Şimdi Ara

En İyi Kedi Maması ? (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.586
Cevap
37
Favori
353.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Fiyat olarak nasıl o site

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fitmen kitten veya proplan junior düşünüyorum

• Ridvankskn42 R kullanıcısına yanıt
    Gayet uygun. Ben nd nin 5kiloluk mamasını aliyorum, 280e geliyor.
    @cinscat, hangi veterinere sorarsam sorayım nd yi onerdi. İçeriği de diğer mamalardan daha iyi. Tahilsiz olanından bahsediyorum. Kızımın tüyleri çok parlak ve tüy dokumumuz az.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Evet veterinerler önerirler çünkü nd, proplan, hils, advance, royal canin gibi mamalar satıcılara daha çok kar payı veriyor. Ama veterinerler kolay kolay bi orijenden bi petcureandan bi fitminden bahsetmezler. Çünkü satıcıya yapılan iskonto daha azdır.
    Tüylerin parlaklığı kediye iyi geldiği konusuna gelince size öncelikle şunu söylemeliyim bonacibo, spectrum, reflex kullanarak kedilerinin çok sağlıklı olduğunu iddia eden kedi üreticileri gördüm. Sonra size nd nin bozuk mamaları denk gelmiyor. Bozuk mamalar denk geldiği zaman beni hatırlarsınız. Belkide gelmez hatta inşallah gelmez diyelim.
    Yalnız ben kendi kedilerime kullanmak için tek siparişte 35 paket 10 kg nd mama sipariş ettiğimi biliyorum ve tecrübelerimi paylaşıyorum. Ayrıca benim sürekli diyalogta olduğum insanlar hep çok kedisi olan insanlar. 20 30 40 tane kedi besleyen insanlar. Birde şu varki ben 2 yıl pet klinik işlettim ve şu anda da bu sektörde toptancılık yapıyorum. Bilmiyorum bu anlattıklarım sizler için ne ifade ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 17 Kasım 2019; 11:1:48 >

Hem yenilebilirliği hem içeriği hemde mama kalitesi olarak kesinlikle fitmin diyorum. Seçim sizin yalnız ikisininde içindekiler bölümüne bi bakmanızı tavsiye ederim.

• Kısır kedim için Fitminin mamasına baktım. İçerik olarak domuz ciğeri var. Açıkçası domuz türevleri olan mamaları kedime yedirmiyorum , birde dikkatimi çeken taurin miktarının azlığı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyönetmen -- 17 Kasım 2019; 12:7:27 >
  • Reflex 1 hafta kullanamadim attım. O kadar dandik bir mama. Bozuk denk gelmedi dediğiniz gibi de umarım denk gelmez. Acana denedik onu beğenmedi kız. Nd yi severek yiyor. Evet dediğiniz gibi çok sevmesi iyi olduğu anlamına gelmez belki ama o kadar çok mama araştırdım ki, veteriner nd yi onerdi ama benim kar payim yok bunda dedi. Ben zaten netten alıyorum mamaları. Proplan da kullandık içeriği değişmiş, kustu hemen değiştirdim mamayı.
    Bu işi yapıyorsanız benden daha çok bilgi sahibisinizdir doğru ama nd şu an için kullandığım en iyi marka.

• SineMelawen kullanıcısına yanıt
    Kediniz nd yi severek yiyorsa bence nd ile devam ediniz. O mamadan usanmadığı müddetçe bence sorun olmaz.
    Yalnız yukarıda da dikkat ederseniz yinede nd proplan advance hils gibi mamalardan iyidir demiştim.

• Yok biliyorum. Şimdilik dediğim gibi bir problemimiz yok. Olmaz inşallah da.

• CORONA&fip virüsü hakkında araştırma yaptım.
    Genelde petshopdaki hayvanlardan oluyormuş sokak hayvanlarının %70 inde var diyorlar.
    karşı komşunun kedisi hem evde hem sokağa çıkıp geliyor 1-2 kere bizim eve de geldi 5 dk durdu çıktı. sizce bana gelecek olan yavruya bir hastalık bulaşmasına sebep olurmu eve bulaşmışmıdır?kedide virüs olduğunu bilemiyorum .yavruyu petshopdan almadım.evde yavrulayan bir kediden alıyorum.

bu hastalık ölümcül ve tehlikeli. testini yaptırmaya gerek varmıdır?

eve bulaşınca 6 aya anca çıkıyor diyorlar.bende korktum sizlere sormak istedim teşekkürler.
  • abi senin tecrübene güvenerek fitmin kitten alacağım. çoğu sitede bulamadım ama bulduğum yerden veya bir dükkandan alacağım istanbuldayım. 400gr royal baby cat&mother sip vermiştim zooplasdan gelecek bu hafta.
    o mama bittikden sonra yada hiç kullanmadan fitmin kitten ı vereyim sonrada royali mi verem?
  • @Ridvankskn42
    Zooplus uluslararası güvenilir bir firma. Sitesinde yoğunluk kaynaklı bir bilgilendirme bildirimi var. Bir problem yaşamazsınız. Yavru bir kedi için alınabilir en kaliteli mama Orijen cat&kitten diyebilirim. Şadanlar firmasının resmi sitesinden email ya da telefon ile irtibata geçip tester mama talebinde bulunabilirsiniz. Mamayı almadan önce tester istemek her zaman faydalıdır. Ayrıca, protein oranı normal. Eskiden beri söylüyorum fakat nedense durum değişmiyor. Protein kime ya da neye göre fazla? Bunuda ne yazık ki anlamış değilim. Senior bir kediye Orijen veriliyor ise fazla olabilir ama yavru ya da genç bir kedi için içerik olarak dört dörtlük bir mama. Özellikle yavru süreci boyunca Orijen ile beslenen bir kedi diğerlerine göre 1-0 önde diyebilirim.

@hulusi
    Kuru mamasına alıştıktan sonra yaş mama vermeye başlamanız daha iyi olur. Yaş mamayı haftada bir sabah ve akşama bölerek verebilirsiniz. Ertesi günde verilebilir. Açıldıktan sonra max 48 saat içerisinde bitmesi gerekiyor. Ağzı hava almayacak şekilde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Belirttiğim markalar içerisinde seçim yapabilirsiniz; Schesir, Naturea, Sapphere, N&D, Miamor Soup, KitCat. Özellikle çorba formunda olanları tercih edebilirsiniz, ki bu konuda Schiser içerik ve üretim olarak kalitelidir. Somon yağının kullanımı zaten hem kendi sitesinde hem de ürünün üzerinde yer almaktadır. Fakat siz belirtilen oranlarında yarısını vererek başlayabilirsiniz. Kedi dönemden çıktıktan sonra kısırlaştırma yapılır ki bu tip hususlarda veterinerinizin sizi bilgilendirmiş olması gerekiyor. Ayrıca, geri dönüş yapmadığımı sonradan farkettim. Lütfen kusura bakmayın.

@kinadangelencerez
    Perfekt katze veya Golosi alınabilir. Bonacibo vb türevdeki mamalara kıyasla sokaktakiler için iyi bir seçim olur. Ben geçenlerde uygun bir fiyata Brit Sens. 8 kg almıştım. En azından içeriği daha iyi ve %20 kuzu eti var. Semtimde baktığım kedilerin pek çoğuda yedi. Arada bir bu tip değişiklikler sokaktaki kediler için gerçekten önemli. Çünkü çöp olarak tabir ettiğim 15 kg olan malum mamalar ile kışı hastalanmadan geçirmeleri imkansız. Akabinde bu mamalardan optimum olarak vitamin, mineral ve amino asitleri almalarıda ne yazık ki mümkün değil.

@bonnie
    https://forum.donanimhaber.com/en-iyi-kedi-mamasi--69475149-44#138416637

@eyönetmen
    Indoor hariç hepsinde taze domuz karaciğeri mevcut. Yalnız türev, hidrolize vs yerine taze karaciğer tercih etmişler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mR.Hoppala -- 18 Kasım 2019; 15:20:27 >

Bence royal bittikten sonra sürekli vermek istediğiniz mamayı veriniz.
    Şayet en iyisi olsun derseniz. İçerik olarak orijen kitten daha kuvvetlidir. Ben pahalı diye kullanmıyorum

• Çok sağolun verdiğiniz bilgiler için..

• Mamayla ilgili yazdiklarinizi bir kac aksamdir okuyorum. Benim scottish fold Kedim var. 9 aydir benimle suan 1 yasinda. n&d tahilsiz kuzulu mamayı yiyor onerilerinizden sonra orijene gececegiz galiba . Gimcat Kedi Macunu Taurin Paste E x tra , Gimcat Multivitamin , GimCat Malt Soft Extra urunlerini aldim. Siz kullandiniz mi önereceginiz baska bir marka olur mu. Ne ölcüde verecegimi bilemiyorum. Hepsi birlikte fazla mi olur acaba ?

• Bizimki geldi proplan junior veriyoruz 50 günlük iyi şekilde yiyor eve kolay adapte oldu , yarı ıslak kuru mama verdim fazla ıslak vermiyorum royal aldığım mamayı iptal ettirdim , yavru çok haraketli olduğundan bu 3 kiloluk proplan bitince orijin e geçmeyi düşünüyorum bir negatif durum olurştururmu ?bazen uyuyrken horuldanıyor burnu tıkalı gibi ses çıkıyor :) ..ctesi günü ilk veterinerimize gideceğiz istanbul ataşehir bölgesi tavsiyesi olan varmı ?forumda veteriner tavsiyesi ile ilgili bir konu varmıdır.bu arada (proplan junior )memnunum severk yiyor dışkısı enerjisi iyi durumda ..gimcat kitten paste multivitamin veriyorum şimdilik çok az şekilde..
     En İyi Kedi Maması ?
     En İyi Kedi Maması ?

• Son altı aydır tesadüfen Purina One mama aldım, marketde gördüğümde ve bebişim iştahla yiyor

Tabi bebişim derken 10 ekimde 13 yaşına girdi ama malum kediler hiç büyümeyen bebeklerdir..

Yaşına göre halen gücü kuvveti, hareketliliği iyi.
    Tek sorun, sesinin artık kısılması..
  • Aslında o tip ürünleri vermenize gerek yok. Daha doğrusu veterineriniz önermediyse bu tip vitamin ya da macun ürünlerine gerçekten ihtiyaç yok. Fakat artık aldıysanız ve de ürünlerde açıldı ise günaşırı 1-2 cm kadar verebilirsiniz. Multi olan macun ise haftada bir verilebilir. Macunların yerine iyi bir yaş mama ve akabinde çorba formunda olanları (schesir, miamor gibi) verebilirsiniz. Ayrıca, bir yemek kaşığı kadar kefirde verilebilir. Mamasından memnunsanız N&D'de iyi bir mamadır ve değiştirmenize gerek yok. Burada önemli olan aslında bütçe. Bütçeniz müsait ise Orijen deneyebilirsiniz. Firmadan (Şadanlar) tester mama talebinde de bulunabilirsiniz. Ülkemizde satılan içerik olarak en iyi mama Orijen diyebilirim.
  • Bir süre önce nd kuzulu düşük tahıllı almıştım kedim mama bitimine kadar kabız oldu aslında morinalı mamaya daha iyi tepki verdiğini biliyordum ama o zamanlarda stok yoktu şimdi tekrardan morina balıklı olana geçtik kuzulu olandaki sorunları yaşamıyoruz . Ayrıca nd düşük tahıllı morinalı gördüğüm en yumuşak mamalardan biri resmen kedim ağzında mamayı toparlayamıyor döküyor her yere , alışamadı daha :) Bence kedisi çiğneme zorluğu çekenler için baya iyi alternatif . Tahılsız olanıda birebir aynı gibi denediğim numunede en azından bunu tespit ettim . 5 kg paketi 10 kg ye vurduğumuzda biraz kazık ama 10 kg paket ile baş edilmiyor son 2 , 3 kg kalımında illaki bayatlıyor .

• Bende uzun zamandır Vetlife mama kullanıyordum, bu ay ND nin düşük tahıllı tavuklu mamasını aldım. Bizimki de tavuklu mama seviyor.

18 yaşında kedisi olan arkadaşım var , tavuklu mamaların ileride sindirim sisteminde sorunlara neden olduğunu söyledi. Bakalım onu kedisi tekir bizimki norveç belki farklı tepki verirler.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.