Şimdi Ara

En Kral Motor Yağı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
134
Cevap
4
Favori
34.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam çıkmış yağın üzerindeki etiketten 3-5 değeri karşılaştırmış en iyi yağ X markasıdır demiş. Her motorun karakteristiği farklıdır bu yüzden X marka yağ, Y marka yağdan daha iyidir demek yanlış. Şunu deseniz eyvallah, X kodlu motor için Y marka yağ diğerlerinden daha iyi. Kaldı ki bunu söyleyen adamın elinde aracın üreticisinin elinde olan imkanlar var mı? Laboratuvar koşullarında bir çok markanın yağının testini yapıyor adamlar ona göre uygun yağı seçiyorlar. Hatta X markasına gidip de bizim böyle bir motorumuz var buna uygun şu parametrelerde yağ üretin de diyorlar. Kısaca açın aracınızın kitapçığını bakın ne marka önerilmiş. Gidin önerilen marka yağı alın götürün ustanıza, koysun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10w60 motul kullanıyorum araç alfa romeo 156 kitapçıkta 10w40 ve 10w60 kullanılabilir yazıyor. devir çevirmeyi sevdiğim için 10w60 koydum çokta memnunum

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Eger bu yorum bana ise, karsilastirlan yaglarin hepsi ayni onaylara sahip.

• motul
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

quote:

Orijinalden alıntı: tefennili

quote:

Castrol'den şaşmayacaksın.

Neden?

Castrol birçok firmanın önerdiği bir markadır.Fiyat olarak gerçekten diğer markalardan biraz pahalı.Ama hakkını veriyor.Şuana kadar bir çok yağ kullandım.Mobil,delphi,motul,shell olmak üzere.En fazla Castrol'den memnun kaldım.Alternatif olarak motulda kullanılabilir.Yapılan testlerde Castolun diğer yağlara oranla daha iyi viskozite değerlerine sahip olduğu,motorun daha sessiz ve titreşimsiz çalışmasına yardımcı olduğu,üst devir ve hızlarda ise daha iyi performans sunduğu sonuçlar arasında.

Bir kere Castrol diğer markalardan pahalı değil Hocam fiyat olarak bakarsanız MOTUL ve Lique Moly gibi markalar daha pahalıdır. Castrol tabiri caiz ise Piyasa malıdır hiç bir ürünü Lique Moly, Motul, Mobil veya Valvoline den daha üstün değildir. Firmaların tavsiyesine bakmayın, hangi yağ firması ile antlaşma yaparsa firmalar onu önerir, mesela Renault hep ELF önerir, Fiat Selenia, Toyota Eneos gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: sarkihalindekal

quote:

Orijinalden alıntı: Ccestr

quote:

Orijinalden alıntı: EruhluMuhdi

quote:

Orijinalden alıntı: tremacs

Clio 4 1.5 dci 75 bg icin motul un hangi yağını almam lazım tavsiye verebilecek var mı , teşekkürler.

illa markası motul olacak diye birşey yok internetten aracın kitapcıgını indir oradan bak orada yazıyor önerilen yağ diye yazar onu al koy

Kitapçıkta hiçbişey yazmıyor

Aracının modeli, motoru falan nedir ben bakayım?

1997 model polo 6n kasa size zahmet bakarmısınız bir

• quote:

quote:

quote:

quote:

Castrol'den şaşmayacaksın.

Neden?

Castrol birçok firmanın önerdiği bir markadır.Fiyat olarak gerçekten diğer markalardan biraz pahalı.Ama hakkını veriyor.Şuana kadar bir çok yağ kullandım.Mobil,delphi,motul,shell olmak üzere.En fazla Castrol'den memnun kaldım.Alternatif olarak motulda kullanılabilir.Yapılan testlerde Castolun diğer yağlara oranla daha iyi viskozite değerlerine sahip olduğu,motorun daha sessiz ve titreşimsiz çalışmasına yardımcı olduğu,üst devir ve hızlarda ise daha iyi performans sunduğu sonuçlar arasında.

Bir kere Castrol diğer markalardan pahalı değil Hocam fiyat olarak bakarsanız MOTUL ve Lique Moly gibi markalar daha pahalıdır. Castrol tabiri caiz ise Piyasa malıdır hiç bir ürünü Lique Moly, Motul, Mobil veya Valvoline den daha üstün değildir. Firmaların tavsiyesine bakmayın, hangi yağ firması ile antlaşma yaparsa firmalar onu önerir, mesela Renault hep ELF önerir, Fiat Selenia, Toyota Eneos gibi.

Hiçbir araba firması sırf anlaşmalı diye kendi aracına kötü yağ firmasını yada kötü yağı önermez.Castrol kötü bir yağ olsaydı BMW sırf anlaşmalıyız diye Castrolü önermezdi.BMW'nin Castrol'den gelecek sponsorluk parasına ihtiyacı yok.Gelgelelim Castolün hiçbir ürünü mobil motul ve valvoline gibi firmalardan üstün değildir demişsiniz.Bu çok desteksiz bir sallama.Her firmanın her yağı iyi olacak diye bir şey yok zaten.Zaten iyi olamazda.Castrolün 5w30 tam sentetiği aynı özellikte mobil motul veya valvolinden daha iyi olabilirken farklı viskozite değerinde bir mobil de diğerlerinden iyi olabilir.Bu arada aynı viskozite değerlerinde ve aynı özelliklerde mobil ve castrol fiyatlarına bakarsan hangisinin daha pahalı olduğunu görürsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 23 Ağustos 2017; 11:42:57 >

• benim 220 binde bi tane ford var fiesta. yağ yakıyordu döktüm içince 20/50 yağ, eksiltmeyi kesti. performansı da iyileşti. markasıda oksello mu ne öyle bişeydi. yağcıya en ucuzundan ver dedim bunu verdi. 4ltsi 30lira :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Mantık hatası var. "Kış aylarında rahat çalışıyor yağ çabuk ısınıyor." demişsiniz ama yağ çok iyiyse sürtünme az olması lazım. Dolayısıyla araba daha geç ısınmalı diye düşünüyorum. Araba ne kadar çabuk ısınıyorsa o kadar çok sürtünme vardır yani yağ kötüdür diyebilir miyiz?

aslında öyle değil, en iyi yağ optimum çalışma ısısına en hızlı gelip, orada kalabilen yağdır.
  • bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Neden BMW Tanrı mı ?

Spesifikasyon Onayları, BMW LL01 - BMW LL04 minimum gereksinimleri karşıladığına bakar. Bu Sene CASTROL ile Çalışır Seneye ELF ile Çalışır, Sonraki Sene Exxon Mobil İle çalışır. Bu Ticari bir anlaşmadır. BMW Castrol'e kendi yağını fason 3liraya ürettirir, yarın Aynı Kaliteyi 2Liraya Valvoline yapar ona ürettirir.

Bunlardan hiçbiri bir yağın diğerinden daha iyi olduğunu kanıtlamaz. Mesela Mobil1 Firmasının 5w30ESP iyidir, ama 10w40 da Yarı Sentetikte Castrol Daha iyidir, 0w20'de Motul Daha iyidir. Uzar gider, Mercedes Formula1 yarışlarında Petronas ile anlaşmalı. Bu Petronas'ın tüm yağları süper mi demek oluyor ?

Bu yağ işi araba markası gibi Nasıl Mercedes Marka Kangoo üretimi araba tutmadı ise, Castrol'un her ürünü en iyi olacak değil.

Bir de MARKA - OEM hikayesi var, Castrol BMW yağlarını üretir, Örnek veriyorum CASTROL BMW yağ üretim dolumunu İngiltere'de yapar 10 tane teste tabi tutar BMW'e gönderir. Testlerden geçemeyen yağlarını 8 tane teste tabi tutar geçiyorsa CASTROL yazar Tunusta doldurur. Geçmiyorsa 4 tane teste tabi tutar üzerine BP Yazar başka bir dolum deposunda doldurtur.

Bu durumda konusulan tüm yağlar BMW LL01 onayını karşılar ya da almıştır, ama hepsi aynı kalitede ya da demek doğru olmaz.

Yağın ne kadar araca, kullanım tarzına uygun oldugunu bulmak için Onayların yanı-sıra Teknik Dokumanlarda bulunan ASTM D testlerine bakıp kendimiz yorum yapıp paylaşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

benim 220 binde bi tane ford var fiesta. yağ yakıyordu döktüm içince 20/50 yağ, eksiltmeyi kesti. performansı da iyileşti. markasıda oksello mu ne öyle bişeydi. yağcıya en ucuzundan ver dedim bunu verdi. 4ltsi 30lira :)

Subaplara zarar vermiyor mu

• bloodletting. kullanıcısına yanıt
    Castrolu tamamen reklam sattırıyor, motolu ise kalitesi.

• Motul daha iyi yani

• Ccestr kullanıcısına yanıt
    Bi yagın reklamının daha çok olması yağı iyi yapmıyorsa motul daha iyi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Clio 4 1.5 dci 75 bg icin motul un hangi yağını almam lazım tavsiye verebilecek var mı , teşekkürler.

illa markası motul olacak diye birşey yok internetten aracın kitapcıgını indir oradan bak orada yazıyor önerilen yağ diye yazar onu al koy

En Kral Motor Yağı

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

benim 220 binde bi tane ford var fiesta. yağ yakıyordu döktüm içince 20/50 yağ, eksiltmeyi kesti. performansı da iyileşti. markasıda oksello mu ne öyle bişeydi. yağcıya en ucuzundan ver dedim bunu verdi. 4ltsi 30lira :)

Satarken iki parça boyalı, sorunsuz, binicisine hayırlı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbocharger41

10w60 motul kullanıyorum araç alfa romeo 156 kitapçıkta 10w40 ve 10w60 kullanılabilir yazıyor. devir çevirmeyi sevdiğim için 10w60 koydum çokta memnunum

Araç kaç motor ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En Kral Motor Yağı

10/40 mı kullanmam gerekiyor yani hangi siteden baktınız ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En Kral Motor Yağı

Hangi ildesin? 1997 polo yazınca ilk çıkan sonuç. Bir vatandaş kendi kullanım kılavuzunu pdf haline getirip internete yüklemiş...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

En Kral Motor Yağı

Hangi ildesin? 1997 polo yazınca ilk çıkan sonuç. Bir vatandaş kendi kullanım kılavuzunu pdf haline getirip internete yüklemiş...

İstanbul

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.