Şimdi Ara

En Kral Motor Yağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
134
Cevap
4
Favori
34.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • castrol magnatech nasıldır arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

Orijinalden alıntı: arifomer

En kral mi bilmiyorum ama mobil çok iyi bir tercih ben 10w60 mobil kullanıyorum aracımda

O yağın arabaya zararı olduğunu söylüyorlar

Hocam sizin araca uygun olmayabilir, benim araç yüksek kilometreli olduğu için ve kecelerden terleme yaptığı için kullanıyorum. Ustamin tavsiyesi üzerine. Yoksa sağlıklı motorda uygun olmayabilir.

Bu yağı kullanmaya başlayalı terleme tamamen kesildi. Kalın olduğu için sızmıyor kecelerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

En kral mi bilmiyorum ama mobil çok iyi bir tercih ben 10w60 mobil kullanıyorum aracımda

O yağın arabaya zararı olduğunu söylüyorlar

Hocam sizin araca uygun olmayabilir, benim araç yüksek kilometreli olduğu için ve kecelerden terleme yaptığı için kullanıyorum. Ustamin tavsiyesi üzerine. Yoksa sağlıklı motorda uygun olmayabilir.

Bu yağı kullanmaya başlayalı terleme tamamen kesildi. Kalın olduğu için sızmıyor kecelerden.

Enjeksiyonlu arabanın motorunu zorluyormuş

• quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

o arabaya konmaz işte kalın gelmiştir. yağlayamaz doğal olarak o aracı hakkı 5-30 tolerans aralığına nasıl nufuz etsin 10-60 yağın suçu değil koyanın suçu

10-40 eski arabalarda çok iyi iş görür

Ne alakası var araba 2013 model ama km gelmiş 230000 e
  • tsi aracı 10w60 yağ kullanarak kurtarmak istemek de güzel fikirmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

tsi aracı 10w60 yağ kullanarak kurtarmak istemek de güzel fikirmiş.

Tsi motora uygun olmaz mı
  • olmaz.motor dizaynı uygun değil.
  • quote:

olmaz.motor dizaynı uygun değil.

Enjeksiyonlu arabalara zarar veriyormuş
  • Önceden boyle antin kuntin yağlar mi vardı.

Simdi bir bakıyorsun ayni markanin ayni hitap ettigi alanda onlarca ürünü var.

Üzerine şekil çiziyor, arabanizi korur diyo ki algi oyunu yapsin biraz daha janjanli şişe ve en önemlisi de reklamlarla sizi kendine mahkum ediyor... Sonuç: en pahalı yağı alıyorsunuz sonra marka tutsağı oluyorsunuz. Marka tutsağı olursunuz çünkü o kadar para veriyorsunuz kazik yiyecek değilsiniz ya o kadar paradan sonra istiyorsan markayi savunma!!!

Velhasıl kelam; yağlar ayni spesifikasyon-onay degerlerini tasiyorlarsa kaliteleri maximum oraninda aynidir. Full sentetik diyorsa full sentetiktir digeri 'bizimki full sentetik ama digerleri gibi değil cooook cook full sentetik hem zaten bizim reklamimiz daha fazla" diyorsa o da büyük ölçüde ayni full sentetik yağdır.

Reklami çok diye ve ulkede pazar payini ele gecirmis diye o en iyi yağ değildir.

Taninmis piyasa markalarindan hangisi olursa olsun onay-spesifikasyon bilgileri aracinizin istedigi kodlarla uyuyorsa hesaplı olani alin algi oyunlarina gelmeyin....

• quote:

Orijinalden alıntı: amasseia

Önceden boyle antin kuntin yağlar mi vardı.

Simdi bir bakıyorsun ayni markanin ayni hitap ettigi alanda onlarca ürünü var.

Üzerine şekil çiziyor, arabanizi korur diyo ki algi oyunu yapsin biraz daha janjanli şişe ve en önemlisi de reklamlarla sizi kendine mahkum ediyor... Sonuç: en pahalı yağı alıyorsunuz sonra marka tutsağı oluyorsunuz. Marka tutsağı olursunuz çünkü o kadar para veriyorsunuz kazik yiyecek değilsiniz ya o kadar paradan sonra istiyorsan markayi savunma!!!

Velhasıl kelam; yağlar ayni spesifikasyon-onay degerlerini tasiyorlarsa kaliteleri maximum oraninda aynidir. Full sentetik diyorsa full sentetiktir digeri 'bizimki full sentetik ama digerleri gibi değil cooook cook full sentetik hem zaten bizim reklamimiz daha fazla" diyorsa o da büyük ölçüde ayni full sentetik yağdır.

Reklami çok diye ve ulkede pazar payini ele gecirmis diye o en iyi yağ değildir.

Taninmis piyasa markalarindan hangisi olursa olsun onay-spesifikasyon bilgileri aracinizin istedigi kodlarla uyuyorsa hesaplı olani alin algi oyunlarina gelmeyin....

Yağ yağdır deyip geçenlerde var

• Bende sonraki yağ değişimini motul ile yapacağım.

100.000 km de ki lpg li fd6 civic için motul 5/30? 5/40? Hangisi uygun olur. Şuan mobil 5/30 var.

Kışın -10

Yazın 35-40 derece görüyor araba.

• Sene olmus 2017 hala "En Gral ..." soru kalibinda forumda konu açılıyor, siz de bunu ciddiye alip cevap veriyorsunuz.

Arastir kardesim.

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Forumda 1 milyon tane benzer konu var. Google'a yazsan binlerce bulursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 18 Ağustos 2017; 22:16:47 >
  • Hths değeri falan gaza gelmeyin.

Altımızda 1.2 atmosferik araçlar, canı neyde kalın yağı çevirmekle uğraşacak birde motor.

Kitapçığınızı açın istediği şartnamelere uygun(acea-api-ilsac) yağı kullanın.

Şuan tbn değeri yüksek kaliteli 5w30 yağı 70-80tl'ye alırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAABBBTR42 -- 18 Ağustos 2017; 22:22:41 >
  • Valla 1.4se lpgli kalos aracıma 95bin km de mobil1 x3000 5w40 koymuştum , yağı alıp gittiğim usta 10w40 daha iyi olur dedi ama ben ona katılmıyorum. Aracın gidişi ve ilk ısınması sessizliği değişti randımanı arttı. Burası Antalya yazın malum o yüzden 5w40 tercihim. Aynısını alacağım yine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Sıradan yağlara iyidir demiş herkes...

İyi yağ %100 sentetik yazandır. Paketinde full sentetik gibi 100% yazmayan yağlar bana 2. kalite geliyor.

Castrol magnatec ise bildiğin kızartma yağı gibi hiçbir esprisi yok.

Ben 140bin'e yaklaşmış aracımda 100% sentetik motul XCESS 5w40 kullanıyorum. HTHS değeri birçok sözde iyi denilen yağdan iyidir.

Geçen bir konuda çok bilmiş yapan arkadaş liqui moly'ye bak motul nedir dedi de liqui moly'nin dengi yağı 100% sentetik değil. Ayrıca HTHS değeri motul kadar iyi değil.

Ben 140bin km'ye yaklaşmış lpg'li aracımda 20bin km'dir motul xcess 5w40 kullanıyorum ne eksiltme var ne de bir sorun, motor daha güzel çalışıyor. Kış aylarında rahat çalışıyor yağ çabuk ısınıyor.

HTHS değeri bizim ülke için önemli bana göre. Çünkü yaz aylarında ege/akdeniz bölgesinde 40-45 derece sıcaklık görülebilir. Motor işkence çekerken bi de rampada iyice ağlıyor. O yüzden maksimum koruma için kaliteli yağ şart. Çünkü yağın soğutma özelliği vardır. Çok sıcaklarda yağ filmi kopabilmektedir.

İşte bu yüzden 10w40 yağ ile anası ağlayan motorlar ülkemizde 300bin'i göremeden rektefiye oluyor...

Gelir biri birazdan motula mok atar, magnatec çok iyi der. 1 gram teknik açıdan bilgi paylaşmadan

Selam kardeşim. Gecen konuda çok bilmis dediğin kişi sanırım benim. Aslında sana cevap yazmayacaktim. Ama bir ümit belki birşeyler degisir, diye yazıyorum.

Bu konuyla benim konumun hatta senin savunduğun şeyin ne alakası var?

Ben diyorum ki bende tam sentetik kullanmak, hatta motul kullanmak isterim, fakat aracım yağ yakıyor, kecelerden yağ kaçırıyor, 10-40 yağ kullanıyorum bu yüzden diyorum sen yok hts yok, soğukta güzel çalışır filan tavana konuşuyorsun.

Tamam yine 10-40 motul kullanalim, şartnamesine bakıyorum api-sl yani yanlış hatırlamıyorsam 2007 şartnamesi. Eee? Yani teknolojisi eski.

Bakıyorum Shell 10-40 yağ şartnamesi acea A3/b4 APİ-SN. Yani tam sentetik yağlarda kullanılan son şartname. Tam sentetik değil ama aracima, hem kalın oldugundan, hemde şartnamesini fazlasi ile karsiladigindan uygun. Kitapçığa bakıyorum api-sl yeter diyor. Şimdi ben bazı çok bilmis arkadaşlar gibi neden 2 katı para vereyim ki?

Ben sana luqiy moly ( yanlış yazmış olabilirim) haricinde valvoline yağda söyledim ne oldu ona bir suç bulamadinmi? Kaldı ki luqy moliy yağlar 1. Sınıf alman markasıdır. 10-40 yağda bile 3 çeşidi vardır.

Aracinin şartnamesini acar bakarsın, bu mühendis ne diyor gardaş, hangisi uygunsa onu kullanırsın,

Şimdi her hastaya su verilir mi? Ben diyorum ki benim arabama onerdigin yağ su an zararlı çünkü eriyip gidicek. Daha sonra senmi tamamlamak için yağ alıp bana gondereceksin?

Son olarak marka bağımlısı olmayın. Bahsettiğiniz teknolojiyi bilimsel olarak labaratuvarinizda sizin aracınıza fayda sağladığını test ettiniz mi? Yoksa ben en iyisini alıyorum bak offf ne biçim mars alıyor. Şimdi motoru acsam içi evden temizdir diye hayalmi kuruyorsunuz?

Markalar benim babamın malı olmadığı gibi sanırım sizinde değil. Eeee. Bu nasıl bir marka aşkıdır anlamıyorum.

Aklıma bir hikaye geldi. Adamın biri ayakkabiciya gidip bana en sağlam 50 yıl yirtilmayacak ayakkabı yap demiş, bu esnada adamın arkasında azrail gülüyormus. Eyy fanı yarın canını alacağım diye. Yani demek istiyorum ki kasmayin bu kadar, yağ reklamını firmalara bırakın.

• siz eski model bir yağa bakmışsınız motul 6100 SYNERGIE+ 10W-40, API SN'dir fiyatı da öyle uçuk değildir, ayrıca bazen bazı yağlar, bazı yağlara göre daha az yağ eksiltebilir.
  • mobil candır
  • Arkadaslar biraz bilgi vereyim size. Aracınıza kullanacağınız yagi seçerken, aynı zamanda km ve kecelerin durumuna bakmaniz elzemdir.

Sekmanlari eskimiş, incelmiş gömlek ile tam sıyırma yapamayan bir araca asla ince yağ koyulmaz. Çünkü motor eskimiş sizin koydugunuz misal 5-30 yağı segman siyiramaz aşırı yağ eksilir. Ummadiginiz bir yerde yağ uyarısı alır kalırsınız. He dersenizki ben bagajda bir bidon daha taşırim, amenna.

Tabi gidipte 10w60 20w50 yağ koyunda demiyorum. Aracınızın kullanma klavuzuna bakın çünkü yeni araçların hepsinin subaplari yağ basıncına göre açıp kapama yapar, yani hidroliktir. Segmanlar ne kadar aşınmış olsa bile maksimum tolerans aralığı 10w40 araca 10w60 yağ koyarsaniz, subaplariniz bozulur.

Bir diğer dikkat edilmesi gerekende yağ pompasidir. Eğer pompaya uygun olmayan kalın yağ gelirse yağı motora gonderemez. Bu sebepten de üstteki TSI örneğinde olduğu gibi motorunuz yağsız kalir ve kitlenir.

Bu sebepten yağ seçimi yaparken,

1- aracın şartnamesi

2- km durumu

3- kecelerin durumuna bakınız.

Aracınız yeni ise km düşük ise yagdanda anliyorsaniz, malum partikül filtreli araçların yağı farklıdır. Gidin motul alın hts mts Allah ne verdiyse iyisini alın tabiki. Ama burada aracı 200.000 km kere gelmiş adama yav git 5-30 koy 5-40 yağ koy demeyin. Yağ ışığının ne olduğunu bile bilmeyen insanlar, sizin tavsiyenize uyabilir, motoru elime alabilirler bunun vebalide size ait olur.

Ben yıllardır bu işin içindeyim sanayi olsun, merak olsun, hobi olsun, acar YouTube den Bos zamanlarımda yağ testlerini izlerim. Sizede tavsiye ederim. Markalara da çok takilmayin. Örneğin Shell e Mercedes benim arabamda şu şartnameyi karşılayan shell kullanabilirsin diyorsa, ve bunun onayını veriyorsa ki, vermis, Mercedes muhendisinden daha iyi bilmedigimizden, çok kasmaya gerek yok.

Tabiki en iyisini alin, ama aracınızda ise yaramayan x teknolojiyi barındıran yaga boşuna para vermeyin. İyi akşamlar.

• quote:

siz eski model bir yağa bakmışsınız motul 6100 SYNERGIE+ 10W-40, API SN'dir fiyatı da öyle uçuk değildir, ayrıca bazen bazı yağlar, bazı yağlara göre daha az yağ eksiltebilir.

Mobildeyim link atamıyorum ortalamasını alırsak motul 6100 10w40 yağ 100 lira.

Shell 10w40 yağ daha bu gün aldım 55 lira

Arada uçuk fark yokmu sizce?

Şimdi 10-40 motul yağ ile ayni şartnameyi karşılayan,Shell 10-40 yağın ne farkı var? Benim arabamda ne farkı olacak? Şartnamelerine açın bakın Shell yağın alev alma sıcaklığı ve viskozite sınıfı daha yüksek, yani daha az eksilir demek. Nitekim de öyle motul 6100 de kullandım. Şimdi aradaki 45 lira çöpe atılmış olmuyormu? Açıp bakabilirsiniz şartnamelerine karşılaştırabilirsiniz. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum ama sanırım anlatamıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.