Arkadaş ucuz demiş ama ben megane dizel tavsiye ederim. 2 senedir kullanıyorum. Sıfır almıştım ikinci elde temizi bulunur mu bilmem? benim arabam şu anda 105 binde. Yolda 3 kere kalmışlığım vardır. O da mazotun bitmesinden
Şehiriçi şehirler arası ( şehirler arası ortalama 110 km hız yaparım ) 5.5 litre yakar.Ailem Ankarada, Düz yolda Ankara-polatlı arası 5. vites 90 km sabit hızla 3.8 litre ortalamayı en az 5 kez görmüşümdür.(radarlar sağolsun )
1500 motor olmasına rağmen 80 beygirlik güç üreten motordan pek bi performans ( hızlanma ve sollama açısından ) beklemediğim için ideal bir motor ve beygir gücü diye düşünmüşümdür hep ama artık yetmiyor bana o ayrı.
Yedek parçaları anlamsız pahalıdır ama dikkatli kullanımda gayet uzun ömürlüdür. Örneğin vites topuzu çabuk eskidi 70 ytl dediler, halısı kirlendi köy yollarında değiştireyim dedim 1 milyar ( 1000 ytl ) dediler.Silecekler çifti 75 ytl.
Yol tutuşu da ne çok iyi ne çok kötüdür.Yerden yüksek olmasının azizliği vardır ama bunun haricinde rahat ve ferah bir arabadır.
Daha önce fiat palio 2002 kasa , honda civic 99 kasa, opel astra 99 kasa kullanmışlığım da vardır. Diyebilirm ki palionun ucuz yedek parçası, megane nın rahat koltuğu, opel in harika yol tutuşu , civic in o sanki serçe parmakla dönebilen direksiyonu bir arada olsa da binsek değil mi?
Arkadaşım hyundai getz de güzel (eğer çok bi konfor ve performans beklemiyorsan, siena da güzel ). Keşke fiyat aralığı yada maksimum miktarlı bir bütçe verseydin de öyle yardımcı olabilseydik değil mi? Ha bu arada 2006 opel astra 1.3 hatchback multıjet dizel 6 ileri vites. Bence o sınıfta muazzam yol tutuş ,az mazot sarfiyatı, ve diğer rakiplerine göre harika bir ses izolasyonu var. Arkadaşımda vardı 100 km kadar sürdüm. Çok hoşuma gitti.
Şahsi fikrim en güzel araba benim arabam çünkü benim arabam. Saygı ve sevgilerimle.
Abıcım butun araba markalarını ve modellerını saymıssın
Hıc bırsey hem ucuz hemde ıyı olmaz.Sakına sakın motor sadece motor ıyı oldugu ıcın araba alma kaporta ve yuruyen aksamda motor kadar onemlı konulardır.Ozellıkle dızellerde aracı ucuza alabılırsınız ama yapacagı arızalar bır motor parası masraf cıkartabılır.Onun ıcın en bılındık marka ve modellerden sasmayın derım.
quote:
Orjinalden alıntı: forbest
quote:
Orjinalden alıntı: _mehmet_abi
Araba alıyoorum da karar veremedim.
resim ne alaka?yaş kaç?
evet bende anlamadım sanki oyun resmi gibi
Nissan note
Biraz daha ayrıntılı söylersen iyi olur.Hangi model aralığında mesela? Citroen Saxonun dizelleri ucuz.
Hıc bırsey hem ucuz hemde ıyı olmaz.Sakına sakın motor sadece motor ıyı oldugu ıcın araba alma kaporta ve yuruyen aksamda motor kadar onemlı konulardır.Ozellıkle dızellerde aracı ucuza alabılırsınız ama yapacagı arızalar bır motor parası masraf cıkartabılır.Onun ıcın en bılındık marka ve modellerden sasmayın derım.
arabaların hepsi fiyatına göre iyi arabalar albea hariç ama içlerinden en güvenilirler hyundai ve peugeot
bide arkadaş hiçç bir şey belirtmemiş ondan böyle ucuz dizelleri sıraladım
en iyisini bilmem ama en ucuz dizel arac tata indica
Sen bi kriter belirtmezsen ben sana eski kasa Mercedes bile öneririm. 250D falan