Şimdi Ara

En Rezalet Otomatik Hatchback : Peugeot 206 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
5.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Why Shy

20 bin liralık arabadan ne bekliyordun, aynı model aynı km muadil araçlar 40 bin liraya satılıyor. Bu araç neden bu kadar ucuz diye sorgulamıyorsan sorun sendedir, araçta değil.
    Bana 20 bin liraya 2004-05 model bi otomatik 206 bulsana hocam. Sen nerede yaşıyorsun uzayda mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 206, 207 gibi araçların çoğu apaçilerin elinden geçme. Baştan sonra orijinal 207 kullanıyorum, geçen ışıklarda birisi yanıma yanaştı bizim facebook grubumuz var gel seni de alalım vs. gruptaki bütün araçlar basık, egzozlu, egr dpf ne varsa iptalli uzun kısa sis ne varsa led ampul takılmış kekolardan oluşuyor. Bir de utanmadan jant double takıp 55-60 istiyorlar. Bu araçların düzgününe denk gelmek samanlıkta iğne aramak gibi.
  • AL4 DPO bu şanzımanı kullanan ( tıpkı 206 gibi) araclardan uzak durun.

• "Peugeot'ların 0 otomatiği bile sorunlu" cümlesini kurabilen cahil bir ekspertize kaptırdığınız paralar için gerçekten çok üzüldüm..

ALL4 gerçekten sorunlu ve iğrenç bir şanzımandır. Eski aracım olan DS3'te vardı, elimden nasıl çıkartacağımı bilemedim.

AMA;

Araştırmamı yapıp otomatik vitesli (EAT6) bir PSA grubu araca tekrar güvendim (çünkü iyice araştırdım) ve satın aldım. Çok şükür çok da memnunum.
  • Al4 denilen o yıllarda üretilen peugeotlarda kullanılan otomatik şanzıman evet sorunlu. Ancak ben 2 yıldır makyajlı 307 kullanıyorum ve oldukça memnunum. Daha önce kullandığım çoğu araçtan daha sorunsuz çıktı. İkinci el birazda şans işi sizden önce nasıl kullanılmış önemli

• 206 çöp araba ama yenileri öyle değil expertiz sallamış
  • 206 çöp değil dostlar yapmayın etmeyin. 13 yaşında araba bakıyorsunuz. :D 13 yılda o arabaların başlarına neler gelmiştir. Ucuz araba olması nedeniyle çok fazla el değiştiriyor bu araçlar Türkiye'de.

13 yaşında bir araç alacak olsam kesinlikle manuel alırım. Otomatik vites tamamen riske girmektir o yaştaki bir araçta. (Türkiye için konuşuyorum)

2011 yılında 11 yaşında 206 GTi almıştım. 2.5 yıl bindim. Devamlı performanslı kullandım. 2.5 yılda torsiyon dışında ekstra 1 kr masraf yapmadım araca. Benden önceki sahipleri de sağ olsunlar güzel bakmışlardı araca.
  • Kardeşim, madem takıntın var, illaki otomatiğini alacan, şanzımanı sorunlu olana bak şansıman arızadından dolayı fiyat zaten düşük olur, üzerine birazda sen koy revize ettir paşa, paşa bin.

Ayrıca, sen aracı test ederken şanzımanı anormallik yapıyormuydu? Kullanım anında vurunru, uzatma VS varmıydı?

Bunlar yoksa arızalı olduğuna sadece bilgisayara bağlayarak anlayamazsın, sağlıklı çalışan şanzıman da sensörlerden dolayı ara sıra beyne hata kodu gönderebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seven_7343 -- 25 Kasım 2019; 10:43:27 >
  • pejo değişeli çok oldu. şimdi daha da kötü araç 10 binden sonra şakır şukur ses vermeye başlıyor :d
  • 206'lar 307'lerle birlikte sağlam otomobiller değiller. Alayı çöp oldu artık.
  • Bende Peugeot kullanıyorum aktif,ikinci araç olarak.207 Cabrio aracım 1.6thp.80 binde boyasız ve full servis bakımlı olmasına rağmen(Aküsüne kadar serviste değişmiş)sürekli ufak ufak sorunlar çıkartıyor.Diger aracım makyajlı w204 ,bu 207 ye göre parça fiyatları 3-4 kat fazla olmasına rağmen seneye vurduğunda daha az para yiyor.

Edit:Ki bu 207cc aracım Türkiye de değil ve 30 lu yaşlardaki bir hanımefendiden aldım ilk sahibiydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 25 Kasım 2019; 12:52:41 >
  • İki yıl önce sıfır aldığım, 60.000 KM de rutin bakımları harici sadece çay içmeye servise uğradığım, EAT6 Otomatik Peugeot 308 aracımla, 2005 model (Neredeyse 15 yaşında) Peugeot 206 aracı aynı kefeye koyan expertinize gitmeyin hocam bir daha :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dangerousman

Ne kadar ekmek o kadar köfte, o yaşta hem de otomatik araç pardon cenazelerden ne bekliyorsunuz ? Biz 1-2 yaşında DSG almaya korkuyoruz siz eat6 eat tü kaka diyorsunuz
    Bu görüşünüze katılmıyorum. Bugün gidin 2003 Model Hyundai Accend Admire kasaların otomatiklerine taş gibi, arıza nedir bilmiyorlar. Keza apaçi kasa Hondaların otomatikleri bile adam gibi bakımı yapıldığında, Motor ömründen uzun ömrü oluyor, peki Peugeotlar???
  • ~2 yıl önce kardeşime corsa c otm almıştık, yol tutuşu, kabin konforu vs güncel rakiplerine bile kafa tutar, ben olsam bütçe artırıp düşünürdüm.

Bir dip not,
    böyle araçlar alacaksanız cebinizde fazladan 5-6 bin TL ayırın,
    markası ne olursa olsun kısa süre içinde ekspertiz de çıkmayan mekanik arızalar peydahlanacaktır.
  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Bu konu tamamen kullanılan şanzıman ile ilgili. İlk nesil i30 larda kullanılan 4 ileri tam otomatikte sorunludur mesela ama bir sonraki kasadaki aisin 6 ileri ölümsüz bir şanzıman.
    Araç markasından ziyade , şanzıman markası ve modeli burda etken oluyor.
  • ben neden ısrarla otomatik 206 aradığınızı merak ettim

2-3 tanesi arıza mı verdi eksperde?
    Piyasada başka araba mı yok :D
  • 2 sene once 307 im vardi 1.4 hdi manuel 2005 model, fazla sorun cikarmamisti bana 19 bine almistim 22.5 a sattim. Sansliymisim sanirim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Golf'ün üstüne araba yok gerisi hikaye çööpp hey be...
  • Olay şundan ibaret.
    Araç sahipleri sorunlu, otomatiği problemli araçları satıp kurtulmak istemiş. Size de bunlar gelmiş.
    Ne demek "peugeotların sıfır otomatiği sorunlu çıkıyor.Antik sanayi esnafının cahilce bir ifadesi. O şahış Peugeot EAT6 denilen otomatiği biliyor mu acaba?
  • Afedersiniz ama pejo206 nedir çukulata mı?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.