl ben teşekkür ederim.

@Cinscat; Estağfurullah, elimden geldiği kadarıyla yardım etmeye çabalıyorum.

@brkylmz19990102; Prebiyotik bakımından hem genel bir takviye hem de doğal olmasıdan dolayı 'Viyo Reinforces' alabilirsiniz. İshali keseceğini düşünüyorum. Aynı zamanda bağışıklık içinde doğal bir takviyedir. Malt macunu yerine çim (kedi çimi) alabilir veya ekebilirsiniz. Macun formundaki ürünler doğal değildir. İçeriklerinde ucuz ve belirsiz yağlar, şekerler, yapay aromalar, yapay koruyucular var.

@eyönetmen; Kısırlaşma sonrası ağrı/sancı yani stres bazlı tüy dökümü olabilmektedir. Okuduğum kadarıyla kedinizde herhangi bir sağlık sorunu bulunmuyor. Bu durumda özel sağlık sorunları için özel beslenme adı altında alınması gereken bu tip mamalara gereksinim yok. Bu tip mamalar özel durumlar için verilmektedir. Nitekim bu tip mamaların içerikleri ucuz, belirsiz ve de kalitesiz olabilmektedir. Daha doğrusu bu tip mamalarda digest bileşeni olabilir. Markadan ziyade bilinmesi gereken belirsiz içerikli mamaları almayın. Et ve hayvan türevleri yani et ve et türevleri (meat and animal derivatives) içeren bir mama almayın. Tavuk etli bir mamanın içeriğinde hayvansal yağ değil tavuk yağı olması gerekir. Hayvansal yağ yazıyorsa o mamayı almayın. Mısır, mısır unu vb. yazan bir mama almayın. Mısır ucuz olup bir nevi dolgu maddesidir. Aynı zamanda gdo riski vardır. Sebze türevleri (derivatives of vegetable origin) yazan bir mamayı almayın. Benim önerim 1 yaşına kadar Orijen cat&kitten, sonrası içinde Six Fish alabilirsiniz. Orijen bütçemi aşıyor derseniz Acana, Petcurean gibi markalar a yönebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 27 Şubat 2019; 13:43:26 >

• Ben uzun süredir, kedi maması ile alakalı içerikleri araştırıyordum, tam çıldırmak üzereydim ki hem bu konudan yararlandım çık, hem de sağolsun @Diyemedim ya la yardımcı oldu çok.
    Ancak hala tam kafama yatmayan noktalar var:
    - Kuru mamalardaki Vitamin-Minerâl ve elementler
    -Taurin

Örneğin içeriği çok iyi görünen, taze etleri kullanan, baklagil seçimi olsun, karbonhidrat seçimleri olsun GDO'suz olan ürünleri içeren kuru mamaların Vitamin-Mineral-Taurinyüzdeleri kısmen düşük. İçeriği tamamen et-türevinden, tavuk unu, kemik unu gibi şeylerden oluşan, bol bol mısır ve türevleri bulunan mamaların içerdiği vitamin-mineral-Taurin yüzdeleri daha fazla.

Tabi ki burada yazdıklarımı dayandırdığım tek nokta firmaların kendi belirttikleri "içerikler" kısmı. Gerçekten bu yüzdeleri içeriyorlar mı? Bu koca bir soru işareti. BU konuda görüş bildirecekleri merak ediyorum.

Kedilerin günlük vitamin mineral dengesi gibi bir hesap var mı? Bununla ilgil bir şey biliyor muyuz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• swarf kullanıcısına yanıt
    Evet kedilerinde insanlar gibi günlük vitamin ihtiyaçları var iyi mamalar bunu kediye doğal bi şekilde yüklerken kötü mamalar yapay yüklüyor ve her kedinin bünyesi farklıdır. Biri 40 gram mama yerken biri 80 gram yiyebiliyor

• İyi akşamlar.
    Biz de eşimle yaklaşık 1.5 ay önce 6 aylık kisirlastirilmis dişi tekir sahiplendik. İlk başta nd tavuklu narlı tahilsiz kisirlastirilmis mama aldık ama onu sanki zorla yiyormuş gibi geldi. Veteriner açık mama önermişti ama pek güzel gelmedi gözüme. Zaten sonra veterinerimizi degistirdik. Veterinerimizde kediler her ne kadar tavuk sevse de alerjisi olabilir o yüzden balıklı veya etli alın dedi. Biz de reflex in baliklisini Türk markası diye aldık. Severek yiyor diyorduk ki, 3 kere kustu mamayı. Bugün asilarimiz vardı. Doktor proplan, Royal canın veya acana alın dedi. Kisirlastirilmis kedilere normal mama böbrek taşı yapıyormuş o yüzden kisirlastirilmis alıyoruz. Ama burda yazilanlari görünce korkmaya başladım. Proplan bağımlılık yapıyor falan deniyor. Bugün 5-6 tane yedi bayıldı mamaya. Kızımın sağlığı ile de oynamak istemiyorum.
    Önerilerinizi benimle paylasirsaniz çok sevinirim...

• Benim tavsiyem kısır kedilere erkek kısır dişi kısır mamayı ayrı ayrı üreten bi markanın mamasını vermeniz ve bunu en iyi farmina sonra RC üretiyor.

• Onu bilmiyordum disi erkek için ayrı mama olduğunu. Çok teşekkür ediyorum hemen bakıyorum şimdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SineMelawen -- 24 Mart 2019; 1:8:58 >
  • Reflex Türk mali diye aldık, bir daha hayatta almam. Kızım onu yedikten sonra 4 kere kustu. Almayın. Hakikaten ucuz etin yahnisi yenmez diye bir laf var ya cidden dogru. Şimdi proplan yiyor ve cidden çok mutlu. Tüy dökülmesi aşırı derece azaldı. Reflex i 1.5 hafta falan yedi. Felaket tüy dökülmesi oluyordu.

• Takip

• Ufak miktarlarda alıp denemek en iyisi. Benim kız bonacibo yu epey sevdi. Tabi sevmesi iyi olduğunu göstermez lakin artan döviz kurları ile aynı kalibredeki mamaların kilosu 30 40 lirayken, bonacibo 11 12 liraya denk geliyor.

• Orası öyle de biz nasıl kalitesiz bir şey yemiyorsak onlara da yedirmemek lazım görüşündeyim ben. Çünkü o mutlu ve huzurluysa ben de mutlu ve huzurluyum.

• et oranı düşük mama kullanan arkadaşlar haftada 2 kere et verebilirsiniz. Suda ocağa koyuyorsunuz su 2 dakika kaynayınca kapatıyorsunuz soğuyunca yediriyorsunuz hatta et oranı yüksek mama kullananlarda 8 10 günde 1 verebilirsiniz. Bence hiç bir mama gerçek etin besleyiciliği gibi olmuyor hatta ayda birde ciğer vermek gerek ciğerde neredeyse bütün vitaminler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: SineMelawen

Orası öyle de biz nasıl kalitesiz bir şey yemiyorsak onlara da yedirmemek lazım görüşündeyim ben. Çünkü o mutlu ve huzurluysa ben de mutlu ve huzurluyum.
    Huzurlu ve sağlıklı olduğunu anlayabiliriz de mutluluk özellikle de hayvanlar için mutluluk farklı bir kavram kanımca.

• Benimki ciğeri sevmedi işin aslı. Yedikten sonra çıkardı maalesef.

• Bizim kız proplan somonluya bayıldı ve kesinlikle tüy dökmesi azaldı hatta dökülmüyor denecek kadar az. Yanında gimscat in maltini ve multivitamin macunu veriyorum. Tüyleri parlaklasti iyice. Bundan 2-3 ay sonra Royal canin de deneyeceğim biraz bakalım onu da sevecek mi?

• Bizim ufaklık ta kısırlaştırdıktan sonra Hills kısırlaştırılmış kediler için tavuklu mamasını pek sevmedi. , Sonra ton balıklı olanı aldım,yine Hills onuda pek sevmedi. Şimdi ikisini bitirmeye çalışıyoruz. Çok acıkırsa gidiyor yiyor. Vetlife mamayı deneyecem sanırım , bundan sonra.

• Sevmediyse vermeyin derim ben. Evet pahalı ama başka mama alıp karıştırıp verin. Vetlife i bilmiyorum isin aslı ama kısır kedilere proplan, acana ve royal canın öneriliyor.

• 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.