Şimdi Ara

En sevdiğiniz kamyon markası (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
0
Favori
290.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sebenlim

eskiye özlemmi var BmCpRo827

hey gidi günler mi?

yazık yaa unutamadı eray abi eski aracını harikaydı ama
  • Herkese hayırlı bayramlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ERKAN850

Herkese hayırlı bayramlar...

bilmukabele..
  • -

En sevdiğiniz kamyon markası
  • >>>>>>>>>>>>ACTROS<<<<<<<<<<<<<<<<<

• Bu yeni bir model mi?
  • Valla benim en çok hoşuma giden direksiyonu oldu.
    Neticede hep elinin altında çevirceksin.

Zaten genelde ben araçların direksiyonundan nasıl bir şey olduğu anlarım.
    Tip olatak iyi ise diğer yönleri vız gelir.

Bilmem.Öyle bir tercih sebebi var işte içimde.
  • Mercedes Actros'un bu Space-Max konseptini geçen seneki fuarda tanıttı, maksimum kabin genişliğini hedefleyen bu model ile ileride böyle bir kabin çıkartabileceğini gösterdi. Daha ufak çaplı lastikler ve iyice alçaltılan körüklerle yere olabildiğince yaklaştırılan modelin kabin yüksekliği avrupa birliği ülkelerindeki yasal sınır olan 4 metredir ve zaten motor tüneli olmayan bu kabinde müthiş bir hacim yaratılmıştır.

İnşallah ilerleyen senelerde üretime geçilir zira Daf ve Scania motor tünellerinin yüksekliğinide düşürdükten sonra kabin hacmi konusunda rakiplerinin önünde yer alıyorlar.

Saygılar sevgiler.
  • ACTROS MEGASPACE-RENAULT MAGNUM - IVECO STRTALIS ACTIVE SPACE
    kabinlerde motor tüneli bulunmaz.ACTROS MEGASPACE nin yüksekliği yaklaşık 4m dir(3,8-3,9m arasıdır).....
    Space MAX ise MEGASPACE den daha yüksektir...BLACK EDİTİON ın ve diğer Actros ların resimleri forumlarda var onlar MEGASPACE kabindir
  • Actros hakkinda BIR KAC BILGI : üretime ilk 1996 yilinda girdi,2003 yilinda a dan z ye modife edilip,gelecek sene
    yeniden hafif bir modife olacak
    üretim sayisi : 1996 - 2007 = 500 000 !!!!!
    bakalikm, yeni 2008 actros nasil olacak
  • Iveco'nun yaptığı şey kabinin tabanını motor tünelinin hizasına kadar, pedalların olduğu yer dışında tamamen yükseltmek. Pedalların olduğu kabine giriş yeri daha aşağıdadır yani anlayacağın Renault Magnum 1990'dan beri Mercedes-Benz Actros Megaspace 1996'dan beri motor tüneli olmayan kabin sunan iki markadır.

Gerçi artık Scania ve Daf iyice alçalttılar motor tünellerini Scania R serisinde 10 cm, Man TGX'de 10 cm, Daf XF105'te 15 cm, Volvo FH'ta ise 17 cm olan motor tünelleri eskisi kadar yüksek değiller e hal böyle olunca Magnum'un 1,90 cm iç yüksekliği yada Actros Megaspace'ın 1,92 iç yüksekliği XF105 SSC'ın 2,25 cm, R Topline'nın 2,23 cm veya Man TGX'in 2,20 cm'lik yüksekliklerinin yanında hacim açısından baya bir geriye düşmelerine sebep oluyor. Yani Mercedes Space Max konseptini hayata geçirmek için fazla beklememesi gerekiyor. Fakat görünen o ki IAA 2008 fuarında tanıtacağı yeni Actros serisinde de aynı kabinleri makyajlamış olarak sunacak Mercedes-Benz. Aşağıda başka bir yerde yazdığım yazıyı aynen buraya kopyalıyorum. ;)

Mercedes-Benz'inde rakiplerinin atakları üzerine boş durmayacağının haberleri çıkmaya başladı.

Bu fuarda değil ama 2008'deki IAA fuarında yenilenmiş ACTROS'u tanıtacak. Şu an test aşamasında olan ve gizli çekilen fotoğraflarıda ekliyorum arkadaşlar. Kabin tasarımında fazla bir değişim öngörülmüyor, daha sert hatlı yeni TGX dekine benzer V biçimli bir ön ızgara, yeni V şeklinde güneşlik, ilk kez ACTROS Black Edition'dan gördüğümüz alt tampon spoilerleri ve yan aynalar ve büyük ihtimalle Actros Cruiser modelinde gördüğümüz yeni xenon ve led sistemli far tasarımını kullanacak Mercedes-Benz. Tabi birde ilk kez Mercedes'in tanıttığı fakat onlardan önce Renault'nun Magnum Vega'da ve en son Man'ın TGX 'te kullandığı modele özgü özel tasarımlı jantlarıda yeni modelde görebiliriz.

Ayrıca değişimin en büyük nedeni bir dahaki sene onbirinci yaşına girecek olan V6 ve V8 motor ailesi, teknolojisi Euro 6 normunu karşılayamayacak olan bu motor serileri yerini yepyeni V motorlara bırakacak ve Mercedes-Benz geride kaldığı 600+ beygir pazarına tekrar güçlü bir şekilde dahil olacağını söyleyebilirim. Volvo, Scania, Daf, Man ve Iveco'nun yeni motor serilerini pazara sunduğu son iki senede Mercedes'in sessiz kalması düşünülemezdi.

Herkese sevgiler, saygılar.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu fotoğraflarda Iveco Active Space kabinindeki motor yükseltisini göstermek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssdagdelen -- 16 Ekim 2007; 22:38:11 >

• fuarda ivecoya binmiştim demek dikkat etmedim ama benim hatrımda düz diye kalmış, 2-3 sene önce izmir fuarında binmiştim kabin tek kişilikti şimdi benzer resmini buldum düz değilmiş ama kabinde dolaşırken motor tünelinin üzerini uzatmışlar hissetmiyorsun ...SPACE MAX ı 4m den yüksek diye tahmin ediyorum verilerini bulamadım ama el kantar göz terazi bakınca MEGASPACE ile aynı yükseklikte değil o araç avrupa ve ülkemizde kullanılamaz ki...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsallar -- 17 Ekim 2007; 0:07:28 >

• Space Max 4 tam 4 metre araca ufak lastik taktıkları, körükleri iyice indirdikleri ve cam ile tavan arasında büyük bi alan olduğu için göz yanılgısına düşüyor insan ayrıca geçen sene fuarda teknik özellikleri yayınlanmıştı.

Zaten özel iştirakler Actros'un alçak şasili modeline böyle kabinler koyuyorlar ve bazıları aracın çizgilerine uygun olarak yaptıkları için fabrika çıkış kabin gibi gözüküyor. Arşivimde vardı o fotoğraflar koyarım buraya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: scania_124_g

arkadaşlar bu başlık ölüyor.canlandırma zamanı geldi şova hazırrrrr olunnnnnn.

ne ölmesi............zaten zar zor bulmussuz böyle adam akkili bir agir vasita alemi..
    son günlerde bir kac kamyon sever daha katildi aramiza.....eger biraz daha forumu canlandirirsak,kamyon
    severler ve soförlerin sayisi artar..showa haziriz
  • bekleriz pro kaptan......aralarinda sürpriz resimlerde var mi????
  •  En sevdiğiniz kamyon markası

super bir tasarım olmuş
  • Volvo'nun Avustralya pazarı için modeifiye ettiği Globetrotter XXL kabini. Keşke Avrupa pazarına da sunsa.

Herkese sevgiler, saygılar.

• FOREVER ACTROS kralını tanımam ustune hele bmc hıc
  • abi kamyonun alnında BMC yazıyosa olay bıtmıstır .sende degıstır su bmc yı de sana bı tane axor alalım.gel macarıstana calısırız.beraber
  • quote:

Orjinalden alıntı: jasberny

abi kamyonun alnında BMC yazıyosa olay bıtmıstır
    ------------------ -------------------------- ----------------------- -------------------
    aman öyle söyleme,eray BMC sis yapamaz....adamin yüregine iner alimallah

.gel macarıstana calısırız.beraber
    ----------------------- -------------------------------------- ----------------------
    TIRCIMISIN jasberny kardes,bize bu sektörden bahsetsene biraz..gel
    biz sana 1142 alalim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E75606366 -- 7 Kasım 2007; 12:04:37 >

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.