Şimdi Ara

En Kral Motor Yağı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
4
Favori
34.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: aLLyC

Bakim araliklarini etkiler ona katılıyorum ama yagin degisim suresini etkiler demek biraz iddiali oluyor.

Extreme kosullar haric. Çöl surusleri ve yuksek irtifa sürüşleri hava filtresiz yapilmasi gereken surusler.

Ama istanbul'un havasinin Pekin'den ya da Moskova'dan ya da Paris'ten motor yagini etkileyecek kadar fark ettirecegini nasil dusunduler onu oraya yazanlar acaba.

Bakım aralığını kısaltır daha doğru bir cümle evet. Ama bakımda ilk yapılan şeylerden birisinin yağ kontrolü ve hatta yağ değişimi olduğu gerçeği var.

Dediklerim öyle mi anlaşıldı bilmiyorum ama İstanbul'un havası Pekin'in havasından kötüdür diye erken yağ değiştirin uyarısı kılavuzda geçmez. Kastım bu değildi. Sözlerim amacını aşmışsa affola...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Orijinalden alıntı: Sarper 77

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

ucuz ve kaliteli olarak elf yağlarını tavsiye ederim.

Elf yağların ucuz olması hakkında size katılıyorum ama kalite konusunda bence 5 para etmez. Aracımı aldığım da "2011 Clio3 1.5 DCİ" yetkili servis bakımından çıkalı 7.000 km olmuştu, ben kendim tekrar bakıma soktuğum da yağ olarak Motul X-cess 05-40 kullandım, resmen aracımın sesini, rölanti de, 3000 devir civarın da tanıyamadım, hatta objektif olmak için yanımda arkadaşımı da aldım o da aynı fikirde, bir kere denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

aynen motor sesinden bende rahatsızım.benzinli ve düşük km olmasına rağmen normalden daha fazla gürültülü.halbuki faydasu olur diye 5/30 almıştım.bi dahaki sefere motul aklımda olsun.

elf yağını şirket aracında 20 binde 1 değiştiriyorlar.üstelik dizel

İnanın Hocam farka inanamazsınız. Ben arkadaşımı yanıma aldım yağı değiştirmeden önce rölantide, ve özellikle 3000 devir civarın da dikkatlice dinledik, daha sonra yağı değiştirdikten sonra aynı şartlarda motorun sesinde ki farkı görünce şok olduk. Resmen benzinli gibi çalışmaya başladı araç. Yalnız MOTUL yağı alırken özellikle internetten orjinal olmasına dikkat edin, bunu yağın üzerinde ki barkoddan teyit edebiliyorsunuz ben N11 den 5 litresini 126 TL ye kampanyalı olarak aldım.

hocam tüp varmı bizde tüp var 2011 toyota verso 1.6 benzinli ve bazıları eneos da öneriyor hiç tecrübeniz yada duyumunuz varmı bu yağ markası hakkında...

Hocam benim aracım Dizel. Eneos yağları Japon malı bir yağ markası. Kalite olarak, gayet iyi bir yağ. Ama daha kaliteli bir yağ arıyorsanız, MOTUL, ve Lique Moly öneririm.

sağolasın ilgine bunu değerlendireceğim mutlaka evet motuluda duydum ve öneren çok bilenler içinden teşekkürler...

• Castrol'den şaşmayacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Castrol'den şaşmayacaksın.

Neden?
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Cunku Castrol diye yazilir Gazdrol diye okunur. Sanayi lisanina en gral yag diye soruya sanayi lisaniyla cevap.

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 14:42:27 >
  • sarkihalindekal kullanıcısına yanıt
    Rica ederim sadece kullanim klavuzundaki mantigi anlamaya calistik.

• quote:

Orijinalden alıntı: aLLyC

Cunku Castrol diye yazilir Gazdrol diye okunur. Sanayi lisanina en gral yag diye soruya sanayi lisaniyla cevap.

:)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Castrol'den şaşmayacaksın.

Neden?

Castrol birçok firmanın önerdiği bir markadır.Fiyat olarak gerçekten diğer markalardan biraz pahalı.Ama hakkını veriyor.Şuana kadar bir çok yağ kullandım.Mobil,delphi,motul,shell olmak üzere.En fazla Castrol'den memnun kaldım.Alternatif olarak motulda kullanılabilir.Yapılan testlerde Castolun diğer yağlara oranla daha iyi viskozite değerlerine sahip olduğu,motorun daha sessiz ve titreşimsiz çalışmasına yardımcı olduğu,üst devir ve hızlarda ise daha iyi performans sunduğu sonuçlar arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 22 Ağustos 2017; 14:57:49 >
  • Türkiyede satılan Castrol Magnatecler neden GTX değil bilen var mı? yurtdışındakiler öyle.
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Mobil 1 ESP Formula 5W-30

SAE Sınıfı 5W-30

Viskozite, cSt, (ASTM D445)

@ 40°C 72.8

@ 100°C 12.1

Viskozite İndeksi 164

Sülfatlanmış Kül, % Ağırlık, (ASTM D874) 0.6

HTHS Viskozite, mPa•s @ 150°C, (ASTM D4683) 3.58

Akma Noktası, °C, (ASTM D97) -45

Parlama Noktası, °C, (ASTM D92) 254

Yoğunluk @ 15,6°C, g/ml, (ASTM D4052) 0.850

Adı Metot Birimler

Castrol EDGE 5W-30 C3

Yoğunluk @ 15°C ASTM D4052 g/ml 0.8524

Viskozite @100°C ASTM D445 mm²/s 12.2

Viskozite, CCS @-30°C ASTM D5293 mPa.s (cP) 6027

Viskozite @ 40°C ASTM D445 mm²/s 70.7

Viskozite İndeksi ASTM D2270 None 173

Akma Noktası ASTM D97 °C -44

Parlama Noktası, PMCC ASTM D93 °C 206

Sülfat Külü ASTM D874 % wt 0.8

Motul xClean FE

PROPERTIES

Viscosity grade SAE J 300 5W-30

Density at 20°C (68°F) ASTM D1298 0.853

Viscosity at 40°C (104°F) ASTM D445 72.9 mm²/s

Viscosity at 100°C (212°F) ASTM D445 12.1 mm²/s

Viscosity HTHS at 150°C (302°F) ASTM D4741 3.5 mPa.s

Viscosity index ASTM D2270 163

Pour point ASTM D97 -33°C / -27°F

Flash point ASTM D92 226°C / 439°F

Sulfated ash ASTM D874 0.77% weight

TBN ASTM D2896 7.1 mg KOH/g

Yapilan Testlerde 100C de gercekten 0.1mm2/s fark var castrol leyhine ancak HTHS belirtmemesi ve yanma noktasi konusunda bir hayli geride.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 22 Ağustos 2017; 17:56:38 >

• Clio 4 1.5 dci 75 bg icin motul un hangi yağını almam lazım tavsiye verebilecek var mı , teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fade to Black

Türkiyede satılan Castrol Magnatecler neden GTX değil bilen var mı? yurtdışındakiler öyle.

Bölgeden bölgeye adlandırma farklı olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: tremacs

Clio 4 1.5 dci 75 bg icin motul un hangi yağını almam lazım tavsiye verebilecek var mı , teşekkürler.

illa markası motul olacak diye birşey yok internetten aracın kitapcıgını indir oradan bak orada yazıyor önerilen yağ diye yazar onu al koy
  • quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

quote:

Clio 4 1.5 dci 75 bg icin motul un hangi yağını almam lazım tavsiye verebilecek var mı , teşekkürler.

illa markası motul olacak diye birşey yok internetten aracın kitapcıgını indir oradan bak orada yazıyor önerilen yağ diye yazar onu al koy

Kitapçıkta hiçbişey yazmıyor
  • tremacs kullanıcısına yanıt
    dpf varsa spesifik yağ çıkıyo o da pahalı gerek yok. dpf yoksa 8100 X-CLEAN 5W-40 veya 8100 X-CESS 5W-40 çıkyor.rönoya kalırsan elf önerir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

quote:

o zaman resmi servisine ara sor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

quote:

Aracının modeli, motoru falan nedir ben bakayım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Sürücü

Sıradan yağlara iyidir demiş herkes...

İyi yağ %100 sentetik yazandır. Paketinde full sentetik gibi 100% yazmayan yağlar bana 2. kalite geliyor.

Castrol magnatec ise bildiğin kızartma yağı gibi hiçbir esprisi yok.

Ben 140bin'e yaklaşmış aracımda 100% sentetik motul XCESS 5w40 kullanıyorum. HTHS değeri birçok sözde iyi denilen yağdan iyidir.

Geçen bir konuda çok bilmiş yapan arkadaş liqui moly'ye bak motul nedir dedi de liqui moly'nin dengi yağı 100% sentetik değil. Ayrıca HTHS değeri motul kadar iyi değil.

Ben 140bin km'ye yaklaşmış lpg'li aracımda 20bin km'dir motul xcess 5w40 kullanıyorum ne eksiltme var ne de bir sorun, motor daha güzel çalışıyor. Kış aylarında rahat çalışıyor yağ çabuk ısınıyor.

HTHS değeri bizim ülke için önemli bana göre. Çünkü yaz aylarında ege/akdeniz bölgesinde 40-45 derece sıcaklık görülebilir. Motor işkence çekerken bi de rampada iyice ağlıyor. O yüzden maksimum koruma için kaliteli yağ şart. Çünkü yağın soğutma özelliği vardır. Çok sıcaklarda yağ filmi kopabilmektedir.

İşte bu yüzden 10w40 yağ ile anası ağlayan motorlar ülkemizde 300bin'i göremeden rektefiye oluyor...

Gelir biri birazdan motula mok atar, magnatec çok iyi der. 1 gram teknik açıdan bilgi paylaşmadan

Hocam 5w40 edge kullandım fakat araç kışın yağ lambasını çok geç söndürüyordu. 40 değeri bana göre fazla bizim ülke iiçin özellikle Anadolu her ne kadar 40 değeri yazı ifade etsede kış için de etki ediyor. 5w30 hatta araç yeniyse ve sıcağa girmiyorsa 0w30 tam sentetik yağ ömrü daha fazla arttırır Araçlar en çok kışın hasar oluyor ilk çalıştırmada

• 5w40 ile 5w30 arasında ilk çalıştırma koruması açısından fark olmaz.batkent bilgilerinizi kontrol edin.
  • Sadece Sürücü kullanıcısına yanıt
    Mantık hatası var. "Kış aylarında rahat çalışıyor yağ çabuk ısınıyor." demişsiniz ama yağ çok iyiyse sürtünme az olması lazım. Dolayısıyla araba daha geç ısınmalı diye düşünüyorum. Araba ne kadar çabuk ısınıyorsa o kadar çok sürtünme vardır yani yağ kötüdür diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.